IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моля, моля...

Отдавна ратувам на идеята - всеки да може да изразява собствените си мисли в тоя, уважаван от мен сайт.

Е, ако е така - бих ли използвал чужди мисли, за да се правя на по-умен от ония, които се имат за такива? Какво бих доказал с едно мое АНОНИМНО, ВИРТУАЛНО участие - НЯКЪДЕ в нета?

Имам си ангажиментите, които са различни от тематиката тук. Защо да не разнообразя ежедневието си с нещо, което ми е ПОЧТИ като хоби?

Все пак, ако някому харесва нещо, което пиша тук - то - нека ползва написаното като свое - великодушно му го подарявам! А - ако по тоя начин ТОЙ може и да спечели нещо - АКО се сети - може да /МЕ/ почерпи по бира във виртуалната кръчма /както казват: "За всекиго - по нещо!"/..., разбираемо е, че чуждите мисли, задължително вкарвам в кавички - така са ме учили ОЩЕ в малките класове...

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
      Обикновено разглеждаме Обществото и взаимоотношенията в него, като поредица от /”естествени”/ достижения на хората.
      ..............
      Размисли, с които не мисля да променям нечие мнение за пазарите: те просто движат с времето – в двете посоки...Успехи!
      Това звучи като част от някаква студия, изследване.

Може би просто разсъждения.

Лични??
      Взаимствани отнякъде??

Коментар

• Обикновено разглеждаме Обществото и взаимоотношенията в него, като поредица от /”естествени”/ достижения на хората. Тия отношения най-често тълкуваме и оприличаваме по-скоро на безспорни върхове и тук-там – някакви спадове /вероятно за разнообразие, т.е. – живеем с нагласите – по-скоро да очакваме в бъдеще икономически върхове/... Друг е въпросът, дали върховете в икономиката са пропорционални на потреблението и – което е по-важно – на благосъстоянието на нарастващото население в световен мащаб, което пък е в пряка зависимост от съсредоточаването на огромната част от финансовия ресурс в ръцете на все по-малка част от населението...

Да де, ама достиженията на съвременната техника свързваме с възможност за натрупване на „излишни” средства в някаква хипотетична средна класа, които се влагат в различни „инструменти” – начин на мислене, който ни вменяват различни /банкови и небанкови/ институции, които зависят от преразпределението на точно тия „излишни” средства, които пък нарастват постоянно в миговете на „върхове” на пазари от различен вид. Няма съмнение – последнните са напълно хаотично развиващи се..., но са впрегнати в различни теоретични модели, които неголямата маса от средната класа трябва да вярва, че съществуваТ /именно като модели/...

Ама, има нещо доста по-различно като начин на тълкуване на събитията от хаоса... Защо, например, да не разглеждаме развитието на обществото като пореден – изкуствено създаден връх между задълбочаващи се кризи, което е по-реално да се случва, предвид все по-често случващи се опити да излъжем сами себе си с огромните: задлъжнялост, живот на кредит, установен като единствено възможен и дори рекламиран като модел, инфлация, разплащане с „активи”, без покритие? Вроденият ни оптимиизъм не ни позволява такава логика /измислен „връх” между два РЕАЛНО съществуващи спадове, т.е. – между две сериозни кризи/ - при решаване на проблемите на обществото, които лично ни касаят... Много по-изгодно ни е и се чувстваме по-добре, ако периодично ни помпат с ентусиазъм.

Та, именно, когато си повярваме, че сме добри „инвеститори” /съгласно локумите, които ни разтягат/ - точно тогава лакомията ни надделява над страховете, ако приемем, че до тоя момент нещо ни е възпирало от крайни решения и сме били подвластни на страховете си, което ни е предпазвало от крайните пагубни решения...

Идентично ли бихме реагирали, ако очаквахме пореден спад /тотална криза/, а не – логичен следващ връх, който да компенсира временните /ни/ затруднения? Оттук – според мен – тръгва въпросът, дали който и да е „инвестиционен” инструмент /вкл. и златото/ - е балон, или не и то – според СУБЕКТИВНОТО мнение на всеки участник в пазарите. Мнението на такива пазарни участници - е крайно субективно, тъй като много от тях фантазират /и са съвсем сериозно убедени в правотата си/, че – използвайки някакви – т.нар. - методи за анализ – може да подредят хаоса на всеки пазар..., или – примерно – дори да предвидят /прогнозират/ движенията на пазарите, при което сами те поставят някаква въображаема линия /линии/ като отправна точка за следващите си действия... И – разбира се – ЗАБРАВЯТ, че това е само една ВЪОБРАЖАЕМА линия...или – че си служат с други – не по-малко ВЪОБРАЖАЕМИ критерии.

Та, все пак да обобщя /посредством елементарни въпроси/. По мое мнение - няма смисъл от разделяне на инвестиционните инструменти на „злато” и „останалите”, когато си задаваме въпросите: „Е ли балон ВЕЧЕ - златото”, „Са ли балон ВЕЧЕ - останалите инструменти”, „А, НЕ СА ли ВЕЧЕ балон...”... и „По какви причини ВЕЧЕ НЕ СА балон.../де – що има инвестиционни..., вкл. и златото/?...

Кога пък не са били „балонирани” пазарите от любители на ТА, които ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ЖЕЛАЯТ да получат определен резултат от своите усилия /усилия, никога не почиващи на реално предвидими прогнози, предвид хаотично развиващ се пазар, за който е невъзможно да бъде обхванат в детайли/?

А, кога пазарите не са били „балонирани” от знайни и незнайни лобисти по върховете на световната икономическа олигархия, свързани с ФА на определен инвестиционен инструмент?

Размисли, с които не мисля да променям нечие мнение за пазарите: те просто движат с времето – в двете посоки...Успехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
          Няма хващане на късите а и от доло е зона 1266 значи има търсене на дълги до 1320 тренда на късите е пробит и има забавяне и малак клин стоп 1277
          колегас там тоя малък клин дет викаш ти ич не е малък а е SMA100 на дневната и ше подържи, няма къде да хои ... а SMA200 и SMA100 като кажат щрак, тогава ше постоим малко по дълго на горе, мисля аз ....

Коментар

• Няма хващане на късите а и от доло е зона 1266 значи има търсене на дълги до 1320 тренда на късите е пробит и има забавяне и малак клин стоп 1277
            Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от hitfx Разгледай мнение
              мхм точ тъй, long XAU/USD 1284 ...

кат гледам чартот на 8h ми изглежда доста добре ...
              Attached Files
              Last edited by michaelis; 02.04.2014, 13:58.

Коментар

• 115$ загуба за 15 дена не е малко

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                  Исторически погледнато златото никога не е било по скъпо. Яката трябва да падне за да може да се купят същото количество стоки с него, каквито е могло да се къпят преди десетилетия.
                  може бе може, само че тряяя малко да спрат да печатат и покупателната стойност на тоалетната хартия да стане като преди т.е. твойте исторически нива сиреч да се повиши стойността на долара с 99.9%

и да няма милиони и милярди а само хиляди и заплатата да ти стане 50лв.
                  през 1800 не знам колко трилиона долара са били в обръщение да ти кажа, ти моеж ли да ми кажеш ?

Коментар

• Исторически погледнато златото никога не е било по скъпо. Яката трябва да падне за да може да се купят същото количество стоки с него, каквито е могло да се къпят преди десетилетия.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                      Две-три години го забравете след срещата в Риад!
                      кое да забравим бе брачед, сега е за вход long ако искаш възприемай и точно следващите 2,5 години ще ходи на горе според един гуру чок златарин, а аз му вервам ... не е аналист от някоя банка ...

А и то като погледне човек е логично тъй като през последните 3 години ходи на долу от 2011 peak, ако мислиш, че още 3 ше ходи на долу аз не съм на същото мнение ...
                      Last edited by michaelis; 01.04.2014, 14:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                        Въпроса е дали ще скача или ще си е.е майката
                        Две-три години го забравете след срещата в Риад!

Коментар

• Въпроса е дали ще скача или ще си е.е майката

Коментар

• Не знам кво дрънкате ама златото сега е BUY кой иска, кой нье негова работа ...

Коментар

• Мастър ЖимСинклер за златото, прогнози, петродолара, санкции, ако Русия бъде изхвърлена от суифт, ако бъдат национализирани западни и американски активи, Русия, Украйна, МВФ

Jim Sinclair: Russia Can Collapse US Economy, Gold Update, Silver is Gold on Steroids & More
                              http://www.youtube.com/watch?v=KXGPzDq45gM

Коментар

• Готви се за тежки времена за да познаеш само добри!
                                Това изчерпва въпроса: Кой, как и какво мисли - било за шарени хартийки,било злато.
                                Скъпа Обергрупенфюрер - C'Est La Vie!

Коментар

Working...
                                X