Да прав сте-имах предвид НАП.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеИмам питане.Когато купуваш и продаваш през ''Тавекс",става с документ за самоличност.Вярно ли е,че след това се получава "честитка" от НОЙ за плащане на данъци? Така ми твърди един познат.
Обикновено честитките за данъци ги праща НАП (а не НОИ както някои си мислят).
Тавекс не иска документ за самоличност когато правите покупки под 10 000 лева на каса (ако имате примерно 100 000 лева, които не ви трябват - може 10 дена да ходите да си купувате злато за по 10 000 лева на ден - няма да ви искат личните данни; за милион - ще трябва 100 пъти да ходите). Когато продавате обаче, искат документ за самоличност и банкова сметка (където превеждат парите).
Ако искате да продавате злато можете да го направите при някоя фирма, която се занимава с антики (те обикновено купуват златни монети по-изгодно от Тавекс и ги продават пак по-изгодно от Тавекс). Също така може да проверите и при златарите - те може да ви купят златото на по-изгодна цена (но обикновено го продават скъпо). Някои от тях може и да не ви искат банковата сметка (може да ви платят в брой без да ви записват личните данни и следователно злоупотреба с личните ви данни няма да е възможна).
Аз например имам регистрация в регистър БУЛСТАТ (нямам фирма, регистрацията е като физическо лице). Също така съм регистриран и по ЗДДС (като физическо лице). Резултатът - електронната ми поща (която съм дал при тези регистрации) се пълни със спам, а по телефона често ми предлагат да инвестирам в акции...
Познайте кой ще ви купи личните данни когато дадете личните си данни при сделка със злато (и как после купувачът на личните ви данни ще си избие разходите за това).
Коментар
-
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеИмам питане.Когато купуваш и продаваш през ''Тавекс",става с документ за самоличност.Вярно ли е,че след това се получава "честитка" от НОЙ за плащане на данъци? Така ми твърди един познат.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнениеИмам питане.Когато купуваш и продаваш през ''Тавекс",става с документ за самоличност.Вярно ли е,че след това се получава "честитка" от НОЙ за плащане на данъци? Така ми твърди един познат.Last edited by michaelis; 02.05.2014, 16:47.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеНе знам какво ще стане,ама колкото по-вече пада блясакът му все по-вече ме
изкушава.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТова е някакъв извратен финансов мазохизъм. Колкото повече губиш, толкова повече се радваш. Или е откровена глупост или си търговец който продава физическо злато.
дръж си левчетата там, те се смениха от Тато поне 60 пъти ...
P.S. и не съм никкъв търговец на физ. злато нито агитирам некой да си купува ..Last edited by michaelis; 02.05.2014, 13:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнениеЩом купуваш физическо, няма грижи там, дългосрочно квото и да стане няма проблеми, колкот повече го смъкват, толкоз по добре ...
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеИ поради що се пинкаш да усредняваш сегинка след като може междувременно да ползваш шумата за нещо по полезно, а тука до годинка време (кат наближи да вдигат лихвите) ще имаш възможност да си купиш амблок физическо жлъто тенеке с 200$ поне по евтинко.
Тоя номер с усредняването по добре върви с артиите. Усредняваш, усредняваш, кат подскочи котката - разтоварваш и после пак така. Проверено.
И аз бих си купил ако иам за 1 кило само не знам къде да го турим, тряя да копам в градината под черешата, инак крадците само тва и чакат дееба и хиените ...Last edited by michaelis; 02.05.2014, 12:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНе, аз не ползвам твоя метод на инвестиране (с дупе), това само на теб ти харесва. Купувам по съвсем малко количество физическо злато и то само след като падне повече отколкото съм купил миналия път. Пример: купих златна монета когато беше на 1283. Сега ще купя такава когато падне с 50$ още надолу. След това с още 25$ ако падне още надолу и така осреднявам.
Тоя номер с усредняването по добре върви с артиите. Усредняваш, усредняваш, кат подскочи котката - разтоварваш и после пак така. Проверено.
Коментар
-
michaelis
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНе, аз не ползвам твоя метод на инвестиране (с дупе), това само на теб ти харесва. Купувам по съвсем малко количество физическо злато и то само след като падне повече отколкото съм купил миналия път. Пример: купих златна монета когато беше на 1283. Сега ще купя такава когато падне с 50$ още надолу. След това с още 25$ ако падне още надолу и така осреднявам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнениеи с кво ще го купиш инвеститоре мой? с дупе ли,,,
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеДоста е потънало. Ако падне под 1230, купувам.
Коментар
Коментар