IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да прав сте-имах предвид НАП.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
      Имам питане.Когато купуваш и продаваш през ''Тавекс",става с документ за самоличност.Вярно ли е,че след това се получава "честитка" от НОЙ за плащане на данъци? Така ми твърди един познат.
      НОЙ не се занимава с данъци, защото е измислен литературен герой.

Обикновено честитките за данъци ги праща НАП (а не НОИ както някои си мислят).

Тавекс не иска документ за самоличност когато правите покупки под 10 000 лева на каса (ако имате примерно 100 000 лева, които не ви трябват - може 10 дена да ходите да си купувате злато за по 10 000 лева на ден - няма да ви искат личните данни; за милион - ще трябва 100 пъти да ходите). Когато продавате обаче, искат документ за самоличност и банкова сметка (където превеждат парите).

Ако искате да продавате злато можете да го направите при някоя фирма, която се занимава с антики (те обикновено купуват златни монети по-изгодно от Тавекс и ги продават пак по-изгодно от Тавекс). Също така може да проверите и при златарите - те може да ви купят златото на по-изгодна цена (но обикновено го продават скъпо). Някои от тях може и да не ви искат банковата сметка (може да ви платят в брой без да ви записват личните данни и следователно злоупотреба с личните ви данни няма да е възможна).

Аз например имам регистрация в регистър БУЛСТАТ (нямам фирма, регистрацията е като физическо лице). Също така съм регистриран и по ЗДДС (като физическо лице). Резултатът - електронната ми поща (която съм дал при тези регистрации) се пълни със спам, а по телефона често ми предлагат да инвестирам в акции...

Познайте кой ще ви купи личните данни когато дадете личните си данни при сделка със злато (и как после купувачът на личните ви данни ще си избие разходите за това).
      Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• И аз имах съмнение,за това попитах.Мерси за отговорите.

Коментар

Имам питане.Когато купуваш и продаваш през ''Тавекс",става с документ за самоличност.Вярно ли е,че след това се получава "честитка" от НОЙ за плащане на данъци? Така ми твърди един познат.
          Да ти покаже честитката от Ной.

Коментар

За златото не съм чул да има някъде по света данъци освен за среброто и защо с документ за самоличност ??? В Астрия е анономно, те тея Тавекси после мое тея бележки с по големите количества да ги пратат на некои господа с не добри намерения, и да те навестят и рекетират ..
            Last edited by michaelis; 02.05.2014, 16:47.

Коментар

• Имам питане.Когато купуваш и продаваш през ''Тавекс",става с документ за самоличност.Вярно ли е,че след това се получава "честитка" от НОЙ за плащане на данъци? Така ми твърди един познат.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                Не знам какво ще стане,ама колкото по-вече пада блясакът му все по-вече ме
                изкушава.
                колегата по доле има повече вера на хартията от колко у жълтия метал, не мога си обясня по какви причини ... губел бил като се купувало физическо злато ...

Коментар

• Не знам какво ще стане,ама колкото по-вече пада блясакът му все по-вече ме
                  изкушава.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Това е някакъв извратен финансов мазохизъм. Колкото повече губиш, толкова повече се радваш. Или е откровена глупост или си търговец който продава физическо злато.
                    оффф ше те замоля рано рано простии не ми се слушат ако обичаш, бегом на магурата там да си купиш кафе и там да им говориш тъпотии
                    дръж си левчетата там, те се смениха от Тато поне 60 пъти ...

P.S. и не съм никкъв търговец на физ. злато нито агитирам некой да си купува ..
                    Last edited by michaelis; 02.05.2014, 13:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                      Щом купуваш физическо, няма грижи там, дългосрочно квото и да стане няма проблеми, колкот повече го смъкват, толкоз по добре ...
                      Това е някакъв извратен финансов мазохизъм. Колкото повече губиш, толкова повече се радваш. Или е откровена глупост или си търговец който продава физическо злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                        И поради що се пинкаш да усредняваш сегинка след като може междувременно да ползваш шумата за нещо по полезно, а тука до годинка време (кат наближи да вдигат лихвите) ще имаш възможност да си купиш амблок физическо жлъто тенеке с 200$ поне по евтинко.

Тоя номер с усредняването по добре върви с артиите. Усредняваш, усредняваш, кат подскочи котката - разтоварваш и после пак така. Проверено.
                        Кастро бате, човекот си праи спестовна книжка със стотинките на злодея с него спекула не мое праиш за 2 дена кат с артиите, тва там е за дълги лазарници ...
                        И аз бих си купил ако иам за 1 кило само не знам къде да го турим, тряя да копам в градината под черешата, инак крадците само тва и чакат дееба и хиените ...
                        Last edited by michaelis; 02.05.2014, 12:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Не, аз не ползвам твоя метод на инвестиране (с дупе), това само на теб ти харесва. Купувам по съвсем малко количество физическо злато и то само след като падне повече отколкото съм купил миналия път. Пример: купих златна монета когато беше на 1283. Сега ще купя такава когато падне с 50$ още надолу. След това с още 25$ ако падне още надолу и така осреднявам.
                          И поради що се пинкаш да усредняваш сегинка след като може междувременно да ползваш шумата за нещо по полезно, а тука до годинка време (кат наближи да вдигат лихвите) ще имаш възможност да си купиш амблок физическо жлъто тенеке с 200$ поне по евтинко.

Тоя номер с усредняването по добре върви с артиите. Усредняваш, усредняваш, кат подскочи котката - разтоварваш и после пак така. Проверено.

Коментар

Не, аз не ползвам твоя метод на инвестиране (с дупе), това само на теб ти харесва. Купувам по съвсем малко количество физическо злато и то само след като падне повече отколкото съм купил миналия път. Пример: купих златна монета когато беше на 1283. Сега ще купя такава когато падне с 50$ още надолу. След това с още 25$ ако падне още надолу и така осреднявам.
                            Щом купуваш физическо, няма грижи там, дългосрочно квото и да стане няма проблеми, колкот повече го смъкват, толкоз по добре ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                              и с кво ще го купиш инвеститоре мой? с дупе ли,,,

Коментар

Доста е потънало. Ако падне под 1230, купувам.
                                и с кво ще го купиш инвеститоре мой? с дупе ли,,,

Коментар

Working...
                                X