IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Когато гледаш един потенциален самоубиец, не можеш веднага да прецениш до каква степен е решил наистина да се самоубие? Трябва да мине време. Времето мина. Вече е абсолютно ясно, че Фед играе ва банк и блъфира в една игра на покер, която няма как да спечели.

САЩ започнаха война на два фронта. В Европа срещу Русия и в Азия срещу Китай. Знаем от историята, че войните на два фронта завършват по един и същи начин за всички военолюбци!

Плюс това, никога не съм твърдял, че цената на златото няма да падне когато бе на 1700. Това което твърдях и сега твърдя е, че цената от 2000, 3000, 4000 предстои и че цената на физическото инвестиционно злато няма да падне под 1000. Докато много от вас, вкл. и ти твърдяхте че ще го видим под 1000... А сега да видим, кой какво е познал?
    Аз съм твой приятел ,но съм любител и на ИСТИНАТА !!!

Да ти не си твърдял ,че цената няма да падне под 1700 ,имах си хас ,напротив твърдеше ,че отиваме на 2000,после 3000 $ ,НЕ МИ СЕ ГОВОРИ ,ЗАЩОТО ИМАМ ДОКУМЕНТИ !/архив /

п.п. както и да е ,ти помогна на много хора в кризата ,казвайки ,че лихвата по депозити е най удачна ,така си беше :
    мога да го докажа ,чрез бас за много пари ,че за 5 години 2008 -2013 ,следвайки твоят съвет гепихме 40 % лихва /с натрупване /-

не е много ,но във времето на безвремието е много /поне за мен /!!!! БЛАГОДАРЯ !!

Сега говориш за инвестиция в злато ,говориш от доста време -
    близо 3 години .
    Тогава златото беше близо 2000$ /трой унция
    Още тогава ми хареса идеята ,ние дребните хора / до една милка / ,да противодействаме на световният ИМПЕРИАЛИЗЪМ !

п.п. да де ,обаче си бях научил урокът от БФБ , т.е. вече знаех що е то балон ,
    макар и преизчислен през световен борсов актив ,такъв какъвто е ЗЛАТОТО !!!!!

п.п. Напрактика ,аз слушах твоите умни приказки ,
    но гледах графиките ,тези за 1 година ,5 годишните ,10 годишните ,25 годишните !!!!!

п.п.Гледах и не вярвах на очите си : виждах преди две години тотален спад ,НЕ СМЕЕХ ДА ПИША ВЪВ ФОРУМА ,не можех да се обоснова
    пред големите капацитети ,
    както и да е ......писах ....на теб !!!
    ако ти си честно момче ,ще признаеш ,че споделих с теб преди около 2 години /при 1720$/ ДУМИТЕ :

ДЕНЯТ "Х" ПРИБЛИЖАВА ,така ли беше приятелю ?????

п.п.денят дойде и отмина ,
    после пак дойде и пак отмина !!!!
    Сега отново е тръгнал към 1184$

п.п. ти си умно момче ,
    обясни на нисшите духом ,
    ТЕ/хората ,които преобладаващо са те слушали /
    ТА ТЕЗИ ХОРА , НЕ КУПУВАЙКИ НА 1920 ,получавайки лихви от 15% горница / САМО ЗА времето на СПАДА , и евентуално купувайки на 1150$ ,

та , тези хора ЛУЗАРИ ЛИ СА ,в твоите очи ??????

п.п. просто тези хора не са те послушали да купуват при 1800 ,щото трябвало да стане 3-4000$
    п.п. схващаш ли пич идеята : досега ,аз не купувайки злато съм около 35% напред /от спада !!/ мога да го докажа ,срещу бас /
    +15 % от лихвите върху $
    /за 3 години ...о да аз имам $ от преди това /,
    ТА СТАНАХА 50 % ,схващаш ли ,
    аз не съм лузър ,това е свещената ИСТИНА !

ДА аз съм напред с 50 % върху доларовият си капитал /за 3 години / ,благодарение на това ,че просто не послушах моят приятел ФОРЕКС МАСТЪРС !!!!

п.п. устройва ме , УСПЕХИ ,

скоро и аз ще почна да си късам ризата ,
    с оглед СВЕТОВНИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ,СКОРО НО НЕ УТРЕ !
    /за няколко долара повече -американски игрален филм /

п.п. иначе си прав :инвестицията в злато е...дълго бягане ,аз просто реших да го съкратя с 50 % /знаеш ,че съм прав ,знаеш и че наистина ще го направя /

п.п.какво пък нека раята да се учи ,
    как може да спечелиш един път от умен човек и
    как може да спечелиш втори път от умен човек ,игнорирайки неговите
    времеви твърдения !

УСПЕХИ ПРИЯТЕЛЮ !

Коментар

Казал съм го много отдавна! Цената на хартиеното злато, това което се търгува на КОМЕКС и чиито котировки гледате, върви към 0 /нула/. Това, което трябва да купувате ако удължавате златото, е САМО физическо инвестиционно злато от утвърдени златни рафинерии и търговци!
      ителигентно момче си и немога да разбера как още не си прогледнал, единственото непреходно нещо, което наистина няма цена (не че няма де...) е любовта, прошката... и въобще което идва от сърцето и е положително (онова което те изпълва с радост)... всичко друго е човешко творение - пари, злато, власт, ... днес я(ги) имаш утре ги нямаш - затова следвай знаците на графиката. .. а, ако искаш да подмениш непреходното с нещо материално - всеки е свободен да избира. ..

Коментар

Ако имаш спомени от 90-те, когато курсът на долара спрямо лева стигна 3000 лева и никой не искаше вече да продава долари, вече ще знаеш какво да очакваш. До 2-3 години ще дойде момент, в който никой няма да иска на какъвто и да е курс да ти продава физическо инвестиционно злато срещу каквато и да е хартишка, била тя долари, евро или лева.
        Проблема с физическото е че рано или късно всички разбират че го имаш ;-)

Така че ако търсиш спокойствие и сигурност, златото няма да ти я донесе
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
          В дългосрочен план какви са ви вижданията за поскъпването на физическото злато?
          Ако имаш спомени от 90-те, когато курсът на долара спрямо лева стигна 3000 лева и никой не искаше вече да продава долари, вече ще знаеш какво да очакваш. До 2-3 години ще дойде момент, в който никой няма да иска на какъвто и да е курс да ти продава физическо инвестиционно злато срещу каквато и да е хартишка, била тя долари, евро или лева.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• .,.

В дългосрочен план какви са ви вижданията за поскъпването на физическото злато?

Коментар

Може би ще го кажа за 5-ти път днес, защото преди това съм го казвал поне 500 пъти. Покупката на физическо и инвестиционно злато не е за хора, които не са сигурни дали на другия ден след покупката няма да им потрябват спешно пари за да си платят тока и парното!
              Окончателно ме убеди - отказах се да продавам онази златна рубла, която се размотава в шкафа , за да си платя тока и парното... А на времето е имала стойността на човешки живот - с толкова се е откупвал крепостен селянин...
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                ако ти потрябват пари в следващите дни го продаваш на 20 % загуба
                Може би ще го кажа за 5-ти път днес, защото преди това съм го казвал поне 500 пъти. Покупката на физическо и инвестиционно злато не е за хора, които не са сигурни дали на другия ден след покупката няма да им потрябват спешно пари за да си платят тока и парното!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Не ми върви с това злато. Два месеца се мота и не можа да падне под 1280 , а сега аз като точно купих на 1290 се срина с 40 талера
                  Няма нищо странно ман. От факторите, които го подкрепят напоследък, комай единствен страха и геополитическата несигурност го подпираха над 1300. Аз също си поиграх няколко дни и във вторник сутринта си платих сметката.

Най вероятната хипотеза за мен си остава тази при която златото продължава надолу, докато поне една трета от златните копачи фалират, а останалите се консолидират и предложат едно по интелигентно предлагане на търсенето.
                  И доколкото съм хвърлял по едно око на книгите им, това става нейде около 800-те.
                  Ама сигнал за покупка не би бил числото само по-себе си, а новините за фалити.

Други варианти не изключвам. Примерно да се окаже след месец, че Китай преразглежда златните си резерви и се стреми да ги докара до 2% от БВП-то си.
                  Ама едва ли биха го направили по начин да направят и нас богати. А и не ми се играе всеки ден хазарт.
                  Last edited by Tkilata; 29.05.2014, 11:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Вярвам, че това е правилния път. В това няма нищо срамно. Сами идиотите са бездрешни. Когато ти остане време прочети споровете ни за златото от 2012 година. С Ravnovesie подробно ви обяснявахме защо очакванията ви за резултатите от действията на ФЕД са погрешни. Признаеш ли пред себе си грешката ще можем да обсъдим нещата отново, до тогава е безсмислено.
                    ддддедовия, аз нямам абсолютно никакво съмнение, какво ще стане И В ТАЗИ ТЕМА. Ще стане както в темата за Биткойн, когато заедно с неуравновесения изписахте куп глупости и след това се покрихте като насрани!

Вземи и попрочети бисерите си, твоите и тези на неуравновесения от 2012 г., когато цената на Биткойн бе само 10 долара и тогава пак ела тук в темата на златото да ми говориш за признаване на грешки!

Коментар

Казал съм го много отдавна! Цената на хартиеното злато, това което се търгува на КОМЕКС и чиито котировки гледате, върви към 0 /нула/. Това, което трябва да купувате ако удължавате златото, е САМО физическо инвестиционно злато от утвърдени златни рафинерии и търговци!
                      Казал съм го и преди - когато Тавекс свият спреда на 1 ст. (по-малко от 1%) като валутните бюра вместо сегашните 20-30% ще започна да купувам злато. Иначе е мнооого ликвидно - ако ти потрябват пари в следващите дни го продаваш на 20 % загуба ... освен ако не ти го свият преди това.
                      Не го приемай като заяждане - просто въпрос на гледна точка.
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Купих един суверен 22К и веднага започна да пада.
                        Това са джобни пари за един лорд. Не си струва изобщо да мрънкаш... Продължавай да купуваш и не се бой!

Виж за НИ трябва сериозно да се замислиш. Там ще има голям катаклизъм преди доларовата хиперинфлация да набере скорост!

Коментар

Е?!... Колко пъти още трябва да го напиша?

БЯГАЙ от всички дълги позиции в книжно злато. КОМЕКС нямат вече никакво злато в хранилището си за реална доставка. Твоята покупка не е на злато, а на обещание за злато. Това обещание няма как да бъде изпълнено към всички притежатели на хартиено злато! Ето защо цената на това обещание закономерно ще клони към нулата!

Когато купуваш физическо инвестиционно злато и сребро винаги предвиждай възможността за още по-изгодна цена за покупка и се възползвай. Тогава ще видиш, как ще ти върви. Остави централните банки да се самоизяждат с интервенции. Не давай на зомбитата да смучат кръвта ти като участваш в техните игри! Купувай само физическо инвестиционно злато и сребро!

След Германия миналата година сега и Австрия иска одит на златото си, което държи на съхранение в Банк ъф Ингланд. Нараства недоверието между самите централни банки. Започват да се цакат една друга, когато стане въпрос за злато! Веселбата тук е много по-близо отколкото си мислех досега...
                          Ами аз хартиено не купувам, само физическо. Послушал съм те отдавна. Ама нали и физическото си сменя котировките. Купих един суверен 22К и веднага започна да пада. Ще почна да си правя залози дали НИ или gold пада по бърже

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Когато прогнозите за цената на даден актив не се сбъдват с години това е грешка!
                            Когато гледаш един потенциален самоубиец, не можеш веднага да прецениш до каква степен е решил наистина да се самоубие? Трябва да мине време. Времето мина. Вече е абсолютно ясно, че Фед играе ва банк и блъфира в една игра на покер, която няма как да спечели.

САЩ започнаха война на два фронта. В Европа срещу Русия и в Азия срещу Китай. Знаем от историята, че войните на два фронта завършват по един и същи начин за всички военолюбци!

Плюс това, никога не съм твърдял, че цената на златото няма да падне когато бе на 1700. Това което твърдях и сега твърдя е, че цената от 2000, 3000, 4000 предстои и че цената на физическото инвестиционно злато няма да падне под 1000. Докато много от вас, вкл. и ти твърдяхте че ще го видим под 1000... А сега да видим, кой какво е познал?
                            Last edited by Forex Master; 29.05.2014, 11:07.

Коментар

Не ми върви с това злато. Два месеца се мота и не можа да падне под 1280 , а сега аз като точно купих на 1290 се срина с 40 талера
                              Е?!... Колко пъти още трябва да го напиша?

БЯГАЙ от всички дълги позиции в книжно злато. КОМЕКС нямат вече никакво злато в хранилището си за реална доставка. Твоята покупка не е на злато, а на обещание за злато. Това обещание няма как да бъде изпълнено към всички притежатели на хартиено злато! Ето защо цената на това обещание закономерно ще клони към нулата!

Когато купуваш физическо инвестиционно злато и сребро винаги предвиждай възможността за още по-изгодна цена за покупка и се възползвай. Тогава ще видиш, как ще ти върви. Остави централните банки да се самоизяждат с интервенции. Не давай на зомбитата да смучат кръвта ти като участваш в техните игри! Купувай само физическо инвестиционно злато и сребро!

След Германия миналата година сега и Австрия иска одит на златото си, което държи на съхранение в Банк ъф Ингланд. Нараства недоверието между самите централни банки. Започват да се цакат една друга, когато стане въпрос за злато! Веселбата тук е много по-близо отколкото си мислех досега...

Коментар

Не съм направил никаква грешка.
                                Когато прогнозите за цената на даден актив не се сбъдват с години това е грешка! Първата стъпка към към разрешаването и е признанието пред самия себе си.Винаги когато съм бъркал съм търсил проблема първо в мен самия. Вярвам, че това е правилния път. В това няма нищо срамно. Сами идиотите са бездрешни. Когато ти остане време прочети споровете ни за златото от 2012 година. С Ravnovesie подробно ви обяснявахме защо очакванията ви за резултатите от действията на ФЕД са погрешни. Признаеш ли пред себе си грешката ще можем да обсъдим нещата отново, до тогава е безсмислено.

Коментар

Working...
                                X