Бая новобранци се появиха днес!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеТвоята представа за злато е мноо-го остаряла. Къде ти е златото, ако не е някаква тайна.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеАбе вие що не си намерите друго място да ми спамите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеТе не разбра ли,че тук се говори само за физическо злато! Тук никой не се занимава с хартиено злато.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеЛюбовта тук е непричом - но ти си знаеш.
Да ти имам оптимизма - блажени са вярващите. Поне заложи ли опции, или само така си говорим.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Newbie Разгледай мнениеЯвно любовта към жълтото ми е заложена от дете, а бялото... само така, за разнообразяване на цвета,
Първоначално изпратено от Gold Newbie Разгледай мнениеДа стане $1200 и скачам
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Newbie Разгледай мнениеОххх, нещо не ми се спори, а като гледам, това ти е любимата дейност
Наблюдавайки разните му там аукциони, продаващото се злато е много по-малко от сребърните монетки останали от бабите ни, които явно много малко хора ги купуват, ако го правят въобще. Т.е. от старинните полу и повече сребърни монети, може да имаме полза само в ибей, навярно или след още доста време, когато точно ние, дискутиращите, едва ли ще сме живи.
Искам да се отърва от няколко инвестиционни сребра вече два-три месеца, но никой не ги купува, поради простата причина, че са на цената, на която са купувани от Тавекс. Т.е., за да ги продам, или трябва да смъкна цената много (а пазарящи се има бол), или да ги върна на Тавекс, където ще им смъкнат цената на половина. Т.е. ако не си официален дилър, нямаш шанс, ако пък продаваш обратно на официален дилър, пак ще те одерат. Със златото не е баш така.
Както и да е, през последните години купувах и по малко сребро, но не мисля вече да го правя освен ако не си купувам по 1-2 монети на годината за кеф.
Що се отнася за златото, което противно на думите ти, не е само хартия и електронно, смятам да взимам по колкото мога и до когато мога.
Спирам до тук със сребърната дискусия, че като нов член на форума, току виж някой ме баннал за оффтопикSapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениезащо "край с борсата", напротив, ако се спука жълтия шит, започва възхода на борсата, според мен.
Коментар
-
Не, не, мани го ти това Още на времето детски книжки като четях и български народни приказки, най ми харесваха и помнех тия, в които се споменаваха жълтици
Явно любовта към жълтото ми е заложена от дете, а бялото... само така, за разнообразяване на цвета, чат- пат
Да стане $1200 и скачамLast edited by Gold Newbie; 18.03.2016, 19:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Newbie Разгледай мнениеОххх, нещо не ми се спори, а като гледам, това ти е любимата дейност
Наблюдавайки разните му там аукциони, продаващото се злато е много по-малко от сребърните монетки останали от бабите ни, които явно много малко хора ги купуват, ако го правят въобще. Т.е. от старинните полу и повече сребърни монети, може да имаме полза само в ибей, навярно или след още доста време, когато точно ние, дискутиращите, едва ли ще сме живи.
Искам да се отърва от няколко инвестиционни сребра вече два-три месеца, но никой не ги купува, поради простата причина, че са на цената, на която са купувани от Тавекс. Т.е., за да ги продам, или трябва да смъкна цената много (а пазарящи се има бол), или да ги върна на Тавекс, където ще им смъкнат цената на половина. Т.е. ако не си официален дилър, нямаш шанс, ако пък продаваш обратно на официален дилър, пак ще те одерат. Със златото не е баш така.
Както и да е, през последните години купувах и по малко сребро, но не мисля вече да го правя освен ако не си купувам по 1-2 монети на годината за кеф.
Що се отнася за златото, което противно на думите ти, не е само хартия и електронно, смятам да взимам по колкото мога и до когато мога.
Спирам до тук със сребърната дискусия, че като нов член на форума, току виж някой ме баннал за оффтопик
е ти ко мислиш - ше зимаш от тавекс, ше даваш на тавекс и печалба ше прайш
те хората да не пасат трева
старото сребро си е занаят..., то е като да фанеш печелифшите на бфб
има си хляб в тая работа, ама най-малкото трябва много да обичаш монетките
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gold Newbie Разгледай мнениеОт доста скромния ми опит, смятам, че пак ще падне цената доста и това чакам, разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tankan Разгледай мнение"Главно търсенето се е движело от централните банки и частните инвестиции в монети и кюлчета. Над 50% от търсенето на злато е за бижута. Едни от главните централни банки, които се отличават с най-много търсене на злато са тези на Китай, Русия и Казахстан. Като цяло търсенето на злато за инвестиции за последното тримесечие е нагоре с 15%, спрямо 2014 г.", казват от Tavex.
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеТи направо ме счупи - в зависимост от това, дали е удобно или неудобно за съхранение. Е, тва нямаше да се сетя никога. Значи ти не гледаш дали нещо се търси или не - а дали е удобно или неудобно за съхранение. Това трябва да си го запиша някъде. И какво значи ''чейрек'?
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеТо в БГ няма пазар и за злато- но още не го знаем. И какво значи няма пазар - ние сме пазарът. И какво сребро имаш - може да е нещо интересно.
Спирам до тук със сребърната дискусия, че като нов член на форума, току виж някой ме баннал за оффтопик
Коментар
-
Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнениеНе е вярно. Темата е дали златото е поредния балон или не ... и очевидно е, обаче ако се спука - край с борсата.
И м/у другото къде си го виждал това 'физическо инвестиционно злато' - всичко е виртуална реалност ... и на хартия.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
Коментар