If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
трябва да се пазят в капсули...а 1 капсула заема място за 3 монети
Ти направо ме счупи - в зависимост от това, дали е удобно или неудобно за съхранение. Е, тва нямаше да се сетя никога. Значи ти не гледаш дали нещо се търси или не - а дали е удобно или неудобно за съхранение. Това трябва да си го запиша някъде. И какво значи ''чейрек'?
Разводнихте темата.Тук се коментира "Физическо инвестиционно злато",не сребро или бижута.
Не е вярно. Темата е дали златото е поредния балон или не ... и очевидно е, обаче ако се спука - край с борсата.
И м/у другото къде си го виждал това 'физическо инвестиционно злато' - всичко е виртуална реалност ... и на хартия.
Примерно, парите не са проблем - на по 1 унция ли, по големи монети, за да плащаш по-малко премия или на по-малки разфасовки, по-голяма премия, но пък по - бързо евентуално би се продало?
Макар че, ако стане нещо, и с най-малката люспичка злато може да се окаже, че струва много?
суверени, дукати, наполиони и подобните по стандарт....
новите евро,бети, крони - пак по стандарт 1/4 1/2, за предпочитане 917; 900
От доста скромния ми опит, смятам, че пак ще падне цената доста и това чакам, разбира се.
Иначе, да, мерси за инфото Знам, че бижутата не стават за инвестиция. Всъщност, миналата година събрах де що имаше скъсани верижки, омалели или без камъни пръстени и подобни и в Тавекс ги "обърнах" в едно дукатче и не съжалявам
Въпросът ми беше по-скоро, за да чуя ЗА и Против по-големите "парчета" и fractional gold и кое ще бъде по-добре да го имаш като цяло. Може би за човек като мен с нормална БГ заплата е по-добре да си взимам по нещо малко, а не да се набутвам с големи монети.
79 го гледах - обаче пада, което означава, че следва да се ориентираме към сребро, защото хората вече яко са се ориентирали.
Ще продължи ли златото възходящия си тренд или следва корекция. Периоди като този не липсват след 2013 г. (годината на най-големия срив в цената). При всеки от тях цената е обръщала възходящата тенденция и е стигала нови, по-ниски нива. Дали този път ще е различно?
Коментар