IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• кажете нещо хубаво за жълтия шит, стига сме го плюли !!! )))
    Не е препоръка... !!!
    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Newbie Разгледай мнение
      Имам сребро, но малко и също, както вече хора споменаха, не смятам, че има (добър) пазар за него в БГ.
      То в БГ няма пазар и за злато- но още не го знаем. И какво значи няма пазар - ние сме пазарът. И какво сребро имаш - може да е нещо интересно.
      Last edited by бай Промо; 18.03.2016, 18:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от tankan Разгледай мнение
        Ще продължи ли златото възходящия си тренд или следва корекция.
        Естествено че ще продължи ... докато едно кюлче не стане поне 1 трилион ... и Щатите не си върнат дълга от 17 трильона със 17 кюлчета.
        Last edited by бай Промо; 18.03.2016, 18:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Промо Разгледай мнение
          Най-добре - може да се пробваш с някакво сребро.

Имам сребро, но малко и също, както вече хора споменаха, не смятам, че има (добър) пазар за него в БГ, поне за сега.

Коментар

Може би за човек като мен с нормална БГ заплата е по-добре да си взимам по нещо малко, а не да се набутвам с големи монети.
            Най-добре - може да се пробваш с някакво сребро.

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
              трябва да се пазят в капсули...а 1 капсула заема място за 3 монети
              Ти направо ме счупи - в зависимост от това, дали е удобно или неудобно за съхранение. Е, тва нямаше да се сетя никога. Значи ти не гледаш дали нещо се търси или не - а дали е удобно или неудобно за съхранение. Това трябва да си го запиша някъде. И какво значи ''чейрек'?
              Last edited by бай Промо; 18.03.2016, 17:58.

Коментар

От доста скромния ми опит, смятам, че пак ще падне цената доста и това чакам.
                Как я чакаш - с кол опиции или с ванилия?

Коментар

И защо така?
                  трябва да се пазят в капсули...,

а 1 капсула заема място за 3 монети

плюс тва не стават за близане

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                    ... цели унции, особено 999 ги избягвам
                    И защо така?

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                      Разводнихте темата.Тук се коментира "Физическо инвестиционно злато",не сребро или бижута.
                      Не е вярно. Темата е дали златото е поредния балон или не ... и очевидно е, обаче ако се спука - край с борсата.
                      И м/у другото къде си го виждал това 'физическо инвестиционно злато' - всичко е виртуална реалност ... и на хартия.
                      Last edited by бай Промо; 18.03.2016, 17:37.

Коментар

А според вас как е по-добре да се купува златото?

Примерно, парите не са проблем - на по 1 унция ли, по големи монети, за да плащаш по-малко премия или на по-малки разфасовки, по-голяма премия, но пък по - бързо евентуално би се продало?

Макар че, ако стане нещо, и с най-малката люспичка злато може да се окаже, че струва много?
                        суверени, дукати, наполиони и подобните по стандарт....

новите евро,бети, крони - пак по стандарт 1/4 1/2, за предпочитане 917; 900

сички горе изброени ако ми попаднат до спот цена

тук там нйкой чейрек , макар че не ме кефат

цели унции, особено 999 ги избягвам

Коментар

• От доста скромния ми опит, смятам, че пак ще падне цената доста и това чакам, разбира се.

Иначе, да, мерси за инфото Знам, че бижутата не стават за инвестиция. Всъщност, миналата година събрах де що имаше скъсани верижки, омалели или без камъни пръстени и подобни и в Тавекс ги "обърнах" в едно дукатче и не съжалявам

Въпросът ми беше по-скоро, за да чуя ЗА и Против по-големите "парчета" и fractional gold и кое ще бъде по-добре да го имаш като цяло. Може би за човек като мен с нормална БГ заплата е по-добре да си взимам по нещо малко, а не да се набутвам с големи монети.

Коментар

• Разводнихте темата.Тук се коментира "Физическо инвестиционно злато",не сребро или бижута.
                            Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от tankan Разгледай мнение
                              Над 50% от търсенето на злато е за бижута.
                              Това с бижутата е много високорисково занимание - и обикновено е с неочакван край.

Коментар

79 го гледах - обаче пада, което означава, че следва да се ориентираме към сребро, защото хората вече яко са се ориентирали.
                                Ще продължи ли златото възходящия си тренд или следва корекция. Периоди като този не липсват след 2013 г. (годината на най-големия срив в цената). При всеки от тях цената е обръщала възходящата тенденция и е стигала нови, по-ниски нива. Дали този път ще е различно?

Коментар

Working...
                                X