IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хипер инфлациите не се получават ей така от само себе си. Преди да стане такова нещо човек има поне година че да се измъкне. 1997 например още в началото на 1996 ми бе ясно че долара трябва да удари 1000 лева преди нещата да станат по-добре. тогава бе 60-70 лева ако не се лъжа.

Сега с Русия много се хилихте на тези мои прогнози за 1000 рубли за долар, ама ако на путин не му бе уврял акъла поне до там щеше да си паде - то още не се е разминало напълно.

Хипер инфлация при евро, долар, швейцарски франк, йена няма да се получи - поне не в следващите десетина година. Най вероятно и през следващите 100 ама де да знае човек. Трябва да съм малоумен тогава че да троша пари да се предпазвам от нещо дето няма да дойде.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Ясно, значи ти прибираш апартаментите на гражданите срещу кило боб... После поне като наемател може ли да остана?
      Сега сериозно- Пешо храната става все по-евтина и все по-голям буклук. В бъдеще просто ще е почти безплатна и невъобразим буклук. Радвай се, че можеш да се храниш с истинска и не се притеснявай за гражданите- ще се оправят все някак.
      Не на мен апартаменти не ми трябват имам си достатъчно.За гражданите не се притеснявам не съм майка Тереза.Те сами ще хванат рейса за село

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Ти верно си голям шегобиец.Та каиш Холандия произвеждала храна!!!!????Ми яж им боклуците.Те затова лани холандците ми изядоха доматиту с коловете че и за семена питаха.Та се наложи един час да им обясмявам че климата на България няма как да го занесат в Холандия
        така е бре по-принцип равновесния чат пат послъгва, но са не лъже ляб може да има за бая булюк народ, а тва, че ние сме видели глад не е, че нема, а просто на некой така му отърва ...

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
          Да ще те пазаят, ама ще ти вземат реколтата. А ако много знаеш ще те гръмнат и ще си сложат войничета да копат. Не е голямата философия.
          Да ще я вземат след като ми дадат каквото искам.За мен ще има в изобилие а ти ще си на купони и по опашките и не само ти ами всички членове на семейството ти

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
            Не е така. Всяка уважаваща себе си златна буболечка ще ти обясни че златото е пари и няма значение колко зелена тоалетна хАртия даваш за него Философия известна още като Buy Low, Buy High
            и ти си завършил май 5 вечерно .....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              що не видиш колко храна произвежда холандия от декар. Ако всички вземат да произвеждат като там не 20 милиарда а 100 милиарда ще изхранва без проблеми.
              Ти верно си голям шегобиец.Та каиш Холандия произвеждала храна!!!!????Ми яж им боклуците.Те затова лани холандците ми изядоха доматиту с коловете че и за семена питаха.Та се наложи един час да им обясмявам че климата на България няма как да го занесат в Холандия

Коментар

Берти 89 г много народ видя глада.Но тогава срещу долари и марки можеше да се купи.Като дойде хиперинфлацията ще видиш как се въвеждат купони и как армията ще ми пази нивите..Ще разбереш и какво е спекула на твой гръб.Селяните в Източна Украйна не са гладни въпреки че се води война.По скоро виж гражданите.Той другаря Тодор Живков навремето обясняваше че социализъмъ бил като на коча мъдете клател се ама не падал...После всички видяхме какво стана.Не бъди толко наивен и спри да вярваш в мощта на САЩ долара еврото и Запада.С тия акции дето са само нагоре и с тия банки дет не фалиргат скоро ще фалираме всички.Селяните обаче които имат земица дворче и някоя гадинка ще преживеят по добре.Останалите ще ядат каквото има в държавния резерв срещу купони.А такива като мен армията ще ги пази докато засеят ожънат и те така
                Да ще те пазаят, ама ще ти вземат реколтата. А ако много знаеш ще те гръмнат и ще си сложат войничета да копат. Не е голямата философия.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Пешо,
                  не съм очаквал толкова наивни приказки от тебе....едно е криза тип 89-та, а съвсем друго е истинска криза .. световна и когато сме между 2 империи...

та по-добре плюй в пазва и недей говори глупости за как в софия ще се пука от глад, а на село ще е ок....щото иди ги виж как са сега селяните в източна украйна... примерно...

по-добре да не идват такива моменти, но ако дойдат една кесия със жълтици ще струва колкото 200 ферми като твоята.
                  Берти 89 г много народ видя глада.Но тогава срещу долари и марки можеше да се купи.Като дойде хиперинфлацията ще видиш как се въвеждат купони и как армията ще ми пази нивите..Ще разбереш и какво е спекула на твой гръб.Селяните в Източна Украйна не са гладни въпреки че се води война.По скоро виж гражданите.Той другаря Тодор Живков навремето обясняваше че социализъмъ бил като на коча мъдете клател се ама не падал...После всички видяхме какво стана.Не бъди толко наивен и спри да вярваш в мощта на САЩ долара еврото и Запада.С тия акции дето са само нагоре и с тия банки дет не фалиргат скоро ще фалираме всички.Селяните обаче които имат земица дворче и някоя гадинка ще преживеят по добре.Останалите ще ядат каквото има в държавния резерв срещу купони.А такива като мен армията ще ги пази докато засеят ожънат и те така

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    що не видиш колко храна произвежда холандия от декар. Ако всички вземат да произвеждат като там не 20 милиарда а 100 милиарда ще изхранва без проблеми.
                    Не знам за 100, но съм сигурен, че при правилно производство, разпределение и потребление не би трябвало да има гладуващи.....

пп Холандците са изнасилили природата...Даже и за лалета имат време да гледат...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Вярно !
                      Земята без тормоз, може да изхрани 20 млрд гърла.....

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        Ясно, значи ти прибираш апартаментите на гражданите срещу кило боб... После поне като наемател може ли да остана?
                        Сега сериозно- Пешо храната става все по-евтина и все по-голям буклук. В бъдеще просто ще е почти безплатна и невъобразим буклук. Радвай се, че можеш да се храниш с истинска и не се притеснявай за гражданите- ще се оправят все някак.
                        Вярно !
                        Земята без тормоз, може да изхрани 20 млрд гърла.....

Коментар

Пешо,
                          не съм очаквал толкова наивни приказки от тебе....едно е криза тип 89-та, а съвсем друго е истинска криза .. световна и когато сме между 2 империи...

та по-добре плюй в пазва и недей говори глупости за как в софия ще се пука от глад, а на село ще е ок....щото иди ги виж как са сега селяните в източна украйна... примерно...

по-добре да не идват такива моменти, но ако дойдат една кесия със жълтици ще струва колкото 200 ферми като твоята.
                          Не, и златото нищо няма да струва тогава. В Чочарка има един епизод в който хлебаря дава хляб на момичето срещу кюлче злато - ако искаш яж си златото... Фермите може и да струват нещо, ама само ако можеш да ги защитиш.
                          Ама всичко това са алибали.
                          Интересното е на какво са залагали апокалиптосите освен злато, да видим какво да скъсяваме още.

Коментар

Ми попитай майка си и баща си те знаят.Отиваш на магазина той отворен вътре няма нищо освен една щайга с няколко развалени дребни картофи.Почваш да се молиш на продавачката а тя безпомощно вдига рамене и ти казва и за мен няма и аз съм гладна.И така магазин след магазин.После си на женския пазар а там няколко мангали и няколко бабки ти искат апартамента за кило боб.....Запомни хубаво какво съм ти написал щото това е бъдещето

Коментар

• Пешо,

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

да .. засега и мене ме успокоява, че тия са откровено луди всичките... щях да съм загрижен ако сред тях имаше и хора с акъл.

при всички положения глобализацията няма да доведе до нищо добро за малките хора като нас.. след всяка поредна криза дебитните карти и депозитите ще отстъпват за сметка на кредитните карти и кредитите....ама това не е точно тема за златото.
                                Точно за златото си е. Златото привлича всички тези хора защото те търсят сигурност. Несигурността на света им идва много отгоре. Не могат да се справят с нея. И за това постоянно търсят нещо стабилно, сигруно, което не се променя. И си мислят че златото е такова нещо. И ще си загубят парите. Ако си гледал повече епизоди си видял че и доста от тях наблягат на селски имоти, храна, оръжие - все неща любими и на тукашните апокалиптоси. И доста от тези подготвящи зе един бъдещ по-лош свят, успяват да фалират в днешния - по-добър свят. Да им се чуди човек на акъла - хем не им харесва как стоят нещата сега - хем правят всичко по силите си за да се подготвят за още по-зле. Като до като се опитват съвсем се прецакват и сами си докарват големи проблеми.

Коментар

Working...
                                X