If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дъра, дъра...
A мен пък живо ме интересува, въпреки че и аз се охарчвам в Европа.
Късо злато ( и най вече сребро) и силен гущер - благодат за моите левчета.
Крайно време е да се разбере, че живеем, печелим и харчим в Европа и мен цената на $ не ме интересува!
Дъра, дъра...
A мен пък живо ме интересува, въпреки че и аз се охарчвам в Европа.
Късо злато ( и най вече сребро) и силен гущер - благодат за моите левчета.
Колко е жалко, че никъде не отразиха повишението на цената на златото в лева/евро, а само се пишат статийки, само когато цената на златото пада в $ и много рядко когато се увеличава в $.
Въпроса ми към редакторите ми би следвал да бъде "Вие в каква валута получавате заплатите си?".
Крайно време е да се разбере, че живеем, печелим и харчим в Европа и мен цената на $ не ме интересува!
Златото ще падне до към 1155-1140, въпросът е, че еврото, гони най-малко 1,05, така че за купувачите в лева няма да има никакъв ефект.
Времето за съществения скок, все още не е дошъл! Докато се надува фондовия пазар златото няма особени перспективи, това ще свърши, но времевата рамка е малко неясна, 3,6,12М! В последно време има съществена връзка между петрола и златото! Петрола дърпа суровините като цяло. Цени от 60 там навярно могат да приближат златото към 1300, но ефекта ще е временен, ако нямаме промяна на останалите обстоятелства.
Според мен по-добре ниски нива и да се добавя и усреднява, като се чака "прекършване" на фондовия, отколкото кратковременен скок и "по-скъп" ВХОД, като цяло!
Поради липсата на "официална" инфлация, златото ще се държи и за напред плахо, но тъй като основният пазар при него е доларовия, покупката на злато дава добри песпективи за хеджиране на евровата и левова обезценка, без реално да държим долари (а те да са вкарани в злато). Това от една страна ще ни пази от текуща обезценка, от друга ще ни позволи да дъжим позиции в злато, за да не изпуснем изненадващ скок при него ( въпреки, че не изглежда особено вероятно, но все пак )
Натискът на долара, по всяка вероятност, при котировката на златото, ще бъде по-слаб отколкото изменението при еврото.
Златото ще падне до към 1155-1140, въпросът е, че еврото, гони най-малко 1,05, така че за купувачите в лева няма да има никакъв ефект.
Времето за съществения скок, все още не е дошъл! Докато се надува фондовия пазар златото няма особени перспективи, това ще свърши, но времевата рамка е малко неясна, 3,6,12М! В последно време има съществена връзка между петрола и златото! Петрола дърпа суровините като цяло. Цени от 60 там навярно могат да приближат златото към 1300, но ефекта ще е временен, ако нямаме промяна на останалите обстоятелства.
Според мен по-добре ниски нива и да се добавя и усреднява, като се чака "прекършване" на фондовия, отколкото кратковременен скок и "по-скъп" ВХОД, като цяло!
Поради липсата на "официална" инфлация, златото ще се държи и за напред плахо, но тъй като основният пазар при него е доларовия, покупката на злато дава добри песпективи за хеджиране на евровата и левова обезценка, без реално да държим долари (а те да са вкарани в злато). Това от една страна ще ни пази от текуща обезценка, от друга ще ни позволи да дъжим позиции в злато, за да не изпуснем изненадващ скок при него ( въпреки, че не изглежда особено вероятно, но все пак )
Натискът на долара, по всяка вероятност, при котировката на златото, ще бъде по-слаб отколкото изменението при еврото.
Предлагам на всички заинтересувани от темата да прочетат тази книга: http://www.riosmauricio.com/wp-conte...h-of-Money.pdf
специален подарък от мен - не се налага да я купувате, само отваряте линка. Е, който е зле с английския, ще ме почака докато я издам на български.
Страхотна книга. Благодарности !
До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.
Първо за златото няма голямо търсене, когато има краизи! Само по себе си златото не се търси във времена на общи икономически кризи, а тъкмо напротив, цената му спада, тъй като то е сериозно застъпено в бижутерската индустрия, както и в други отрасли касаещи производителността!
Златото обаче е актив, който е свързан пряко с монетарната система и притежава възможността да се трансформира и конвертира в друг актив, благодарение на тоталната му конвертируемост!
Скокът на златото от 2008-2009, не се дължеше на факта, че имаме икономическа криза, а преди всичко поради недоверието във финансовата система и платежоспособността на много от страните, в контекста на тогавашната ситуация.
В момента виждаме, че CHF продължава да държи силни позиции, въпреки отрицателните лихви и прочие.... Това може да го отдадем на обстоятелството, че търсенето изобщо на "активи обежища", не само заради 20% покритие от злато на франка, а изобщо доверието в редица валути е сведено до минимум и много ясно е осъзната "хартиената им стойност", и рисковете пред тях! За разлика от CHF.
Фондов пазар - злато!
Фондовият пазар е на път да се "прекърши", икономическият растеж е слаб, дори "изкуствен" бих казал и съвсем скоро това, ще стане видно!
Китай забавя значително растежа си, а данните за експорт и импорт на Германия от ден на ден се влошават! Според мен до година и половина ще имаме сериозна рецесия!
Златото ще отбележи незапомнен ръст, поради изгърмяването на много европейски страни, както и самото евро, което ще хвърли кърпата!
Целият генериран огромен кеш и изкараните печалби ще трябва някъде да се "СКРИЯТ"!
Коментар