А такааа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеАз лично не виждам логика и смисъл за ръст на цената на златото. Има голямо търсене, когато има кризи. Тази на световните пазари вече е преминала и пак се правят сериозни пари на тях. Така че логиката за мен е да продължат да се изтеглят инвестициите в злато и да се прехвърлят в акции. ТОва пък ще доведе до допълнително намаление на цената. Така ги виждам аз, не твърдя, че съм права де.
Златото обаче е актив, който е свързан пряко с монетарната система и притежава възможността да се трансформира и конвертира в друг актив, благодарение на тоталната му конвертируемост!
Скокът на златото от 2008-2009, не се дължеше на факта, че имаме икономическа криза, а преди всичко поради недоверието във финансовата система и платежоспособността на много от страните, в контекста на тогавашната ситуация.
В момента виждаме, че CHF продължава да държи силни позиции, въпреки отрицателните лихви и прочие.... Това може да го отдадем на обстоятелството, че търсенето изобщо на "активи обежища", не само заради 20% покритие от злато на франка, а изобщо доверието в редица валути е сведено до минимум и много ясно е осъзната "хартиената им стойност", и рисковете пред тях! За разлика от CHF.
Фондов пазар - злато!
Фондовият пазар е на път да се "прекърши", икономическият растеж е слаб, дори "изкуствен" бих казал и съвсем скоро това, ще стане видно!
Китай забавя значително растежа си, а данните за експорт и импорт на Германия от ден на ден се влошават!
Според мен до година и половина ще имаме сериозна рецесия!
Златото ще отбележи незапомнен ръст, поради изгърмяването на много европейски страни, както и самото евро, което ще хвърли кърпата!
Целият генериран огромен кеш и изкараните печалби ще трябва някъде да се "СКРИЯТ"!
ПОЗНАЙ КЪДЕ!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеТриста бона обаче може да си ги преведеш в чужбина с един клик на мишкатаСъс златото обаче не става този номер
Коментар
-
Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнениеспециален подарък от мен - не се налага да я купувате, само отваряте линка.Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
едно полезно четиво
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеАз лично не виждам логика и смисъл за ръст на цената на златото. Има голямо търсене, когато има кризи. Тази на световните пазари вече е преминала и пак се правят сериозни пари на тях. Така че логиката за мен е да продължат да се изтеглят инвестициите в злато и да се прехвърлят в акции. ТОва пък ще доведе до допълнително намаление на цената. Така ги виждам аз, не твърдя, че съм права де.
http://www.riosmauricio.com/wp-conte...h-of-Money.pdf
специален подарък от мен - не се налага да я купувате, само отваряте линка. Е, който е зле с английския, ще ме почака докато я издам на български.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеНее не така..седи мирно..не ми бегай на доле
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеТриста бона обаче може да си ги преведеш в чужбина с един клик на мишкатаСъс златото обаче не става този номер
.... тук става въпрос за стока/ бижута/ дължи се ддс, мито...
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениее то тва си е митническо нарушение, тука се дължи ддс, се едно да пренасяш една цистерна нафта без да я декларираш .... или па да пъхнеш триста бона в джоба без да декларираш-ко те фанат пак ще ти ги зематСъс златото обаче не става този номер
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеИ какво ти е толко смешно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеНапример мантрата за лесно съхраняване и пренасяне на стойност
Коментар
-
На около 1000 долара/тр.у.,са го оценили спИциалистите (доста скъпо като гледам на снимката,че повечето е дрънгулки)колкото мзетковата мечта!
И тук в темата говорим за друго злато,не за обички и синджирчета!?Ся ако някои не правят разлика между кюлчета,монети и герданчета.....си е техен проблем,но поне да не спамят .Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеИ какво ти е толко смешно?
Коментар
Коментар