IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А такааа

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
      Аз лично не виждам логика и смисъл за ръст на цената на златото. Има голямо търсене, когато има кризи. Тази на световните пазари вече е преминала и пак се правят сериозни пари на тях. Така че логиката за мен е да продължат да се изтеглят инвестициите в злато и да се прехвърлят в акции. ТОва пък ще доведе до допълнително намаление на цената. Така ги виждам аз, не твърдя, че съм права де.
      Първо за златото няма голямо търсене, когато има краизи! Само по себе си златото не се търси във времена на общи икономически кризи, а тъкмо напротив, цената му спада, тъй като то е сериозно застъпено в бижутерската индустрия, както и в други отрасли касаещи производителността!

Златото обаче е актив, който е свързан пряко с монетарната система и притежава възможността да се трансформира и конвертира в друг актив, благодарение на тоталната му конвертируемост!

Скокът на златото от 2008-2009, не се дължеше на факта, че имаме икономическа криза, а преди всичко поради недоверието във финансовата система и платежоспособността на много от страните, в контекста на тогавашната ситуация.
      В момента виждаме, че CHF продължава да държи силни позиции, въпреки отрицателните лихви и прочие.... Това може да го отдадем на обстоятелството, че търсенето изобщо на "активи обежища", не само заради 20% покритие от злато на франка, а изобщо доверието в редица валути е сведено до минимум и много ясно е осъзната "хартиената им стойност", и рисковете пред тях! За разлика от CHF.

Фондов пазар - злато!

Фондовият пазар е на път да се "прекърши", икономическият растеж е слаб, дори "изкуствен" бих казал и съвсем скоро това, ще стане видно!
      Китай забавя значително растежа си, а данните за експорт и импорт на Германия от ден на ден се влошават!
      Според мен до година и половина ще имаме сериозна рецесия!
      Златото ще отбележи незапомнен ръст, поради изгърмяването на много европейски страни, както и самото евро, което ще хвърли кърпата!

Целият генериран огромен кеш и изкараните печалби ще трябва някъде да се "СКРИЯТ"!

ПОЗНАЙ КЪДЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
        Триста бона обаче може да си ги преведеш в чужбина с един клик на мишката Със златото обаче не става този номер
        Не е много препоръчително да правиш такива големи преводи с един клик на мишката защото засвяткваш в системите и автоматично се превръщаш в ОИЛ. Доста рисково действие особено за Република България

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
          специален подарък от мен - не се налага да я купувате, само отваряте линка.
          "Лудите,лудите - те да са живи!"... - http://www.slovo.bg/showwork.php3?Au...D=5827&Level=3
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• едно полезно четиво

Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Аз лично не виждам логика и смисъл за ръст на цената на златото. Има голямо търсене, когато има кризи. Тази на световните пазари вече е преминала и пак се правят сериозни пари на тях. Така че логиката за мен е да продължат да се изтеглят инвестициите в злато и да се прехвърлят в акции. ТОва пък ще доведе до допълнително намаление на цената. Така ги виждам аз, не твърдя, че съм права де.
            Предлагам на всички заинтересувани от темата да прочетат тази книга:
            http://www.riosmauricio.com/wp-conte...h-of-Money.pdf
            специален подарък от мен - не се налага да я купувате, само отваряте линка. Е, който е зле с английския, ще ме почака докато я издам на български.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
              Нее не така..седи мирно..не ми бегай на доле

Коментар

• Нее не така..седи мирно..не ми бегай на доле

Коментар

• Ах майка му и мечка! Ще говорим след 2 години умници.
                  Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• естествено- балонирано е, не само това, но и балона е балониран.
                    (директно - отговор на въпроса на който е посветена цялата темица)
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнение
                      Триста бона обаче може да си ги преведеш в чужбина с един клик на мишката Със златото обаче не става този номер
                      хах, с един клик викаш ... триста бона по бамка как се превеждат , имаш ли няква идея ... да нямаш предвид койни .... тук става въпрос за стока/ бижута/ дължи се ддс, мито...

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                        е то тва си е митническо нарушение, тука се дължи ддс, се едно да пренасяш една цистерна нафта без да я декларираш .... или па да пъхнеш триста бона в джоба без да декларираш-ко те фанат пак ще ти ги земат

Коментар

И какво ти е толко смешно?
                          Смешното ми е колко сигурна и доходонсна инвестиция се е оказала за човека “инвестицията“ в златото.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                            Например мантрата за лесно съхраняване и пренасяне на стойност
                            е то тва си е митническо нарушение, тука се дължи ддс, се едно да пренасяш една цистерна нафта без да я декларираш .... или па да пъхнеш триста бона в джоба без да декларираш-ко те фанат пак ще ти ги земат

Коментар

• На около 1000 долара/тр.у.,са го оценили спИциалистите (доста скъпо като гледам на снимката,че повечето е дрънгулки) колкото мзетковата мечта!

И тук в темата говорим за друго злато,не за обички и синджирчета!?Ся ако някои не правят разлика между кюлчета,монети и герданчета.....си е техен проблем,но поне да не спамят .
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

И какво ти е толко смешно?
                                Например мантрата за лесно съхраняване и пренасяне на стойност

Коментар

Working...
                                X