Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Твоето "златарство" е незлоблив гег, а ти това задължително г о разбираш

По отношение на това, че на практика всички сме прозрачни, както твърдиш, нямам никакво намерение да споря. Това е самата истина и ... на какво съм се нагледал ... не е за приказки въобще. Това се отнася до търсене, което започва от име, егн и номера на лични документи.
Вкарвайки мотив за "апашество", визирах търсене (проявяване на нездрав интерес), което започва от обратния край

Тезата ти за анонимнастта ме устройва. Тълкуването на нормативните документи ще оставим за друг път. Значи, при евентуално обратно изкупуване, имеме една сделка изцяло на приносител, както му се полага: педантично гледане с лупа, вероятен химически и друг анализ, строг израз на лицето и намиране на безброй маАни! Отбив от цената??
Търсене, предлагане, цена, стойност. По тези ти разсъждения нямам коментар. Почти пълно единомислие.
Апропо, много е симпатично и закачливо, че обяснявайки за стойността на златото, изтъкваш на преден план психологическа привързаност и естетически мотиви.

Пасажът, в който говориш за новия инвестиционен поглед, определено ми е най-интересен. Болезнена тема. Особено ме прободе този пасаж:
Ако при кризи 2000, 80те и прочие, сривовете на фондов, рецесии... Винаги е могло да се изчака и да се съхрани стойност във валути, облигации...
В момента картината е, всъщност по-справедливо да се каже: картината МИ е силно разфокусирана. Неяснотата трае твърде дълго за разбиранията ми и ме изнервя.
С известна почуда прочетох наскоро и един материал от Хърсев, който демонстрира сходни тези. Това е необичайно. Подобна позиция издава слабост. Начетеният, проницателният, интелегентният човек и инвеститор (особено изявяващ се под собственото си име) обичайно не може да си позволи подобна проява. Тези хора обикновено се чувстват длъжни да демонстират яснота, визия и ... топки!
Тук множество от великаните сбръчкват гнусливо нос при споменаване на името на Хърсев, аз обаче - не!
Това с трите Коня, които дърпат талигата на икономическия растеж, също е готино. Какво да кажа! Има и други кончета, които подтичват около родителите си. Доколкото въобще може да се говори за същински растеж след "излизането" от последната криза, май обяснението следва го търсим при кончетата (парична, монетарна политика).
Коментар