IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
    Основната причина за спада при цената на златото е манипулирането му чрез COMEX,всички други причини са второстепенни

90% от нещата на тоя свят са манипулирани!

Те жените, мъжете, в леголо си манипулират! Ти искаш при златото "свободен" пазар!

Поздравче за всички фенове на златото!

https://www.youtube.com/watch?v=G1qtG8if6yM

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      мисля, че евентуалното дъно при златото е не по-ниско от 950$!
      Може и под това ниво. Дъното на златото е гарантирано при масов фалит на нерантабилни мини. Такъв нямаме в момента. Втори важен индикатор. Винаги цените на минните компании изпреварват при растеж цената на самата продукция.

На по късен етап едно е ясно цената ще се изстреля в космоса, но това е в бъдещ момент, затова постепенното акумулиране при падащ пазар е добър ход. Теоретично дори хора закупували при цени 1800-2000 долара няма да са на загуба ако са го правили с пари които не им трябват и съответно не са принудени да обменят на нисък към момента курс.

Коментар

• Основната причина за спада при цената на златото е манипулирането му чрез COMEX,всички други причини са второстепенни

Коментар

• При златото с продължаващ натиск при EUR/USD до 1.05-04, навярно ще видим избиване на доста стопове при 1070-65. Цена от 950 гущера е напълно постижима до края на ноември. Около Коледа при EUR/USD на цена 1.02-04, навярно ще се заговори за рекордно лошите отчети на американските компании, което пък от своя страна е много вероятно да даде живец на еврото за към 1.08-10. Януари злато 1000-1100 гущера. Сериозни неизвестни обаче крият количествените вливания на Драги, но въпреки всичко трудно си представям евро под паритет, поради простата причина, че това направо би сразило износът на американските компании, не просто от Америка, но преди всичко на американските компании от Китай.
          При тези обстоятелства и забавящ се БВП в САЩ, не само през декември, а и рано на пролет, не смятам,че бихме могли да имаме каквото и да е увеличение на лихвените проценти. Извън корелацията EUR/USD и натиска там, което е основния "бич" за тренда на златото, при по-слабия от очакваното растеж и лошите корпоративни новини, си мисля, че евентуалното дъно при златото е не по-ниско от 950$!

Коментар

• Това са петте най-големи, те диктуват пазара.
            Средно е разходите са около $925 и то защото имат мини в страни от третия свят + Австралия, които валути са паднали доста спрямо долара + че петрола е на много ниско ниво.
            „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Какво ще кажете за BVN , срина се най-много от златните бубулечки ... И докато се чудех как така се случи да дойдат на мушката преди златото да е пробило 1000 $ (щото отдавна ги чакам) ...взех , че напълних кошницата до горе на 5.61. Имам си една монета от Перу - ще си я сложа в портфейла за късмет

Чак такъв риск в сектор дето не върви на добре ми идва множко....а то дори и не е разпродадено добре, рси е 32 гледам.
              Аз позициите си ги правя на порции през равни интервали ( ценово)...ако избяга безвъзвратно нагоре преди да съм си стигнал лимита - ми да бяга, няма да я гоня я, винаги има други...

Предполагам си си написал домашното.
              Колко им е AISC на златото и среброто ?

Коментар

• Златото леко спадна посл дни заради силния долар и нагласата на борсата че декември ще вдигат лихвите.
                Това е добре е за индийците, другата седмица е DIWALI
                „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

• Какво ще кажете за BVN , срина се най-много от златните бубулечки ... И докато се чудех как така се случи да дойдат на мушката преди златото да е пробило 1000 $ (щото отдавна ги чакам) ...взех , че напълних кошницата до горе на 5.61. Имам си една монета от Перу - ще си я сложа в портфейла за късмет
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Я,котаре,кво правиш тука,от спекулант да не стана инвеститор
                    Кажи и ти за паритета моля те
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                      Ние с Архитекта, решихме да закараме златото до700 и тогава да купуваме... Сега ще му играем сечено
                      Само внимавайте да не се "подсечете", че пудрата в аптеката не е като едно времешната!

Коментар

• Ние с Архитекта, решихме да закараме златото до700 и тогава да купуваме... Сега ще му играем сечено
                        Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                          Просто не вярвам в следващите 12 месеца златото да се качи много нагоре от сегашните нива. Но ако първо падне под $1000, примерно на $950, тогава може да дръпне на 1100-1150 и сe направи една прилична краткосрочна печалба от 15-20%.

Иначе, аз не държа да имам злато и няма да се ядосвам ако пропусна "дъното".
                          Адаш тук не става въпрос за "дъното" а за бели пари скатани за черни дни, че твойте приятелчета с тоя долар не им остава много за живот, после може да си измислят нещо друго като "Amero" например, но аз не искам като ми забранят кеша и като тряя да "спасявам" някой кенеф щото проспекулирал да ми изяде парите. Както и в същия момент аз съм на голям минус на борсата ееее що никой не ме спаси мене
                          Last edited by michaelis15; 06.11.2015, 13:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Що си сменил Nicka?
                            той ника същия само числата различни и картинката .... ами направих нов защото не мога да пиша в коментари имам бан от Амстердамата за "Безкрайна наглост" до 16.11. Ние с него/нея влизаме чат пат в конфликти, че някой път и той/тя наглее не съм само аз .... и тогава си показвам рогата

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                              Просто не вярвам в следващите 12 месеца златото да се качи много нагоре от сегашните нива. Но ако първо падне под $1000, примерно на $950, тогава може да дръпне на 1100-1150 и сe направи една прилична краткосрочна печалба от 15-20%.

Тогава какво правиш тука?
                              Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                ако чакаш паритет може...ако ли не, не го вервам

Last edited by Misho ILIEV; 05.11.2015, 19:08.

Коментар

Working...
                                X