IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Тва не реже ли императорски дупенца?
    Зависи от типът шлифовка, не бива да има твърде остри ръбове. Аз обичам овални фасети. Ако те запрат някъде, снасяш тайно елмазът в кенефът и с него прерязваш решетките и - беж.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Ного ясно - нагълтваш се с елмази и бегаш.
      Тва не реже ли императорски дупенца?

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
        Навремето тайния фонд на Ленин и болшевиките в случай на бързо бягство от Русия е бил в диаманти и елмази
        Ного ясно - нагълтваш се с елмази и бегаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Ами прави са - Човек трябва да разпределя между недвижимости, между ценни книжа и между неща с които може да драсне - евреините са го измислили това, а те разбират от такива работи.

Но аз бих препоръчал също така тоже елмази - щото металотърсачите не ги ловят.
          Навремето тайния фонд на Ленин и болшевиките в случай на бързо бягство от Русия е бил в диаманти и елмази

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Пичове, имам много лоши новини за златните фенове. Преди малко се прибирам от среща със сученичките. Две от тях искат да си купуват злато с аргумента да имат нещо ценно в случай, че се наложи да бягат. Едната даже държи раница за спешна евакуация пълна с консерви и не знам какви глупости. Изводите са ясни.
            Ами прави са - Човек трябва да разпределя между недвижимости, между ценни книжа и между неща с които може да драсне - евреините са го измислили това, а те разбират от такива работи.

Но аз бих препоръчал също така тоже елмази - щото металотърсачите не ги ловят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Най-важното според мен :
              - малък дълг
              - копаят на доста ниска цена
              - разходи им са предимно в местна валута , приходите в поскъпващ долар
              - на финала са на грандиозни проекти
              http://finance.yahoo.com/news/buenav...130200151.html
              Минусите - всички ги виждат, дори ги гледат с очилата на баба ми ...
              Ти гледай като падне цената с още 200-250 долара как ще има дежавю за половината минни компании. 99-2000 г. ще иим се види като излет на чавдарчета на Бузлужджа. Ще има редица фалити не само при най-нерантабилните, но и при компании с ниски нива на разходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Чак такъв риск в сектор дето не върви на добре ми идва множко....а то дори и не е разпродадено добре, рси е 32 гледам.
                Аз позициите си ги правя на порции през равни интервали ( ценово)...ако избяга безвъзвратно нагоре преди да съм си стигнал лимита - ми да бяга, няма да я гоня я, винаги има други...

Предполагам си си написал домашното.
                Колко им е AISC на златото и среброто ?
                Най-важното според мен :
                - малък дълг
                - копаят на доста ниска цена
                - разходи им са предимно в местна валута , приходите в поскъпващ долар
                - на финала са на грандиозни проекти
                http://finance.yahoo.com/news/buenav...130200151.html
                Минусите - всички ги виждат, дори ги гледат с очилата на баба ми ...
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Лошите новини са, че САЩ продължават с подмолните средства - свалянето на самолета в Египет, убийството вчера на създателя на RT TV (Russia Today) Лешин.
                  Което още повече ще озлоби Путин.
                  Друга лоша новина е очевидната рецесия в Китай
                  „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”

Коментар

"таксиджиите" продължават да са фенове на златото.
                    То във форума е пълно с таксиджии, и всичките около златото се въртят. И швейцарския франк.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                      Къде тук са лошите новини?
                      "таксиджиите" продължават да са фенове на златото.

Коментар

Пичове, имам много лоши новини за златните фенове. Преди малко се прибирам от среща със сученичките. Две от тях искат да си купуват злато с аргумента да имат нещо ценно в случай, че се наложи да бягат. Едната даже държи раница за спешна евакуация пълна с консерви и не знам какви глупости. Изводите са ясни.
                        Къде тук са лошите новини?

Коментар

• Пичове, имам много лоши новини за златните фенове. Преди малко се прибирам от среща със сученичките. Две от тях искат да си купуват злато с аргумента да имат нещо ценно в случай, че се наложи да бягат. Едната даже държи раница за спешна евакуация пълна с консерви и не знам какви глупости. Изводите са ясни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            Публиката чака новините, тия ги четат "някъв" ден предварително!
                            ДА и докато в момента публиката се отървава активно от златни активи силните ръце акумулират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                              Може и под това ниво. Дъното на златото е гарантирано при масов фалит на нерантабилни мини. Такъв нямаме в момента. Втори важен индикатор. Винаги цените на минните компании изпреварват при растеж цената на самата продукция.
                              За самите фалити и доколкото пазара не е манипулеруем, спада при златото, при една такава ситуация може да е кратковременен(на игла), след което следва неминуем rebound! Поради намаленото предлагане. Иначе като цяло смятам, че фалитите на сериозните компании са далеч. Повечето им разходи не са в долари, а при скъп долар, това им дава малко "аванс"!

Разбира се, че преди скок на златото скачат първо минодобивните компании. Големите играчи, усещайки срив на фондовия, насочват милиардите на там. Сега малко преди да се спука фондовия, ще се види ясно, малко преди това, засилен интерес към този сектор. Така беше и след 2008 година! Публиката чака новините, тия ги четат "някъв" ден предварително!
                              Last edited by Mike Florida; 07.11.2015, 21:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                                На по късен етап едно е ясно цената ще се изстреля в космоса, но това е в бъдещ момент, затова постепенното акумулиране при падащ пазар е добър ход. Теоретично дори хора закупували при цени 1800-2000 долара няма да са на загуба ако са го правили с пари които не им трябват и съответно не са принудени да обменят на нисък към момента курс.
                                Теоретично погледнато, това се нарича:

Пропуснати ползи!
                                Last edited by Mike Florida; 07.11.2015, 21:11.

Коментар

Working...
                                X