IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    ако чакаш паритет може...ако ли не, не го вервам
    Паритет ще има според мен през 2016г., дори още през Q1

Коментар

• ако чакаш паритет може...ако ли не, не го вервам

Коментар

• Аз бих изчакал златото да падне някъде под $950.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бат Минко Разгледай мнение
          Субсидията е начин да прецакаш другия.Субсидията трябва да се спре.Но държавата трябва да помага на фермерите които са ударени от природато щото иначе жална ни майка.
          Така е и не е така. Прецакването си е прецакване, но папането си е стратегически ресурс от всякъде, та без да можем сами да си произведм папането в ЕС става много много лошо, по-скъпо е в ЕС земеделието и съответно себестойността на продукцията и това означава само едно - внос ако няма субсидии. Ама ако рзачиташ на внос и ти секнат кранчето шо ша паиш? Бунтове и революции, или ще ядат торти и пасти хорта като нема хляб..
          Last edited by pepe1234; 05.11.2015, 11:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение
            ало детската градина, я у лево ... поучавай там околните в кварталното кафе .....
            Що си сменил Nicka?

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
              Аз имам един въпрос,! Ако не знаеш как се търси елементарна информация в мрежата, с какво самочувствие раздаваш банани, вместо да си ги ядеш ?
              ало детската градина, я у лево ... поучавай там околните в кварталното кафе .....

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                кога си купил божествения актив ... както си го купил би трябвало по някое време и да го продадеш... къташ ли го до живот едва ли ще реализираш нещо си ...освен да го имаш като семейна ценност или пък да не ти пука и да не разчиташ на него
                Купувам всяка година злато, като тази още не съм, тъй като чакам цената да падне малко.
                Не купувам с цел да продавам нито в кратокосрочен нито в дългосрочен план. Ако исках да реализирам "нещо", нямаше да се насоча към този актив, тъй като за мен той е "safety deposit".
                Както много пъти съм споделял тук в тази тема набутвам всяка година между 10-20% от кеша в злато, 10% в CHF, и отновно около 10-20% в земеделска земя.
                Хартия не трупам, но винаги имам на разположение около 50% ако изпадне нещо изгодно.

На кратко моите убеждения относно безопасното съхранение на финансовия ми капитал:
                Ако се получи срив/възход било то на $, Франк, Евро (кеш който поддържам винаги наличен около 50%), недвижимо имущество, злато, то неизбежно се получава въздход/срив на някои от останалите изброени по-горе.
                Пример. $ се увеличава с 10%, златото пада с 10% в $, Еврото пада с 10% спрямо $, от това следва, че цената на златото в Евро би се увеличила в граници около 10%.
                По този начин аз не се опитвам да стана по-богат, а просто да не обезценя капитала си и да поддържам неговата покупвателна способност в близки граници.
                За момента нямам намерения да правя пари със средствата които имам заделени, поради което не се интересувам от пропуснатите ползи "ако" бях направил "това" или "онова". Акции, фючърси и мючърси не ме интересуват. Не съм рисков тип и макар оценки на активи със степен на риска "Н" не ме интересуват.

Считам, че човек трябва да бъде по консервативен и във всеки един момент финансово обезпечен при всички случаи, било то предвидими или не.
                Това наричам аз НЕЗАВИСИМ от случващото се.
                А ако тези ми финансови инструменти доведат до някаква печалба в покупвателната способност след време, то добре дошло, но не ми е приоритет.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  +1 за земеделието... субсидийките на ЕС помагат в момета. Без тях, я камилта, я камиларя, я малкото камилче..
                  Субсидията е начин да прецакаш другия.Субсидията трябва да се спре.Но държавата трябва да помага на фермерите които са ударени от природато щото иначе жална ни майка.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                    Темата стана - Лека нощ деца или "Приказки под Шипковия Храст" ....
                    или Направо ЛОПЕ ДЕ ВЕГА .....
                    Темата е за златото и по тази тема са мненията

Коментар

• Темата стана - Лека нощ деца или "Приказки под Шипковия Храст" ....
                      .... Направо ЛОПЕ ДЕ ВЕГА .....
                      remember remember the fifth of november

Коментар

• +1 за земеделието... субсидийките на ЕС помагат в момета. Без тях, я камилта, я камиларя, я малкото камилче..

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнение
                          Първо, има номинация, 20$, действаща валута е, значи можеш да я прекарваш през граници по-лесно.
                          На теория е така, само че това се отнася до белите държави, а нашата не е съвсем такава. Във валутния закон е упоменато че лимита за злато без обмитяване е 30гр т.е. Почти 1oz. Без значение че това е легална конвертируема валута.

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                            100 % Мастъра
                            Не надценявай собствените си компетенции!

Не е сериозно мравката да поучава жирафа какво има 1 километър напред, само защото и двамата гледат в една посока!

Коментар

• 100 % Мастъра
                              Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                                Мастър....да неси се преродил в Мike Florida..... Че и него го е хванала ХАЛЮЦИГЕННАТА треска..... Абе колеги това да нее вирус
                                Като "вирус" се разпространява усещането, че можем да оценяме и даваме "акъл" други му, без реална възможност за самооценка на собствените ни възможности!

Коментар

Working...
                                X