Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Бат Минко Разгледай мнениеСубсидията е начин да прецакаш другия.Субсидията трябва да се спре.Но държавата трябва да помага на фермерите които са ударени от природато щото иначе жална ни майка.Last edited by pepe1234; 05.11.2015, 11:27.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнениеало детската градина, я у лево ... поучавай там околните в кварталното кафе .....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеАз имам един въпрос,! Ако не знаеш как се търси елементарна информация в мрежата, с какво самочувствие раздаваш банани, вместо да си ги ядеш ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от trade Разгледай мнениекога си купил божествения актив ... както си го купил би трябвало по някое време и да го продадеш... къташ ли го до живот едва ли ще реализираш нещо си ...освен да го имаш като семейна ценност или пък да не ти пука и да не разчиташ на него
Не купувам с цел да продавам нито в кратокосрочен нито в дългосрочен план. Ако исках да реализирам "нещо", нямаше да се насоча към този актив, тъй като за мен той е "safety deposit".
Както много пъти съм споделял тук в тази тема набутвам всяка година между 10-20% от кеша в злато, 10% в CHF, и отновно около 10-20% в земеделска земя.
Хартия не трупам, но винаги имам на разположение около 50% ако изпадне нещо изгодно.
На кратко моите убеждения относно безопасното съхранение на финансовия ми капитал:
Ако се получи срив/възход било то на $, Франк, Евро (кеш който поддържам винаги наличен около 50%), недвижимо имущество, злато, то неизбежно се получава въздход/срив на някои от останалите изброени по-горе.
Пример. $ се увеличава с 10%, златото пада с 10% в $, Еврото пада с 10% спрямо $, от това следва, че цената на златото в Евро би се увеличила в граници около 10%.
По този начин аз не се опитвам да стана по-богат, а просто да не обезценя капитала си и да поддържам неговата покупвателна способност в близки граници.
За момента нямам намерения да правя пари със средствата които имам заделени, поради което не се интересувам от пропуснатите ползи "ако" бях направил "това" или "онова". Акции, фючърси и мючърси не ме интересуват. Не съм рисков тип и макар оценки на активи със степен на риска "Н" не ме интересуват.
Считам, че човек трябва да бъде по консервативен и във всеки един момент финансово обезпечен при всички случаи, било то предвидими или не.
Това наричам аз НЕЗАВИСИМ от случващото се.
А ако тези ми финансови инструменти доведат до някаква печалба в покупвателната способност след време, то добре дошло, но не ми е приоритет.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение+1 за земеделието... субсидийките на ЕС помагат в момета. Без тях, я камилта, я камиларя, я малкото камилче..
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеТемата стана - Лека нощ деца или "Приказки под Шипковия Храст" ....
или Направо ЛОПЕ ДЕ ВЕГА .....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от michaelis21 Разгледай мнениеПърво, има номинация, 20$, действаща валута е, значи можеш да я прекарваш през граници по-лесно.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение100 % Мастъра
Не е сериозно мравката да поучава жирафа какво има 1 километър напред, само защото и двамата гледат в една посока!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеМастър....да неси се преродил в Мike Florida..... Че и него го е хванала ХАЛЮЦИГЕННАТА треска..... Абе колеги това да нее вирус
Коментар
�
Коментар