Първоначално изпратено от Hermes73
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Мен друг въпрос ми е интересен! Като изключим предишните ми разсъждения относно Русия!
Заслужава внимание да се обърне на въпроса, защо страната увеличава златните си резерви, въпреки икономическата криза, и преминава към все пак един по-слабо ликвиден актив!
Тук одеве един от колегите в темата беше качил една статия, която търсеше определени отговори, но аз си мисля, че това е тема, в която определено има хляб за размисъл!
Коментар
-
Във форума няколко пъти се споменава за забрана на златото и какво би станало след това,за да разберем трябва да се върнем към нетолкова далечното време на комунизма ,беше ли тогава забранена търговиятя със злато?Беше.Злато продаваше ли се?Продаваше се.В България тогава 1 гр 14 крата вървеше по 80 лв ,златото тогава в Турция е било 400-450$ унциата,но 24 карата,та аритметиката е проста:в България за 1 унция се плащаше около 2500 лв,на черно долара беше 3 лв и се получава че златото се харчеше като топъл хляб на двойна цена.Та толкова по въпроса ако го забранят.Last edited by Hermes73; 17.11.2015, 22:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеСтарата система с разписките и личните гаранции. При нас както се е разпаднало всичко в отношенията, дори на съседа не можеш разчиташ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеПри голямо раздвижване на хора и каруци ний сме в началото на Европа. Дано почне умиротворяване, но рано или малко по-късно ще има ново изливане от Близкия изток. В коя посока? - Най-вероятно в нашата. Това дето го закопаш, далече остава. И се губи информацията. Колко от турското злато си стои под некое величествено дърво, де не са успели го разпознаят наследниците? Закопаното също лесно се открива с металотърсачи и разни скенери.
Другия фактор, е че заради нефта и да имат лоби при арабите, бизнеса лобираше Европа да се пълни с араби!
Нефта обаче губи значение до 15-20 години, арабите губят и лобито! Въпроса е как ще се развият събитията до тогава.
Аз лично предполагам, че тогава няма да сме в епохата на "толерантността" и в епохата, че всеки мангал имал "човешки права"!
Помни ми думата, че тогава ще се стреля и ще се избиват милиони хора просто ей така!
Това е въпрос на оцеляване. Въпроса е при кой са парите и военните технологии. Няма значение колко хора имаш!
Коментар
-
Това дето спасява сирийските бежанци са запазените родово-общинни отношения. Мрежите им още действат и те си имат емисари и пунктове за подсигурявене в Сирия, в Турция, в Ливан, в Европа. И се прехвърлят между тях с посредничество, при което средствата - пари, злато и др си остава на едно място и се появява после на друго. Старата система с разписките и личните гаранции. При нас както се е разпаднало всичко в отношенията, дори на съседа не можеш разчиташ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеПрез времето на комунизма имахме семейни познати ,които се занимаваха от 20 години със стрелбище и ходехе по панаири ,спечеленото обръщаха в злато и го закопаваха,имаха 7-8 кг
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеА бе да ти кажа, златото винаги може да го закопаш някъде. Едно време турците, когато са бягали след 78 година са закопали доста. Повечето от тях са се върнали с времето и са си го взели. Рано или късно обстановката се успокоява, това се отнася дори и за територията на днешна Сирия.
Иначе за скъпоценните камъни, то те са много слабо ликвидни, а спреда им е чудовищен! При война спреда им става два пъти по-чудовищен, а цената им пада стремглаво!
За Бг да се надяваме, че няма да има война. Хубавото е, че Турция е с иперски интереси, различни от тези на арабите. Дори и в религиозна линия! Хубаво е, че и сме близко до европейската и част!
Но аз си мисля, че ако някой ще бъде подпалван, това е все още богатат Западна Европа. Там как ще се реши битката, вече не се наемам да прогнозирам! Всъщност тя вече е подпалена, прсто хората чакат медиите да им го кажат, а те чакат политиците, а политиците чакат господарите им!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнениеПрез времето на комунизма имахме семейни познати ,които се занимаваха от 20 години със стрелбище и ходехе по панаири ,спечеленото обръщаха в злато и го закопаваха,имаха 7-8 кг
Войни мойни да са далече от тука!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеА бе да ти кажа, златото винаги може да го закопаш някъде. Едно време турците, когато са бягали след 78 година са закопали доста. Повечето от тях са се върнали с времето и са си го взели. Рано или късно обстановката се успокоява, това се отнася дори и за територията на днешна Сирия.
Иначе за скъпоценните камъни, то те са много слабо ликвидни, а спреда им е чудовищен! При война спреда им става два пъти по-чудовищен, а цената им пада стремглаво!
За Бг да се надяваме, че няма да има война. Хубавото е, че Турция е с иперски интереси, различни от тези на арабите. Дори и в религиозна линия! Хубаво е, че и сме близко до европейската и част!
Но аз си мисля, че ако някой ще бъде подпалван, това е все още богатат Западна Европа. Там как ще се реши битката, вече не се наемам да прогнозирам! Всъщност тя вече е подпалена, прсто хората чакат медиите да им го кажат, а те чакат политиците, а политиците чакат господарите им!Last edited by Hermes73; 17.11.2015, 21:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеПитам, щото досега частната собственост се охраняваше от международния ред, но ми се струва, че при бъдещия няма да бъде така. Тогава коя инвестиция би била по-сигурна. Златото - да, но физически трябва се укрие някъде. Импето вика елмази - по-лесни за скатаване. Но тия с облигациите, акциите и дори земята и имотите нема ли лапнат дръвцето? Има ли някой идея за инвестиция, която се придвижва с индивида, без да сметаме образованието, квалификацията и други умения. Това повече теоретично го подхвърлям като тема, но при бежанците се оказва жизнено важно да разполагат със средства в различни държави и при различни обстоятелства. Особено ако парите загубят стойността си.
Но аз си мисля, че ако някой ще бъде подпалван, това е все още богатат Западна Европа. Там как ще се реши битката, вече не се наемам да прогнозирам! Всъщност тя вече е подпалена, прсто хората чакат медиите да им го кажат, а те чакат политиците, а политиците чакат господарите им!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеТука отиваме вече към политика, но и тя има връзка със златото!
Според мен след разпада на ЕС, ще има преформатиране на глобалните влияния!
Освен към Русия не виждам към кой можем да се присламчим! Тука сигурно ще изнаскачат русофобите, но пичове трябва някой с бомби да те пази иначе може да ни изринат за 2 дена! Ако бат ти Бойко е още на власт, набърже ще обърне палачинката.
Но тука според мен ще стане както след 45! Просто определените лидери ще се разберат за влияние, няма да има борба между тях да "прикоткват" страни!
Ще е ясно кой с кой трябва да бъде.
Има интересни теории, че Русия и Китай ще се опитат да финтират САЩ с нова глобална валута,това ми се вижда малко вероятно, но не се знае. Според мен в близко време всичко може да видим. Дано най-после да сме със силният на деня и да сме от печелившата страна.
Ако някой смятат, че е ташак да се разчита на милостта на Русия, аз казвам, че не дей си боже да видим какъв е пък к*р е, да се стигне да разчитаме на милостта на Саудитска Арабия, ако ме разбирате!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеТи добре си преструктурирал портфейла, но кой ще ти пази пакета? Щото България е най-отпред на напъна и най-обезоръжена. Та по личната сигурност на инвестициите имаш ли планировка или се оставяш в ръцете на просълзения главнокомандващ?
Тука отиваме вече към политика, но и тя има връзка със златото!
Според мен след разпада на ЕС, ще има преформатиране на глобалните влияния!
Освен към Русия не виждам към кой можем да се присламчим! Тука сигурно ще изнаскачат русофобите, но пичове трябва някой с бомби да те пази иначе може да ни изринат за 2 дена! Ако бат ти Бойко е още на власт, набърже ще обърне палачинката.
Но тука според мен ще стане както след 45! Просто определените лидери ще се разберат за влияние, няма да има борба между тях да "прикоткват" страни!
Ще е ясно кой с кой трябва да бъде.
Има интересни теории, че Русия и Китай ще се опитат да финтират САЩ с нова глобална валута,това ми се вижда малко вероятно, но не се знае. Според мен в близко време всичко може да видим. Дано най-после да сме със силният на деня и да сме от печелившата страна.
Ако някой смятат, че е ташак да се разчита на милостта на Русия, аз казвам, че не дей си боже да видим какъв е пък к*р е, да се стигне да разчитаме на милостта на Саудитска Арабия, ако ме разбирате!
Коментар
Коментар