IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
    87 година СССР купувах по 47 рубли 14 карата.
    В България го продавах по 80 - 90 лева грам
    Значи чудесно си е запазило стойността, сега е на 1/2 цена при няколкостотин %та инфлация

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Възможно е да има много дълбоки причини! Ясно е каква е борбата и идеята, но за нас е интересен процеса и времевата рамка!
      Путин вече си е на възраст,така че максимум 10 години

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
        Яавно в златото виждат оръжие срещу САЩ и хегемонията му
        Възможно е да има много дълбоки причини! Ясно е каква е борбата и идеята, но за нас е интересен процеса и времевата рамка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
          Многото хора са много хора. Европейците не са особено склонни да избиват стотици милиони. така че ще се укрепят в крепоста за няколко десетилетия, но после крепостта ще поддаде, ако нещо кардинално не се промени.
          Напоследък си викам една тотална катастрофа може да изличи множество население без да се разбере откъде произхожда. Един по-голям космически къс насочен към Земята (неизвестно от кого) или голямо срутище от остров насред океана, предизвикващо огромно цунами (имаше такъв филм за Канарските острови и голямото къпане на източния бряг на Северна Америка) може за един ден да заличат държави, народи, географски формации. Днес много песимистично гледам на бъдещето. Дано да не става.
          Хората генерално не са се променили в мисленето от хиляди години! Преди 70 години европейците са избивали милиони! Защо смяташ, че нещо се е променило сега!
          Ти виждаш лелки, педали и пикли по телевизията, които са и сред най-активните в социални медии, НПОта и медии, но това не е Европа!
          Ако Европа се е впедалчила и деградирала ще загине! Но дали е точно така? Остава да видим!

Коментар

Грешка си,и на 100 лв също вървеше ,говоря за 80-те
            87 година СССР купувах по 47 рубли 14 карата.
            В България го продавах по 80 - 90 лева грам
            Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

Многото хора са много хора. Европейците не са особено склонни да избиват стотици милиони. така че ще се укрепят в крепоста за няколко десетилетия, но после крепостта ще поддаде, ако нещо кардинално не се промени.
              Напоследък си викам една тотална катастрофа може да изличи множество население без да се разбере откъде произхожда. Един по-голям космически къс насочен към Земята (неизвестно от кого) или голямо срутище от остров насред океана, предизвикващо огромно цунами (имаше такъв филм за Канарските острови и голямото къпане на източния бряг на Северна Америка) може за един ден да заличат държави, народи, географски формации. Днес много песимистично гледам на бъдещето. Дано да не става.
              Идеята е проста-крепоста да падне отвътре

Коментар

Голямото различие във възгледите ни е, че ти вярваш в силата на масите, а аз НЕ!
                За мен масата от хора е просто биомаса и нищо повече!

Арабите са били сила и заплаха за Европа, само до момента, в който военните технологии са определили факта, че съотношение 1:500 е преодолимо съотношение от военна гледна точка, благодарение на въоражението!

Днес те са демографска и етническа заплаха, А ИЗБОРА Е НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, дали да са жертва или не, а не на арабите!

В природата в миналото общностите, които са били отрязани от ресурси и е било намалено тяхното благосъстояние, са се деструктирали, а популацията им е намалявала по естествен път! Много рядко такива общности са успявали да наложат волята си над други! Аз смятам, че точно това ще се случи отново, особено ако ЕС пане в близко време!
                Вярно е, че българите са спирали турците на Шипка с голи тела, но тогава все пак сме били в ерата на кремаклийките, а не на картечниците. Разликата е само 10000 патрона в минута!

Коментар

Мен друг въпрос ми е интересен! Като изключим предишните ми разсъждения относно Русия!

Заслужава внимание да се обърне на въпроса, защо страната увеличава златните си резерви, въпреки икономическата криза, и преминава към все пак един по-слабо ликвиден актив!

Тук одеве един от колегите в темата беше качил една статия, която търсеше определени отговори, но аз си мисля, че това е тема, в която определено има хляб за размисъл!
                  Яавно в златото виждат оръжие срещу САЩ и хегемонията му

Коментар

Това че ще има голямо тепанье ми се струва неизбежно. Но по-добре фронтовата линия да минава по южната граница на Гурция, а не по южната граница на България. Но турците почти се дистанцираха от Европа и гледат сеира, дето гърците й го надробиха.
                    Голямото различие във възгледите ни е, че ти вярваш в силата на масите, а аз НЕ!
                    За мен масата от хора е просто биомаса и нищо повече!

Арабите са били сила и заплаха за Европа, само до момента, в който военните технологии са определили факта, че съотношение 1:500 е преодолимо съотношение от военна гледна точка, благодарение на въоражението!

Днес те са демографска и етническа заплаха, А ИЗБОРА Е НА ЕВРОПЕЙЦИТЕ, дали да са жертва или не, а не на арабите!

В природата в миналото общностите, които са били отрязани от ресурси и е било намалено тяхното благосъстояние, са се деструктирали, а популацията им е намалявала по естествен път! Много рядко такива общности са успявали да наложат волята си над други! Аз смятам, че точно това ще се случи отново, особено ако ЕС пане в близко време!
                    Вярно е, че българите са спирали турците на Шипка с голи тела, но тогава все пак сме били в ерата на кремаклийките, а не на картечниците. Разликата е само 10000 патрона в минута!

Коментар

За тва ти казвам, че ни трябва Русия да ни пази с нейните бомби. Хората са мравки, раздвижване има сега към Европа от араби само, защото педивригите се опитват да го наложат тоя модел на мешавица от 30-40 години.
                      Другия фактор, е че заради нефта и да имат лоби при арабите, бизнеса лобираше Европа да се пълни с араби!
                      Нефта обаче губи значение до 15-20 години, арабите губят и лобито! Въпроса е как ще се развият събитията до тогава.

Аз лично предполагам, че тогава няма да сме в епохата на "толерантността" и в епохата, че всеки мангал имал "човешки права"!
                      Помни ми думата, че тогава ще се стреля и ще се избиват милиони хора просто ей така!
                      Това е въпрос на оцеляване. Въпроса е при кой са парите и военните технологии. Няма значение колко хора имаш!
                      Това че ще има голямо тепанье ми се струва неизбежно. Но по-добре фронтовата линия да минава по южната граница на Турция, а не по южната граница на България. Но турците почти се дистанцираха от Европа и гледат сеира, дето гърците й го надробиха.
                      Last edited by Trakatrak'; 17.11.2015, 22:39.

Коментар

Да, тогава е почнало заедно с долара да расте неконтролируемо, но може би след 1985.
                        Да,около 84-85

Коментар

• За да го купят по-евтино хората масово започнаха да ходят до Гърция,Бай Тошо беше разрешил.

Коментар

Да, тогава е почнало заедно с долара да расте неконтролируемо, но може би след 1985.

Коментар

За тва ти казвам, че ни трябва Русия да ни пази с нейните бомби. Хората са мравки, раздвижване има сега към Европа от араби само, защото педивригите се опитват да го наложат тоя модел на мешавица от 30-40 години.
                              Другия фактор, е че заради нефта и да имат лоби при арабите, бизнеса лобираше Европа да се пълни с араби!
                              Нефта обаче губи значение до 15-20 години, арабите губят и лобито! Въпроса е как ще се развият събитията до тогава.

Аз лично предполагам, че тогава няма да сме в епохата на "толерантността" и в епохата, че всеки мангал имал "човешки права"!
                              Помни ми думата, че тогава ще се стреля и ще се избиват милиони хора просто ей така!
                              Това е въпрос на оцеляване. Въпроса е при кой са парите и военните технологии. Няма значение колко хора имаш!
                              Въпросът е на кой ден ще се сети да ни пази. Щото на третия може вече сме изгрибани по линията Одрин - Ниш.

Коментар

Това 80 лв. трябва да е доста късна цена от края на социализъма. На мен ми се въртят някви 17-18 лв. при изкупуване на накити като злато. А същинска забрана е имало у Щатите през 30-те на миналия век, когато то насилствено се е събирало от хората.

Коментар

Working...
                                X