IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
    Следния въпрос ще ви задам като се надявам сами да си отговорите на въпроса, а и на останалите които четат. Да приемем че вие сте обикновен човек който не се интересува от търговия финанси и пазари. Или сте собственик на голяма банка с много пари.

Кога бихте купували злато? При какви обстоятелства?
    тука малко има контроверс, но айде ....
    при такива където цената слиза, за кво да го купувам като лети нагоре то това е търговска логика, и най-простия бастун като отиде на пазара и гледа къде е най-евтино и дали са свалили цената нещо отстъпка да има .....
    Значи доматите се търгуват за 2лв. средно да речем, намирам ги аз някъде за 1.20лв. обаче поне по ТВто казали,че доматите щели да се търгуват в рейндж още дъъълги години аз нема си купим домати от 1.20лв. .... мда добре....
    Айде да нее за доматите,че без тях не може ама да речем за лаптопите или нещо си което би влязло в нужда ....

На борсата как се разбира дали нещо е евтино или скъпо ?!? Ами не е според икономическите простотии и доводи на dddd и на Моторесте а се гледа SMA200 на месечна на седмична. много над SMA -> скъпо - много под нея -> евтино ... толко е просто
    Last edited by michaelis12; 30.11.2015, 15:03.

Коментар

• Следния въпрос ще ви задам като се надявам сами да си отговорите на въпроса, а и на останалите които четат. Да приемем че вие сте обикновен човек който не се интересува от търговия финанси и пазари. Или сте собственик на голяма банка с много пари.

Кога бихте купували злато? При какви обстоятелства?

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        На теория когато си продадете златото. На практика става винаги едно и също, но всеки път има някакви дребни специфики, които карат спекулантите да си мислят, че този път е различно. Лично аз не виждам изстрелване а край на свободното падане след около година. После ще се търгува в рейндж с години. Възможно е да сбъркам, кой не го е правил. За сега познавам вече четвърта година, което не е никаква гаранция за петата. Да видим как ще приключи всичко.
        ти си икономист алхимик и немаш хал хабер от графики и техника това го видях вече многократно ... а на мене ми разшрааше как съм оцелял аз на борсата и как съм търгувал въобще ... То май аз тряя да ти задам тоя въпрос на тебе

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
          Интересно ми е кога започва изстрелването на горе
          На теория когато си продадете златото. На практика става винаги едно и също, но всеки път има някакви дребни специфики, които карат спекулантите да си мислят, че този път е различно. Лично аз не виждам изстрелване а край на свободното падане след около година. После ще се търгува в рейндж с години. Възможно е да сбъркам, кой не го е правил. За сега познавам вече четвърта година, което не е никаква гаранция за петата. Да видим как ще приключи всичко.

Коментар

Интересно ми е кога започва изстрелването на горе
            На всички това им е интересно
            Започва точно когато започне, нито секунда по-рано

Коментар

• Интересно ми е кога започва изстрелването на горе

Коментар

Както неведнъж е казал М-зетката...чакаме го на 500$
                Чак пък.... 900 .. да. Чак 500 едва ли.
                После, не е само цената. Друг важен критерий е, че почти спря да се говори за златото, което е сериозен сигнал за влизане полека

Коментар

• Както неведнъж е казал М-зетката...чакаме го на 500$

Коментар

• Май е време за пазар
                    Наближаваме 1000 и май е време да се влиза дългосрочно, въпреки че ФЕДа ако пак заговори за вдигане на Уихвата, може и да идем още надолу..

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                      Рецесия- Във каквато се намират от 2008 година насам. Ако приемем, че фабриката на САЩ е Китай, а поднебесната империя зацикля със всеки изминал ден то отговора е че няма реално потребление при жандармите и съответно затъват все повече в рецесия.
                      Рецесия е възможна до 6-8 месеца от тук на сетне!
                      За мен един от най-солидните показатели в тази насока е, отказа за вдигане на лихвите от страна на ФЕД. До сега единственото, което наблюдаваме са блъфове!
                      Ако нямаха сериозни опасения и информация за сериозността на глобалната картина, те нямаше да си позволяват, по подобен начин да подкопават, първо доверието към себе си и второ да подстрекават надуването на фондовия пазар, при "съмнителни" резултати от страна на корпорациите! За мен е странно, че се говори предимно, кога "щели" от ФЕД, да вдигат лихвите, а не, защо това реално не се случва!

Иначе в Китай, след скандала с брокерите, бих обобщил, че "пазара си търси поводи за разпродажби", това също е доста показателно! Когато един човек, си търси просто повод, означава, че има предварителна настройка към дадено поведение!

Поздравче за златарите!

https://www.youtube.com/watch?v=j0rLxXbgcxU

Коментар

• Такова голяма печатане прави ЕЦБ, че чак в БГ се задръстиха трезорите с кеш. Ето линк
                        http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...fd00ee1ef25b7/

Ще постигнат скоро високата инфлация, ама да не реват, че вместо 2% станала 20%, защото сега средната световна инфлация е около 3% по официални данни, а иначе според мен е поне 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                          Някой следи ли какво става на борсите в Китай!
                          Червено та чак тъмночервено!

Явно от заложеният растеж там ще трябва да се реже допълнително!Какво ли вещае това за САЩ и ЕС?
                          Рецесия- Във каквато се намират от 2008 година насам. Ако приемем, че фабриката на САЩ е Китай, а поднебесната империя зацикля със всеки изминал ден то отговора е че няма реално потребление при жандармите и съответно затъват все повече в рецесия.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                            Е как какво, в Петък излизат разни контролирани Сашивски стакмистики, като безработици, резерви на нефт и др. или някакви неадекватни изказвания за вдигане на лихвите още през Декември.
                            Спокойно, цената на златото бавно пада в течение на времето, но рязко се увеличава всеки път след това..
                            Нещо повече.
                            Подлите американци днес не изкараха дори една стакмистика.
                            Пак са намислили нещо

Коментар

Сега пък какво го прихвана
                              Е как какво, в Петък излизат разни контролирани Сашивски стакмистики, като безработици, резерви на нефт и др. или някакви неадекватни изказвания за вдигане на лихвите още през Декември.
                              Спокойно, цената на златото бавно пада в течение на времето, но рязко се увеличава всеки път след това..

Коментар

• Сега пък какво го прихвана

Коментар

Working...
                                X