IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Регулатора им май е хванал за гушата големите брокери....още малко и ще им забранят къси...баш кат бфб да станат...
    Кастро още ли се занимаваш с тая тъпня БФБ нема ли там некоя златна компания на ETF с оборот 30 леа за деня ?!? ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Някой следи ли какво става на борсите в Китай!
      Червено та чак тъмночервено!

Явно от заложеният растеж там ще трябва да се реже допълнително!Какво ли вещае това за САЩ и ЕС?
      Регулатора им май е хванал за гушата големите брокери....още малко и ще им забранят къси...баш кат бфб да станат...

Коментар

• Eдна стара "новина"НАСА-ще-търси-злато-и-платина-на-астероидите
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Някой следи ли какво става на борсите в Китай!
          Червено та чак тъмночервено!

Явно от заложеният растеж там ще трябва да се реже допълнително!Какво ли вещае това за САЩ и ЕС?

Коментар

• айде честито, еврото няма да изчезне ... ама некои други хартии малко ше се посвият ....

Gegen den Dollar: China und die EZB testen Währungs-Swap
            http://deutsche-wirtschafts-nachrich...aehrungs-swap/

Chinas Notenbank hat mit der EZB testweise Devisen-Tausch-Geschäfte durchgespielt. Über Tausch-Abkommen leihen sich Notenbanken in Krisenzeiten untereinander Devisen. Der Test zeigt: China ist drauf und dran, den Yuan als Weltwährung zu etablieren.

Коментар

• Дали ще падне еврозоната незнам, по-скоро НЕ, защото тези които я управляват са готови на всякакви крайни действия за ядат от кокъла до край и на всяка цена.
              Но дали цената на златото ще се увеличи в Евро/Лева, тук съм абсолютно сигурен за себе си - ДА, с колко - с МНОГО, а на въпроса КОГА - все още незнам до къде е изяден кокала.

Коментар

• мне, не, съюза нема а падне, ма за бъдеще се по-малко съюз ще е...,само името ще му остане..., с еврака същата работа-нема изчезне ма тва сека държава да си щрака евраци нема а стане, па и да са връща сека валута мноо скъпо... се е едно дойче марки ша ползваме и тва е

Коментар

• Небалон.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                    м-даа такива мнения има и за край на света и то колко щеш ..преди 5 или 7 god тука имаше участник в тоз форум които твърдеше че със сигурност ще има война между Иран и още не знам си коя друга държава ...беше много разпален и убедителен ...крах на еврото и крах на долара, краш на света и удар на комета ..и разбира се нищо... както преди писах когато не знаеш къде се намираш във фантазия 1или 2 или може би 123 реалноста е най добрият индикатор за местоположението ти ..разбира се ако я пречупваш през фантазиите си нищo не ти помага ...2018 ще дойде като сега и ЕС ще си е тук ...но ти няма да си тук ... разбира се може да се вкараш в нова фантазия със нов срок и нови приклу4ения с друг ник
                    Някой казват, че дядо Коледа съществува, други, че са виждали Чупакабра! Един твърди, че ще фалира САЩ, друг пък, че това ще се случи на Русия.

Защо на мен или на някой друг трябва да му дреме за прогнозите на някой си преди 5 или 7 години? На тебе не ти дреме за моите, примерно!
                    Схващаш ли ми мисълта?

Аз съм си изразил ясната позиция, защо ЕС, ще се разпадне и, защо много страни от Европа ще фалират. Аргументирал съм си становището, съобразно личните ми разбирания за аргументация!
                    Моите финансови залози са насочени в тази посока! Или ще печеля пари ии ще губя пари! "Толково е просто!", както казват в една реклама!

Всичко опира до припознаване на аргументи и тези!
                    Пиша в сайта, защото в момента стоя през деня в офис. Откакто си направих регистрацията през месец май, тази година, имам свободно време и се "изявявам" като списвач и анонимен драскач, по много теми! Дали ще пиша тук след 2 години когато според мен ще се е разпаднал ЕС, незнам! Ако случайно пиша, може да ми постнеш следния коментар!

"А бе, ТАШАК, какво стана, нали ли щеше да се разпада ЕС, нали фалити щеше да има, нещо май не стана съвсем така, тъкмо ти бях повярвал..., а реалността ме разубеди!"

Ако не пиша, то тогава ти сигурно ще си направил пари, а аз ще съм направил загуби!
                    Отделно ще съм просто, поредния многознайко, който е плямпосвал из форума! А ти ще знаеш за себе си, че си с една идея по-добър визионер от "гусин" Mike Florida!

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                      м-даа такива мнения има и за край на света и то колко щеш ..преди 5 или 7 god тука имаше участник в тоз форум които твърдеше че със сигурност ще има война между Иран и още не знам си коя друга държава ...беше много разпален и убедителен ...крах на еврото и крах на долара, краш на света и удар на комета ..и разбира се нищо... както преди писах когато не знаеш къде се намираш във фантазия 1или 2 или може би 123 реалноста е най добрият индикатор за местоположението ти ..разбира се ако я пречупваш през фантазиите си нищo не ти помага ...2018 ще дойде като сега и ЕС ще си е тук ...но ти няма да си тук ... разбира се може да се вкараш в нова фантазия със нов срок и нови приклу4ения с друг ник
                      Южна Европа верно много зле. А и Ирландия не се е измъкнала. Финландия неочаквано пе техния път върви. Колкото до големите - D-land, UK, FRA-nkenstain, никой не знае кога ще потеглят надолу. А напрежението около Ефропата и във се нажежава. Некой чичко е замислил нещо на онова котенци ефрото. Дано се размине. Но твърде възможно да е "надали".

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                        ЕС е край до 2 години!
                        Разпада на ЕС има много общо с темата за златото, защото като няма Еврозона, еврата като стока или ги конвертираш в злато, или в шишарки. Когато на италянците им съобщят, че от евра преминават на лири при курс евро/лира 1:1, след първата седмица с 1 лира ще може да си купиш, точно една шишарка!

Pip master

Коментар

• На това се казва - Затишие преди буря!
                          Хайде критици, пишете, че не остана. Има няма още 2 седмици за критики и после пак в миши дупки.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                            Валят самолети, на всякакви лумпени им се привижда начало на трета световна война а златото не ще да расте. Това не притеснява ли феновете на златото? Случва се това, на което се надяваха а няма желаната реакция на пазара. Възможно ли е големите да са използвали момента да продадат на гъдулките каквото могат да поемат и после пак надолу? Какво ще се случи с цената след като се успокоят хората?
                            лумпен отговори на човека долу ако няма евро както е тръгнало какво се случва с цената на "луксозната стока" недей да ми плещиш тъпотии ако се "успокоели хората" то ЕС нема да има той за успокоение дрънка тука ........ ако изчезне еврото само глей кво става с лева, като през Виденово време ффююууу

Коментар

Валят самолети, на всякакви лумпени им се привижда начало на трета световна война а златото не ще да расте. Това не притеснява ли феновете на златото? Случва се това, на което се надяваха а няма желаната реакция на пазара. Възможно ли е големите да са използвали момента да продадат на гъдулките каквото могат да поемат и после пак надолу? Какво ще се случи с цената след като се успокоят хората?
                              Ако се успокоят хората, ще започнат да харчат. Бижутерийното потребление ще расте, а в резултат на развързаните кесии ще дойде онфлация. Инфлация + ръст на консумацията за накити (около половината от пазара) води до ръст на цената на златото. Второ уравнение: ако хората не се успокоят, цената ще нарастне в резултат на страха. И при двете ситуации цената ЩЕ СЕ ВДИГНЕ.

Коментар

Първо, защо си мислиш, че златото трябва да скочи моментално при една световна война? Аз не споделям подобно мнение!
                                Второ, в момента, ако изключим популистките и жълти медии, шанса за световна война е точно същия колкото за фалит на САЩ, до 2 месеца. Но реално нито световна война ще имаме, нито фалит на САЩ, НАВЯРНО!

"Какво ще се случи с цената след като се успокоят хората?"

Моето наблюдение е, че хората са като цяло спокойни, не са спокойни, само болните мозъци от двете страни на барикадата, за които случилото се, е чудесна възможност за "празнене" и постигане на някакво душевно успокоение!
                                Last edited by Mike Florida; 25.11.2015, 17:40.

Коментар

Working...
                                X