IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Ще е добре този, който държи долари!
    А хипер инфлация би имало след падане на борда и печатане на пари от страна на правителството, за да си покрива разходите за заплати и пенсии, най-малкото! Правителството трябва да си покрива рзходите!

Борда закачи лева за марката, а в последствие за еврото!
    Доколкото разбирам ти предвиждаш смърт на еврото.Но такава смърт няма да има преди да бъдат въведени национални валути.Тръгне ли се по тоя път ЕС си заминава..Не ми отговри какво мислиш че ще се случи с имотите пенсионните фондове.Аз не вярвам в долара и не съм убеден че който има долари ще бъде добре.Ако се стигне до огромна криза според мен ще се стигне
    1.До купонна система.Държавата ще забрани всякакъв износ на храни.За съжаление ние българите ще можем да ядем само хляб щото друго не произвеждаме.Освен хляб всеки ще яде каквото си е произвел.
    2.Огромна безработица и мизерия
    3.Не виждана престъпност
    Пак казвам според мен долара няма да помогне....щото е глътнал вода отдавна

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
      За човек, който е сигурен, че глобалният безпорядък и разруха са на прага, купуването на злато не е ирационално.

Въпросът е, рационални ли са ти очакванията светът в близките години да се срине
      Аз не съм "апокалиптичен тип"!
      Не смятам, че света ще спре "да се върти"!

Смятам, че Еврозоната ще се разформирова, смятам, че на много места ще има хиперинфлация, без долара(на първо време)!
      Смятам, че ще има значими икономически трудности на глобално ниво!

Не смятам, че ще е кой знае какво, обаче. Това си е нормалното стечение на нещата!
      След нощ, винаги идва ден, както и обратното!

Коментар

За човек, който е сигурен, че глобалният безпорядък и разруха са на прага, купуването на злато не е ирационално.

Въпросът е, рационални ли са ти очакванията светът в близките години да се срине
        незнаем какво ще се срива и какво не, но тоя световен ред както го познаваме няма да е същия, просто ще е различно, само това щи кажа ..... и долара няма да е това което е бил през миналите 70/80 год. така добре ли е ?
        Затова ти казах тези T-Bills mils там с банките и разни ала franctional banking, че няма да са валидни също и тези чартове на златото в долари в бъдеще .... чарта показва нещо в миналото, но не и в бъдещето от чиста техническа гледна точка нали ??
        Last edited by michaelis12; 23.12.2015, 16:35.

Коментар

Ми нека първо да се състоят външните фактори, пък тогава ще го видим и у нас как ще да е!

Коментар

Зависи колко безотговорни са тези политици. Ние сме минали през високата инфлация и хората на улицата не станаха по-богати от това.
            Ми нека първо да се състоят външните фактори, пък тогава ще го видим и у нас как ще да е!

Коментар

при липса на заплати и пенсии, при хора на улуцата... Интересно какво ще решат политиците в България,
              Зависи колко безотговорни са тези политици. Ние сме минали през високата инфлация и хората на улицата не станаха по-богати от това.

Коментар

Закачането за еврото не е толкова важно, колкото забраната БНБ директно да финансира бюджета.

От "закачането" е имаше смисъл само през 1998-1999, за да се променят инфлационните очаквания.

Забраната за директно финансиране на бюджета трябва да си остане завинаги и в такъв случай хиперинфлация няма да има.
                Това ще го решат политиците, когато дойде момента, а не ти!

Това, което предлагаш, е възможно, но при липса на заплати и пенсии, при хора на улуцата... Интересно какво ще решат политиците в България, особено ако имаме ситуация на сътресения в целия свят и рухване на "авторитети"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                  То затова е второто изречение в моето писание. Ако има обаче натрупано налягане в посока златото през последното половин столетие, няма нужда да се връщаме по-назад. Динамиката на нашето време е по експлозивна, та е възможно движението нагоре да не следва усреднената в дълбоко исторически план, а да е експоненциално.
                  Динамиката на нашето време по отношение на златото... не е ясно каква е или по-скоро каква ще бъде. Трудно е и да се предвиди, защото става дума за сравнително безполезен метал, чиято цена не се вписва в логиката, а е предимно в сферата на психология.

Затова, за да е сигурен човек, е по-добре да погледне статистиката поне 10-15 години назад. Хайде, сто години може да е малко прекалено, модата на златото се мени.

Коментар

А хипер инфлация би имало след падане на борда и печатане на пари от страна на правителството, за да си покрива разходите за заплати и пенсии, най-малкото! Правителството трябва да си покрива рзходите!

Закачането за еврото не е толкова важно, колкото забраната БНБ директно да финансира бюджета.

От "закачането" имаше смисъл само през 1998-1999, за да се променят инфлационните очаквания.

Забраната за директно финансиране на бюджета трябва да си остане завинаги и в такъв случай хиперинфлация няма да има.
                    Last edited by Misho ILIEV; 23.12.2015, 16:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Е тук не мога да се съглася.Щото през 1997г който имаше марки и долари си прекара добре.Сега с какви пари ще се плаща?И защо при изчезване на еврото да има хиперинфлация в България?

Коментар

Аз и друг път съм го казвал в темата! Става 97 година ЧАСТ 2! От 2020г. отлепяне нагоре малко по малко!
                        Е тук не мога да се съглася.Щото през 1997г който имаше марки и долари си прекара добре.Сега с какви пари ще се плаща?И защо при изчезване на еврото да има хиперинфлация в България?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Така виждам нещата и аз.Големия въпрос е какво става с лева?Какво става с акциите?Какво става с пенсионните фондове?Какво става с работните места?Какво става с имотите?И какви ще са цените на папото светлото водата топлото и селските имоти особено тия в десет километровата заона около десетте най големи граове в българия?
                          Аз и друг път съм го казвал в темата! Става 97 година ЧАСТ 2! От 2020г. отлепяне нагоре малко по малко!
                          Last edited by Mike Florida; 23.12.2015, 15:46.

Коментар

Ти това не го гледай!
                            САЩ разчитат на петро долар и армия!
                            Златните резерви, те могат да си напечатат 2 трилиона долара и да си купят злато, за същие пари. Цената на златото като се манипулира и се прави бавно, ще я изместят сигурно с 30-40% нагоре. АМА КАКВО ОТ ТОВА!

Това по никакъв начин не ги оправя, то е същото като Цветан Василев от състояние 5милиарда, фабрики, телекоми и прочие, да остане да разчита на колекцията си от картини!

Златото вече не играе като валутен фундамент, а в близко бъдеще не се и очертава да играе!

Упадъка на САЩ, няма да го видиш за един ден! Той ще става малко по-малко!
                            След като мине значимата криза, която идва, светът ще приключи с еднополюсността. Всъщност според мен той вече е и приключил!
                            Тази криза ще изтрие еврото и ЕС от картата! Китай ще бъде разтресен из основи! Но след 5-6 години Китай ще се възстанови, както и някой от тъй наречените развиващи се пазари, а САЩ ще поеме безвъзвратно към упадък и ще загуби статута си на световен доминант!
                            В близките 2-3 години ще наблюдаваме най-високата точка на познатия ни долар, като стойност, като след това той ще се обезцени в пъти, а САЩ ще преживее хиперинфлация!
                            Така виждам нещата и аз.Големия въпрос е какво става с лева?Какво става с акциите?Какво става с пенсионните фондове?Какво става с работните места?Какво става с имотите?И какви ще са цените на папото светлото водата топлото и селските имоти особено тия в десет километровата заона около десетте най големи граове в българия?

Коментар

• Първоначално изпратено от The Senator Разгледай мнение
                              Извинявам се, ако съм пропуснал нещо но, видяхте ли това?
                              Ти това не го гледай!
                              САЩ разчитат на петро долар и армия!
                              Златните резерви, те могат да си напечатат 2 трилиона долара и да си купят злато, за същие пари. Цената на златото като се манипулира и се прави бавно, ще я изместят сигурно с 30-40% нагоре. АМА КАКВО ОТ ТОВА!

Това по никакъв начин не ги оправя, то е същото като Цветан Василев от състояние 5милиарда, фабрики, телекоми и прочие, да остане да разчита на колекцията си от картини!

Златото вече не играе като валутен фундамент, а в близко бъдеще не се и очертава да играе!

Упадъка на САЩ, няма да го видиш за един ден! Той ще става малко по-малко!
                              След като мине значимата криза, която идва, светът ще приключи с еднополюсността. Всъщност според мен той вече е и приключил!
                              Тази криза ще изтрие еврото и ЕС от картата! Китай ще бъде разтресен из основи! Но след 5-6 години Китай ще се възстанови, както и някой от тъй наречените развиващи се пазари, а САЩ ще поеме безвъзвратно към упадък и ще загуби статута си на световен доминант!
                              В близките 2-3 години ще наблюдаваме най-високата точка на познатия ни долар, като стойност, като след това той ще се обезцени в пъти, а САЩ ще преживее хиперинфлация!

Коментар

• Смятам, че когато говориме за цени на златото, то трябва да ги калкулираме спрямо актуалната валута в БГ за даден период от време. Така че, моля не ми смятайте в $, че било през30-те, както и 70-те с близки стойности до сегашните нива или тем подобни глупости.
                                Ако ви плащат в $, бих могъл да се съглася до някъде макар, че също не е много релевантно.
                                Когато правите изводи и анализи трябва да ги калкулирате в тази валута, съобразно която получавате/харчите парите си, защото в противен случай вадите от 100 кладенеца вода в зависимост от интересите и тезата, която защитавате.

За себе си бих казал - Аз живея, печеля и харча основно в БГ и предвид това, винаги калкулирам и правя изводите си на база БГН.
                                Анализи за $ не ме интересуват пряко, както и новини свързани с това.
                                Бих обобщил така:
                                1. Най-висока цена на злато в Евро за последните 10г. е 1380 Евро, а най-ниската 425 Евро;
                                2. Най-висока цена на златото в Евро за последните 5г. е 1380 Евро, а най-ниската е 870 Евро;
                                3. Най-високата цена в Евро за последната 1г. е 1155 Евро, а най-ниската е 965 Евро
                                .
                                Хайде сега вече правете изводи от всякакъв характер, като например:
                                - по-добре ли живеем сега спрямо преди 5г или 10г, спрямо сегашната цена на златото?
                                - по-малко конфликти ли има и еврото и то по-силно ли е спрямо периода от пред 5-10г?
                                ............... и др.

Коментар

Working...
                                X