IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FOREX пазара като източник на доходи - примери и начини

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stone kold Разгледай мнение
    спот търгувам е/д а целите са близки и лесно предвидими и не използвам за стоп фиксирани пипсове а съдя по фигурата която е в момента и обикновенно успявам..никога не съм обичал стоповете който са фиксирани числа..може да се ползват но тогава трябва да си екстремист и да влизаш с 9 от 10 възможни лота
    Фиксираният стоп имам предвид, че ако самият сетъп изисква повече от 6-8пипа стоп, пропущаш и влизането. Разбира се, че стопа трябва да е съобразен с пазара.

Все пак в какви диапазони се движиш като стоп и таргет. Таргета ако позволява цената оставаш ли да се развие. В смисъл такъв..чакаш ли реджект от цената или просто при достигане до целта, като съпр./подк. прибираш и чакаш за следващ сетъп ?

Много ме мъчи тази ниска волатилност тази година. А сега дойде и лятото и става още по-зле. И ще трябва и аз на близки таргети да се ориентирам. Днес златото три пъти прави по над 70-80тика и в същото време като отклонение е изминало едвам 130 и то в ден като днешният. Това е кошмар за мен
    Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Първоначално изпратено от greedforsuccess Разгледай мнение
      Какви ти са таргетите и стоповете ? И евро спота или фючъра търгуваш ?
      спот търгувам е/д а целите са близки и лесно предвидими и не използвам за стоп фиксирани пипсове а съдя по фигурата която е в момента и обикновенно успявам..никога не съм обичал стоповете който са фиксирани числа..може да се ползват но тогава трябва да си екстремист и да влизаш с 9 от 10 възможни лота
      молим?айде нема нужда

Коментар

Как се търгува с поне 80 000, че да изкарваме 20% годишно ?
        грубо 16 000 лева годишно....1300 месечно, 650 евра на месец с акаунт от 40 000 ....10 пипа на денонощие с 1 лот са ти точно 70 евра +, 5 дена в седмицата са около 340-360 евра седмично нататък няма да смятам...ама ще кажете ама не всеки ден е така...да така е но аз търгувам докъто примерно след вси4ки гимнастики излезна на 10 пипона +, почти денонощтно съм пред компа и след като постигна целта си за денонощие не съм пред компа....стратегията е следната започвам да следя движението още през ноща обикновенно в азиатската или сесията между 00 и 02 часа ако е подходящо отварям поръчка, след това чак сутринта следя цял ден привечер също ако има рейндж след американската сесия и стратегията е следната- избирам гладко движение за да си набавя пипсовете не обичам много много да се мотка докъто ми доиде до целта ако не доиде затварям ръчно но така преценям ситуацията че обикновенно е успешна и не се лакомя ако доиде примерно на 7-8-9 пипа от целта не се лакомя за останалите 1-2-3 пипа и преценя че няма да достигне целта ми.....сега търгувам с малък обем 0.1 лот и се моткам повече пред компа но ако съм с нормален за мен обем 1-2 лота си вземам 10-20 пипа и не се занимавам пове4е с пазара това са ми 70-140 евра....целта на дългото висене и раното ставане е да си взема моето или ако съм на – да имам време и възможност в рамките на деня да го възстановя и излезна на +
        що се отнася до 80 000 лева то за да направиш такава ниска доходност има 2 начина единия е да отвориш поръчка с малък обем и да чакаш голямо движение(нещо което в времето е време емко и нестабилно ) тогава рискът е малък спрямо обема на акаунта и доходноста под въпрос все пак не може всеки месец да си на 1000 пипа + за да стигнеш доходноста на 80 к 20 % с 0.1 лот са окло 700 евра както съм смятал по горе...и няма мсисъл да държиш толкова капитал за такава малка доходност

и втория начин оффф изпуши ми главата и се отнесох
        молим?айде нема нужда

Коментар

всеки търси стабилност на пазарите и постоянна доходност аз съм я постигнал като тръгувам ден за ден или когато има подходящи входове за къси или дълги..опитвам се да избегна неизвестноста на инвестирането...как може да се издържаш ако гледаш дневните фреймове и търгуваш с малък капитал както пропагандират пове4ето у4ения?аз не мога да приема да имам отворени позиции и да се шляя навънка въпреки 4е еимало такива моменти но са много малко или е било под контрол...дори с 1000 евра и скалпиране може да се движиш напред стига да не се улеееш като стигнеш 10к евра и решиш 4е скалпването с 1-2-3 лота ти е малко и искаш 6-7-8...аз най оби4ам с 1-2 лота да спекулирам и действам според ситуацията и само е/д друго не
          Какви ти са таргетите и стоповете ? И евро спота или фючъра търгуваш ?
          Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Първоначално изпратено от VP Разгледай мнение
            Според мен разликата е, че тези 12% са след такси, комисионни и годишни бонуси, наем на 3 етажа в Манхатан, социални придобивки и т.н., докато при индивид. инвеститор тези неща не са приспаднати от възвръщаемостта Шегата настрана...
            Хеджовете би трябвало да са доста по-консервативни от хорицата и да търсят малки, но сигурни печалби... High frequency, арбитражи и т.н., а не да гонят трендове и т.н.
            Има за трендове, има и за арбитражи има и за какво ли още не - използват горе долу всяка стратегия която може да носи доходност.
            20% от печалбата е доста по-малко от това което ще взима един спекулант ако се издържа само от спекула.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
              ако правиш 300 % и на горе си е направо за Нобелова награда ... иначе равновесния ми е опонент по всякакви други теми , но тука право казва ... аз ги смятам малко повече от 12 % на годишна база , но не повече от 25 % , т.е. да не са 150 000 лева , но поне 80 000 бона трябва да сложиш за да можеш да се издържаш от тази "спекула' ...иначе си гарантирано на червено...другото са си мечти и такива си остават...
              Как се търгува с поне 80 000, че да изкарваме 20% годишно ?

Коментар

• всеки търси стабилност на пазарите и постоянна доходност аз съм я постигнал като тръгувам ден за ден или когато има подходящи входове за къси или дълги..опитвам се да избегна неизвестноста на инвестирането...как може да се издържаш ако гледаш дневните фреймове и търгуваш с малък капитал както пропагандират пове4ето у4ения?аз не мога да приема да имам отворени позиции и да се шляя навънка въпреки 4е еимало такива моменти но са много малко или е било под контрол...дори с 1000 евра и скалпиране може да се движиш напред стига да не се улеееш като стигнеш 10к евра и решиш 4е скалпването с 1-2-3 лота ти е малко и искаш 6-7-8...аз най оби4ам с 1-2 лота да спекулирам и действам според ситуацията и само е/д друго не
                молим?айде нема нужда

Коментар

за мен е страшно малко това..поне 300% годишно и нагоре..
                  ако правиш 300 % и на горе си е направо за Нобелова награда ... иначе равновесния ми е опонент по всякакви други теми , но тука право казва ... аз ги смятам малко повече от 12 % на годишна база , но не повече от 25 % , т.е. да не са 150 000 лева , но поне 80 000 бона трябва да сложиш за да можеш да се издържаш от тази "спекула' ...иначе си гарантирано на червено...другото са си мечти и такива си остават...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    И каква по-точно е разликата. Хедж фондовете се целят в абсолютна алфа, с минимални загуби от предния връх - точно каквото всеки спекулант би трябвало да прави. Имат си стоп лосове, използват ливъридж и една голяма част от стратегиите им са свързани с ликвидни пазари. Отново каквото нормалния спекулант прави. Така че не виждам защо изобщо месиш ликвидността. Това не ти е БФБ че размера да има значение, още повече една значителна част от хедж фондовете сами се затварят ако станат прекалено големи, че да не могат да си изпълняват стратегията.

Нормалните взаимни фондове от друга страна наистина имат различни цели - те се целят в относителна доходност спрямо индекси - нещо което нормалния спекулант рядко прави.
                    Според мен разликата е, че тези 12% са след такси, комисионни и годишни бонуси, наем на 3 етажа в Манхатан, социални придобивки и т.н., докато при индивид. инвеститор тези неща не са приспаднати от възвръщаемостта Шегата настрана...
                    Хеджовете би трябвало да са доста по-консервативни от хорицата и да търсят малки, но сигурни печалби... High frequency, арбитражи и т.н., а не да гонят трендове и т.н.

Коментар

Казах, че целите на хеджфондовете са коренно различни от на индивидуалният спекулант с няколко контракти. Не съм казвал кой е умен и кой не.

Ето ти друг пример. Пробвай да продадеш 100коли в едно село от 200човека. Ще можеш ли ?
                      Пробвай сега да продадеш 1-2 коли в същото село. Сега може веднага да успееш.

И каква по-точно е разликата. Хедж фондовете се целят в абсолютна алфа, с минимални загуби от предния връх - точно каквото всеки спекулант би трябвало да прави. Имат си стоп лосове, използват ливъридж и една голяма част от стратегиите им са свързани с ликвидни пазари. Отново каквото нормалния спекулант прави. Така че не виждам защо изобщо месиш ликвидността. Това не ти е БФБ че размера да има значение, още повече една значителна част от хедж фондовете сами се затварят ако станат прекалено големи, че да не могат да си изпълняват стратегията.

Нормалните взаимни фондове от друга страна наистина имат различни цели - те се целят в относителна доходност спрямо индекси - нещо което нормалния спекулант рядко прави.

Коментар

Както и да е. Те тези в хеджфондовете явно са идиоти щом се представят толкова зле.

https://www.hedgefundresearch.com/hfrx_reg/index.php
                        Казах, че целите на хеджфондовете са коренно различни от на индивидуалният спекулант с няколко контракти. Не съм казвал кой е умен и кой не.

Ето ти друг пример. Пробвай да продадеш 100коли в едно село от 200човека. Ще можеш ли ?
                        Пробвай сега да продадеш 1-2 коли в същото село. Сега може веднага да успееш.

Коментар

Ех мечти мечти

При 12% средно на година очаквана доходност - което е брутално добре всъщност и 1500 лв на месец за издръжка трябва да си вкарал 150 бона в спекула минимум.
                          всеки си има стил и на4ин на търговия....аз 1500 лева на месец никога през животът си не съм дал за себе си...живея много скромно и целенасочено...12 % годишно? за мен е страшно малко това..поне 300% годишно и нагоре..как го правя това си е моя работа както казах не съм длъжен да казвам на никои това....а що се отнася до на4ина на живот мога да споделя че колко повече имам толкова по скромно живея не ме блазнят нито вещи нито скъпи храни или ресторанти нито заведения..на заведение вклю4ително и кафе ходя я има 1-2 годишно я не....живея спартански..парите за мен са като четка и бой за художник..като глина за скулптор
                          молим?айде нема нужда

Коментар

Търговията на фондовете силно се различава от тази на един индивидуален спекулант. Едно е да търгуваш с няколко контракта(лота) съвсем друго с хиляди. И целите на едните и на другите са различни.
                            Ако под търговия разбираш вход от 1.40 и чакане година до достигане 1.36 няма да има висока възрващаемост. Но това не е търговия и инвестиране.

Виж какво ти казва stone cold.
                            Както и да е. Те тези в хеджфондовете явно са идиоти щом се представят толкова зле.

https://www.hedgefundresearch.com/hfrx_reg/index.php

Коментар

Аз тази доходност не съм я измислил от въздуха, това е малко над средното на което може да се надява човек дългосрочно ако си вкара парите в някой успешен хеджфонд. Силно ме съмнява местните форекс капацитети да могат да се мерят с това, но все пак от къде да знам - може пък просто да не са открити още от хеджфонд индустрията. Та давам толеранс нагоре.
                              Търговията на фондовете силно се различава от тази на един индивидуален спекулант. Едно е да търгуваш с няколко контракта(лота) съвсем друго с хиляди. И целите на едните и на другите са различни.
                              Ако под търговия разбираш вход от 1.40 и чакане година до достигане 1.36 няма да има висока възрващаемост. Но това не е търговия, a инвестиране.

Виж какво ти казва stone cold.

Коментар

Само 12% за цяла година ли ? Че каква търговия е това ?
                                Това и за фонд е малко.
                                Аз тази доходност не съм я измислил от въздуха, това е малко над средното на което може да се надява човек дългосрочно ако си вкара парите в някой успешен хеджфонд. Силно ме съмнява местните форекс капацитети да могат да се мерят с това, но все пак от къде да знам - може пък просто да не са открити още от хеджфонд индустрията. Та давам толеранс нагоре.

Коментар

Working...
                                X