Първоначално изпратено от tarantulata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнениеаз принципно съм почти сигурен, че про-европейските партии ще спечелят изборите! оттук - принципно залагах на бичия сценарий за еврото, комодитис и борсите! Но с това бясно помпане днес на еврака + комодитис валутите - почвам да се притеснявам!
Мисля си, че най-вероятно е наистина сериозен гап в северна посока в неделя през ноща - а после полека лека надоле - това за еврака... комодитис валутите ще ги спукат малко по-късно - примерно Сряда или Четвъртък - когато стане ясно - колко (и дали) въобще ЦБ ще налеят в икономиките.....
Мисля си, че освен ЕЦБ - към момента другите ЦБ (дори и англичаните дето обявиха че ще го правят - чакат, че да преценят обема) реално няма да са в подкрепа на подобни действия... и оттук еврака ще заоре пак към 1.20... предвид изгледите за новонапечатани евраци...
Борсите ще напряват едно рали за 2 седмици (заради очакваните лесни пари)... и после пак ще се почне надоле - страх за ЕС, за САЩ и прочее....
Но във всички случаи - нищо в т.н. еврокриза няма да е разрешено... За съжаление - процесът на интеграция на държавите е много бавен... и е възможен само и единствено под въздействието на страха.... мамка му - години ще отнеме... дано да съм лош пророк - но ще заформим поне "изгубено десетилетие"....
П.П. Проблема се решава с няколко публични присъди на фирми укривали данъци. Бат Бой усети проблема и затова всяко лято данъчните вършеят по морските курорти. по тез курорти, до преди 2 години никой не ми издаваше каспва бележка. На дюните веднъж пих един джин фис и понеже никъде нямаше цени си поисках касова бележка. След 20 мин ,девойката ми даде някакъв хвърчащ лист сметка писан на ръка. ни касова бележка ни данъци. да не говоря как отдават милиони чадъри и шезлонки на халваджийски тефтери. Ееееееее.. как ще има пари в бюджета. А ако решиш да си търсиш касова бележка първо трябва да си купиш бронижилетка , каска и бързи шпайкове!Last edited by 4un4o; 15.06.2012, 23:13.
Коментар
-
аз принципно съм почти сигурен, че про-европейските партии ще спечелят изборите! оттук - принципно залагах на бичия сценарий за еврото, комодитис и борсите! Но с това бясно помпане днес на еврака + комодитис валутите - почвам да се притеснявам!
Мисля си, че най-вероятно е наистина сериозен гап в северна посока в неделя през ноща - а после полека лека надоле - това за еврака... комодитис валутите ще ги спукат малко по-късно - примерно Сряда или Четвъртък - когато стане ясно - колко (и дали) въобще ЦБ ще налеят в икономиките.....
Мисля си, че освен ЕЦБ - към момента другите ЦБ (дори и англичаните дето обявиха че ще го правят - чакат, че да преценят обема) реално няма да са в подкрепа на подобни действия... и оттук еврака ще заоре пак към 1.20... предвид изгледите за новонапечатани евраци...
Борсите ще напряват едно рали за 2 седмици (заради очакваните лесни пари)... и после пак ще се почне надоле - страх за ЕС, за САЩ и прочее....
Но във всички случаи - нищо в т.н. еврокриза няма да е разрешено... За съжаление - процесът на интеграция на държавите е много бавен... и е възможен само и единствено под въздействието на страха.... мамка му - години ще отнеме... дано да съм лош пророк - но ще заформим поне "изгубено десетилетие"....
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнениеИ що така ....щото други малоумници не посмяха да се нагърбят със това задължение ли .Обаче гледай какво доверие се гласува ...по нищо не личи,че помията е сътворена и дори още я разбъркват .....щото най вероятно се надяват друг да я хапва .Тъпа работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЛичните ми очаквания са, че Нова демокрация ще има най-голям резултат от изборите.
Т.е. в понеделник ще отворим с фигура и половина гап нагоре в евро/долар. Но само ще отворим, после какво ще става не съм сигурен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеДам, опциите в случая са идеален вариант за отиграване на ситуацията или за хеджиране на вече налична спот позиция.
Най- абсурдното е, че половин свят сега зависи от решението на малоумните гърци, дето и те не знаят какво искат - да работят или да стават трейдъри?...Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеДам, опциите в случая са идеален вариант за отиграване на ситуацията или за хеджиране на вече налична спот позиция.
Най- абсурдното е, че половин свят сега зависи от решението на малоумните гърци, дето и те не знаят какво искат - да работят или да стават трейдъри?...
Т.е. в понеделник ще отворим с фигура и половина гап нагоре в евро/долар. Но само ще отворим, после какво ще става не съм сигурен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеСтрадълче е варианта. Някъде към 11 вечерта днес, с експайрване в понеделник.
1:3 е вероятността да загубиш и 2:3 да спечелиш.
Най- абсурдното е, че половин свят сега зависи от решението на малоумните гърци, дето и те не знаят какво искат - да работят или да стават трейдъри?...
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеНеопределеността от изборите в Гърция е двупосочна, т.е. "страхът" е и за дълги и за къси.
1:3 е вероятността да загубиш и 2:3 да спечелиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от selski tyrgovec Разгледай мнениеЕто една прогнозка за днешния ден. Въпреки че тенденцията е за ръст към 1.27+ аз очаквам еврото да бъде разпродадено най малкото заради това че сме петък и голяма част ще затворят днес дългите си позиции поради изборите през уикенда в Гърция.
Въпросът е реторичен - пазарът е екстремно къс на евра и дълъг на долари. Следователно или ще стане обратното на това, което очакваш, т.е. мечките ще си редуцират в някаква степен риска преди затварянето, или просто в момента фактът, че пазарът е сериозно къс на евра, няма да бъде от решаващо значение и ще се намери др драйвер за движение в посока по избор.
От др страна, ако си следил внимателно случващото се в последните дни, вероятно си забелязал, че практически никой не влиза дълго, хехе, по- скоро режат къси и затова пъплим едва-едва нагоре. Т.е. базовата ти предпоставка, че ще се затварят дълги е (според мен) неточна. Покачването е следствие от скуиз, не на рали... Остава да видим, дали ще качи над 1,28, за да се ускорят нещата.
Коментар
Коментар