Първоначално изпратено от all_trader2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сребро/злато = 1/51 - до колко е реално?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеРеално... какво изобщо е реално като става въпрос за пазарни стойности? Всичко е фикция и субективизъм. Те и парите са хартийки с картинки, пък управляват света. Механизми за контрол на масите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеЗлатото е по-малко волатилно, защото там играят и централни банки. При среброто са повече хедж-фондовете и те главно спекулират.
П.П. Написах го преди няколко дни в темата за златото:
Само един играч определя цената на златото и той се казва ФЕД. Може би и Форекс Майстора играе роля, но тя е в рамките на допустимата грешка.
за 1-то си прав - пазарът на злато е доминиран изцяло от Централните банки а на сребро предимно от големи булион банки и спекуланти
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеОт доста време се интересувам и чета стари и нови материали относно съотношението в цената на двата метала. Преобладаващо мнение на почти всички специалисти е, че моментната цена на среброто е силно подценена спрямо тази на златото. Ясно е, че изкуствено се потиска борсовата цена, последно това се случи миналата есен с ново вдигане на изискването за минималните марджини. Нормалното съотношение през вековете почти винаги е било 1:16, залежите на двата метала също отговарят на тези цифри. Промишленото приложение на среброто е многократно по-голямо /медицина, електроника, фотография, а също и инвестиции......./ и съответно безвъзвратните му загуби също, докато златото предимно се използва с инвестиционна и бижутерска цел и не се губи. Странно ми е защо тогава, кой и с каква цел мачка цената на този метал от няколко години и дали това не е с целта бавно, постепенно и на нищожна цена да изкупи огромни количества, а когато накрая оповестят истината, че световните запаси от сребро са на изчерпване, цената му да надмине дори тази на златото?
Ще ми е интересно да чуя и други, макар и различни мнения по въпроса.
подобно нещо е и със среброто но в по-малък мащаб - там игряат главно големи инвестиционни банки като Джей пи Морган и Голдман и Дойче Банк и тн
миналата година Джей ПИ Морган имаха огромна къса позиция на пазара на сребро - за да подтискат цената на надолу
златото НЕ Е надценено а среброто е ПОДЦЕНЕНО -. скоро ше гледате сребро над 50$ а злато над 2500 $
Коментар
-
Там е работата, че миналата година при пика в цената са спрели за десет дни продажбата на сребърния инвестиционен американски долар! Забележи - не са вдигнали примерно с 20-30% цената, а са спрели продажбите! Това означава само едно - СТРАХ.
Американската хазна използва почти целия си наличен ресурс от сребро в продажбите на инвестиционни монети и кюлчета и явно едва смогва да балансира със закупуването на необходимите за това количества от пазарите, без при това драстично да вдигне цената с намесата си.
И още една интересна статистика в подкрепа на думите ми:
По време на пика в цените през 1980 г. на пазара са били налични почти 2
милиарда тройунции, а в момента последните данни сочат
текуща наличност от 400 милиона тройунции сребро, което е почти равно на наличното количество злато, а не може да покрие дори половината от годишното потребление!?!?
И в тази връзка се сещам за още нещо много интересно - лани се чу за вероятност миннодобивните компании, които произвеждат и сребро /обикновено това е съпътсващо производство при добива на мед, олово, злато и др. цветни метали/ да не продават добитото сребро, а да го задържат като част от печалбата си поне за година-две, което ако стане реалност ще предизвика невероятен глад за сребро на пазарите, а цената му ще отиде ........едва ли някой се наема да прогнозира колко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеОт гледните точки на оптимиста и песимиста би изглеждало точно така
Но аз просто ползвам като опора по-силната и по-малко волатилна величина - златото, при това не оценям стойността на среброто, а съотношението му със златото
За балони не ми се коментира, защото там всеки си има гледна точка, а аз лично приемам като балон единствено долара, но това се разисква в друга тема. Интересува ме единствено мнението ви за реалното им съотношение и фундалметалните фактори за това.
Но това не означава, че централните банки винаги и за всичко са прави и тяхната цена отговаря на реалната стойност.
П.П. Написах го преди няколко дни в темата за златото:
Само един играч определя цената на златото и той се казва ФЕД. Може би и Форекс Майстора играе роля, но тя е в рамките на допустимата грешка.Last edited by anon6706; 03.02.2012, 22:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеИзхождаш от това, че приемаш цената на златото като константна величина и смяташ, че чашата е "полупълна", т.е. среброто е подценено.
Разгледай варианта дали среброто не отразява реална стойност, а златото е надценено.
Но аз просто ползвам като опора по-силната и по-малко волатилна величина - златото, при това не оценям стойността на среброто, а съотношението му със златото
За балони не ми се коментира, защото там всеки си има гледна точка, а аз лично приемам като балон единствено долара, но това се разисква в друга тема. Интересува ме единствено мнението ви за реалното им съотношение и фундалметалните фактори за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПричината е много проста. Добивите на сребро в световен мащаб растат, потреблението също, но ....... един от най-големите потребители на сребро, фото индустрията, днес почти не го използва. Компании като "Кодак", Полароид са във фалит. Ленти за фотоапарати, фотохартия, дори филмовите ленти днес намаляват. Днес само някой професионални фотографи ползват апарати с лента.
Да поговорим за сребро http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...9&df=8&dflid=3
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеОт доста време се интересувам и чета стари и нови материали относно съотношението в цената на двата метала. ... bla bbllas
(Лично мнение)
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеОт доста време се интересувам и чета стари и нови материали относно съотношението в цената на двата метала. Преобладаващо мнение на почти всички специалисти е, че моментната цена на среброто е силно подценена спрямо тази на златото. Ясно е, че изкуствено се потиска борсовата цена, последно това се случи миналата есен с ново вдигане на изискването за минималните марджини. Нормалното съотношение през вековете почти винаги е било 1:16, залежите на двата метала също отговарят на тези цифри. Промишленото приложение на среброто е многократно по-голямо /медицина, електроника, фотография, а също и инвестиции......./ и съответно безвъзвратните му загуби също, докато златото предимно се използва с инвестиционна и бижутерска цел и не се губи. Странно ми е защо тогава, кой и с каква цел мачка цената на този метал от няколко години и дали това не е с целта бавно, постепенно и на нищожна цена да изкупи огромни количества, а когато накрая оповестят истината, че световните запаси от сребро са на изчерпване, цената му да надмине дори тази на златото?
Ще ми е интересно да чуя и други, макар и различни мнения по въпроса.
Разгледай варианта дали среброто не отразява реална стойност, а златото е надценено.
Коментар
-
Работилницата на света (Китай) е инвестирала в промишленост и е принудена да има стратегически резер от сребро.Може би доста дълги пари са измислили потаен гешефтПреиграването с "Платинения кораб" може би говори за същото +++ JG! Фотолентите са наистина огромен фактор .Кодак се прехварли на чипове и кожата му е обявена за проданLast edited by Minavast; 03.02.2012, 21:09.
Коментар
-
Причината е много проста. Добивите на сребро в световен мащаб растат, потреблението също, но ....... един от най-големите потребители на сребро, фото индустрията, днес почти не го използва. Компании като "Кодак", Полароид са във фалит. Ленти за фотоапарати, фотохартия, дори филмовите ленти днес намаляват. Днес само някой професионални фотографи ползват апарати с лента.
Да поговорим за сребро http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...9&df=8&dflid=3Last edited by Jay Gould; 03.02.2012, 21:09.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Сребро/злато = 1/51 - до колко е реално?
От доста време се интересувам и чета стари и нови материали относно съотношението в цената на двата метала. Преобладаващо мнение на почти всички специалисти е, че моментната цена на среброто е силно подценена спрямо тази на златото. Ясно е, че изкуствено се потиска борсовата цена, последно това се случи миналата есен с ново вдигане на изискването за минималните марджини. Нормалното съотношение през вековете почти винаги е било 1:16, залежите на двата метала също отговарят на тези цифри. Промишленото приложение на среброто е многократно по-голямо /медицина, електроника, фотография, а също и инвестиции......./ и съответно безвъзвратните му загуби също, докато златото предимно се използва с инвестиционна и бижутерска цел и не се губи. Странно ми е защо тогава, кой и с каква цел мачка цената на този метал от няколко години и дали това не е с целта бавно, постепенно и на нищожна цена да изкупи огромни количества, а когато накрая оповестят истината, че световните запаси от сребро са на изчерпване, цената му да надмине дори тази на златото?
Ще ми е интересно да чуя и други, макар и различни мнения по въпроса.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар