IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сребро/злато = 1/51 - до колко е реално?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Au Ag

Почитател съм на среброто, а относно съотношението - съдържанието в океана е в полза на среброто 75:1 (1 куб.км 1 млрд тона морска вода съдържа 19 млн тона хлор, 10 млн тона натрий, 1.3 млн тона Mg, 300 кг сребро и 4 кг злато.) Но златото се намира в дълбочина в ядрото на земята. Нали знаете, че ако всичкото злато излезе на повърхността, ще се зарием до колене в злато http://lybimi.com/index.php?option=c...1&limitstart=1
    Last edited by Кисимов; 24.07.2012, 23:30. Причина: добавка

Коментар

• Първоначално изпратено от Lucifer Разгледай мнение
      а някой поглеждал ли е от кога цената на платината е по-ниска от тая на златото???//...не е ли не логично???...
      търсене - предлагане, защо трябва да е логично ??
      Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
        От доста време се интересувам и чета стари и нови материали относно съотношението в цената на двата метала. Преобладаващо мнение на почти всички специалисти е, че моментната цена на среброто е силно подценена спрямо тази на златото. Ясно е, че изкуствено се потиска борсовата цена, последно това се случи миналата есен с ново вдигане на изискването за минималните марджини. Нормалното съотношение през вековете почти винаги е било 1:16, залежите на двата метала също отговарят на тези цифри. Промишленото приложение на среброто е многократно по-голямо /медицина, електроника, фотография, а също и инвестиции......./ и съответно безвъзвратните му загуби също, докато златото предимно се използва с инвестиционна и бижутерска цел и не се губи. Странно ми е защо тогава, кой и с каква цел мачка цената на този метал от няколко години и дали това не е с целта бавно, постепенно и на нищожна цена да изкупи огромни количества, а когато накрая оповестят истината, че световните запаси от сребро са на изчерпване, цената му да надмине дори тази на златото?
        Ще ми е интересно да чуя и други, макар и различни мнения по въпроса.
        че и 1:100 да стане или 1:1000 - какво от това ? Все е някакво съотношение, не непременно някаква функция Хаос приятел
        Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Аз не виждам особена логика в търсенето на такова съотношение. Това не е уравнение с едно неизвестно и както каза някой по-рано в темата, а какво е съотношението на цената на доматите към краставиците Техническият анализ ще даде нужните отговори на въпросите и с риск да се повторя от друга тема, ще кажа че среброто е на изключително силна техническа подкрепа на 26 долара. Как се търгува на такова ключово ниво няма точна рецепта ... може да се започне изграждане постепенно на дълга позиция при започване на покачване, а може и да се чака пробив надолу, което според мен е по-рискованата игра, тъй като опасността от фалшив пробив и рязко връщане нагоре не е малка - трябва прбивът да бъде потвърден и сигурен, което най-малкото отнема време ...

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
            по-правилната стъпка е диверсификация в избрано процентно съотношение
            съгласих се
            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
              Ако щеш вярвай,но аз направих точно това.
              Продадох си златото и накупих сребро.
              по-правилната стъпка е диверсификация в избрано процентно съотношение

Коментар

как да си продам златото и да си купя сребро, като ще ми трябва 51 пъти по-голям сейф???...само сейфът ще ме разори....а и среброто ще ръждяса..
                Ако щеш вярвай,но аз направих точно това.
                Продадох си златото и накупих сребро.
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                  Само преди 180 години Златото е било 3 (три) пъти по-скъпо от платината .......
                  Всеки сам да си прави изводите
                  Към 4500 талера ли да го чакаме?

Коментар

• Четох преди време,че някои от големите фондове чакали да влязат на цени от около1300 .С липсата на категоричен и ясен ангажимент за ново вливане на ликвидност поне до изборите ,има голяма вероятност цената да пада.

Коментар

а някой поглеждал ли е от кога цената на платината е по-ниска от тая на златото???//...не е ли не логично???...
                      Само преди 180 години Златото е било 3 (три) пъти по-скъпо от платината .......
                      Всеки сам да си прави изводите
                      Last edited by marin1; 21.07.2012, 11:09.
                      remember remember the fifth of november

Коментар

Аз бря, нелогично е я. И кинти съм вързал биля. И чакам кяр !!!
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Дори и това съотношение 1/51 вече не е актуално с остаряването на темата.
                          Сегашното падна на 1/58 Златото поскъпва дори спрямо останалите благородни метали.
                          Мисля че намерих някакъв отговор - много дълбока криза отваря ножицата в съотношението, освен това за момента явно основно европейски капитали хеджират в злато, поради ДДС-то което спъва сребърните инвестиции.
                          http://www.youtube.com/watch?v=R0xMHhZyaIY&feature=plcp

Коментар

• когато цената на среброто е бивала 16-пъти по-ниска от тая на златото тогава платината винаги си държеше цена около 1,5 пъти по-висока от златото и ако цената на среброто и платината в момента са реални то значи златото трябва да е някъде около 900$???... лелееееее.. изгорях..търся сейфове.. за среброто.. помооооооощ...
                            Last edited by Lucifer; 20.07.2012, 23:51.

Коментар

• а някой поглеждал ли е от кога цената на платината е по-ниска от тая на златото???//...не е ли не логично???...

Коментар

как да си продам златото и да си купя сребро, като ще ми трябва 51 пъти по-голям сейф???...само сейфът ще ме разори....а и среброто ще ръждяса..
                                Бреййййй, с какви количества работиш, че това са ти притесненията бе човек?

Коментар

Working...
                                X