IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от antnest
    Аз отворих дълга позиция usd/jpy 119.40, но играя без стоп. Досега от стопове имам само загуби. В началото от страх загубих малко заради стопове от няколко пипса само. Слагам на 81 стоп, то стига до 78 и се връща пак и затова реших да действам така.
    Просто не знаеш къде да си сложиш стопа все още. И именно в тази насока трябва да се развиваш, а не да играеш халваджийската (без стоп). Така си създаваш кофти навици, с които в бъдеще ще трябва да се пребориш.

Първоначално изпратено от antnest
    Ако се играе с много лотове, тогава има смисъл от стоп.
    Точно в това е смисълът на стопа. Не да влезеш с 1-2К, които все някога ще излязат на мижава печалба, а с повечко лотове и близък стоп (респективно малък риск в проценти от цялата сметка).

Пример: Имаш 1000$ сметка и искаш рискът от позицията да ти е 1%. Личното ми мнение е, че риск над 1% си е самоубийство!!! макар по книжките да приемат за оптимално 2-3%. 1% на 1000$ е 10$, т.е., ако стопът е 10 пипса, можеш спокойно да пуснеш поръчка за 0,1 лота (10К), 1/3 да затвориш на 30 пипса (стопът х 3), а на останалата част, която вече ти е безрискова и дори да ти удари стопа ще ти гарантира минимална печалба, да дадеш време да се развие пълноценно.

Важно условие в случая е да прецениш доброто ниво, от което да влезеш. А това ниво е там, където има близък изход (стоп), т.е., намирайки кое е преломното ниво на графиката, под/над което тенденцията се обръща, ще знаеш и от къде да си пуснеш позицията. Под/над това преломно ниво можеш директно да обръщаш платната (стоп енд ревърс вместо стоп), но винаги трябва да имаш яснота за нивото на стоп/обръщане още преди да си купил/продал. Това е задължително условие според мен, защото, ако не знаеш нивото, подходящо за стоп, няма да знаеш и нивото, подходящо за отваряне на позиция.

Стреми се да играеш рядко и "на сигурно" като съотношението между стоп и цел за позицията (R/R = risk/reward) да ти е поне 1:3. С други думи казано, ако даваш 10 пипса, искай поне 30. Аз лично избягвам да търгувам, ако R/R съотношението според търговския ми план е по- малко от 1/5 (единственото изключение е, когато скалпирам, тогава и на 1/1,5 може да се навия, но това става доста рядко).

Факт е, че всички начинаещи повтарят едни и същи стереотипни грешки. Някои (повечето) цял живот, с което си затварят вратите към успеха. Прочети внимателно написаното по- горе. Ако спазваш поне част от него, ще имаш шанса да оцелееш достатъчно време, за да откриеш и сам къде грешиш. Не искам да те плаша, но, играейки без стоп, си обречен в дългосрочен план! Съвсем в реда на нещата е поне в началото да ти удря стоповете доста често - важното е да не се отказваш (пък и нали е демо), защото друг начин няма, а не си струва да затриеш 2-3 сметки, преди да го разбереш.

Успех и дано съм ти бил полезен поне малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от antnest
      Първоначално изпратено от toty
      Sell usd/cad 1.0537, Stop 1.0557....

Пуснах и дълга usd/jpy 118.76 със стоп на 118.40
      Лека вечер!
      Аз съм нов, играя от 20 юни. Аз отворих дълга позиция usd/jpy 119.40, но играя без стоп. Досега от стопове имам само загуби. Половин час след полунощ йената стигна 118 и ако имах стоп, щях да изгърмя. Сега е 2.30 и е 118.60. Ще видим кой ще излезе прав накрая. В началото от страх загубих малко заради стопове от няколко пипса само. Слагам на 81 стоп, то стига до 78 и се връща пак и затова реших да действам така. Ако се играе с много лотове, тогава има смисъл от стоп. Но пък всеки сам решава как да играе.
      1-во: По повод индивидуализма в играта (търговията) си мнооого прав.

2-ро: В конкретният случай, в канадеца гледам се е случило тва което описваш, а именно че стопа е заминал за няколко пипса (поне към момента е така).

3-то: Да не забравяме все пак 1-вото....!!!

Успешна търговия!

Коментар

• Първоначално изпратено от toty
        Sell usd/cad 1.0537, Stop 1.0557....

Лека вечер!
        Аз съм нов, играя от 20 юни. Аз отворих дълга позиция usd/jpy 119.40, но играя без стоп. Досега от стопове имам само загуби. Половин час след полунощ йената стигна 118 и ако имах стоп, щях да изгърмя. Сега е 2.30 и е 118.60. Ще видим кой ще излезе прав накрая. В началото от страх загубих малко заради стопове от няколко пипса само. Слагам на 81 стоп, то стига до 78 и се връща пак и затова реших да действам така. Ако се играе с много лотове, тогава има смисъл от стоп. Но пък всеки сам решава как да играе.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
          После фибо-тата не действали..действат си перфектно
          Всичко е пометено и отнесено. Току що удари 118.05...

Коментар

• Ех тия фибота на месечна за пореден път се убеждавам,че за откати от 20-30 пип-а имат 90% успеваемост.
            Долар/йена се спря точно на 61.8% фибото на спада започнал от Август месец 1998 година.
            Движението нагоре беше спряно от 50% фибо на същия спад
            После фибо-тата не действали..действат си перфектно

Коментар

• Sell usd/cad 1.0537, Stop 1.0557....

Лека вечер!

Коментар

• Рискът е тънката граница между страха и благоприятната възможност.
                [url]http://www.standartnews.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                  Малко успокоително
                  Хахахаха! Това вече е успокоило всички!

Коментар

• Не знам за вас ама аз от 116 йени нивото започвам с дългите .Ще усреднявам ище градя дългосрочна позиция.
                    .

Коментар

• Малко успокоително читиво за тези от вас, които днес са загубили някой друг лев...
                      July 26 (Bloomberg) -- WestLB AG ousted Chief Executive Officer Thomas Fischer amid probes into trading losses at Germany's third-biggest state-owned lender. Alexander Stuhlmann, the former head of HSH Nordbank AG, will replace him.

``Stuhlmann is the right man to bring the bank into calm waters,'' Rolf Gerlach, the head of WestLB's supervisory board, said at a press conference in Dusseldorf today. Stuhlmann is taking over with immediate effect. WestLB's Chief Risk Officer Matthijs van den Adel also left, the company said.

WestLB, which has said it will book about 243 million euros ($334 million) in trading losses in the first half, asked prosecutors in April to investigate employees and possible outsiders for potential trading irregularities. German regulator BaFin is also probing the company and found that the management didn't fulfill its reporting duties on trading risks, Handelsblatt said yesterday, citing unidentified people.

Fischer, 59, a former Deutsche Bank AG management board member, was brought in to revamp the bank in October 2003 after an investigation of WestLB's London-based principal finance business led to the departure of previous CEO Juergen Sengera following a 1.7 billion-euro loss. The renewed management shakeup may make it easier for rivals including state-owned Landesbank Baden-Wuerttemberg to buy the company.

Коментар

• Zatvorih 1/4 ot poziciata na Nasdaq100 na 1976.

Коментар

• Такаааа... Много прилично развитие. От тук имаме два сценария:

1. Изпълнени корекционни цели на вчерашния спад (3765/70) и ново слизане надолу.

2. Нива над 3850 (без коментар).

Показателно е, че 3690/00 подкрепата не беше пробита (към момента), което е и важното за мечките ниво под пазара. В случай, че 3690/00 падне, около 3630 ще се реши съдбата на корективния засега спад. Под 3630 (приблизително) ще може да се мисли за нещо по- сериозно като мечи сценарий. В противен случай целите остават възходящи. Не е за пренебрегване и еуфорията, която цареше вчера във форума. Явно има доста къси сред тук пишештите.

Коментар

• Максимумът на връщане е някъде към 1,3780/90. Въпреки мелето което става с американските индекси в момента, това ниво би трябвало да издържи за нов тест на 1,3690. Малко вероятно е да продължим над 1,3850 без по-дълбока корекция.

По-интересно ще е на утрешната сесия на БФБ...

Коментар

• Колеги според мен е въпрос на време
                              EUR/USD да отиде до 1.3785 някъде..
                              Но ако не го направи ще съм меко казано
                              изненадан...

Коментар

• Ако в така създалата се ситуация Хелибен произнесе думата Easying ще стане еднаааа.

Коментар

Working...
                                X