IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ppppp
    Здравейте при мен в момента нещата се оправиха . При всички валути излязох на малък плюс . Затворих всичко и започвам само седмична игра с цел 50 пипса на седмица . Сега обмислям седмичен вариант на покупка на паунд- иена с цел50-60 пипса, но всичко зависи от това , къде ще затвори. Успех ви желая.
    Поздравления колега! Искам само да отбележа, че нещото което все още ми пречи е желанието ми почти постоянно да съм в позиция. Е те с тва не успявам все още да се преборя (което е адски лошо), за това и ми допада решението ти.
    Успех!

Коментар

• Re: Коко

Здравейте.

За известно време се откъснах напълно от любимата ми работа, респективно и форума. Сега ще драсна няколко реда и ще приведа форумната си активност до нула.

Всъщност съм мързелив (иска се МНОГО писане), за да се обосновавам за долното твърдение, но все пак ще го изкажа. Вие обръщате внимание само на някои аспекти на фундамента, няма съпоставки и паралели с минали събития, нива и елементи от фундаменталните индикатори. Тъй като за себе си съм направил едно задоволително проучване на горепосочените елементи, твърдя следното.

Dow Jones днес е небостъргач на пясъчна фундаментална основа. За мен няма обективна фундаментална обосновка за космическите му стойности. Когато DJIA се пропука, ДЕПРЕСИЯТА (ха сега де, какви ги говори тоя), която очаква САЩ, ще се подсилва в геометрична прогресия и ще си припомним периода 1929-1932. DJIA след 3-4 години ще е много под 10 000.

В мнението ми няма съпоставки и анализ. Целта му е поне един човек да помисли върху горенаписаното и да си направи труда да разбере защо съм толкова сигурен. Агрументите си ще дам само ако видя Dow Jones под 10 000. В противен случай - просто съм сбъркал за времето, когато балона ще се пръсне и съм загубил някой лев от СТОПОВЕ (!) на къси контракти.

Първоначално изпратено от Дон Карлос
      Пак подчертавам, че не разбирам от техн. анализ и се ръководя от съвсем други
      критерии. Успех!
      Мисля че губиш от това, драги Дон Карлос. Разбира се, (вече) нямам намерения да убеждавам и променям когото и да е в каквото и да е, макар че досега винаги съм пропагандирал технически анализ с най-добри чувства и с желанието някога да избавя някой от загуба, дори да стигнем до печалба.

Ще се видим или при DJIA под 10 000, или случайно на улицата.

Пожелавам здраве, успехи и бистър ум(колосален дефицит има, уви) на българското Форекс-общество.

Коментар

• БляБля за мен Този сценарии ми изглежда най-вероятен с тая пета терминатор, но ще видим.

Относно еврото ето официалната статистика на евробарометър за нагласите

http://forexmasters.hit.bg/oo_322781.jpg

Коментар

• Мисля че новините бяха добри за удалжаване на индексите силен БВП и слаба инфлация- приказка за сток маркета(поне фючърсите показват това). А ако той се стабилизира си мисля, че керитата отново излизат на мода и скасяването на ейната не би било лоша идея.

Коментар

• Коко, нещо не ми се нрави това броене, което си предложил и по- специално терминиращата пета вълна, която не ми се вързва, но времето ще покаже как стоят нещата.

Като цяло движението към момента се развива по план. Имаме небрежен тест (засега) на 3630. От 3610/30 зоната, която вече може да приемем, че сме посетили имаме 2 варианта:

1. Хубав откат и продължение на тренда с първи цели нагоре 3680, 3710, 3765/70 и тн. Естествено 1/3 от позицията се затваря на 30-тина пипса профит, за да няма излишни нерви. След това стопът може да се премести на 0, но това не винаги дава добри резултати.

2. При пробив под 3610/30 си говорим вече за по- сериозен мечи сценарий (смятайте сега къде трябва да са стоповете), а планираното АБЦ на покачването от 3262 или изобщо отпада, или е с други параметри от сега зададените.

Поредността е според вероятността на двата сценария. Т.е. ако на 3770 беше по- вероятен бъдещ спад с цели 3630, то от тук е по- вероятно да гоним цели нагоре.

Първоначално изпратено от Дон Карлос
            ...болшинството французи НЕ ОДОБРЯВАТ ЕВРОТО КАТО ПАРИЧНА ЕДИНИЦА.
            Чудесно! Това е идеална перспектива за бъдещо развитие!

Ако трябва да го кажем на форекс език, това е случая, когато болшинството играчи продават евро, а то си катери неуморно... Щеше да е плашеща обратната статистика, при която болшинството французи са готови да умрат за еврото, хехе...

Коментар

• Здравейте при мен в момента нещата се оправиха . При всички валути излязох на малък плюс . Затворих всичко и започвам само седмична игра с цел 50 пипса на седмица . Сега обмислям седмичен вариант на покупка на паунд- иена с цел50-60 пипса, но всичко зависи от това , къде ще затвори. Успех ви желая.

Коментар

• Дон Карлос, аз не мисля че еврото е обречено - пазара го искаше да има нещо алтернатива на долара и го получи въпреки че САЩ се дърпаха в началото - сега като тръгнат и петроеврота ще почне и Европата да лапа - иначе съм съгласен с теб, икономиките на СЕЩ /Съединени Европейски Щати/ са в различни цикли и ако на едни е изгодно високо евро то на други не е и тнт примерно в момента Герм-Фр - това наистина е проблем но тоя проблем си има решение и аз ще ти кажа какво е. Според мен проблемът идва от това че държавите са с вързани ръце и преди всичко поради факта че съгласно Маастрихтските критерии се изисква ограничаване на бюджетния дефицит на всяка страна до 3 % от брутния вътрешен продукт - аз мисля че това нещо ще отпадне, логиката при въвеждането на Еврото е била да се бяга от инфлационен натиск но страни като САЩ или хайде Япония която е с около 9% показват че не е толкова страшно да се допусне по-голям дефицит - така че мисля че в близките години това ще стане

Успех

Коментар

• -----------

Коментар

• Коко

Първоначално изпратено от koko
                    Относно БВП де да знам - виж взеха да бягат от керитата използваха като мотив спада на Уол Стриит, трежъритата и те се смъкнаха а всичко тръгна от вторичните ипотеки на тоя фон прогнозите за ръст от 3.2 в БВП ми се струват малко преувеличени, незнам не ми се мисли сега за логика там.

Относно лицата, основно Французи - трябва да ги подкрепяме след това което направиха.

Разбира се, че ще подкрепяме французите, щом и те ни подкрепиха .

Саркози е вдигнал мерника на Еврозоната, на ЕЦБ и...на еврото. Ако си спомняш,
                    веднага след избирането му, той каза две неща: че ще освободи българските
                    сестри и че ще върне националната гордост на французите.
                    Първото вече е изпълнено, нашите се върнаха с неговия самолет.
                    Второто е дългосрочна програма. Предстоят ни интересни събития. Последното
                    социологическо проучване показва, че вече болшинството французи НЕ ОДОБРЯВАТ
                    ЕВРОТО КАТО ПАРИЧНА ЕДИНИЦА. ТЕ КАЗВАТ, ЧЕ ФРЕНСКИЯТ ФРАНК, Е БИЛ
                    ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА ФРЕНСКАТА НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ И ТЪГУВАТ ЗА
                    НЕГО.
                    Германците също много мърморят срещу еврото и не могат да прежалят дойче марката.
                    Австрийците - също, за италианците да не говорим. Много показателен е фактът, че
                    цели големи области от Еврозоната не признават еврото и са въвели свои си парични
                    единци. Чувал ли си например за таубер франкен, халертауер, урщомталер, берлинер,
                    кимгауер... Последната валута е баварска и е законно платежно средство за Югозападна
                    Германия и се ползва от над 1 200 000 души. И всичко това става със знанието и
                    съдействието на местните власти, а ЕЦБ и Тришето си траят, защото най-много да си
                    навлекат някой референдум против еврото. То и без друго положението е напечено и
                    няма да се размине без референдум. Да, тези области в Еврозоната със собствена
                    валута са около 20 за сега и постоянно се увеличават.
                    Виж англичаните, май изтече срокът след който трчбваше да се присъединят към
                    Еврозоната, ама нещо си правят оглушки. Преди няколко дни Гордън Браун, по случай
                    изтичането на срока за присъединяване, заяви, че този въпрос не стои на дневен ред.

А по повод на думите ми за корекция, тренд и пр., не вземай думите ми на сериозно.
                    Пак подчертавам, че не разбирам от техн. анализ и се ръководя от съвсем други
                    критерии. Успех!

ПП. Преди няколко месеца бях писал, че на еврото му давам максимум 15 години
                    живот, ако не се вземат мерки. Бях обещел и да обоснова това си мнение, ама все
                    не остава време. Ще гледам обаче да го направя.

Коментар

• Колега фактс и на мен нещо такова ми се върти в главата за днес но да видим дали ще го избутаме по баира хехе само затварянето над 1.37 го виждам

Коментар

• Мисля,че има корекция на тренда.Всичко почва от екзотиките.Визте само УСД/кад-петрола се качва,а двойката бичи яко на север.Това се случва доста рядко.

Коментар

• Споко... в рейндж сме още! Едва два-три дена са минали от фиксиране на нов многогодишен връх. Не очаквайте някакви прекомерни движения на юг в евро/долар.

Много часови индикатори са разпънати до скъсване особено в кросовете. След 17 часа ще трябва да се нормализират преди новата седмица. Дори и да иде за кратко под 1,3620/30 след данните, за мен идеалното приключване днес ще е около 1,3660/80, а преди това за кратко може да и де и до 1,3720.

Коментар

• Относно БВП де да знам - виж взеха да бягат от керитата използваха като мотив спада на Уол Стриит, трежъритата и те се смъкнаха а всичко тръгна от вторичните ипотеки на тоя фон прогнозите за ръст от 3.2 в БВП ми се струват малко преувеличени, незнам не ми се мисли сега за логика там.

Относно лицата, основно Французи - трябва да ги подкрепяме след това което направиха.

Коментар

• Дон Карлос Чест и почитания.

Ще се съглася с теб ако видя че стопът ми падне което според мен ще е сел сигнал на дневна с цел 1.31 ниво на първо време. Виж не си противоречим в очакванията че сме или скоро ще сме в нов тред и това е по-важното според мен, аз имам само една разлика в очакванията си която е породена от факта че нямам индикация все още за завършеност на ъпа и за това очаквам края да е 1.3889 но да видим.
                              Успехи

Коментар

• Коко

Здрасти, Коко!
                                Както знаеш от техн. анализ не разбирам, защото го смятам за губене
                                на време, но ми се струва, че на 24-и евро/долар направи връх на
                                1.3851, който ще е за по-дълго време.
                                Основанията ми да мисля така са, че ситуацията много напомня на
                                края на 2004 и началото на 2005 г. Писах оня ден по този въпрос.
                                Корекцията, която започна на 25-и вече не може да се нарече плитка,
                                повече от две фигури за два дни. Значи или е дълбока или е обръщане на тренда. Както в първите пет работни дни на 2005-а -
                                6 фигури за 5 дни.
                                А и редица официални лица дадоха завоалирани анонси, а знаеш, че
                                когато интересите говорят, всичко друго отпада.
                                Само изненада в 15:30 /БВП/ може да обърка нещата.
                                Поздрави и успех!

Коментар

Working...
                                X