IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от koko
    - примерно малко хора са чували за Колчев - а над 50% от форекс в бг по един или друг начин е свързано с това име - той е изградил истинска школа -
    koko, хората които си споменал са ми супер неизвестни и четах сериозно до момента в който стигнах до горното... Много се извинявам ама бегай се скрий някъде и не подвеждай хората!

Коментар

• Дати: http://www.borsi.dir.bg/_wm/pbasic/?df=22237

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyHorse
        Кажи бе Аяксчо, кажи каква е тая теория на конспирацията за златото.
        Конспирация? Аз не разбирам от такива неща... и от технически анализ не разбирам и от фундамент също... :?
        Яко загубеняк баце ;-)
        Коко и аз мисля, че ще ходи на горе, ама само да видя край на тоя срив и ще си напазарувам.
        Поздрави!
        From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
        България Над Всичко

Коментар

• Кажи бе Аяксчо, кажи каква е тая теория на конспирацията за златото.

Коментар

• Коко ,мисълта ми е ,че оригинално 2В се тълкува както обясних,не се чака ,да пробие отдолу свеща изцепила предния връх ,а се продава
            от нивото на предния връх ,един вид ,чака се фалшив пробив,макар че аз продавам по твоя начин .Един вид на евродолар седмична пробива 1,3777 и не чакаме 1,3592 ,а при такъв рязък спад продаваме
            от предния хай ,т.е 1,3777 стоп над 1,3850.Така стопа е по изгоден е и риска е по голям де.Но на месечна ако затвори под 1,3663 май няма да чакаме друг връх според мен.

Коментар

• Аяаксчо много добре си спомням твоята теория, виж керито на АУД е много силно, бих казал тоя крос е кери индикатор, тоя спад в кери мисля е подкарал осито - иначе анализаторите мислят че нещо 8950 е цел там и ръста не е завършил - незнам, приятна почивка

Коментар

Сега относно полезноста - за голямо щастие има много българи вече които са вече имена и от които можеш-те да научите много, за голямо съжалени аз лично не бих се сложил името сред тях защото не съм заслужил такава чест. Първо има много хора навън които са се доказали, ако започнем от корифеят Тачков преди години той стига до ниво изп директор на борсата в Ню юорк тръгвайки от обикновен трейдър - консултант на правителството на САЩ, на ООН, преподавател професор - въобще върхът на пирамидата - ако започнем от там навън работят много българи като инвестиционни банкери и смея да твърдя имам имидж на нация с име в тая област, примерно Владо от който много съм учил - сега работи там за "мафията" - но тръгна от тук, направо им разказа играта обаче имаше някъде 5 сметки но едната беше стоп сметка - с едно дълго ауд и добавки по тренда малии направо им взе акъла - и те дойдоха и му дадоха такова предложение на каквото неможа да откаже - фондът който ръководи няма много форекс но тая част дто е форекс тая година е предимно кери, и бая кинти им е изкарал от това, между другото той ми се обади веднага като хоси написа лонг 251 паундхиена и ми каза бягай кери ако имаш и аз писах веднага тук - а информацията в икономиката е най-ценният ресурс - ако си мислиш че Сорос щеше да изкара мчилиарда си и кусур без инфо жестоко се лъжеш - няма как човек пък било то Еврейн да тръгне да се бори срещу централна банка и да ангажира че и средства за това без инфо - щот като мин ако искаха щяха да пуснат печатницата и топли топли да му дават паундчета и псле да си ги дърпат че да не стане беля примерно с някоя хубава емисия ДЦК. Та така навън имаме доста силен български мозъчен тръст.

Сега в БГ -много мога да ти говоря за хората търгуващи тук, но няколко заслужават внимание. Първо Матеев - бих казал явлението Матеев - аз му свалям шапка, той нправи СТС разви го, сега го продаде въобще прекрасна ВОТ схема - билд - перейт - трансфер, браво на Матеев. Това е човекът с който си заслужава да се запознаеш - ако има човек в бг знаещ всичко за форекс това е той и няколко други но пък той е пич и не е високомерен и можеш много да научиш от него защото е бил и от двете страни, готиното е че скоро като финализира зделката той ще е вече обикновен трейдър като нас и много истини може да каже които никой не е и подозирал. Евала на Матеев, мързи ме да пиша и много други примери мога да ти дам с които можем да се гордеем - примерно малко хора са чували за Колчев - а над 50% от форекс в бг по един или друг начин е свързано с това име - той е изградил истинска школа - дори стс има връзка, бенчмарк примерно всички са от неговата школа итнтнт и много други мога да спомна но ме мързи нещо да пиша отивам да дремя хехе.

Много успехи
                Дааа, колкото повече научаваш, виждаш колко много не знаеш Добре, че трудно си създавам комплекси Приятна дрямка, коко. На мен пък ми е време за бира Наздраве и успехи на всички колеги!

Коментар

• Златото е ръка за ръка с борсата, а долара е обратен на борсата... нали знаеш как е и знаеш и моята теория за цялата тая работа ... ако си спомняш с Фори, Роската , аз и ти... в Лавацата на центъра
                  Въпреки всичко си мисля, че не е нормално озито да е с волатилноста на кабела..., а ти ко ша ка'еш?!?!
                  Странно е но и аз мисля, че не сме видяли върхът
                  България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                    koko, първо да ти кажа, че ми писна само тебе да виждам на отсрещния тротоар 3 дни в Плевен /това шегичка/
                    Иначе за тоя флаг... дори да имаше такъв... нали знаеш, че си играе по пробив на флага... Незнам защо го скастри така свирепо!
                    Въпроса обаче е не "Защо пада Е/Д", а "как се изсипа озито така свирепо два дни"
                    Поздрави!
                    Ами най-тъпият отговор който мога да дам, защото не е толкова елементарно и не ми е съвсем ясно, е защото златото се срути а знаеш че озито и златото са в близки сексуални отношения подобно на нафтата и када и тнт хехе

Коментар

• Сега относно полезноста - за голямо щастие има много българи вече които са вече имена и от които можеш-те да научите много, за голямо съжалени аз лично не бих се сложил името сред тях защото не съм заслужил такава чест. Първо има много хора навън които са се доказали, ако започнем от корифеят Тачков преди години той стига до ниво изп директор на борсата в Ню юорк тръгвайки от обикновен трейдър - консултант на правителството на САЩ, на ООН, преподавател професор - въобще върхът на пирамидата - ако започнем от там навън работят много българи като инвестиционни банкери и смея да твърдя имам имидж на нация с име в тая област, примерно Владо от който много съм учил - сега работи там за "мафията" - но тръгна от тук, направо им разказа играта обаче имаше някъде 5 сметки но едната беше стоп сметка - с едно дълго ауд и добавки по тренда малии направо им взе акъла - и те дойдоха и му дадоха такова предложение на каквото неможа да откаже - фондът който ръководи няма много форекс но тая част дто е форекс тая година е предимно кери, и бая кинти им е изкарал от това, между другото той ми се обади веднага като хоси написа лонг 251 паундхиена и ми каза бягай кери ако имаш и аз писах веднага тук - а информацията в икономиката е най-ценният ресурс - ако си мислиш че Сорос щеше да изкара мчилиарда си и кусур без инфо жестоко се лъжеш - няма как човек пък било то Еврейн да тръгне да се бори срещу централна банка и да ангажира че и средства за това без инфо - щот като мин ако искаха щяха да пуснат печатницата и топли топли да му дават паундчета и псле да си ги дърпат че да не стане беля примерно с някоя хубава емисия ДЦК. Та така навън имаме доста силен български мозъчен тръст.

Сега в БГ -много мога да ти говоря за хората търгуващи тук, но няколко заслужават внимание. Първо Матеев - бих казал явлението Матеев - аз му свалям шапка, той нправи СТС разви го, сега го продаде въобще прекрасна ВОТ схема - билд - перейт - трансфер, браво на Матеев. Това е човекът с който си заслужава да се запознаеш - ако има човек в бг знаещ всичко за форекс това е той и няколко други но пък той е пич и не е високомерен и можеш много да научиш от него защото е бил и от двете страни, готиното е че скоро като финализира зделката той ще е вече обикновен трейдър като нас и много истини може да каже които никой не е и подозирал. Евала на Матеев, мързи ме да пиша и много други примери мога да ти дам с които можем да се гордеем - примерно малко хора са чували за Колчев - а над 50% от форекс в бг по един или друг начин е свързано с това име - той е изградил истинска школа - дори стс има връзка, бенчмарк примерно всички са от неговата школа итнтнт и много други мога да спомна но ме мързи нещо да пиша отивам да дремя хехе.

Много успехи

Коментар

Първоначално изпратено от griffin
                        Първоначално изпратено от koko
                        3.Бягайте от емоциите - слушайте какво каза бля - не играйте това което мислите а това което виждате
                        Здрасти, коко! Първо искам да кажа, че се занимавам с 4Х малко повече от 6 месеца и почти веднага започнах с реална сметка. За тази си грешка още нося последствията . И ако бях намерил този форум по-рано, може би нямаше да направя толкова много глупости . Тук има десетина колеги (няма да изброявам за да не пропусна и обидя някого), от които научих много неща. И няма да крия, че най-много научавам от теб. Същевременно обаче разбрах колко съм назад с материала и затова спрях да пиша и само ви чета . Сега към въпроса Защо вчера влезе в дълго евро на 1.3664 след като нямаше никакви индикации за край на тренда (поне аз не съм забелязал) и постави толкова дълъг стоп? Благодаря предварително !

Сега за еврото - имах ордер бай 1.3630, защото там беше цел на мечият флаг но де да знам притесних се дали ще го стигнем - е като се обърне колата пътища много постфактум - да отчитам го като грешка. Не дългата а защо от там а не изчаках аз даже писах тук че целта на флага е 3630. Добре сега въпроса защо дълга - отговорът за мен е прост защото първо невиждам завършеност на ъп хода горе и второ тук виждам възможност за къс стоп. Второто е на първо място - погледни дневна графика предният връх беше бит от свещ започваща от 3593 което ще рече че съобразно да подчертая моят любим модел 2В там имаме сел сигнал - значи основното е поради факта че може да си позволя къс стоп ето ти модела да сравниш със дневна http://www.dacharts.com/2b.htm та така надявам се да съм бил ясен защо ако ми удари стопа обаче ще търся вход после за къса.
                        Успехи
                        Благодаря , коко. Мисълта ми беше не защо дълго евро, а защо от това ниво. Явно понякога е трудно да избегнем емоциите. Това ми е един от най-големите проблеми Благодаря още веднъж! Весел уикенд и успехи и на теб!

Коментар

• koko, първо да ти кажа, че ми писна само тебе да виждам на отсрещния тротоар 3 дни в Плевен /това шегичка/
                          Иначе за тоя флаг... дори да имаше такъв... нали знаеш, че си играе по пробив на флага... Незнам защо го скастри така свирепо!
                          Въпроса обаче е не "Защо пада Е/Д", а "как се изсипа озито така свирепо два дни"
                          Поздрави!
                          България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от griffin
                            Първоначално изпратено от koko
                            3.Бягайте от емоциите - слушайте какво каза бля - не играйте това което мислите а това което виждате
                            Здрасти, коко! Първо искам да кажа, че се занимавам с 4Х малко повече от 6 месеца и почти веднага започнах с реална сметка. За тази си грешка още нося последствията . И ако бях намерил този форум по-рано, може би нямаше да направя толкова много глупости . Тук има десетина колеги (няма да изброявам за да не пропусна и обидя някого), от които научих много неща. И няма да крия, че най-много научавам от теб. Същевременно обаче разбрах колко съм назад с материала и затова спрях да пиша и само ви чета . Сега към въпроса Защо вчера влезе в дълго евро на 1.3664 след като нямаше никакви индикации за край на тренда (поне аз не съм забелязал) и постави толкова дълъг стоп? Благодаря предварително !

Сега за еврото - имах ордер бай 1.3630, защото там беше цел на мечият флаг но де да знам притесних се дали ще го стигнем - е като се обърне колата пътища много постфактум - да отчитам го като грешка. Не дългата а защо от там а не изчаках аз даже писах тук че целта на флага е 3630. Добре сега въпроса защо дълга - отговорът за мен е прост защото първо невиждам завършеност на ъп хода горе и второ тук виждам възможност за къс стоп. Второто е на първо място - погледни дневна графика предният връх беше бит от свещ започваща от 3593 което ще рече че съобразно да подчертая моят любим модел 2В там имаме сел сигнал - значи основното е поради факта че може да си позволя къс стоп ето ти модела да сравниш със дневна http://www.dacharts.com/2b.htm та така надявам се да съм бил ясен защо ако ми удари стопа обаче ще търся вход после за къса.
                            Успехи

Коментар

Коментар

• Колега блябля, аз също ще си позволя да се присъединя към твоят призив "слагайте винаги стоп" - значи като почнах да се уча на форекс първото ми по-сериозно четиво беше системата на Питър Баин и той това повтаряше все стоп и макс цел 20на пипа на ден докато се научиш. След доста време борене с вълните бих казал няколко неща. Основното е че стопа е най-вредното нещо за сметката -но е необходимо зло приемете го като експлоатационен необходимо присъщ разход, но нека обобщя

1. Няма такова нещо като "стоп" на пазара реално слагайки стоп на пазара излиза поръчка в другата посока - тоест помнете слагайте стоп там където бихте отворили в другата посока - има някой изключения.
                                А. Първото изключение е игра от типа на Дона или Гео, хоската не го споменавам в тая категория щот неможе да се мери там - това е нещо различно за това трябват пари, нерви и ...честно казано късмет, той на всякъде е нужен де.
                                В. Скалпиране - това е най-доходното и най-изнервящото нещо и тук може да се лутаме в хеджове меджове и въобще правилата на тая игра са различни но това е дълга тема.

2.За да печели човек трябва само едно нещо "стриктен ММ" и тук е параграф22 защото колкото е по-стриктен ММ толкова възможноста за печалба е па-малка но и за загуба - има едно понятие "обратен лост" и то обосновава защо стопа е важен - грубо ако загубите 50% от сметката си за да излезете на 0 трябва да направите 100% доходност.

3.Бягайте от емоциите - слушайте какво каза бля - не играйте това което мислите а това което виждате, но това е много трудно, аз съм казвал и друг път моята система за ММ - тъй като се познавам че се паля и съм ял дървета от това аз правя следното - тъй като има и друг момент - теорията за "оптимално Ф" - която казва че един добър трейдър би постигнал най-добри резултати играейки с около 30% от сметката риск - значи аз съм решил за себе си нещата така - никога не внасям при брокери повече от 10% от работният си капитал - другите са на повикване, играя с по-голям риск но на база на капитала е разумен и така бягам от увличане в бели към което съм склонен. В повечето случай използвам хеджове което е същото като стопа, дори малко по-скъпо, но за сметка на това когато примерно наближа някакво ниво после довнасям в сметката малко по-ударно но намалявам процентният риск на игра и задължително когато оправя кашите тегля, целя две удвоявания на сметката и тегля и започвам от начало - разбра се с малко повече и тнт тнт.
                                4. По някога в отделни сметки правя дългосрочни изграждащи позиции, на това му казвам "товарене на каруца", в тия случай обикновенно интрадей играта ми е подържаща на тия позиции, и предимно хеджираща, реално се стремя никога да не съм примерно 100% за долара в една посока средно съм около 70% дълъг на долари или къс в такива ситуации.
                                5. Запомнете едно нещо - никога не вземайте решение на база чуждо мнение - използвайте чуждите мнения като инфо - сигнална лампичка или каквото и да било но помнете това са вашите изкарани със пот пари и вината от грешка трябва да е само ваша.
                                6. Възприемайте форекс като бизнес а не като игра - освен ако нямате излишни пари за губене, отнасяйте се и ръководете нещата така както бихте ръководили един реален бизнес.
                                7.Опитайте се да въведете някаква систематика в търговиите си - поне на вас да ви е ясно защо,къде,кога и колко ще отворите....
                                и тнт

Успехи

Коментар

Working...
                                X