IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги почти задействахме едно мое сценарийче,за което бях писал преди доста време.Последните дни нямах време да търгувам и не съм гледал пазара и сега забелязвам,че съм изпуснал доста :-)

За мен целта на спада е ниво около 1.34/1.3350.Очаквам междинни спирки около 1.3550/1.3560 зоната ако слезе сега под 1.3625.
    Следващата спирка е 1.3480/90 зоната и след това 1.3435.
    В понеделник би следвало да няма толкова волалитност.Идва Август месец и след 1.34 ще чакам мотаене 1.34-1.37 зоната и после ъп към 1.40.
    Това е моят план за отиграване от доста време насам и го следвам.
    Приятна почивка на всички

Коментар

• Съгласно Фибоначи -лонг на паунд-долар от 2.0250 с цел -2.0450 -около 50% от корекцията, а от там -местене на стопа на 2,0350 и следваща цел - 2,0550 -около 76,4%.
      Проста схема за проста търговия!
      Простите неща са най-устойчивите, но нали знаете, не е препоръка, а само мнение!
      Приятна почивка на всички колеги до понеделник!

Коментар

• ...опа...

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
          Бля, напълно съм съгласен с теб, аз и друг път съм казвал че техническите ми познания ползвам май до толкова че да обоснова, преди всичко пред себе си, кашите които забърквам хехе.
          Коко, ще използвам тази твоя мисъл, за да спомена отново за стопа. Това е напомняне за всички онези, които не слагат такива. В противен случй наистина стават каши!...

Първоначално изпратено от koko
          Не съм те забравил за Кери в края на месеца ще ти пиша нещо - Владо каза още даун но в края на месеца ще е ясно дали ще е финито на далаверата там защото има такава опция но ще ти пиша.
          Искренно ще се радвам! Не бих отказал малко подсказване! Според мен краят е близо (имам в предвид края на падането от последните дни), но е божа работа... (поне от наша гледна точка...).

Първоначално изпратено от koko
          ...впросът е защо сега - в един принципно спокоен период на тн летен рейндж...
          Това наистина е въпрос и за мен. Чисто теоретично подобен пробив (над 3680) беше логичен на по- късен етап през годината (а до тогава някакъв флат корекшън би бил съвсем в реда на нещата), но явно големите са решили да вземат някой лев и от нас.. Абе с една дума поизневиха ни почивката... Последното за пореден път ме убеждава, че истината е в екипната работа; сам човек не може да изкара целогодишно на пазара, но всичко с времето си! Пазарът и форекс общността в БГ тепърва има да се развива, така че надеждата в жива.

За завършек нека напомня - пийването през уикенда е задължително (както и през седмицата), важна е мярката (опа... пак опряхме до стопа, хехе...)

Коментар

• Първоначално изпратено от merakliq
            какво става с това евро долар как рязко тръгна на долу някои знае ли какжо става ?
            Значи обяснението на анализаторите е нещо от сорта -
            Цитирам

"EUR/USD остава да се търгува под натиск главно поради продължаващата и днес масирана ликвидация на къси йени в т.н. carry trade кросовете поради сериозната криза от снощи на пазара на акции на Wall Street (индекса DJIA се срина с 400 пункта преди да затвори надолу с 300 пункта) и новия срив в доходността на американските дългови книжа (доходността на 10г. US Treasuries падна към 4.78% - най-ниското ниво от средна на май насам).
            Основна причини за трусовете на фондовия и дълговия пазар си остават кризата на вторичния ипотечен пазар, която постепенно се разширява към целия кредитен пазар. Това на практика оказва подкрепа за долара (в краткосрочен план обаче?) с оглед т.н. risk aversion и бягството на инвеститорите (главно американски инвестирали извън САЩ) към американския държавен облигационен пазар играещ ролята на "убежище" и с оглед продължаващата ликвидация на дълги позиции в т.н. carry trade кросове"

На практика обаче дори чисто технически тоя спад е обоснован - а той не е и чак толкова голям засега поне де някакви 200п, въпросът не е защо пада там отговори много въпросът, впросът е защо сега - в един принципно спокоен период на тн летен рейндж в който курса трябва да мързелува до къде 80п волантилност макс на ден според статистиката и то в редки случай хехе

Хайде да отиваме да дремем а и наздраве

Коментар

• Отивам да почивам но се сетих за една глупост - значи преди години тръгнаха слухове че екип от хамерикански учени е разработил теоретичният модел на гравитачен двигател - сега лошо няма гравитацията е готино нещо и ще я има докато земята съществува - но проблемът беше следното - учените заявиха нещо шокиращо на практика себестойноста на 1мв енергия би била около 200к долара - тук стана интересно защото се включиха най-големите умове и казаха че ако е вярно моментално трябва да се замразят изследванията - представете си Тофлър който е един от най-уважаваните футуристи каза че едно такова изобретение ще доведе до най-дълбоката икономическа криза в света, това значи шейховете да фалират, това значи безработицата в световен мащаб да скочи с над 20% шоково и тнт- Тофлър каза - не сме готови за това - за сравнение ще ви кажа че инвестицията за 1мв мощност в други възобновяеми източници е над 1млн долара като най-скъпи са приливните после соларни после водни после когенерации и тнт но средно периода за възвръщаемост на една такава инвестиция е 15г докато ако това за гравитачният двигател е вярно тя щеше да падне драстично и да доведе до криза хехе. Та какво исках да кажа и аз не знам но се сетих.

Хайде успешна новма седмица

Коментар

• какво става с това евро долар как рязко тръгна на долу някои знае ли какжо става ?

Коментар

• Бля, напълно съм съгласен с теб, аз и друг път съм казвал че техническите ми познания ползвам май до толкова че да обоснова, преди всичко пред себе си, кашите които забърквам хехе. Не съм те забравил за Кери в края на месеца ще ти пиша нещо - Владо каза още даун но в края на месеца ще е ясно дали ще е финито на далаверата там защото има такава опция но ще ти пиша.

Коментар

• за bearish модела говоря

Коментар

• Re: коко

Първоначално изпратено от pic
                      Коко ,както ти тълкуваш 2В модела сигналите му са много силни ,особенно на дневна ,след това Н4.Обаче 2В по принцип се тълкува, особенно на големите графици -един връх ,проба на върха -затова 2 проби и селл от хайа на първия връх, стоп-лос над втория по висок хай.Това е много хубав сигнал и дава уникална възможност за къс стоп.Сега на евро-долар се получава нещо такова ,зависи каква свещ ще се получи на месеца.
                      2b за мен е един от най-силните модели и тук е въпросът колега. За мен нямаме завършеност горе за да инициираме 2В на дневна ако греша ОК един стоп и толкоз, т(ова което казвам е мултитехникъл - по Ганн имаме горе неизпълнена цел и тя е 1.3889 с възможност още малко но най-вероятно там което да е нов някъде 2годишен цикъл в другата посока. Генерално е това. Сега малко по-краткосрочно - Е ли сме в дълбоката корекция която евентуално ще прерастне в трендревърсал - а трендревърсала не се решава тук а долу - засега можем да говорим за корекция и тая корекция е ясно че гони 1.31 ниво но въпросът е че аз не виждам горе завършеност и затова търся дълга - и ако на дневна 2В ми даде сел сигнал то целта за мен е ясна - аз ви казах погледнете ръста от 1.25 и нарисувайте една линиика и това е хехе
                      но аз искам да качи първо -

Коментар

• хехх )))) много правилно
                        Приятна почивка на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от roskata111
                          Дали или ще се върнем пак над 1.37 ????
                          Roskata111, то с мислене не става... Преди малко Коко ме питаше защо очаквам такова и такова развитие. Ами... откровеният отговор е, че не знам, хехе...

Ще ви дам следния пример. Всеки от вас, дори и да не е шофьор, предполагам, е наблюдавал опитен такъв как кара, чете вестник, разговаря с пътника до него и чопли семки едновременно, хехе... Как го прави ли? Ами просто не мисли за това, което прави... И с наистина добрия трейдър е така - просто поглежда графиката (дразнител) и действа (рефлекс). Всяко замисляне в случая би било пагубно, защото започва едно безкрайно чудене, маене, съмнения и обикновено моментът минава и заминава безвъзвратно... Когато целият процес на търговия е на ниво подсъзнателна компетентност и резултатът не закъснява. Тогава не мислиш за "причините", а просто ги отиграваш, без дори да си даваш сметка за тях.

Аре стига лукуми за днес. Време е за бира...

Коментар

• Първоначално изпратено от toty
                            Аз пък еврото го скъсих от 58 със стоп на 85
                            Exit 1.2638
                            Нова седмица - нов късмет, а предстои и месечно затваряне та че,
                            ще му мислим в понеделник )

Коментар

• Струва ми се, че инерцията при движението надолу е достатъчно голяма, за да достигне цената до 1.3600.
                              Лично аз смятам да чакам това ниво преди да затворя късите.

Коментар

• roskata111, ами никой не знае, а няма и как...
                                Всеки споделя според тва как му се иска да стане (аз също не правя изключение) )))

Коментар

Working...
                                X