IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както целия технически анализ,така и фибо нивата са си чист въпрос на психология - възможно най-много хора да видят едно и също нещо и да го отиграят по един и същи начин.Не самите числа на фибоначи спират движения или са предпоставка за тях,а действията на хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
      Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
      Първоначално изпратено от GGeko
      Фибоначи - знам че повечето от хората в тоя форум са фанатични на тема технически анализ, но може би това ще им отвори очита за друга гледна точка.
      Академици са изследвали дали тези числа имат някакъв смисал - и се оказва че фиботата не прогнозират абсолютно нищо (освен 50/50 ) не са по добри от каквито и да било други числа. Така че следващия път е хубаво човек да помисли два пъти преди да си залага парите на числата на Фибоначи

ето и линка

http://www.cass.city.ac.uk/media/sto...n_the_Dow.html
      Гордън Геко фибоначитата не се използват за прогнозиране! Те показват състояние на прироадата и по-чотно стремежа на природата към съвършенстов изразяващо се в симетрията. Прочети повече за златното сечение (виж кое важно фибо съвпада с него) прочети как и къде се срещат числата на фибоначи като пропорции в природара и човека...
      след това използвай главата си и не бъди "кон с капаци"
      Не знам кой е кон с капаци колега обаче като чуя изречения от сорта на съотношението на природата и златни сечения не мога да не се смея. Според теб господ (ако си вярващ) е направил света в съотношение пропорционално на фиботата и след това като са се създали фондовите пазари са се сформирали около тези съотношения?? Не виждам логиката в това освен ако не си мързелив мозък и това не е лесно извинение за теб да не четеш повече. Признавам, че около числата на фибоначи има много мистицизъм и за това те изглеждат привлекатлни но са напълно научно недоказуеми. И най-вероятно , поне изследването показва, че не познават повече от 50/50 така че по-добре хвъргай монета.
      Колега аз не вярвам сляпо в никакви теории,но преди да се смееш за това как е създаден света и по какви пропорции се замисли за едно нещо - след като е доказано,че архитектурата на света спазва някакви пропорции,то за мен е напълно приемливо тези пропорции да са отразени навсякъде,защото човекът като част от света се стреми към съвършенство във всяко нещо.Така погледнато окото на човек би възприелно откат на движения по фибо-тата,защото така за него движението ще изглежда рационално ( ако може да се говори за нещо рационално,след като пазарите като цяло се движат доста често ирационално).Надявам се да съм успял да обясня,каквото съм имал в предвид
      Поздрави

Коментар

• 6 млрд. хора могат да използват Фибоначи-методиките по 6 млрд. различни начина, гус'ин GGeko, замислете се и идете да пиете едно с професера.

Коментар

• няма да споря, явно знаеш прекалено много
          Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
            Фибоначи - знам че повечето от хората в тоя форум са фанатични на тема технически анализ, но може би това ще им отвори очита за друга гледна точка.
            Академици са изследвали дали тези числа имат някакъв смисал - и се оказва че фиботата не прогнозират абсолютно нищо (освен 50/50 ) не са по добри от каквито и да било други числа. Така че следващия път е хубаво човек да помисли два пъти преди да си залага парите на числата на Фибоначи

ето и линка

Гордън Геко фибоначитата не се използват за прогнозиране! Те показват състояние на прироадата и по-чотно стремежа на природата към съвършенстов изразяващо се в симетрията. Прочети повече за златното сечение (виж кое важно фибо съвпада с него) прочети как и къде се срещат числата на фибоначи като пропорции в природара и човека...
            Не знам кой е кон с капаци колега обаче като чуя изречения от сорта на съотношението на природата и златни сечения не мога да не се смея. Според теб господ (ако си вярващ) е направил света в съотношение пропорционално на фиботата и след това като са се създали фондовите пазари са се сформирали около тези съотношения?? Не виждам логиката в това освен ако не си мързелив мозък и това не е лесно извинение за теб да не четеш повече. Признавам, че около числата на фибоначи има много мистицизъм и за това те изглеждат привлекатлни но са напълно научно недоказуеми. И най-вероятно , поне изследването показва, че не познават повече от 50/50 така че по-добре хвъргай монета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Happy68

ето и линка

Колега, един съвет: Няма неработещи неща - всичко работи, зависи къде и как ще го използваш.

И що за професор е това? Един уважаващ себе си човек на знанието никога не би си позволил такова изказване. Той ще търси път до това знание, а няма да го отрича.
              Колега, този професор си е направи труда да провери една теория на базата на наука ( а не на магии ). Върнал се е назад във времето и е погледнал дали има корелация между числата на фибоначи и цените и като не е открил такава е направил заключението че не работят. (има линк с изследването отдолу - така че ако го можеш да го разбереш е доста интересно четиво) а относно дали се търси потвърждение на всичко - ако се върнем назад 6-7 века такива като теб сляпо са търсели потвърждение на техните виждания за слънчевата система и са отричали "псевдо" дисциплини като математика и астрономия. Същото е и с много елементи на техн. анализ като числата на фибоначи - това че ни се иска да работи и че е лесен метод и дава лесни отговори на нещата не значи че работи.

Коментар

ето и линка

Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                  Първоначално изпратено от Plamen Tanev
                  Мисля, че шортвалите на паунд-долар може да са спокойни.....
                  И паунд-йена ще е в тяхната посока, а и падането на Дау Джоунс ще корелира със засилване на долара.
                  Ако не си обърнал внимание фондовия пазар влияе на валутите, а не валутите на фондовия пазар ;-)
                  Това имам предвид при корелацията с доларовото движение.

Коментар

• ОБАЧЕ на кабела на 4 ч нямаме дъно под 9870 така че внимавайте този спад да не се превърне във флагче .

Коментар

ето и линка

Колега, един съвет: Няма неработещи неща - всичко работи, зависи къде и как ще го използваш.

И що за професор е това? Един уважаващ себе си човек на знанието никога не би си позволил такова изказване. Той ще търси път до това знание, а няма да го отрича.
                      Безплатен обяд няма!

Коментар

• Коко, не Джоро а аз го препоръчах, но това няма значение.
                        Няма цака ,елементарен е.
                        Има смисъл да се гледа на Н4 и Н1.
                        Като намалеят зелените чертички до 0 продаваш,ако намалеят червените до 0 купуваш.Разбира се не трябва да се възприема мнението му за абсолютно.Гледаш и другите циферблати.
                        Ще пробвам твоя фишер.
                        И аз така като го гледам са подобни.
                        Осцилатори, които ни показват вътрешната сила на тренда и подават сигнали за ранно откриване/закриване на позиции.

Успех.
                        Няма значение колко ще загубиш, важното е да спечелиш повече.

Коментар

• Фибоначи - знам че повечето от хората в тоя форум са фанатични на тема технически анализ, но може би това ще им отвори очита за друга гледна точка.

ето и линка

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen Tanev
                            Мисля, че шортвалите на паунд-долар може да са спокойни.....
                            И паунд-йена ще е в тяхната посока, а и падането на Дау Джоунс ще корелира със засилване на долара.
                            Ако не си обърнал внимание фондовия пазар влияе на валутите, а не валутите на фондовия пазар ;-)
                            From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                            България Над Всичко

Коментар

• Джоро досега си играх с твоят SOLAR WIND - рових се из кода му и ми се струва че е някаква вариация по чичко Фишер, ще го наблюдавам как се държи няколко седмици щот още немога да му хвана цаката хехе

Виж пробвай Фишер http://golohoro.hit.bg/Fisher_Yur4ik2.mq4 разликите с твоя са незначителни http://golohoro.hit.bg/SolarWind.mq4

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                                Сел кабел 9944 стоп 9775 таргет както дойде
                                Е и аз от вчера.А стопа естествено на 9975 .

Коментар

Working...
                                X