IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от koko
    Геко аз немисля като теб - фибоначитата работят и то работят може би защото много хора вярват че работят и чисто психологически заемат позиции на такива нива. Разумният човек неотрича нищо колкото и абсурдно да звучи е разбира се може да се съмняваш но това няма значение както няма значение и каква система изполваш - дали е свързана със златни сечния или със цикъла на приятелката ти важното е сметката да расте а целта оправдава средствата на кеф ти фибоначи кеф ти бат бойко борисов гледай ефекта
    Тук съм съгласен съм с теб ако нещо работи го използвай само че не сам сигурен, че повечето хора тук които защитават фиботата изкарват пари от тях. Иначе не сам пробвал да свържа форекса - с цикъла на гаджето - ще пробвам и ще ти кажа - може да излезе нещо кой знае
    А за психологическия ефект мисля че отговорих вече по надолу.

Коментар

• Геко аз немисля като теб - фибоначитата работят и то работят може би защото много хора вярват че работят и чисто психологически заемат позиции на такива нива. Разумният човек неотрича нищо колкото и абсурдно да звучи е разбира се може да се съмняваш но това няма значение както няма значение и каква система изполваш - дали е свързана със златни сечния или със цикъла на приятелката ти важното е сметката да расте а целта оправдава средствата на кеф ти фибоначи кеф ти бат бойко борисов гледай ефекта

Коментар

• Първоначално изпратено от the fan*
        GGeko, някой казал ли е, че за работа се използва единствено фибоначи??..само с един индикатор не става.... а това, че понякога работи го приеми като съвпадение.... к'во да правим ако някой каже, че тренд линиите не са работили на джонса?.. или пък МА......или пък MACD.....и каква би била изненадата на професорите като се сетят да ги използват заедно?
        Ами явно те са глупави и не знаято колкото теб. Сигурно не са се сещали да правят такива проучвания.
        Колега, в едно такова изследване се търси след за някаква корелация между два елемента. Ако няма данни за никаква корелация между цените на активите и фиботата може да си ги комбинираш в колкото искаш модели няма да помогнат. Нещо като да слагаш безвкусна подправка на манджа.

Коментар

• GGeko, някой казал ли е, че за работа се използва единствено фибоначи??..само с един индикатор не става.... а това, че понякога работи го приеми като съвпадение.... к'во да правим ако някой каже, че тренд линиите не са работили на джонса?.. или пък МА......или пък MACD.....и каква би била изненадата на професорите като се сетят да ги използват заедно?

Коментар

• Када ми удари профита на скалпа http://golohoro.hit.bg/cad3.png

Но кабела ме притеснява - е тази свещичка на 1ч дет свети сабаля рано много ме дразни http://golohoro.hit.bg/GBP_USD+5.png

Коментар

• happy68 - именно това искам -- да поспорим (въпреки че не съм професора )защото в спора се ражда истината, за това съществуват форуми - за да стимулират дискусията по въпросите. Аз бих приел че даден индикатор работи ако това ми се докаже научно или статистически ли по някакъв емпиричен начин. Не мога да приема формула за успех на финансовите пазари така на сляпо само защото пръстените на дърветата се намират на 1,62 един от друг или защото окраските на мидите са в такова съотношение. Именно за това се правят проучвания базирани на исторически данни и когато има такова трябва да се обсъжда. Дадох пример за едно такова на уважавана академична институция. Ако имаш проучване което показва ефективността на фиботата моля те не го крии от нас. В крайна сметка всички пишем в този форум, за да научим по нещо ново.
              Изглежда ми обаче повечето хора не искат дори да подставят някои предположения под въпрос (като например това за фибоата).
              Ако фиботата работят за теб - страхотно - въпросът е дали те работят по-често от това да хвърляш монета. Признавам трудно е да се направи такова проучване, тъй като много често нещата при техническия анализ са субективни и когато например фиботата не проработят в твоята стратегия си казваме "абе недогледах нещо друго - примерно фигура или друг индикатор иначе те самите са си адекватен индикатор " или нещо от сорта.
              Подставяй всичко под въпрос!

Коментар

• Първоначално изпратено от GGeko
                Първоначално изпратено от kritelin
                Както целия технически анализ,така и фибо нивата са си чист въпрос на психология - възможно най-много хора да видят едно и също нещо и да го отиграят по един и същи начин.Не самите числа на фибоначи спират движения или са предпоставка за тях,а действията на хората.
                Този аргумент е много популярен признавам - ако всички ги използваме значи те работят - но замисли се за едно нещо колега, ако всички на пазара използваме фиботата и нека да кажем че на ниво от 61,8 на сто всички очакваме, да кажем, двойката EUR/USD да се отблъсне (тъй като там според нас и всички останали е нивото на подкрепа да речем) и така всички очакваме кросът да поеме на горе следователно дългите позиции ще ни донесат печалба. Кой ще бъде този глупак който ще ни продаде евро ако очаква еврото да поскъпне спрямо долара на базата на същия анализ?
                има още 3 групи трейдъри:

- такива като теб, които не вярват
                - такива като мен примерно, които изчакват потвърждение, а не разчитат само на факта, че сме на дадено ниво
                - такива, които или не са чували за Фибоначи или пък просто не използват технически анализ
                Безплатен обяд няма!

Коментар

Първоначално изпратено от kritelin
                  Както целия технически анализ,така и фибо нивата са си чист въпрос на психология - възможно най-много хора да видят едно и също нещо и да го отиграят по един и същи начин.Не самите числа на фибоначи спират движения или са предпоставка за тях,а действията на хората.
                  Този аргумент е много популярен признавам - ако всички ги използваме значи те работят - но замисли се за едно нещо колега, ако всички на пазара използваме фиботата и нека да кажем че на ниво от 61,8 на сто всички очакваме, да кажем, двойката EUR/USD да се отблъсне (тъй като там според нас и всички останали е нивото на подкрепа да речем) и така всички очакваме кросът да поеме на горе следователно дългите позиции ще ни донесат печалба. Кой ще бъде този глупак който ще ни продаде евро ако очаква еврото да поскъпне спрямо долара на базата на същия анализ?
                  този глупак се оказва маркет мейкър който знае че има много ордери за покупка с близки стопове и просто продава там където другите купуват и прави така че да бием корекцията , естествено след това затваря докато гърмят стопове и се активират сел ордери . тогава този същия глупак затворил огромните си къси на добра цена и е отворил перфектни дълги пак на добра цена . защото когато се купуват или продават много голямо количество валута трябва да си срещу масата защото иначе не можеш да постигнеш добра цена . точно за това тези пари ги наричат още умните пари , това е когато масата продава тогава те купуват . после естествено не са те на загуба ами ние щото сме много добри в анализите . винаги съм казвал че пазара не е само техника и фундамент , има едно много важно нещо и то е нагласата на големите играчи и техните капитали щото с тях никой не може да се бори , особено ние .

поздрави
                  Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

Първоначално изпратено от Happy68
                    Първоначално изпратено от GGeko
                    Фибоначи - знам че повечето от хората в тоя форум са фанатични на тема технически анализ, но може би това ще им отвори очита за друга гледна точка.
                    Академици са изследвали дали тези числа имат някакъв смисал - и се оказва че фиботата не прогнозират абсолютно нищо (освен 50/50 ) не са по добри от каквито и да било други числа. Така че следващия път е хубаво човек да помисли два пъти преди да си залага парите на числата на Фибоначи

ето и линка

http://www.cass.city.ac.uk/media/sto...n_the_Dow.html
                    Колега, един съвет: Няма неработещи неща - всичко работи, зависи къде и как ще го използваш.

И що за професор е това? Един уважаващ себе си човек на знанието никога не би си позволил такова изказване. Той ще търси път до това знание, а няма да го отрича.
                    Колега, този професор си е направи труда да провери една теория на базата на наука ( а не на магии ). Върнал се е назад във времето и е погледнал дали има корелация между числата на фибоначи и цените и като не е открил такава е направил заключението че не работят. (има линк с изследването отдолу - така че ако го можеш да го разбереш е доста интересно четиво) а относно дали се търси потвърждение на всичко - ако се върнем назад 6-7 века такива като теб сляпо са търсели потвърждение на техните виждания за слънчевата система и са отричали "псевдо" дисциплини като математика и астрономия. Същото е и с много елементи на техн. анализ като числата на фибоначи - това че ни се иска да работи и че е лесен метод и дава лесни отговори на нещата не значи че работи.
                    Явно си много запознат с материята (каквато и да е тя) Жив и здрав!

Аз обаче си ги използвам тези числа и съм си много доволна, че някой си е направил труда да запази това знание и да ни го предаде на нас. На теб като не ти върши работа, добре, ама не казвай, че не работи.

Р.С. Прегледах материала - честно казано, има неща, за които мога да поспоря, но пък не си струва. Ти не си професора
                    Безплатен обяд няма!

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                      Първоначално изпратено от the fan*
                      не видях да имаме затваряне отгоре....да не говорим за пробив....
                      не ти ли прави впечатление, че от 1.0547 до днес имаме по-високи върхове и дъна (защо снощи не пробваха 1.0602)....че от два дни излизат данни, които не подкрепят Канада..че всички са вперили поглед в продажбите на дребно утре.... ако и те са по-зле....корекция.....не бих искал да те обременявам, просто гледам по-простичко на нещата....
                      Колега ами затова е лъжлив щото пробива за кратко трендлинията и затваря под нея .А за днес съм с очакване за истински пробив и движение на север .
                      Продължавам да мисля все така .

Коментар

• Да си призная и аз мисля като GGeko много често съм се чудил
                        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                          Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                          6 млрд. хора могат да използват Фибоначи-методиките по 6 млрд. различни начина, гус'ин GGeko, замислете се и идете да пиете едно с професера.
                          Същата логика може да се приложи и за всеки един друг индикатор...
                          Абсолютно си прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                              6 млрд. хора могат да използват Фибоначи-методиките по 6 млрд. различни начина, гус'ин GGeko, замислете се и идете да пиете едно с професера.
                              Същата логика може да се приложи и за всеки един друг индикатор...
                              From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                              България Над Всичко

Коментар

• Няма какво да спорите , естествено че фибо числата са някаква зависимост която е открита и се използва . Защо дава ефект при форекса ?? ами много е просто защото са част от техническия анализ и голями капитали за съсредоточени точно на тия нива . изпозват се за изчисляване на съпростиви и цели , като когато на едно 61.8 фибо корекция много играчи на пазара купят или продадат естествено че се получава откат . не нищо по разалично от тренд линията или каквата и да е част от техническите нива. фиботата се изпозват в комбинации с индикатори линии и т.н така че никой не ги изпозва единствено и само тях за търговия . Няма трейдър който обаче да не се съобразява поне малко с тях . така мисля аз .

Поздрави и успехи
                                Forex , форекс новини и стратегии

Коментар

Working...
                                X