IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от st10
    Здравейте дружина
    В допълнение на написаното вчера искам да ви обърна внимание на следния факт.През 1980 г лирата прави връх на 2,45.По интересно е как се е развил този връх на месечна графика .Имаме първо зелен бар , следван от червен ,следван от "чук" и подобие на дожи.След това следва ревърс 60 фигури.В момента на месечна е/$ чертаем същата фигура с тази разлика че не сме завършили дожито.Има голяма вероятност историята да се повтори - отново. Аз лично неочаквам 60 фигури ревърс при еврото , но 59 ще ми дойдат добре . Разгледайте графиките и да спретнем коментар.
    Хайде аз да се пробвам с един сравнителен анализ по дадените графики:

- зелен бар, червен бар: при кабела зеления бар покрива двата предни бара и затваря доста под тях. На дневна предполагам, че има двоен връх, което предполага край на движението от 1,8. При еврото в момента не само, че червения бар не затваря под зеления, ами дори не слиза под него.
    - чукчета: при кабела чукчето не успява да влезе н рейнджа на зеления бар, докато при еврото направо си затваря над половината на зеления.
    - доджи: подобно на чукчето - при кабела доджито се формира в долната част на обръщащата се формация, докато при еврото все още се намираме горе.
    - добавка: тъй като кендълите никога не могат да се разглеждат самостоятелно, за да търсим обръщащ кендъл ни трябва или 2В или дивергенция. Ако са и двете - още по-хубаво. За съжаление, при кабела няма как да видим историята. Затова ще се огранича с дивергенцията и съм я начертала на графиката.

А за 60-те фигури, според мен не тази формация ги "предопределя", но пък липсата на история не ми дава възможност да защитя тезата си, затова само го давам като мнение.

http://www.imagefreehost.com/files/0...1392329243.gif

http://www.imagefreehost.com/files/0...1321288857.gif
    Безплатен обяд няма!

Коментар

• забравих да спомена дълги EUR/AUD от 1.5850 1.5950 1.6050
      и дълго евро от 1.3630
      Pip master

Коментар

• Даммм , ще си следваме тренда тук! Като обърне, тогава ще го играем дълги. Що пък ми е да хващам дъно
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• здравеите пак мн помия във форума по темата миналата седмица писах за долар иена и сегашния модел на дневна графика имаме пробито дъно при двоиката мисля така започна предишния спад при двоиката а дали ще сработи времето ще покаже сега сме кажи речи на трендлинията на дневна графика очаквам откат преди спада за еврото смятам че утре предстои ход нагоре независимо от новините и може би пробив на върха нещо мн се замотахме около тия нива смятам евроавстралиец предстои движение нагоре и излаз над консолидацията тия дни успех
          Pip master

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
            Първоначално изпратено от Facts
            Първоначално изпратено от karakondjul
            Тази вечер е много удобна за канадски гаври!
            В коя посока?
            Гаврата може да бъде само в една посока! Познай от два пъти?
            USDCAD има път надолу. Познах ли?
            Така мисля... Утре е деня да го заварим сутринта под 1,05. Ако не стане до утре, то поляритета на вероятността се сменя според мен. Ако не стане тази нощ то вероятността да стане вече пада под 50% и тръгваме за голяма корекция от поне 1,12 преди отново да тръгне надолу за нов опит!

Коментар

• USDCAD има път надолу. Познах ли?

Щом като не казваш значи и те не знаеш - ето един матриал по въпроса
              Canada dollar firm on commodities, bonds dip
              TORONTO (Reuters) - The Canadian dollar was higher versus the greenback on Wednesday, supported by strong commodity prices in a quiet session marked by a lack of domestic data and with U.S. markets closed for the Independence Day holiday.

Bond prices were lower as investors looked ahead to Friday's Canadian jobs figures.

At 9:45 a.m. (1345 GMT), the Canadian dollar was at C$1.0592 to the U.S. dollar, or 94.41 U.S. cents, up from C$1.0605, or 94.30 U.S. cents, at Tuesday's close.

"I think if anything, given that there's no economic data out, the market is going to be driven by deal flow more than anything else," said George Davis, chief technical strategist at RBC Capital Markets.

"And the U.S. dollar has been under pressure since late last week, and I think to a certain extent, that has provided some support to the Canadian dollar as well."
              http://ca.today.reuters.com/news/new...archived=False

Коментар

• Първоначално изпратено от KRASFX
                Коментарите Ви будят у мен съжаление. Виждам, че май това не е форум за хора интересуващи се от пари, а за хора с комплекси, бедни но с претенции на успели. Замислете се върху това какво сте постигнали и тогава правете комрентари кой разбира от fx и кой не.
                С огромно нетърпение очаквам вашите коментарии и анализи !
                "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от karakondjul
                  В коя посока?
                  Гаврата може да бъде само в една посока! Познай от два пъти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                    В коя посока?

Коментар

• Тази вечер е много удобна за канадски гаври!

Коментар

• Форексов, кой те разлюти така? Дори и да си ударил някакъв стоплос, горе главата!

Коментар

• Първоначално изпратено от KRASFX
                          Коментарите Ви будят у мен съжаление. Виждам, че май това не е форум за хора интересуващи се от пари, а за хора с комплекси, бедни но с претенции на успели. Замислете се върху това какво сте постигнали и тогава правете комрентари кой разбира от fx и кой не.
                          Дай да те видим ти колко разбираш,направи демонстрация,предложи някоя система,изясни ни някои тънкости на пазара,или обясни как реално функционира този пазар,например отговори ми на въпроса какво точно трябва да се случи,за да се измени дадена котировка с един пип,например защо котировката buy на eur/usd стана от 1.3616 на 1.3617?

Коментар

• Спокоен ден, ниска волатилност, разреждане на индикаторите. При така създалата се ситуация и утрешните новини може да се окаже доста интересен и волатилен утрешния ден. пазете сили и нерви за тогава, а не в безмислени спорове
                            Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Коментарите Ви будят у мен съжаление. Виждам, че май това не е форум за хора интересуващи се от пари, а за хора с комплекси, бедни но с претенции на успели. Замислете се върху това какво сте постигнали и тогава правете комрентари кой разбира от fx и кой не.

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
                                Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                                това наистина може да засили паунда към 2.05 но ако не го видим най-вероятно нещата ще останат на текущо ниво, въпреки че при тези нива има възможности за слизане

Аз със Форекс не се занимавам, Ксерокса е моята страст, но това вече звучи абсурдно.

СТ10 - в общи линии май си ми схванал мнението за Петър Караиванов и Сашко Николов. Петре, палячо, още ли не си си махнал сайта от местожителството? Всички ти знаят сайта - правил си му реклама във всеки български икономически сайт, нейсе, който те търси, знае къде да те намери. Хубаво впечатление направи с фразата "Жалко че времето на 96', 97' никога няма да се върне" - правилно, нека пируваме по време на чума, отгоре на всичко да сме щастливи и това време да ни липсва. Ако се издържаше от спот търговия, системата щеше да е "Качамак, качамак, днеска ядох, утре пак". Добре че са ти опциите и 60-левовите локуми.

За Александър Николов какво да кажа - брои вълни , добре че за това му плащат поне. Миналата година леко сбърка в една акция на БФБ - тя от 90 лева трябваше да ходи на 60 и да стои там во веки веков, тя взе че поскъпна три пъти :mrgreen: Продължава да брои вълни стабилно с 25% познаваемост, но винаги има и алтернативно броене и всичко е наред - здраве да е!

Времето и пазара отдавна показаха че гурутата в този и всички други форуми са едни хелиеви сферични тела. Изведнъж се оказва, че въпреки колосалните им грешки и смайващи само/заблуждения, те трябва да бъдат уважавани, ценени и почитани. Уважавайте ги, ценете ги и ги почитайте, вярвайте в митове и задаващи са гръмовни трендове. Продавайте сирена, домати и долари едновременно - валутния пазар е квартална бакалия.

Успешна търговия и приятно прекарване на всички в този форум, на който аз нищо не искам да дам и нищо не дължа. В заключение ще кажа, че твърдата убеденост на някои относно пазара в стил "Нещо може да стане, такива нива са невъзможни, вие ще видите като дойде доларовия тренд и изпомачка всичко"са илюзии, които не са безплатни.

Повече тук няма да пиша.

Браво , добър пост!!!!!

Коментар

Working...
                                X