IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stamat699
    ....б) произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети;...

По тези въпроси ме няма никакъв,но само да са пропуснали да дефинират,че една валута не е предмет на колекция и гледайте дали ще вземат пари

Успех
    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
      Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
      Jay, нещо много емоцийка влагаш...та чак и псуваш...
      той проблемът и до момента си бе подобен като нямаше яснота по въпроса и какво правехме...кой иска да го облагат декларира нещо си, който не иска - нищо. правили сме хиляди тълкувания и все стигахме до предходното заключение. Ти нали не мислиш че данъчните знаят какво е марджин? присъствал съм на обясняване на представители на бнб как аджеба се извършва таз хава с марджин търговията, та камо ли данъчните да знаят...
      Знам . А за емоците винаги съм така, когато някой ми иска пари. За друго не
      Описаното от теб положение е така от години, но няма да трае вечно.
      Самите данъчни не са глупави и не ги подценявай. От година на година ще задобряват още повече.
      Брокерите у нас имат достатъчно силно лоби да променят нещата, но сега са прекалено опити от стригането на овцете на БФБ като смятат че това ще е вечно.
      Само че, аз си задавам следния въпрос:
      Ако излязат пред широката публика в интернет и после в медиите методите за пране на пари на БФБ и методите за манипулация, дали нещата ще останат така вечно? Съмнявам се ...
      Мога да ти кажа, че точно 30 дни са нужни на евро-бюрократите да се размърдат, а нашите щат не щат ще рипнат след тях.

Едни сметки в чужбина не са лошо решение, но си имат и недостатъци и не съм им фен. Поне не бях досега.
      тук май съм малко компетентен
      за облагането е мислено от тази година има нови текстове в закона ,който дават допълнител на яснота а те са:
      Чл. 13. (1) Не са облагаеми:

1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:

а) един недвижим жилищен имот, независимо от датата на придобиване на имота;

б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;

2. доходите от продажба или замяна на движимо имущество, с изключение на:

а) пътни, въздухоплавателни и водни превозни средства, ако периодът между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната е по-малък от една година;

б) произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети;

в) акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута;
      (3) Облагаемият доход от продажба или замяна на акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и от търговия с чуждестранна валута е сумата от реализираните през годината печалби, определени за всяка конкретна сделка, намалена със сумата от реализираните през годината загуби, определени за всяка конкретна сделка.

Според мен е изяснен целия механизъм на облагането:

За доходите от чужди брокери
      -пак съществува възможност за облагане има даже аналог/доходите на моряците /
      п.п. това за сега е проблем на тези който печелят
      Успех

Коментар

Брокерите ни трябва да са страхотни глупаци щом допуснаха това.

През 2007г ще се облагат следните доходи, които за 2006 са необлагаеми.:

1.......
        2.......
        3 От слелки с акции, дялове, компесаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута. Досега се облагаха само доходите от продажба на акции, дялове и други участия в търговски дружества и други форми на съвместна дейност с изключение на доходите от сделки а акции, търгуеми права на акции на публични дружества и дялове на колективни инвестиционни схеми, извършени на регулирания пазар на ценни книжа.

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=8227&r=6

Във всеки случай, смятам от догодина да изнеса всички сметки навън.

Знае ли някой в кои страни от ЕС не се заплащат данъци при валутни сделки освен Вел. ???

Ха ха ха,

И до сега се облагаха доходите от форекс, а това, че не сте си плащали данъците си е Ваш проблем!

Коментар

• Уважаеми колеги, сега е късно и като няма модератори можем да
          действаме по въпроса и да направиме форума по наша лика-прилика.

Екшън!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
            Jay, нещо много емоцийка влагаш...та чак и псуваш...
            той проблемът и до момента си бе подобен като нямаше яснота по въпроса и какво правехме...кой иска да го облагат декларира нещо си, който не иска - нищо. правили сме хиляди тълкувания и все стигахме до предходното заключение. Ти нали не мислиш че данъчните знаят какво е марджин? присъствал съм на обясняване на представители на бнб как аджеба се извършва таз хава с марджин търговията, та камо ли данъчните да знаят...
            Знам . А за емоците винаги съм така, когато някой ми иска пари. За друго не
            Описаното от теб положение е така от години, но няма да трае вечно.
            Самите данъчни не са глупави и не ги подценявай. От година на година ще задобряват още повече.
            Брокерите у нас имат достатъчно силно лоби да променят нещата, но сега са прекалено опити от стригането на овцете на БФБ като смятат че това ще е вечно.
            Само че, аз си задавам следния въпрос:
            Ако излязат пред широката публика в интернет и после в медиите методите за пране на пари на БФБ и методите за манипулация, дали нещата ще останат така вечно? Съмнявам се ...
            Мога да ти кажа, че точно 30 дни са нужни на евро-бюрократите да се размърдат, а нашите щат не щат ще рипнат след тях.

Едни сметки в чужбина не са лошо решение, но си имат и недостатъци и не съм им фен. Поне не бях досега.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Jay, нещо много емоцийка влагаш...та чак и псуваш...
              Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
                Първоначално изпратено от Jay Gould

1.......
                2.......
                3 От слелки с акции, дялове, компесаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута. Досега се облагаха само доходите от продажба на акции, дялове и други участия в търговски дружества и други форми на съвместна дейност с изключение на доходите от сделки а акции, търгуеми права на акции на публични дружества и дялове на колективни инвестиционни схеми, извършени на регулирания пазар на ценни книжа.

Знае ли някой в кои страни от ЕС не се заплащат данъци при валутни сделки освен Вел. ???
                Провери как е законово устроен проблемът с двойното данъчно облагане - дали се облага доходът 1.По гражданство 2.По пребивавне 3. Място,където реално е постигнат доход ( В този случай държавата,в която е брокерът ти ).Мисля,че едва ли ще оставят толкова голяма дупка в този закон..иначе всички ще си изкарат парите в чужбина и единствения реален данък,който ще плащат хората занимаващи се с подобен род дейност ще остане ДДС-то - да ДДС-то е.
                Затова и питам за страни членки на ЕС. Иначе пак може и извън ЕС, но ако има големи печалби ще се наложи да се препират на БФБ, докато има дупка в закона позволяваща пране. Да им го начукам на глупаците .. а-а-а-а-а! много ме доядя ей.. ! Тия си мислят, че пералнята им ще е вечна и заебаха нас и нашите интереси.
                Начукат ли ни данъци на нас, някой мръсник ще им пъхне после и прът в колелото на Перла 5 (БФБ) , ама мозъка им е толкова.
                Пилешки глави!
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

1.......
                  2.......

Провери как е законово устроен проблемът с двойното данъчно облагане - дали се облага доходът 1.По гражданство 2.По пребивавне 3. Място,където реално е постигнат доход ( В този случай държавата,в която е брокерът ти ).Мисля,че едва ли ще оставят толкова голяма дупка в този закон..иначе всички ще си изкарат парите в чужбина и единствения реален данък,който ще плащат хората занимаващи се с подобен род дейност ще остане ДДС-то - да ДДС-то е.

Коментар

• Брокерите ни трябва да са страхотни глупаци щом допуснаха това.

1.......
                    2.......

Коментар

• Ajax4o здрасти,радвам се да те "видя" отново :-) Надявам се да не си сърдит вече.
                      Ето ви алтернативно броене - 1 чаша от 2-рата бутилка в 3-тата кръчма :lol: :lol: :lol: :lol:

Коментар

• П.С. Нещата се объркаха,защото не трябваше това покачване да е толкова импулсно,а трябваше да е по-плавно ..аз не чаках такава структура на вълнатаи сега съм шах с пешката

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
                          Първоначално изпратено от Учещ се
                          Здравейте всички.

blqblq, доколкото чета анализа ти той се базира на вълноброене, или поне с такива впечатления оставам аз. Бих искал да те попитам само защо според теб нивото 1.3345 има такова ключово значение. Разбира се, ако системата ти е таен патент, няма да настоявам.

Успешна търговия на всички!
                          Ако е по вълноброене и слезем под 1.3345 то отпада сценария този спад да е - внимание,това което ще напиша сега е сложно -
                          4-та вълна от 5 нагоре от под-подцикъла на 3-та нагоре от най-големия цикъл! Знам,че звучи малко безумно,но ме мързи да да прилагам сега и графика.Който брои вълни ме е разбрал,който не - да е жив и здрав! ;-)
                          :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Учещ блябля не брои вълни, само халби бира ;-)
                          From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                          България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Учещ се
                            Здравейте всички.

blqblq, доколкото чета анализа ти той се базира на вълноброене, или поне с такива впечатления оставам аз. Бих искал да те попитам само защо според теб нивото 1.3345 има такова ключово значение. Разбира се, ако системата ти е таен патент, няма да настоявам.

Успешна търговия на всички!
                            Ако е по вълноброене и слезем под 1.3345 то отпада сценария този спад да е - внимание,това което ще напиша сега е сложно -
                            4-та вълна от 5 нагоре от под-подцикъла на 3-та нагоре от най-големия цикъл! Знам,че звучи малко безумно,но ме мързи да да прилагам сега и графика.Който брои вълни ме е разбрал,който не - да е жив и здрав! ;-)

Коментар

• От същото място откъдето еврото черпи сила излизат едни големи шамари и гръмотевици от ясно небе така че по-добре не стой там!
                              Karakonjul-eeee,
                              Ако имаш нещо против литературните ми умения да се изразвам - уж имах нек'ва шестица, ама щом казваш....

Иначе каква е логиката на твоето писание.... че еврото не е силно ли??? Или че няма такава отколешна постановка - доларът си седи слаб кавото и да излезе???

Ако е така то твоят форум сигурно е тук, няма проблем...

Леко търгуване във вътрележката от шамари...

Др.

P.S. Някъде по другите форуми гледах една фраза, която ми хареса:
                              'Как можеш да убедиш човек, който е виждал розови слонове, че те не съществуват"
                              Няма да убеждавам караконджулите в нищо...

Др.

Коментар

• Утре Дау ще върне леко и може да има едно 50 пипона корекция при
                                евро-йена. Еврото ще пробва 3570 и после консoлидация преди тренд

Коментар

Working...
                                X