If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Jay, нещо много емоцийка влагаш...та чак и псуваш...
той проблемът и до момента си бе подобен като нямаше яснота по въпроса и какво правехме...кой иска да го облагат декларира нещо си, който не иска - нищо. правили сме хиляди тълкувания и все стигахме до предходното заключение. Ти нали не мислиш че данъчните знаят какво е марджин? присъствал съм на обясняване на представители на бнб как аджеба се извършва таз хава с марджин търговията, та камо ли данъчните да знаят...
Знам . А за емоците винаги съм така, когато някой ми иска пари. За друго не
Описаното от теб положение е така от години, но няма да трае вечно.
Самите данъчни не са глупави и не ги подценявай. От година на година ще задобряват още повече.
Брокерите у нас имат достатъчно силно лоби да променят нещата, но сега са прекалено опити от стригането на овцете на БФБ като смятат че това ще е вечно.
Само че, аз си задавам следния въпрос:
Ако излязат пред широката публика в интернет и после в медиите методите за пране на пари на БФБ и методите за манипулация, дали нещата ще останат така вечно? Съмнявам се ...
Мога да ти кажа, че точно 30 дни са нужни на евро-бюрократите да се размърдат, а нашите щат не щат ще рипнат след тях.
Едни сметки в чужбина не са лошо решение, но си имат и недостатъци и не съм им фен. Поне не бях досега.
тук май съм малко компетентен
за облагането е мислено от тази година има нови текстове в закона ,който дават допълнител на яснота а те са:
Чл. 13. (1) Не са облагаеми:
1. доходите, придобити през данъчната година от продажба или замяна на:
а) един недвижим жилищен имот, независимо от датата на придобиване на имота;
б) до два недвижими имота, както и селскостопански и горски имоти независимо от броя им, ако между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната са изминали повече от 5 години;
2. доходите от продажба или замяна на движимо имущество, с изключение на:
а) пътни, въздухоплавателни и водни превозни средства, ако периодът между датата на придобиването и датата на продажбата или замяната е по-малък от една година;
б) произведения на изкуството, предмети за колекции и антикварни предмети;
в) акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута;
(3) Облагаемият доход от продажба или замяна на акции, дялове, компенсаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и от търговия с чуждестранна валута е сумата от реализираните през годината печалби, определени за всяка конкретна сделка, намалена със сумата от реализираните през годината загуби, определени за всяка конкретна сделка.
Според мен е изяснен целия механизъм на облагането:
За доходите от чужди брокери
-пак съществува възможност за облагане има даже аналог/доходите на моряците /
п.п. това за сега е проблем на тези който печелят
Успех
Брокерите ни трябва да са страхотни глупаци щом допуснаха това.
През 2007г ще се облагат следните доходи, които за 2006 са необлагаеми.:
1.......
2.......
3 От слелки с акции, дялове, компесаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута. Досега се облагаха само доходите от продажба на акции, дялове и други участия в търговски дружества и други форми на съвместна дейност с изключение на доходите от сделки а акции, търгуеми права на акции на публични дружества и дялове на колективни инвестиционни схеми, извършени на регулирания пазар на ценни книжа.
Във всеки случай, смятам от догодина да изнеса всички сметки навън.
Знае ли някой в кои страни от ЕС не се заплащат данъци при валутни сделки освен Вел. ???
Ха ха ха,
И до сега се облагаха доходите от форекс, а това, че не сте си плащали данъците си е Ваш проблем!
той проблемът и до момента си бе подобен като нямаше яснота по въпроса и какво правехме...кой иска да го облагат декларира нещо си, който не иска - нищо. правили сме хиляди тълкувания и все стигахме до предходното заключение. Ти нали не мислиш че данъчните знаят какво е марджин? присъствал съм на обясняване на представители на бнб как аджеба се извършва таз хава с марджин търговията, та камо ли данъчните да знаят...
Знам . А за емоците винаги съм така, когато някой ми иска пари. За друго не
Описаното от теб положение е така от години, но няма да трае вечно.
Самите данъчни не са глупави и не ги подценявай. От година на година ще задобряват още повече.
Брокерите у нас имат достатъчно силно лоби да променят нещата, но сега са прекалено опити от стригането на овцете на БФБ като смятат че това ще е вечно.
Само че, аз си задавам следния въпрос:
Ако излязат пред широката публика в интернет и после в медиите методите за пране на пари на БФБ и методите за манипулация, дали нещата ще останат така вечно? Съмнявам се ...
Мога да ти кажа, че точно 30 дни са нужни на евро-бюрократите да се размърдат, а нашите щат не щат ще рипнат след тях.
Едни сметки в чужбина не са лошо решение, но си имат и недостатъци и не съм им фен. Поне не бях досега.
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
1.......
2.......
3 От слелки с акции, дялове, компесаторни инструменти, инвестиционни бонове и други финансови активи, както и доходите от търговия с чуждестранна валута. Досега се облагаха само доходите от продажба на акции, дялове и други участия в търговски дружества и други форми на съвместна дейност с изключение на доходите от сделки а акции, търгуеми права на акции на публични дружества и дялове на колективни инвестиционни схеми, извършени на регулирания пазар на ценни книжа.
Знае ли някой в кои страни от ЕС не се заплащат данъци при валутни сделки освен Вел. ???
Провери как е законово устроен проблемът с двойното данъчно облагане - дали се облага доходът 1.По гражданство 2.По пребивавне 3. Място,където реално е постигнат доход ( В този случай държавата,в която е брокерът ти ).Мисля,че едва ли ще оставят толкова голяма дупка в този закон..иначе всички ще си изкарат парите в чужбина и единствения реален данък,който ще плащат хората занимаващи се с подобен род дейност ще остане ДДС-то - да ДДС-то е.
Затова и питам за страни членки на ЕС. Иначе пак може и извън ЕС, но ако има големи печалби ще се наложи да се препират на БФБ, докато има дупка в закона позволяваща пране. Да им го начукам на глупаците .. а-а-а-а-а! много ме доядя ей.. ! Тия си мислят, че пералнята им ще е вечна и заебаха нас и нашите интереси.
Начукат ли ни данъци на нас, някой мръсник ще им пъхне после и прът в колелото на Перла 5 (БФБ) , ама мозъка им е толкова.
Пилешки глави!
1.......
2.......
Провери как е законово устроен проблемът с двойното данъчно облагане - дали се облага доходът 1.По гражданство 2.По пребивавне 3. Място,където реално е постигнат доход ( В този случай държавата,в която е брокерът ти ).Мисля,че едва ли ще оставят толкова голяма дупка в този закон..иначе всички ще си изкарат парите в чужбина и единствения реален данък,който ще плащат хората занимаващи се с подобен род дейност ще остане ДДС-то - да ДДС-то е.
1.......
2.......
Ajax4o здрасти,радвам се да те "видя" отново :-) Надявам се да не си сърдит вече.
Ето ви алтернативно броене - 1 чаша от 2-рата бутилка в 3-тата кръчма :lol: :lol: :lol: :lol:
П.С. Нещата се объркаха,защото не трябваше това покачване да е толкова импулсно,а трябваше да е по-плавно ..аз не чаках такава структура на вълнатаи сега съм шах с пешката
blqblq, доколкото чета анализа ти той се базира на вълноброене, или поне с такива впечатления оставам аз. Бих искал да те попитам само защо според теб нивото 1.3345 има такова ключово значение. Разбира се, ако системата ти е таен патент, няма да настоявам.
Успешна търговия на всички!
Ако е по вълноброене и слезем под 1.3345 то отпада сценария този спад да е - внимание,това което ще напиша сега е сложно -
4-та вълна от 5 нагоре от под-подцикъла на 3-та нагоре от най-големия цикъл! Знам,че звучи малко безумно,но ме мързи да да прилагам сега и графика.Който брои вълни ме е разбрал,който не - да е жив и здрав! ;-)
blqblq, доколкото чета анализа ти той се базира на вълноброене, или поне с такива впечатления оставам аз. Бих искал да те попитам само защо според теб нивото 1.3345 има такова ключово значение. Разбира се, ако системата ти е таен патент, няма да настоявам.
Успешна търговия на всички!
Ако е по вълноброене и слезем под 1.3345 то отпада сценария този спад да е - внимание,това което ще напиша сега е сложно -
4-та вълна от 5 нагоре от под-подцикъла на 3-та нагоре от най-големия цикъл! Знам,че звучи малко безумно,но ме мързи да да прилагам сега и графика.Който брои вълни ме е разбрал,който не - да е жив и здрав! ;-)
От същото място откъдето еврото черпи сила излизат едни големи шамари и гръмотевици от ясно небе така че по-добре не стой там!
Karakonjul-eeee,
Ако имаш нещо против литературните ми умения да се изразвам - уж имах нек'ва шестица, ама щом казваш....
Иначе каква е логиката на твоето писание.... че еврото не е силно ли??? Или че няма такава отколешна постановка - доларът си седи слаб кавото и да излезе???
Ако е така то твоят форум сигурно е тук, няма проблем...
Леко търгуване във вътрележката от шамари...
Др.
P.S. Някъде по другите форуми гледах една фраза, която ми хареса:
'Как можеш да убедиш човек, който е виждал розови слонове, че те не съществуват"
Няма да убеждавам караконджулите в нищо...
Коментар