Първоначално изпратено от koko
Първоначално изпратено от OPASEN
Я да питам аз нещо по темата с данъците...
Ако, например, 2 години подред съм на загуба от FOREX-а и на третата спечеля толкова, че като цяло да съм на нула, то трябва ли аз да платя данък върху печалбата ми за тази трета година при положение, че като цяло съм на нула?
Един вид, за 3 години FOREX съм на нула, ама съм платил данък и то много солиден, защото за третата година съм имал печалба хиляди левове! ;-)
Е, какво ще кажете за това?
Ако, например, 2 години подред съм на загуба от FOREX-а и на третата спечеля толкова, че като цяло да съм на нула, то трябва ли аз да платя данък върху печалбата ми за тази трета година при положение, че като цяло съм на нула?
Един вид, за 3 години FOREX съм на нула, ама съм платил данък и то много солиден, защото за третата година съм имал печалба хиляди левове! ;-)
Е, какво ще кажете за това?
Корпоративния данък в българия е 10 % според мен е нисък
значи разходите за офшорна фирма и т.н.трябва да са по-малки от данъците в БГ.
п.с За мен по не този проблем не съществува аз за близо две години все още немога да отлепя от нулата
/има една еврейска приказка която гласи че нулата също е резултат/
успех
Като ФЛ няма как да приспаднеш загуби от минали години - календарната година си е календарна година. Като ЮЛ има вариянти но те са много специфични и дефакто и там си плащаш и няма как да избягаш но поне някой разходи са ти признати. На практика най-добре е да нямаш сметка в БГ брокер ако държиш да печелиш много но това е лично мое мнение
Коментар