IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от koko
    Първоначално изпратено от OPASEN
    Я да питам аз нещо по темата с данъците...

Ако, например, 2 години подред съм на загуба от FOREX-а и на третата спечеля толкова, че като цяло да съм на нула, то трябва ли аз да платя данък върху печалбата ми за тази трета година при положение, че като цяло съм на нула?

Един вид, за 3 години FOREX съм на нула, ама съм платил данък и то много солиден, защото за третата година съм имал печалба хиляди левове! ;-)

Е, какво ще кажете за това?
    Това е така ако става въпрос за големи суми./печалби/
    Корпоративния данък в българия е 10 % според мен е нисък
    значи разходите за офшорна фирма и т.н.трябва да са по-малки от данъците в БГ.
    п.с За мен по не този проблем не съществува аз за близо две години все още немога да отлепя от нулата
    /има една еврейска приказка която гласи че нулата също е резултат/
    успех

Като ФЛ няма как да приспаднеш загуби от минали години - календарната година си е календарна година. Като ЮЛ има вариянти но те са много специфични и дефакто и там си плащаш и няма как да избягаш но поне някой разходи са ти признати. На практика най-добре е да нямаш сметка в БГ брокер ако държиш да печелиш много но това е лично мое мнение

Коментар

• да отваряш си сметка към Admiral Investments & Securities Ltd.
      http://www.fxservice.com

няма данъци,но няма и комисия по финансов надзор.
      това е

Коментар

• Първоначално изпратено от OPASEN

Ако, например, 2 години подред съм на загуба от FOREX-а и на третата спечеля толкова, че като цяло да съм на нула, то трябва ли аз да платя данък върху печалбата ми за тази трета година при положение, че като цяло съм на нула?

Един вид, за 3 години FOREX съм на нула, ама съм платил данък и то много солиден, защото за третата година съм имал печалба хиляди левове! ;-)

Като ФЛ няма как да приспаднеш загуби от минали години - календарната година си е календарна година. Като ЮЛ има вариянти но те са много специфични и дефакто и там си плащаш и няма как да избягаш но поне някой разходи са ти признати. На практика най-добре е да нямаш сметка в БГ брокер ако държиш да печелиш много но това е лично мое мнение

Коментар

• http://www.cme.com/extlt/createAcctS...erringUrl=null

Коментар

• Първоначално изпратено от Хоската
            Първоначално изпратено от OPASEN

Опасен,говорих с един данъчен и той каза,че при демо търговията се облагат само тези,класирали се до трето място,така че ти ,мисля,ще избегнеш данъците
            Опасен ако сметката ти е на фирма пренасяш загуба до 5 г.
            ако е на часно лице загубите се пренасят само в годината /от печеливщи сделки -губеще=ако има резултат се облага
            ако е загуба неможеш да я приспадаш вследваща година просто изгаря
            Успех

Коментар

• Хей, инвестове що ми изтри първия пост?

АБЕ Н_______К!

АЗ НЯМА ДА ПИША ПОВЕЧЕ ТУК ДОКАТО НЕ МИ ВЪРНЕШ ПОСТА!

И ВНИМАВАЙ ДЕЦАТА КЪДЕ ХОДЯТ, И КАКВО РАБОТЯТ

Коментар

• Първоначално изпратено от OPASEN

Опасен,говорих с един данъчен и той каза,че при демо търговията се облагат само тези,класирали се до трето място,така че ти ,мисля,ще избегнеш данъците

Коментар

• Я да питам аз нещо по темата с данъците...

Коментар

• ...

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                      чейнсжбюрото си е форекс със лост 1-1.
                      Коко, това твърдение е наполовина вярно

За чейнчбюрото си е форекс - извършва търговия, купува/продава и реализира печалба/загуба

За клиентите - това е само смяна на изражението на движимото имущество "парични средства".
                      Безплатен обяд няма!

Коментар

• Report: UK Industrial Production * Possible BUY on GBP/USD if reading comes out at 0.6% or higher * Possible SELL on GBP/USD if reading comes out at flat 0% or lower * Expect 40 pips move or more in the first hour of the report if a trigger is hit.

Коментар

• kageti si mnenijata za EUR/HUF i EUR/CZK.

Коментар

• По въпроса за данъците да те трябва да се плащат. Данъците са гръбнака на една държава, искате полиция искате инфраструктура, искате пътища искате кока кола а това май не беше от публичният сектор, приятели закона е категоричен имаш крава пиеш мляко но и плащаш за всеки доход от продадено мляко, истината че закона не третира пък и аз не съм чел и тълкование на това животно форекс, и това е проблема. Лично мое мнение е че дохода от форекс трябва да е необлагаем както е във доста страни по света. По същата логика на някой може да му хрумне да облага всичко - примерно отиваш в едно чейнджбюро и продаваш 100д да пиеш некоя и друга бира да ама на края на годината долара взел че паднал идва данъчният и ти казва аааа ти продаде долара си на много добър курс и си на далавера сега в кроя на годината - може примера да не е съвсем удачен но чейнсжбюрото си е форекс със лост 1-1. Това е проблема според мен - съгласен съм да плащам данъци но държавата да си свърши работата и да уреди процедурата и материята форекс със наредба защото самите данъчни се чешат по главата аз питах един данъчен на който ми се наложи доста време да му обяснявам що е това форекс и то без успех защото стана лудо шоу както и да е

Успех и много данъци да плащате Ви желая

Коментар

• Коко, напълно съм съгласен със забележката. Вчера и Фактс спомена нещо подобно. Така е, към момента един подобен сценарий е много вероятен, но, за да е "сигурен", е нужно потвърждение под формата на пробив на 3550 или дори 3530. При наличието на разумен стоп всичко е под контрол. Вариантите са за профитен стоп малко над 3632 или над 3680 за любителите на по- силни усещания.

По въпроса за данъците. Мнението ми е, че трябва да се облагат само изтеглените суми! Единствено при подобно законово решение може да се постигне някаква "справедливост".

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
                                Първоначално изпратено от st10
                                Колеги
                                Трябва ми спешна консултация.Според мен при е/$ чертаем формация за ход на север от поне 150 пипа .Единственото нещо което ме смущава е че се намираме на връх и немога да разбера дали връщаме или правим корекция за ход на север.Това ще стане ясно предполагам още утре , но все пак имате ли мнение по въпроса.
                                Във вторник следобед писах, че еврото вече е в даун тренд или по- скоро е в горния край на заформящия се рейндж, който, предполагам, вече е видим от всички. За утре нивото 3632 ще затвори пазара отгоре, но достигането му не е задължително за изпълнението на описания по- долу модел. Ключовите подкрепи под пазара са 3570 и 3550. Всеки отскок към 3632 се използва за продажба, а близките цели са пробив под 3570, тест на 3550 и дневно/седмично затваряне под 3570. Изпълнението на горните условия и последващ пробив на 3550 ще отвори игра на мечките до 3345 (грубо), ниво, явяващо се следващата гара разпраделителна. (В конспект: 3632 (пожелателно ниво) --> пробив на 3570 --> 3550 и затваряне под 3570)

От 3345 са възможни следните три продължения на сценария, които в последствие ще доуточняваме според развитието:

1. Движение нагоре за нов тест на нивата над 3600 с последващо слизане към долната граница на рейнджа, пробив с малко на 3262 дъното и високи сини планини (1,4+++?).

2. Пробив на 3345, ново дъно над 3262 и продължение аналогично на описаното в т.1, т.е. 36++ --> пробив с малко на 3262 --> високи сини планини.

3. Пробив на 3345 и ново дъно под 3262 (грубо към момента целите излизат от порядъка на 3160/80, но в зависимост от необходимото време ще варират), след което високи сини планини.

Общо взето за следващите месеци нещата се свеждат до песни ("Високи сини планини") и танци (нагоре-надолу)...

Забележка 1: Това са най- кратките във времево отношение сценарии. Вероятността за затягане на рейнджа във времето към момента не се поддава на калкулация, така че е възможно известно усложняване на структурата при едно подобно развитие.

Забележка 2: Всички по- далечни от пазара нива са 1. приблизителни (макар към днешна дата възможното отклонение да е пренебрежимо малко) и 2. варират във времето, т.е. след 2 седмици стойностите ще са малко променени, след 2 месеца разликата вече ще е по- голяма и тн...

Успех!

Колега блябля вчера 1-1 мисля като теб с една забележка - това е така ако еврото води играта и долара не направи някоя изненада.
                                Успех

http://forexmasters.hit.bg/eur7.png

Коментар

Working...
                                X