IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stamat699
    смятам че от форекс се печели трудно и базата за облагане е твърде малка държава за сега няма да отдели ресурс защото нищо няма да събере даже да обложи печалбите от Форекс на 100%
    Абсолютно верно!

НФП 132 при очаквани 120, а майските ревизирани нагоре
    Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Стамат, съгласен съм с теб - но има известна разлика защото преобразуваш първо а преди можеше цялата да я изедеш сега слагаш първо
      * в увеличение - по реда на ал. 2 на чл. 23.
      * в намаление - по реда на ал. 3 на чл. 23.
      и от облагаемата печалба вадиш а преди можеше директно да ти мине в разход - разликата е много тънка.

Аз обаче смятам че доходите от форекс не трябва да се облагат защото не са извършени на територията на РБ - по същата логика може да искат да облагат доходите на имиграцията ни - а те са най-големият инвеститор и икономиката се държи на тях с над 2 млр евро годишно - дадени на баби, лели и тнт или похарчени за бира лятото на морето - това са вече обложени доходи някъде си, както и от форекс са обложени при големите брокери които са на върха, реално мисля че в съда ще издържи тезата - но зависи кой е бг брлокера ти - лесно е примерно ако сметката ти е в дойчебанк лондон - там профита не се облага, бг е страна по споразумение за избягване на двойното данъчно облагане така че това държи - какво значение има че стоиш на компютъра си в Горно Нанъдолнище БГ а не си в Лондон.

Коментар

• Ясно, че повечето тук имат стратегия за осредняване и добавяне към губеща позиция. А моя въпрос и тема е да дискутираме как и кога се добавя към печеливша позиция!?

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
          Стамат, никъде не споменавам офшорна фирма а чужд брокер, съгласен съм че 10% е добър данък но има и нещо друго - когато от фирмата си вземеш пари било като заплата или нещо друго имаш още едно облагане, е можеш да си купиш лека кола волга на името на фирмата и тнт тнт не споря - съгласен съм че ако търгуваш в бг е по-добре като ЮЛ няма спор.

Относно приспадането несъм съвсем съгласен с теб - преди беше така 5г и 10г за банките и пей сърце но от 2-3 години с промяната на чл. 38 ал. 2 от ЗКПО пренасянето на загуби, отчетени през минали данъчни периоди, вече не се счита за данъчно облекчение, от което следва, че сумата на загубата, подлежаща на приспадане не се лимитира от размера на счетоводната печалба по отчета за приходите и разходите към 31 декември, а от положителния размер на финансовия резултат след данъчното преобразуване което е малко различно
          За съжаление от форекс не разбирам ,но мисля че данъците са силната ми страна 5 години съм работил в системата на ДА сега НАП , от 10 години като счетоводна къща./ в постовете има много недоизказани неща така че истината е някъде по средата / в едно обаче съм сигурен че знам много добре как и с какво се преобразува финансов резултат.
          Чл. 70. (1) Данъчно задължените лица имат право да пренасят данъчната загуба, формирана по реда на тази част. Когато данъчно задължено лице е избрало да пренася данъчната загуба, тя задължително се пренася последователно до изчерпването й през следващите 5 години.

СЪЩО ТАК СЪМ СИГУРЕН ЧЕ ТИ ЗНАЕШ МНОГО ПОВЕЧЕ НЕЩА ЗАЩОТО МОЖЕ БИ ИМАШ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ И ВЪПРОСА Е ЛИЧЕН

разговарял съм методолозите в НАП и те имат досто добри познания
          мисля че има_някъкъв методолог от НАП София на високо ниво който търгува доста активно /в НАП се действа кампанийно просто казват сега наред са моряците и ги мятат смятам че от форекс се печели трудно и базата за облагане е твърде малка държава за сега няма да отдели ресурс защото нищо няма да събере даже да обложи печалбите от Форекс на 100%
          пример Данък наследство разходите по събиране са по големи от приходите от данъка

П.П. не се правя на многознайко просто мисля че имам някакви дори много малки познания по случая
          поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
            Първоначално изпратено от st10
            Колеги
            Загуби могат да се приспадат 5 години назад и се плаща данък върху необлагаемия минимум.Ако първата година сте на печалба , плащате
            2 та година- загуба и така 6 години от седмата приспадате при положение че сте на + , загубите от 5 години . Върху останалата сума -НМ следва данък и за 2 година - пиете една студена вода.
            Може би да. Но ако през всичките тези 5 години, си декларирал загубата!
            Не е задължително да я декларираш , стига да представиш извлечение от брокера.Загубите не се декларират , но виж с печалбите е друго нещо и никой не признава че си се заблудил от незнание

Коментар

• Първоначално изпратено от st10
              Колеги
              Загуби могат да се приспадат 5 години назад и се плаща данък върху необлагаемия минимум.Ако първата година сте на печалба , плащате
              2 та година- загуба и така 6 години от седмата приспадате при положение че сте на + , загубите от 5 години . Върху останалата сума -НМ следва данък и за 2 година - пиете една студена вода.
              Може би да. Но ако през всичките тези 5 години, си декларирал загубата!
              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Хоската
                Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                Абе не съвсем...данък се плаща върху изтеглената печалба...докато не изтеглиш нямаш печалба...изтеглиш ли повече отколкото си внесъл няма значение какъв е баланса отчетен при посредника
                Киоси,чувал си си за пари "на ръка"?
                не

Коментар

• Пари на ръка или по банка , няма значение , защото справките са при брокера и ако му направят данъчна ревизия следва насрещна проверка на всички с положително салдо и ако се окаже че не сте си внесли данъка - мойте съболезнования.Данъчните и съда могат да ви направят живота черен.Така че един безплатен съвет .Ако сте за внасяне си намерете добър счетоводител.Той ще ви обясни много работи .....

Коментар

• Колеги

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                      Абе не съвсем...данък се плаща върху изтеглената печалба...докато не изтеглиш нямаш печалба...изтеглиш ли повече отколкото си внесъл няма значение какъв е баланса отчетен при посредника
                      Киоси,чувал си си за пари "на ръка"?

Коментар

• Абе не съвсем...данък се плаща върху изтеглената печалба...докато не изтеглиш нямаш печалба...изтеглиш ли повече отколкото си внесъл няма значение какъв е баланса отчетен при посредника

Коментар

• Същият данъчен ми каза и как може да се заобиколи плащането на данък - печелившите позиции се държат винаги отворени,като вместо да се затварят и да се реализират печеливши сделки (които са облагаеми) ,отварят се насрещни позици,които също си стоят отворени.След това,отиваш при брокера,теглиш си печалбата,а брокерът ти затваря някои от губещите позииции,така че той си прибира това,което ти е платил ,а ти инкасираш загуба по баланса си,но всъщност ти не си загубил нищо,а просто си си взел печалбата,без да плащаш данъци,освен това формално си на загуба и може да си развиваш печелившите позиции докато покриеш тези "загуби",след което затваряш всички позиции и така балансът ти е същият ,както при откриването на сметката.След това почва нов цикъл и така до безкрай
                          Тарикатско,нали?

Коментар

• Стамат, никъде не споменавам офшорна фирма а чужд брокер, съгласен съм че 10% е добър данък но има и нещо друго - когато от фирмата си вземеш пари било като заплата или нещо друго имаш още едно облагане, е можеш да си купиш лека кола волга на името на фирмата и тнт тнт не споря - съгласен съм че ако търгуваш в бг е по-добре като ЮЛ няма спор.

Относно приспадането несъм съвсем съгласен с теб - преди беше така 5г и 10г за банките и пей сърце но от 2-3 години с промяната на чл. 38 ал. 2 от ЗКПО пренасянето на загуби, отчетени през минали данъчни периоди, вече не се счита за данъчно облекчение, от което следва, че сумата на загубата, подлежаща на приспадане не се лимитира от размера на счетоводната печалба по отчета за приходите и разходите към 31 декември, а от положителния размер на финансовия резултат след данъчното преобразуване което е малко различно

Коментар

• Първоначално изпратено от Хоската
                              Първоначално изпратено от OPASEN
                              Я да питам аз нещо по темата с данъците...

Ако, например, 2 години подред съм на загуба от FOREX-а и на третата спечеля толкова, че като цяло да съм на нула, то трябва ли аз да платя данък върху печалбата ми за тази трета година при положение, че като цяло съм на нула?

Един вид, за 3 години FOREX съм на нула, ама съм платил данък и то много солиден, защото за третата година съм имал печалба хиляди левове! ;-)

Е, какво ще кажете за това?
                              Опасен,говорих с един данъчен и той каза,че при демо търговията се облагат само тези,класирали се до трето място,така че ти ,мисля,ще избегнеш данъците
                              Хоска, май те напече слънцето на Малдивите и съвсем изперка! ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от stamat699
                                Първоначално изпратено от koko
                                Първоначално изпратено от OPASEN
                                Я да питам аз нещо по темата с данъците...

Ако, например, 2 години подред съм на загуба от FOREX-а и на третата спечеля толкова, че като цяло да съм на нула, то трябва ли аз да платя данък върху печалбата ми за тази трета година при положение, че като цяло съм на нула?

Един вид, за 3 години FOREX съм на нула, ама съм платил данък и то много солиден, защото за третата година съм имал печалба хиляди левове! ;-)

Е, какво ще кажете за това?
                                Това е така ако става въпрос за големи суми./печалби/
                                Корпоративния данък в българия е 10 % според мен е нисък
                                значи разходите за офшорна фирма и т.н.трябва да са по-малки от данъците в БГ.
                                п.с За мен по не този проблем не съществува аз за близо две години все още немога да отлепя от нулата
                                /има една еврейска приказка която гласи че нулата също е резултат/
                                успех

Като ФЛ няма как да приспаднеш загуби от минали години - календарната година си е календарна година. Като ЮЛ има вариянти но те са много специфични и дефакто и там си плащаш и няма как да избягаш но поне някой разходи са ти признати. На практика най-добре е да нямаш сметка в БГ брокер ако държиш да печелиш много но това е лично мое мнение
                                коко съжалявам но нещо се вмъкнаха моите писаници в твоя пост но незнам как да ги махна
                                МОЙТЕ СА
                                Това е така ако става въпрос за големи суми./печалби/
                                Корпоративния данък в българия е 10 % според мен е нисък
                                значи разходите за офшорна фирма и т.н.трябва да са по-малки от данъците в БГ.
                                п.с За мен по не този проблем не съществува аз за близо две години все още немога да отлепя от нулата
                                /има една еврейска приказка която гласи че нулата също е резултат/
                                успех

Коментар

Working...
                                X