If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе стига с тия данъчни че ми се развали настроението - важното е да има какво да се облага - има ли печалба що да не им даде човек некой лев, проблемът не е в данъчните а в това че още не сме държава в която всичко е регламентирано законово - просто и ясно айде успехи
Стамат, съгласен съм с теб - но има известна разлика защото преобразуваш първо а преди можеше цялата да я изедеш сега слагаш първо
* в увеличение - по реда на ал. 2 на чл. 23.
* в намаление - по реда на ал. 3 на чл. 23.
и от облагаемата печалба вадиш а преди можеше директно да ти мине в разход - разликата е много тънка.
Аз обаче смятам че доходите от форекс не трябва да се облагат защото не са извършени на територията на РБ - по същата логика може да искат да облагат доходите на имиграцията ни - а те са най-големият инвеститор и икономиката се държи на тях с над 2 млр евро годишно - дадени на баби, лели и тнт или похарчени за бира лятото на морето - това са вече обложени доходи някъде си, както и от форекс са обложени при големите брокери които са на върха, реално мисля че в съда ще издържи тезата - но зависи кой е бг брлокера ти - лесно е примерно ако сметката ти е в дойчебанк лондон - там профита не се облага, бг е страна по споразумение за избягване на двойното данъчно облагане така че това държи - какво значение има че стоиш на компютъра си в Горно Нанъдолнище БГ а не си в Лондон.
коко спора ще стане много специфичен май отиваме до данъчни постоянни и данъчни временни разлики и за преобразуването по-добре да спрем дотук .
а за доходите от чужбина ще ти дам един пример :
доходи на моряци под чужд флаг Мургина казва спогодби и т.н.
донесете документ че са ви удържали данъци в чужбина ,спогодба ,приспадане да ама не
корабите под който патуват нашите моряци се пререгистрират под различни флагове по 10 пъти в годината/това е факт /незнам по какви причини
няма от къде да вземат документи че им е удържан данък
резултат /10000-40000 лв. актове блокирани банкови сметки събрани суми пък те ще се съдят и това е факт
дълеч съм от мисълта че това е правилно
СПОРЕД МЕН ВСИЧКО КОЕТО Е СВЪРЗАНО С ФИСКА ТРЯБВА ДА Е ИЗПИПАНО ДО НАЙ МАЛКАТА ПОДРОБНОСТ
Моя съвет за ПЕЧАЛБИ до 20000 БГ брокер с фирма ЮЛ
за по-големи суми ще се намери колая
ЕХ МЕЧТИ МЕЧТИ .РИБАТА В МОРЕТО А ПЪК НИЕ СЛОЖИХМЕ ТИГАНА
Колега, от изказването ти става ясно, че ти не използваш ТА. Не разбирам само, защо другите да не могат да го използват, и то с успех.
Графиката показваше докъде стигаме. Точно по тази графика не мога да ти кажа накъде тръгваме, но пък на нея съм показала свещта, която предполага движение нагоре. Ако задържим така до края на деня, аз определено ще търся вход нагоре в следващите дни.
Къде са тия, които ползват техническия анализ с успех?
Аз гледам само някакви неграмотни, мързеливи и неквалифицирани комарджии по форумите, които вият като бити кучета.
Не вярвам някой да не вижда свещта, която си ни "показала". От твоя "анализ" разбрах, че в момента нямаш идея за търговия. Но за сметка ако стане еди какво си, ще направиш еди що си.
Какво значи "да задържи така"? Да затворим днешния бар над open? Да затворим над 1,0550? Или да не правим ново дъно днес?
Какво значи "нагоре"? Те и 20п и 20 фигури все са нагоре. За колко време да очакваме да се развие това движение нагоре?
Какво значи "следващите дни"? Колко са тия дни? Какво трябва да се случи през това време, за да намерим "вход нагоре"?
По-рано Дон Карлос, Опасен и Хан Крум писаха, че очакват движение надолу. Защо бре, колеги? Приключвало "полугодието". И какво от това? Има ли 1 причина, поради която еврото да не качи още 1 фигура по този повод, вместо да слезе 1 фигура? Има ли изобщо причина за драматично движение в каквато и да било посока?
Ей такива глупости се пишат по форумите по цял ден. Няма и как да се пише нещо различно, след като зад мониторите стоя типични лузъри.
Ясно, че повечето тук имат стратегия за осредняване и добавяне към губеща позиция. А моя въпрос и тема е да дискутираме как и кога се добавя към печеливша позиция!?
На практика е едно и също - добавянето към печеливша позиция също е вид осредняване въпреки че за да сме точни под усредняване (averaging) се има в предвид именно добавяне към губеща позиция а другият термин за добавка към печеливша е пирамидинг (pyramiding) - това обикновенно се случва при изграждане на позиция при очакване за трендово движение но идеята е същата с тая разлика че тук се отразява по-добре на джоба ти хехе но виж това е по-трудно и по сложно. На практика при първото си воден от страха а при второто от алчноста като резултат и двете се отразяват зле на психологическото ти и финансово състояние освен ако не си акула, ако си обикновенна цаца по-добре гледай колегата блябля как играе - лапай по 10-20п и бегай - трохичка по трохичка и айде готово, сега отделно от бъзика има хляб в това - стига да си хванал нещо суапово примерно долархиена от къде 110 и си добавяй след всяка корекция
като чисто интрадей се опитваш да играеш само късо с малка част от позицията си - тоест да прибираш малко по-малко в кошницата и после да го товариш в каручката си
Успех
Коментар