Първоначално изпратено от Facts
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.30
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от georeнали е ясно че сбора от Commerical Non-Commerical Non-reportable е 0, тоест нонкомършалите са къси и това е настроението краткосрочно.
Става дума за съвършено различни интереси, респективно и играта е друга.
Приятна почивка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от georeнали е ясно че сбора от Commerical Non-Commerical Non-reportable е 0, тоест нонкомършалите са къси и това е настроението краткосрочно.
Успех
Коментар
-
http://www.dailyfx.com/story/strateg...253297038.html
PLP, погледни сентимента на FXCM, не ми прилича на двойно дъно. 80% са дълги... Пускам ти този линк, защото е най- новото сентимент инфо на достоверна база, т.е. по- голяма от 1 час (както е при оанда). Ъпдейтват го всеки четвъртък.
http://www.cftc.gov/dea/futures/deacmelf.htm
Това е от миналия укенд. Комършалите са яко лонг в долар/кад... Сещаш се, че за дългосрочно обръщане още е пресилено да се говори.
В еврото структурата прилича не ендинг диагонал. Не защото съм привърженик на вълнобройските теории или имаме всички условия, за да класифицираме на 100%-та движението от последните дни така, но просто това е общоприетия термин, който е най- близо до това, което имам в предвид. Критичното ниво е 3720/30. Засега съм извън пазара и мисля да купувам от там при корекция надолу.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokoПървоначално изпратено от Петър КараивановКОКО - ето сега е момента да кажеш как ще се развие пазара след данните от Мичиган.Ако съвпаднат стойностите какво ще се случи, ако се повишат какво следва и ако се понижат какво да очакваме.
Да не разполагаш с вътрешна информация и да знаеш цифрите?
Само питам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Петър КараивановКОКО - ето сега е момента да кажеш как ще се развие пазара след данните от Мичиган.Ако съвпаднат стойностите какво ще се случи, ако се повишат какво следва и ако се понижат какво да очакваме.
Освен това аз никога несъм бил фен на фундаменталната търговия а на техниката - за мен няма такова нещо фундамент - и ще ти кажа защо, знаеш максимата добрият икономист трябва да може да каже днес защо прогнозата която е направил оня ден не се е збъднала вчера - един пример - излизат лоши данни, примерно нещо кат викаш ти инфлация и курса тръгва надолу и ти казваш блаблабла ей малиии много зле кво шъ прайм сега с тая инфл, ОК но курса тръгва нагоре и ти казваш малии честити нови лихви без тех няма оправия.
Реално в икон теория има изключения емперично доказани - например НФП още от закона на Оукън 1-2 с БВП до ревизията примерно за САЩ над 1.75 тогава важи 1-2, но пак трябва да имаш пълни данни щот я някоя сезонност я нещо друго може да ги цапа, Но дори и да ги имаш и да дойдат навреме докато мозъкът ги анализира тя граэиката ще ги отчете. Другото най-иследвано като зависимост е лихвите но тук пък въжи максимата купувай слухове продавай новини и ти трудно може да кажеш - ако скочи с 25бп то курса ще стане х, щот без инфо неможе да прецениш доколко тая новина вече е калкулирана, както и да е то и техн анализ в часта си Елиът примерно си е боза дето обяснява всичко но както и да е не това имах в предвид
Коментар
-
Петър запомни няколко неща
1. Продажбите за разлика от цените немогат да индикират инфлационен натиск
2. В тоя индикатор не са включени сферата на услугите и финансовият сектор което го прави непълен спрямо кошницата на база на която се отчита инфлация
3. Изчислява се на база номинални а не на база РЕАЛНИ условия което ама хич го отдалечава от инфлацията
4. има сезонност - примерно доказано е че точно този период пазара на коли спада примерно и ти нямаш разшифровка
.........
Коментар
Коментар