bvg, почна да ми се изяснява какво имаш предвид. Понякога има реакция на пазара "купувай слуха, продавай новината". Пресен пример - днес повишиха лихвата на норвежката крона, но тя падна. Причини: много очаквано, може би последно вдигане, инфлацията застрашава икономиката и т.н. Не следя валутата и само предполагам, но това са много малки изключения и не за мейджър валути. А и действат временно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.26
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bvgХора аз говоря за първичната реакция на пазара. Как реагира пазара когато ФЕД понижи лихвите? мога на графиката да ви покажа точно в кой момент стана. Да верно ефекта беше краткотраен 1 седмица, но неможем да очакваме че ниската лихва ще спаси икономиката веднага трябва минимум година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvgХора аз говоря за първичната реакция на пазара. Как реагира пазара когато ФЕД понижи лихвите? мога на графиката да ви покажа точно в кой момент стана. Да верно ефекта беше краткотраен 1 седмица, но неможем да очакваме че ниската лихва ще спаси икономиката веднага трябва минимум година.
Анон ти го каза - погледни графиката на евро/долар.
Коментар
-
bvg просто се изказваш от последна инстанция с тотално грешна представа за нещата.Това може да заблуди сума народ,които четат форума.Във ВСЕКИ учебник по макроикономика е написано кратко и ясно,че покачването на лихви води до приток на капитали към съответната икономика и от там растяща курс на националната валута.
В другите ти разсъждения има малка истина,но като цяло си ги навързал така,както на теб ти се иска,а не така,както е в действителност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kritelinПървоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от kritelinanon6706 мислиш ли,че след слуховете,че е възможно ЕЦБ дори да вдигнат лихвите големите играчи ще се преструктурират до толкова,че да предизвикат спад до 1.56/1.57 ? Мен лично силно ме съмнява.Аз мисля,че още утре ще зацепим за нов връх.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от kritelinanon6706 мислиш ли,че след слуховете,че е възможно ЕЦБ дори да вдигнат лихвите големите играчи ще се преструктурират до толкова,че да предизвикат спад до 1.56/1.57 ? Мен лично силно ме съмнява.Аз мисля,че още утре ще зацепим за нов връх.
Само едно да ти кажа - за форекс трейдъра притежанието на една валута сама по себе си не е доход. Валутата ти носи доходност съпоставена с друга или т.н. валутна двойка. Печелиш от лихвения диференциал между двете или от промяна на курса им, който курс "изненада" е пак следствие на лихвения диференциал - сега или в бъдеще.
Коментар
-
bvg очакванията за лихвен диференциал са може да се каже мотора на движенията във форекса.Лихвите са инструмент на централната банка,с който тя се бори с инфлацията.Когато се намира една икономика в конюктурен цикъл на растеж централните банки използват основния лихвен процент за да ограничат инфлацията в стремежа си да я задържат до нива близки до тези,които се смятат за изгодни за една икономика ( около 2% ).
Правилно го написа,че по-високите лихви водят до растяща валута,но това изобщо не е краткосрочнотова са тенденции
Коментар
-
Винаги когато е имало понижения на лихви в една икономика валутата е поскъпвала и обратното, какво стана когато фед намали лихвения процент миналия месец? Долара поскъпна. Някой виждал ли е обратна тенденция при понижение на лихви валутата да поевтинее? Въпроса не е риторичен. Наблюдавал съм този ефект и тук в БГ 96-97г. високите лихви водеха до обезценка на лева, едва когато банките понижиха лихвата лева започна да се стабилизира и инвлацията не спря но значително се забави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от kritelinanon6706 мислиш ли,че след слуховете,че е възможно ЕЦБ дори да вдигнат лихвите големите играчи ще се преструктурират до толкова,че да предизвикат спад до 1.56/1.57 ? Мен лично силно ме съмнява.Аз мисля,че още утре ще зацепим за нов връх.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706Първоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от kritelinanon6706 мислиш ли,че след слуховете,че е възможно ЕЦБ дори да вдигнат лихвите големите играчи ще се преструктурират до толкова,че да предизвикат спад до 1.56/1.57 ? Мен лично силно ме съмнява.Аз мисля,че още утре ще зацепим за нов връх.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bvgПървоначално изпратено от kritelinanon6706 мислиш ли,че след слуховете,че е възможно ЕЦБ дори да вдигнат лихвите големите играчи ще се преструктурират до толкова,че да предизвикат спад до 1.56/1.57 ? Мен лично силно ме съмнява.Аз мисля,че още утре ще зацепим за нов връх.
Купи си учебник по макроикономика и спри да се излагаш
Коментар
Коментар