If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ей тандем, давай на баба ти акаунта, че лошо му се пише. :-)
Слабичка ли ти се вижда, що я купи тогава със стопа си на 88.30? :-)
---------------------------- Berbo count: 9 We'll Keep the Red Flags Flying High
крити, стига си се вдетинявал с тоя ТА... ако не е така ще инак, ако не е инак ще е по-инак и... все някак ще е...и за всичко ще се намери готово обяснение... нал тъй?
Ти на 5-минутна графика ли търгуваш или на 15-минутка? Щото ако някой търгува на дневна може да прави точно обратното на това коте ти правиш и да прилага точно същите "правила" като твоите... А сега кажи, кой ще е по-прав?!?!
Трендът на дневна може да е низходящ,а на 30м възходящ и двамата ще сме прави.Разликата е в ранга на тренда,който се отиграва.Лошото е,че ако трендът например на дневна е низходящ и аз търгувам по тренд на 30м,то той на по-голям фрейм ще е от корективен характер и ще бъде много накъсан заради продажбите по посока тренда ( ако говорим за низходящ тренд на дневна ) и точно за това дядо Елиът е казал,че корекциите се развиват в 3-ки в повечето случаи т.е. по-накъсани.
елиът общо взето може да го духа под вода, за да не вдига прахуляк !
крити, стига си се вдетинявал с тоя ТА... ако не е така ще инак, ако не е инак ще е по-инак и... все някак ще е...и за всичко ще се намери готово обяснение... нал тъй?
Ти на 5-минутна графика ли търгуваш или на 15-минутка? Щото ако някой търгува на дневна може да прави точно обратното на това коте ти правиш и да прилага точно същите "правила" като твоите... А сега кажи, кой ще е по-прав?!?!
Трендът на дневна може да е низходящ,а на 30м възходящ и двамата ще сме прави.Разликата е в ранга на тренда,който се отиграва.Лошото е,че ако трендът например на дневна е низходящ и аз търгувам по тренд на 30м,то той на по-голям фрейм ще е от корективен характер и ще бъде много накъсан заради продажбите по посока тренда ( ако говорим за низходящ тренд на дневна ) и точно за това дядо Елиът е казал,че корекциите се развиват в 3-ки в повечето случаи т.е. по-накъсани.
ставаше въпрос,че не може да се търси дъното на 15м тренд на 15м графика,защото края на този тренд ще го сложи завършването на движението на 1м
Абсолютно прав си за техниката на ловене на ревърс. Хайде стига сме превръщали забавния форум в скучна школска стая.
---------------------------- Berbo count: 9 We'll Keep the Red Flags Flying High
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
ManUtd трендът от 3911 е на 15м,но там се развива по-скоро като моно вълна и за това няма да даде дивергенция на macd например,а при осцилаторите ще даде защото те са една идея по-бързо от macd и фактически могат да се ползват като филтър за подвълните без да се слиза на по-нискък фрейм.
Това не го пиша за тебе,защото предполагам,че ти е ясно Дано някой извлече полза
П.С. Видях,че не съм го написал много ясно - ставаше въпрос,че не може да се търси дъното на 15м тренд на 15м графика,защото края на този тренд ще го сложи завършването на движението на 1м
Айде сега да видим Елиът дали работи - по правилото на алтернацията предходната корекция от този ранг беше флет,а тази трябва да върви като зиг-заг и да свърши около 3630
Обаче корекцията не върви по 15м графика,а по 5м според мен.Нали писа,че следиш пълзящи средни за да ти подсказват от коя йерархия е корекцията.За да тръгне по 15м корекция и да се докаже като корекция по 15м трябва да качим над 3670,което противоречи на това,което писа преди малко
Хе хе, ще ме изцедиш тънко, тънко да си разкажа агентурните прийоми. :-)
Мувинга ще ми каже от кой ранг е била корекцията, ама като свърши.
Докато сме в нея ползвам обикновен, скучен осцилатор, тълкуван по Сър Алекс. :-)
Че тоя скучен осцилатор, вика, че даунтренда от 1.3911 не може да е от 1 мин ранг защото вече отиде над 50, не може и да е от 5 мин, защото корекцията 1.3720-90 е минала над 50, и остава да е от 10 мин. нагоре.
Аз залагам на 10-15 мин фрейм. Ке видим прав ли съм или не.
Хайде стига техничарски простотии, давайте да видим с Китай какви ще ги вършим.
ManUtd съгласен - входът за къси е 36015/35 зоната таргет -> 3470 -> 3330
Обаче корекцията не върви по 15м графика,а по 5м според мен.Нали писа,че следиш пълзящи средни за да ти подсказват от коя йерархия е корекцията.За да тръгне по 15м корекция и да се докаже като корекция по 15м трябва да качим над 3670,което противоречи на това,което писа преди малко
А и по тикове и едноминутна се хващат дъната на подвълните Постепенно се качва фрейма и търсиш край на движението,което характеризира тренда от дадената йерархия.
В момента в кабела сме в заключителната фаза на спада започнал от 1.3914 таргет се явява зоната 1.3330/50 за момента и ако не ме лъже за сега графиката в момента сме в корективната фаза на тренда на 1м графика.Предполагам,че ще има още едно слизане за да фиксираме край на предпоследния стадии от тренда на 5м и после ще влезем в корективна фаза на 5м графика
Виж сега Крити, ти си умно момче и ще ме разбереш.
Прав си за горните неща по малките фреймове, така се прави, но САМО ако имаш някакво основание да търсиш край на тренда от по-високия фрейм. Т.е. ако тренда, чийто край гониш е корекция от по-висок фрейм, може да стане и съм го правил много пъти. Тук случая не е такъв. Спада от 2.11 е от най-висок ранг и няма фрейм над него, което ще рече, че няма база за ориентир за финала му. Всеки ревърс от по-нисък фрейм не дава грам информация за високия ранг, където и да се случи, поради гореспоменатите причини.
Единствената методика по която може да стане е Вълнова, по комплекта вълни, но тъй като Теорията е тъпа, значи нищо не може да се направи.
Сам казваш, че в момента коригира над 1.3505. Само че не е от 1-мин ранг, а от 10-15 мин фрейм. Максимума на тази корекция е 1.3650, а конвергенцията при 1.3505 казва, че ще има ново дъно след час, час и половина.
Значи единственото което можеш да направиш е да скъсяваш за целите дето ги писа за вход за дълги. Дали ще стигне дотам или не, не е наша работа.
Правим каквото можем, пък да става каквото ще.
Sorento, айде бегай в пясъчника да рисуваш фигурки с другите гамени.
Коментар