IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Малоумноооо............
    --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
    http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips Разгледай мнение
      да, напълно правилно разсъждаваш ... някой променя търсенето и предлагането ...

на практика гап може да се образува по всяко време, но най-често се случва между затварянето и отварянето на търговската сесия, което при нас във форекса е петък-понеделник...

когато няма сесия, не могат да се поставят ордери и да се сключват сделки, но това не е и задължително за да има гап... просто е необходимо да се случи нещо, което радикално да промени намеренията на пазарните участници...

например, както казва DB, изригва изневиделица онзи вулкан, маркет мейкърите моментално оценяват ситуацията като идеална за долара (например само) и скриват всички долари... т.е. отказват да ги продават... и ти можеш да си пускаш поръчката за покупка на долари на 1.22, 1.35, 1.55 или 18 ако искаш... но никой не продава... след известно време, дилърите решават че вече могат да увеличат долара 15-кратно и пускат съответните котировки... на графиката всички виждаме красив гап ...

естествено че ситуацията е хипотетична и екстремална, просто за по-добра илюстрация ...
      има най-разнообразни варианти за получаване на гап... идеята е че просто в един момент свършват продавачите или купувачите... или рязко намаляват...
      Мммдааа,

Този пост беше доста преподавателски

Тука добре го разбрах, поне принципа, а това беше важно за мен.

За сега нямам други въпроси, ама с времето съм сигурен, че ще има още.

Благодаря Ви за обясненията и чао до след 5 дена.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        ...възниква въпросът как се получи този гап? Може и да е нелеп въпрос за вас, обаче аз трябва да си го обясня. Защо като не може да се правят сделки и променят параметри на отворени позиции при затворен пазар се получава този гап? Защо си мисля, че за да се получи гап, някой трябва да променя параметрите на търсене и предлагане, т.е. да изтегля от пазара определени позиции...или се бъркам?
        да, напълно правилно разсъждаваш ... някой променя търсенето и предлагането ...

на практика гап може да се образува по всяко време, но най-често се случва между затварянето и отварянето на търговската сесия, което при нас във форекса е петък-понеделник...

когато няма сесия, не могат да се поставят ордери и да се сключват сделки, но това не е и задължително за да има гап... просто е необходимо да се случи нещо, което радикално да промени намеренията на пазарните участници...

например, както казва DB, изригва изневиделица онзи вулкан, маркет мейкърите моментално оценяват ситуацията като идеална за долара (например само) и скриват всички долари... т.е. отказват да ги продават... и ти можеш да си пускаш поръчката за покупка на долари на 1.22, 1.35, 1.55 или 18 ако искаш... но никой не продава... след известно време, дилърите решават че вече могат да увеличат долара 15-кратно и пускат съответните котировки... на графиката всички виждаме красив гап ...

естествено че ситуацията е хипотетична и екстремална, просто за по-добра илюстрация ...
        има най-разнообразни варианти за получаване на гап... идеята е че просто в един момент свършват продавачите или купувачите... или рязко намаляват...
        trades better because of
        [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• Първоначално изпратено от DB Разгледай мнение
          ...всички те разбират особено филипс, ама той малко кофти обяснява - филипс не се обиждай за това...
          естествено че няма как да ти се обидя ...

прав си че обясненията ми не винаги са разбираеми на прима виста... за съжаление такъв ми е стилът на изказване... стремя се да съм максимално разбираем, но понякога се страхувам да не се загуби смисълът, който искам да предам и за това предпочитам по-неразбираемия може би, но по-верен вариант ...
          trades better because of

Коментар

Всичко, което казваш за гапа е логично до момента в който казваш, че в събота и неделя постъпвали поръчки.

Нали досега обяснявахме, че в събота и неделя не може да се правят сделки и поставят поръчки? Както в моя случай.
            именно, но съм склонен да смятам, че постъпват поръчки от различни по големина финансови корпорации, които не се изпълняват в момента, а когато отвори пазара - те просто искат да продадат в понеделник някакво количество веднага щом отвори пазара.

някой мераклия да обясни за гаповете - филипс ?

Коментар

...По твоя пример излиза, че аз искам да пусна поръчка примерно да купя евро на 1,35 при положение, че то струва 1,55 и да се сърдя защо брокерът не ми изпълнява поръчката...
              мисля че вече ме разбра какво ти казвам, затова си сипвам един пастис, за твое здраве ...

именно това се опитвах да ти кажа... че когато пускаш поръчки на затворен пазар (зад гърба на дойче), няма как да имаш претенции после, т.е. няма обвързване от страна на маркет мейкъра, защото него го няма... а като няма маркет мейкър, няма пазар... а като няма пазар, не могат да се сключват сделки или да се пускат поръчки... защото не е ясно дали изобщо ще има пазар и ако да на какви нива... и когато дилърът се появи, той така или иначе ще иска от теб пак да си дадеш поръчката... за това няма смисъл от поръчките на затворен пазар ... а когато няма смисъл, не се и прави, защото не е ефективно...

П.П. аз разбрах че питането ти е принципно, затова се опитах да ти обясня принципно защо не се практикува и защо няма смисъл... в твоя конкретен случай разбира се е дразнещо, но има технически решения на проблема ти ... но темата беше за форекс пазара, не за вътрешния за брокера пазар ...
              trades better because of

Коментар

• това дето обяснявате тук и говорим постоиано вече става да се обарка човек.нека се види поред на логиката и другото както братми каза имало работници в сирия арабия и египет и те работели в безработните дни съботи неделия.и вика абе те пускат ордерси и бъркат манжата и се полу4ава веднага като мете4 запо4не еин номер и еворото скача и пада.не помня как се казваше това.мерси.верно ли е или не.все пак аз виарвам на моиа брат,добар е.

Коментар

тука вече не съм сигурен как е точно, но аз си го обяснявам по следният начин - събота и неделя постъпват поръчки от хора които да кажем искат да продадат и понеже малко хора искат да купуват, ако беше работен ден пазара щеше да пада, но понеже не е работен ден, когато стане понеделник маркет мейкъра вижда всички тези поръчки и решава, че с оглед на заявките през почивните дни цената трябва да падне с 50 пипса - т.е. гап от 50 пипса, НО ТОВА Е ДОБРЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО ОБЯСНИ.
                  в тази логика малко се губи представата как за това че има гап и колко точно е той се следи постоянно през събота и неделя.
                  Всичко, което казваш за гапа е логично до момента в който казваш, че в събота и неделя постъпвали поръчки.

Нали досега обяснявахме, че в събота и неделя не може да се правят сделки и поставят поръчки? Както в моя случай.

Коментар

• тука вече не съм сигурен как е точно, но аз си го обяснявам по следният начин - събота и неделя постъпват поръчки от хора които да кажем искат да продадат и понеже малко хора искат да купуват, ако беше работен ден пазара щеше да пада, но понеже не е работен ден, когато стане понеделник маркет мейкъра вижда всички тези поръчки и решава, че с оглед на заявките през почивните дни цената трябва да падне с 50 пипса - т.е. гап от 50 пипса, НО ТОВА Е ДОБРЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО ОБЯСНИ.
                    в тази логика малко се губи представата как за това че има гап и колко точно е той се следи постоянно през събота и неделя.

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                      няма минимална сума, може през пейпал , може със swift .

минимална позиция 1 единица , максимална - според избрания левъридж.

левъриджа е избираем (сменяем по всяко време) от 1:10 до 1:50
                      малко хелп за депозита ако може регистрирах се успешно и ок кеш мениджър получих код който сигурно трябва до изпратя като пояснение с плащането ама не разбрах като си влезна в пейпала към кой да пратя трянсфера не трябваше ли автоматично да ме прехвърли автоматично за разплащане с пейпал?
                      Анализи EUR/USD

Коментар

хаха според мен всички те разбират особено филипс, ама той малко кофти обяснява - филипс не се обиждай за това, би трябвало само някой които предподаването му е работа да се обиди )

"много далече" няма - всичко се случва - ами ако yellowstone изригне ?

т.2 някои брокери така печелят, НО как печели така брокера - взима поръчки и ги праща към маркет мейкъра и печели от спред и комисионни т.е. ако маркет мейкъра не работи то и брокера не може да затвори цикъла нали така ?

първият ти абзац много не го разбирам - гап може да се получи и последните 30 минути от "нетъргуването"
                        Тука обаче идва въпросът как така при затваряне на пазара профита ми е извън гапа, а в понеделник се оказва вътре? - е то при затваряне няма как да ти е в гапа при положение, че няма гап при отворен пазар(с мноого малки изключения от по няколко пипса). Този въпрос много не разбирам точно нещо не си го задал като хората, ако това е въпроса отговора трябва да е - Еми образувал се е гап .
                        Хе хе,

благодаря ти, ставаш за преподавател

Да кажем, че това със стопа и профита не е вече на дневен ред, то ми възниква въпросът как се получи този гап? Може и да е нелеп въпрос за вас, обаче аз трябва да си го обясня. Защо като не може да се правят сделки и променят параметри на отворени позиции при затворен пазар се получава този гап? Защо си мисля, че за да се получи гап, някой трябва да променя параметрите на търсене и предлагане, т.е. да изтегля от пазара определени позиции...или се бъркам?

Коментар

DB,

Вече това е нещо друго, демек разбирам какво говориш, а още повече, че и го разбирам

Това за смяната на профита би имало наистина проблем ако оригиналния профит е в гапа. Тогава бих могъл да разбера защо един брокер не би искал да ми смени профита. Тука обаче идва въпросът как така при затваряне на пазара профита ми е извън гапа, а в понеделник се оказва вътре?

В моя конкретен случай оригиналния и зпланувания профит са много далече от цената на отваряне, така че не би трябвало да е проблем да се смени.

За т.2 малко не мога да разбера - брокера не печели ли от спреда и комисионни? А печалбите и загубите да се поемат от търгуващите?

DB, май ти наистина разбра за какво говоря
                          хаха според мен всички те разбират особено филипс, ама той малко кофти обяснява - филипс не се обиждай за това, би трябвало само някой които предподаването му е работа да се обиди )

"много далече" няма - всичко се случва - ами ако yellowstone изригне ?

т.2 някои брокери така печелят, НО как печели така брокера - взима поръчки и ги праща към маркет мейкъра и печели от спред и комисионни т.е. ако маркет мейкъра не работи то и брокера не може да затвори цикъла нали така ?

първият ти абзац много не го разбирам - гап може да се получи и последните 30 минути от "нетъргуването"
                          Тука обаче идва въпросът как така при затваряне на пазара профита ми е извън гапа, а в понеделник се оказва вътре? - е то при затваряне няма как да ти е в гапа при положение, че няма гап при отворен пазар(с мноого малки изключения от по няколко пипса). Този въпрос много не разбирам точно нещо не си го задал като хората, ако това е въпроса отговора трябва да е - Еми образувал се е гап .

Коментар

това за 4 дена не го бях видял сори.

така: ако пазара отвори на 1.21 и брокера ти е приел поръчката и тя седи в него(маркет мейкър не работи) следват 2 неща:
                            1.ти печелиш 100 пипса повече (23-22)
                            2. Брокерът ти губи 100 пипса (вярно че губи не е точната дума по-скоро вместо да спечели 23-21 той печели 22-21 което си е 100 пипса по малко).

сега по-добре ли звучи ? със стопа пък е още по очевидно

П.П. сега като чета ти май по-скоро се чудиш каква е разликата ако няма гап - няма разлика, а правилното мислене е каква е разликата при гап
                            DB,

Вече това е нещо друго, демек разбирам какво говориш, а още повече, че и го разбирам

Това за смяната на профита би имало наистина проблем ако оригиналния профит е в гапа. Тогава бих могъл да разбера защо един брокер не би искал да ми смени профита. Тука обаче идва въпросът как така при затваряне на пазара профита ми е извън гапа, а в понеделник се оказва вътре?

В моя конкретен случай оригиналния и зпланувания профит са много далече от цената на отваряне, така че не би трябвало да е проблем да се смени.

За т.2 малко не мога да разбера - брокера не печели ли от спреда и комисионни? А печалбите и загубите да се поемат от търгуващите?

DB, май ти наистина разбра за какво говоря

Коментар

• няма минимална сума, може през пейпал , може със swift .

минимална позиция 1 единица , максимална - според избрания левъридж.

левъриджа е избираем (сменяем по всяко време) от 1:10 до 1:50

Първоначално изпратено от ingivo1 Разгледай мнение
                              В oanda колко е минималната сума за откриване на реална сметка и може ли през пейпал?
                              Last edited by SStoilov; 30.05.2010, 19:43.

Коментар

И кажи ми в конкрентия случай като сменя профита си от 1.2300 на 1.2200 какво губи брокера ако го направя в неделя и какво губи ако го направя в понеделник? Конкретно!

И другото което не мога да разбера,а все го повтаряте е защо повтаряте все за брокер в неделя! Да си сменя профита не ми трябва брокер(жив човек), а работещ компютър на брокера. И не говоря, че искам да купувам или продавам в неделя.

П.П. Благодаря на всички които се опитаха да ми обяснят. Обаче всичко, което ми се казва е, че нямало работещ брокер и работеща платформа в неделя. Това го знам, въпросът е защо?
                                това за 4 дена не го бях видял сори.

така: ако пазара отвори на 1.21 и брокера ти е приел поръчката и тя седи в него(маркет мейкър не работи) следват 2 неща:
                                1.ти печелиш 100 пипса повече (23-22)
                                2. Брокерът ти губи 100 пипса (вярно че губи не е точната дума по-скоро вместо да спечели 23-21 той печели 22-21 което си е 100 пипса по малко).

сега по-добре ли звучи ? със стопа пък е още по очевидно

П.П. сега като чета ти май по-скоро се чудиш каква е разликата ако няма гап - няма разлика, а правилното мислене е каква е разликата при гап
                                Last edited by DB; 30.05.2010, 19:45.

Коментар

Working...
                                X