IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    При суаповите числа обикновено спреда е фиксиран и може да си остане без промяна месеци наред. Промяната настъпва при промяна на основната лихва от някоя централна банка.

Разбира се, ако търгувате големи суми от порядъка на милиони и десетки милиони, тогава котировките могат да са с точност до 3-4 знака след десетичната запетая. Тогава зависят от параметри като овърнайт Либор да речем, който може да се сменя всеки ден.

Ако брокерът е решил да си взема половин пипс комисионна от суапа при дадена валутна двойка, то е възможен вариант при който плащаш отрицателният суап от 0,50 пипса а при положителният е 0,00 пипса. Също така може да е отрицателния съответно минус 0,55 пипса а положителния да е и минус 0,05 пипса...

Изводът е, че при наличие на 2 еднакви по размер противоположни позиции, сумарният резултат за търговецът е винаги отрицателен поради диференциала между положителния и отрицателния суап!
    Тука си прав, ама не си ме разбрал, за спреда не става дума за суапа, суапа беше друг въпрос.

Ако си пропуснал ще ти повторя проблема:

На тик чарта синята линия не мръдна, а червената скочи надолу. За този спред говорихме и че той беше деклариран за фиксиран от брокера.
    Суапа беше втория въпрос

Коментар

• Първоначално изпратено от oldy Разгледай мнение
      Например в този миг късо евродолар при FXCM е с положителен суап
      Е това не го вярвам. Би ли проверил още веднъж?
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Изводът е, че при наличие на 2 еднакви по размер противоположни позиции, сумарният резултат за търговецът е винаги отрицателен поради диференциала между положителния и отрицателния суап!
        Това е толкова много вярно, че просто не подлежи на коментар ... И все пак ... има странни изключения
        Например в този миг късо евродолар при FXCM е с положителен суап, а при Варчев суапа е положителен при дълги евродолар Тоест, има начин при насрещни позиции да печелиш от суапи

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          При положение, че е декларирал фиксиран спред?
          При суаповите числа обикновено спреда е фиксиран и може да си остане без промяна месеци наред. Промяната настъпва при промяна на основната лихва от някоя централна банка.

Разбира се, ако търгувате големи суми от порядъка на милиони и десетки милиони, тогава котировките могат да са с точност до 3-4 знака след десетичната запетая. Тогава зависят от параметри като овърнайт Либор да речем, който може да се сменя всеки ден.

Ако брокерът е решил да си взема половин пипс комисионна от суапа при дадена валутна двойка, то е възможен вариант при който плащаш отрицателният суап от 0,50 пипса а при положителният е 0,00 пипса. Също така може да е отрицателния съответно минус 0,55 пипса а положителния да е и минус 0,05 пипса...

Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от triniti Разгледай мнение
            Брокерът начислява суап по всяка една отворена позиция . На тик чарта това се получава, защото брокерът ти в този момент е разширил спреда. Можеш да запишеш всичко което става на екрана. Единият вариянт е с бутона PrtSc (print screen) на клавиатурата и след това обработиш изображението например с pаint програмата

Поздрави
            При положение, че е декларирал фиксиран спред?

Коментар

бих. Брокерът ти взема комисионна при положителна позиция. а при отрицателен загубата е единствено за теб. Малко като приказката , че няма безплатен обяд
              Брокерът взема комисионна и при отрицателен и при положителен за клиента суап...

То е ясно че няма безплатен обяд и че брокерът е решил да си начисли 10% върху суаповия спред... Аз не виждам разлика между казаното от теб и да речем - "при положителен суап вземаш 100% а при отрицателен суап плащаш 100% и допълнителни още 10% за брокера"...

Коментар

Не е задължително. Суапът пак е котировка, макар и да се променя само при промяна на лихвите. Така че ако имаш две еднакви насрещни позиции, суповете не се уравновесяват, защото ти плащаш спреда на суаповите числа!
                Аха, благодаря, това обяснява всичко.

Поздрави

Коментар

Е, това не го разбрах... Би ли обяснил/а малко по-подробно?
                  бих. Брокерът ти взема комисионна при положителна позиция. а при отрицателен загубата е единствено за теб. Малко като приказката , че няма безплатен обяд
                  Аз съм българче обичам, руси каки да .........

Коментар

Също така при положителен суап вземаш до 90% а останалите 10% остават при брокера, а при отрицателен поемаш цялата разлика сам
                    Е, това не го разбрах... Би ли обяснил/а малко по-подробно?

Коментар

• Първоначално изпратено от БОРЕУРОДА Разгледай мнение
                      Сигурен съм,че последващите аргуметни за покачване цената ще бъде : Цените растат на международните пазари, при условие , че те наистина почнат да растат, а това неимоверно ще стане все някога -хи хи хи...
                      Тогава всички ще викат задружно : Али-Уя !!!
                      Реши ли някой да се на...ре, то никой не може го спря, докато не напълни всички памперси. Вече си мисля колкото по-скоро гръмне барутния борд от тия изцепки, толкова по добре.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Не е задължително. Суапът пак е котировка, макар и да се променя само при промяна на лихвите. Така че ако имаш две еднакви насрещни позиции, суповете не се уравновесяват, защото ти плащаш спреда на суаповите числа!
                        Също така при положителен суап вземаш до 90% а останалите 10% остават при брокера, а при отрицателен поемаш цялата разлика сам

Поздрави

Коментар

брокера начислява, обаче нали когато имаш една двойка и купена и продадена, техните суапове трябва да са с обратни знаци.

Коментар

Брокерът начислява суап по всяка една отворена позиция . На тик чарта това се получава, защото брокерът ти в този момент е разширил спреда. Можеш да запишеш всичко което става на екрана. Единият вариянт е с бутона PrtSc (print screen) и след това обработиш изображението например с pаint програмата

Поздрави
                            Благодаря ти за отговора,

за сейфането на чарта - пробвах го - става,

за суапа обаче пак не разбрах -

брокера начислява, обаче нали когато имаш една двойка и купена и продадена, техните суапове трябва да са с обратни знаци.

В случая имам отворена бай е/$ и отворена сел е/$. Не би трябвало и двата суапа да са отрицателни.
                            Лек ден

Коментар

Добро утро Господа!

Въпреки че съм зелен тука имам един въпрос:

Защо брокерът ми начислява суап и на сел и на бай евро/долар в една и съща нощ? Не трябва ли единия да е отрицателен, а другия +, или поне 0?
                              На същия брокер на тик чарта стана нещо интересно, червената линия скочи рязко надолу, а синята не мръдна - това нормално ли е? И как мога да сейфна тик чарта за спомен?

Поздрави и успешен ден на всички!
                              Брокерът начислява суап по всяка една отворена позиция . На тик чарта това се получава, защото брокерът ти в този момент е разширил спреда. Можеш да запишеш всичко което става на екрана. Единият вариянт е с бутона PrtSc (print screen) на клавиатурата и след това обработиш изображението например с pаint програмата

Поздрави

Коментар

• Добро утро Господа!

Въпреки че съм зелен тука имам един въпрос:

Защо брокерът ми начислява суап и на сел и на бай евро/долар в една и съща нощ? Не трябва ли единия да е отрицателен, а другия +, или поне 0?
                                На същия брокер на тик чарта стана нещо интересно, червената линия скочи рязко надолу, а синята не мръдна - това нормално ли е? И как мога да сейфна тик чарта за спомен?

Поздрави и успешен ден на всички!

Коментар

Working...
                                X