IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.9

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Svetlin Разгледай мнение
    Изучиш ли ценовото движение ще разбереш, че пазарите са много по-лесни отколкото изглеждат и няма нужда да се усложняват.
    Това ми звучи ми като аксиома, но за съжаление аксиоми на този пазара НЯМА. Може би през погледа на анализатора това не е така, но ако си трейдър това трябва да ти е до болка известно.

Коментар

Изучиш ли ценовото движение ще разбереш, че пазарите са много по-лесни отколкото изглеждат и няма нужда да се усложняват.
      За книгата ти съм чувал през годините все положителни отзиви, което те прави различен спрямо останалите БГ автори, които определено пасат трева вместо да гледат чартове.
      Като ти гледам постовете тук обаче ми се струва, че ти си поредният "техничар", който е екипиран с клишета на приказки, а на практика прави обратното.
      Първоначално изпратено от Svetlin
      На 1.2500 има бариера на DNT структура. С голяма вероятност ще я защитават. По-безопасно беше да се изчака над 1.2480, но стопът отива над фигурата. Може и много малък стоп и втора проба малко под 1.2500. При положение че са минали вече 3 фигури днес при дневен ATR(100) 151 пипа, най-добрият вариант е вход с 1/2 позиция малко над 1.2480, втори вход малко под фигурата с другата 1/2 и стоп над фигурата.
      Първоначално изпратено от Svetlin
      Объркал съм с 5 пипа стопа, но на такава позиция аз бих сложил стоп над 1.2750. Трябва да уточня, че такива позиции не отварям и за мен стоп над 10 пипа е голям, а над 20 огромен.

Коментар

Рукито може да е новобранец, но е абсолютно прав. Няма смисъл да усложняваш търгуването с Елиът. Ако играеш нещо като 1-2-3 просто видиш ли по-нисък връх или по-високо дъно търсиш вход примерно чрез обръщащ кендъл. Тази стратегийка става все по-модерна. Във форуми има доста теми по въпроса. Изучиш ли ценовото движение ще разбереш, че пазарите са много по-лесни отколкото изглеждат и няма нужда да се усложняват.
        Добро утро,
        ей голям кеф това съботното кафе.
        Светлине благодаря ти за съвета със сигурност си доста напред с опита от мен , но Елиът не ме затормозява дори и на 1мин чарт, защото се занимавам почти 7 години с него и нахвърлянето на някой идейка не ми отнема много време. А да ли е грешна или не ММ оправя до някъде проблема.
        За ползите от Елиот, например: 1-2-3 в четвърта вълна (или в какъвто и по-плитък рейндж на малките фреймове) е особено благодатна за казината, защото с няколко неуспешни опита за вход неусетно ще профукаш 50-60 писа, че затова гледам да филтрирам сигнала с Елиот т.е. да стоя на страна.

Коментар

• Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
          то и при мен нещата са опростени, например : 1.имаш възходящ канал 2. пада подкрепата с петица 3.изчакваш с тройка да се коригира пробива. 4 по възможност влизаш близо до хая (защото там най-евтино за стопа). нещо като 1-2-3 или всякаквите му варианти само че филтрирано през Елиът.
          Рукито може да е новобранец, но е абсолютно прав. Няма смисъл да усложняваш търгуването с Елиът. Ако играеш нещо като 1-2-3 просто видиш ли по-нисък връх или по-високо дъно търсиш вход примерно чрез обръщащ кендъл. Тази стратегийка става все по-модерна. Във форуми има доста теми по въпроса. Изучиш ли ценовото движение ще разбереш, че пазарите са много по-лесни отколкото изглеждат и няма нужда да се усложняват.

Коментар

• Руки, а покупките от 2615 и 2642 ги отворих осъзнавайки, че контря пазара, което се разминава и с принципите ми, но там бях само с 0.1 лоата (за спорта ), а 1.2642 още ми стои със стоп 1.2654, което естествено, че не е добра идея, но пък деня ми като цяло беше повече от успешен.
            Поздрави и размазваща почивка на всички!

Коментар

то и при мен нещата са опростени, например : 1.имаш възходящ канал 2. пада подкрепата с петица 3.изчакваш с тройка да се коригира пробива. 4 по възможност влизаш близо до хая (защото там най-евтино за стопа). нещо като 1-2-3 или всякаквите му варианти само че филтрирано през Елиът.
              щом ти върши работа и ти вади пари , защо не
              Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнение
                Пробвай Price Action.
                рано или късно ще стигнеш до него
                нещата трябва да са максимално прости, особено на малките фреймове , където няма място за грешки
                KISS /Keep It Simple Stupid /

Коментар

незнам, до сега несъм открил по добър вариант за анализ и начин на определене на вход от Елиот + канали (пробив/запазване). а 5 мин е лесно на 1минутния е малко по трудоемко.
                  Пробвай Price Action.
                  рано или късно ще стигнеш до него
                  нещата трябва да са максимално прости, особено на малките фреймове , където няма място за грешки
                  KISS /Keep It Simple Stupid /
                  Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

е вероятности де.
                    нужно ли е да ги усложняваш с 3-ти от 5-ти на ендинг диагонали в 1-ва? и тва на 5 мин чарт? става мазало.
                    нещата са доста по-прости. почти като в бакалията
                    незнам, до сега несъм открил по добър вариант за анализ и начин на определене на вход от Елиот + канали (пробив/запазване). а 5 мин е лесно на 1минутния е малко по трудоемко.

Коментар

недей бе човек аз до сега си мислих че форекс търговията е залагане на вероятности, а ти на бакалия го обърна (купуваш за 1лев/продаваш 1.3) иначе и аз съм привърженик на плиткия и нулев стоп и близките цели, което не се приветства от местните казина.
                      е вероятности де.
                      нужно ли е да ги усложняваш с 3-ти от 5-ти на ендинг диагонали в 1-ва? и тва на 5 мин чарт? става мазало.
                      нещата са доста по-прости. почти като в бакалията

Коментар

хич не са ми ясни тия вълни удължени скъсени и прочие само главоболие докарват , но не и пари
                        а да залагаш си има казина тука търгуваме
                        недей бе човек аз до сега си мислих че форекс търговията е залагане на вероятности, а ти на бакалия го обърна (купуваш за 1лев/продаваш 1.3) иначе и аз съм привърженик на плиткия и нулев стоп и близките цели, което не се приветства от местните казина.

Коментар

Гледай сега майсторе заложих на синия вариант (удължена трета вълна) от приложената графика и там 3-5 ми се скъси доста (ако небъркам или прибързвам ). Поздравления за точните входове. http://prikachi.com/images/964/2309964U.png

хич не са ми ясни тия вълни удължени скъсени и прочие само главоболие докарват , но не и пари
                          а да залагаш си има казина тука търгуваме

Коментар

новобранеца по това време вече беше лонг

Гледай сега майсторе заложих на синия вариант (удължена трета вълна) от приложената графика и там 3-5 ми се скъси доста (ако небъркам или прибързвам ). Поздравления за точните входове. http://prikachi.com/images/964/2309964U.png

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнение
                              Здраве желая !

Като ги съдиш, да не се препънеш гледай
                              Има поне 6-7 факта с които могат да излязат чисти от ситуацията.
                              А защо и поради каква причина стопове и лимити трябва да се изпълняват абсолютно точно ?
                              Питам само за нуждите на статистиката

Поздрави и наздраве !
                              Тук Бат Седефчо го подкрепям с двете ръце, с които държа и 2 две бири!

Единият от фактите е, че точно в този момент може да вземеш цената от 5 или 6 произволно избрани брокера и цената на всеки един от тях ще се различава от тази на другите (най-малко с фракционния пункт). И тук започваш да с чудиш при кого е вярната цена!
                              И накрая излиза, че и всичките са верни, защото котировките идват от различни доставчици.

Успех на всички колеги!
                              Come in my blue sky

Коментар

новобранеца по това време вече беше лонг

+1

Коментар

Working...
                                X