Първоначално изпратено от Svetlin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX Архив 2.9
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Svetlin Разгледай мнениеИзучиш ли ценовото движение ще разбереш, че пазарите са много по-лесни отколкото изглеждат и няма нужда да се усложняват.
Като ти гледам постовете тук обаче ми се струва, че ти си поредният "техничар", който е екипиран с клишета на приказки, а на практика прави обратното.
Първоначално изпратено от SvetlinНа 1.2500 има бариера на DNT структура. С голяма вероятност ще я защитават. По-безопасно беше да се изчака над 1.2480, но стопът отива над фигурата. Може и много малък стоп и втора проба малко под 1.2500. При положение че са минали вече 3 фигури днес при дневен ATR(100) 151 пипа, най-добрият вариант е вход с 1/2 позиция малко над 1.2480, втори вход малко под фигурата с другата 1/2 и стоп над фигурата.Първоначално изпратено от SvetlinОбъркал съм с 5 пипа стопа, но на такава позиция аз бих сложил стоп над 1.2750. Трябва да уточня, че такива позиции не отварям и за мен стоп над 10 пипа е голям, а над 20 огромен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Svetlin Разгледай мнениеРукито може да е новобранец, но е абсолютно прав. Няма смисъл да усложняваш търгуването с Елиът. Ако играеш нещо като 1-2-3 просто видиш ли по-нисък връх или по-високо дъно търсиш вход примерно чрез обръщащ кендъл. Тази стратегийка става все по-модерна. Във форуми има доста теми по въпроса. Изучиш ли ценовото движение ще разбереш, че пазарите са много по-лесни отколкото изглеждат и няма нужда да се усложняват.
ей голям кеф това съботното кафе.
Светлине благодаря ти за съвета със сигурност си доста напред с опита от мен , но Елиът не ме затормозява дори и на 1мин чарт, защото се занимавам почти 7 години с него и нахвърлянето на някой идейка не ми отнема много време. А да ли е грешна или не ММ оправя до някъде проблема.
За ползите от Елиот, например: 1-2-3 в четвърта вълна (или в какъвто и по-плитък рейндж на малките фреймове) е особено благодатна за казината, защото с няколко неуспешни опита за вход неусетно ще профукаш 50-60 писа, че затова гледам да филтрирам сигнала с Елиот т.е. да стоя на страна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнението и при мен нещата са опростени, например : 1.имаш възходящ канал 2. пада подкрепата с петица 3.изчакваш с тройка да се коригира пробива. 4 по възможност влизаш близо до хая (защото там най-евтино за стопа). нещо като 1-2-3 или всякаквите му варианти само че филтрирано през Елиът., но е абсолютно прав. Няма смисъл да усложняваш търгуването с Елиът. Ако играеш нещо като 1-2-3 просто видиш ли по-нисък връх или по-високо дъно търсиш вход примерно чрез обръщащ кендъл. Тази стратегийка става все по-модерна. Във форуми има доста теми по въпроса. Изучиш ли ценовото движение ще разбереш, че пазарите са много по-лесни отколкото изглеждат и няма нужда да се усложняват.
Коментар
-
Руки, а покупките от 2615 и 2642 ги отворих осъзнавайки, че контря пазара, което се разминава и с принципите ми, но там бях само с 0.1 лоата (за спорта), а 1.2642 още ми стои със стоп 1.2654, което естествено, че не е добра идея, но пък деня ми като цяло беше повече от успешен.
Поздрави и размазваща почивка на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнението и при мен нещата са опростени, например : 1.имаш възходящ канал 2. пада подкрепата с петица 3.изчакваш с тройка да се коригира пробива. 4 по възможност влизаш близо до хая (защото там най-евтино за стопа). нещо като 1-2-3 или всякаквите му варианти само че филтрирано през Елиът.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениеПробвай Price Action.
рано или късно ще стигнеш до него
нещата трябва да са максимално прости, особено на малките фреймове , където няма място за грешки
KISS /Keep It Simple Stupid /
Коментар
-
Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнениенезнам, до сега несъм открил по добър вариант за анализ и начин на определене на вход от Елиот + канали (пробив/запазване). а 5 мин е лесно на 1минутния е малко по трудоемко.
рано или късно ще стигнеш до него
нещата трябва да са максимално прости, особено на малките фреймове , където няма място за грешки
KISS /Keep It Simple Stupid /Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениее вероятности де.
нужно ли е да ги усложняваш с 3-ти от 5-ти на ендинг диагонали в 1-ва? и тва на 5 мин чарт?става мазало.
нещата са доста по-прости. почти като в бакалията
Коментар
-
Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнениенедей бе човек аз до сега си мислих че форекс търговията е залагане на вероятности, а ти на бакалия го обърна (купуваш за 1лев/продаваш 1.3)иначе и аз съм привърженик на плиткия и нулев стоп и близките цели, което не се приветства от местните казина.
нужно ли е да ги усложняваш с 3-ти от 5-ти на ендинг диагонали в 1-ва? и тва на 5 мин чарт?става мазало.
нещата са доста по-прости. почти като в бакалиятаТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениехич не са ми ясни тия вълни удължени скъсени и прочиесамо главоболие докарват , но не и пари
а да залагаш си има казинатука търгуваме
иначе и аз съм привърженик на плиткия и нулев стоп и близките цели, което не се приветства от местните казина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнениеГледай сега майсторезаложих на синия вариант (удължена трета вълна) от приложената графика и там 3-5 ми се скъси доста (ако небъркам или прибързвам
). Поздравления за точните входове. http://prikachi.com/images/964/2309964U.png
хич не са ми ясни тия вълни удължени скъсени и прочиесамо главоболие докарват , но не и пари
а да залагаш си има казинатука търгуваме
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от NYSERookie Разгледай мнениеновобранеца по това време вече беше лонг
заложих на синия вариант (удължена трета вълна) от приложената графика и там 3-5 ми се скъси доста (ако небъркам или прибързвам
). Поздравления за точните входове. http://prikachi.com/images/964/2309964U.png
Коментар
-
Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho Разгледай мнениеЗдраве желая !
Като ги съдиш, да не се препънеш гледай
Има поне 6-7 факта с които могат да излязат чисти от ситуацията.
А защо и поради каква причина стопове и лимити трябва да се изпълняват абсолютно точно ?
Питам само за нуждите на статистиката
Поздрави и наздраве !!
Единият от фактите е, че точно в този момент може да вземеш цената от 5 или 6 произволно избрани брокера и цената на всеки един от тях ще се различава от тази на другите (най-малко с фракционния пункт). И тук започваш да с чудиш при кого е вярната цена!
И накрая излиза, че и всичките са верни, защото котировките идват от различни доставчици.
Успех на всички колеги!Come in my blue sky
Коментар
Коментар