If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да,и аз сметам,че това беше с покачването,преди малко имам задействан ордер сел лимит на 1.2800.Оттук тръгваме по тая схема надолу,картинката я бях постнал наскоро в темичката на Новака:
Разсърдихте Тандема. Иначе щеше да ви го каже...
Това си е вход "с рогата напред". Поне някакъв обръщащ модел да се беше оформил...
Използвам го със стандартните настоики 12, 26 , 9. Пробвах и с други 13-34-9; 5-34-7 и т.н , но ми се струва че със стандартните работи най - добре на малка графика. Отварям само дълги за да мога да се концентрирам и по лесно да ги следя. Мисълта ми беше не да предлагам стратегия , а просто да видя дали някой е използвал подобна и с какви резултати. Разбира се би било добре да обясни и как решава да влезе в позиция. Аз още го мъдря това.
Преди време, януари 2006 г., питах в зоната каква е логиката да ползвате МАЦК на малки графики. Имаше там един ГЕО дето ми отговори.
Ето и отговара му.
Индикатора МАСД е измислен от Джералд Апел. Когато това е ставало работното време на БОРСИТЕ е било шест дневна работна седмица, изплащането на порчките е било два работни дни СЛЕД днешния (или три работни дни преди края на седмицата) и работните дни в месеца са били 26.
Индикаторът с тези параметри има смисъл САМО за дневна графика. И за никоя друга и то при тази организация на седмично и месечно работно време на борсите.
Днес обаче не е така.
Ако искаш да работиш с този индикатор нарстройката му за дневна трябва де е 10 работни дни (за две седмици) 21 работни дни за месеца, и 7 за нулевата. Тя се получава като махнеш три дни от края на втората седмица, когато РЕАЛНО даваш парите на заявителя (депозанта).
Следователно за дневна настройката е 10, 21,7(според днешното работно време на борсите).
За седмична и месечна, логиката е друга. Индикатора има значение към ТОЧНО определена дата и е свързан с купоните по ДЦК, (тримесичия, спряма шестмесичие и всички по отделно, към края на годината).
Дълго е за обяснение (за месечна и седмична) и затова няма да ти го описвам. Ако си икономист, разгледай датите на падежите на ДЦК и сам ще намериш периодите. Това е логиката.
Как може да се върже това с минутна графика? Освен да смяташ колко минутни барчета има в една седмица?
Бягайте от дългото евро има банки на които са им дали пари за да спекулират и купуват през ливъридж и те го бутат нагоре.Всеки момент ще се сбият с едни други хора на маркета и онези ще ги пуснат в пропастта с главите надолу.ЕЦБ е против поскъпване на еврото , а тези са европейски брокита сработили се с ейжа , ЕЦБ ще ги побърка.
Използвам го със стандартните настоики 12, 26 , 9. Пробвах и с други 13-34-9; 5-34-7 и т.н , но ми се струва че със стандартните работи най - добре на малка графика. Отварям само дълги за да мога да се концентрирам и по лесно да ги следя. Мисълта ми беше не да предлагам стратегия , а просто да видя дали някой е използвал подобна и с какви резултати. Разбира се би било добре да обясни и как решава да влезе в позиция. Аз още го мъдря това.
Здравейте! Любопитно ми е някой използвал ли е като стратегия само MACD на едно минутна графика и какви резултати е постигнал за по - продължително време! Питам поради причината че от около месец се опитвам да я прилагам на демо и не дава лоши резултати. Отварям само дълги позиции при пресичане на сигналната линия слагам стоп на десет пипса и лимит на 15. Проблема е че изисква постоянно да се следи пазара.
Добре де, но кажи с какви настройки го използваш това MACD, със стандартни или други и защо влизаш само на дълги ?
Здравейте! Любопитно ми е някой използвал ли е като стратегия само MACD на едно минутна графика и какви резултати е постигнал за по - продължително време! Питам поради причината че от около месец се опитвам да я прилагам на демо и не дава лоши резултати. Отварям само дълги позиции при пресичане на сигналната линия слагам стоп на десет пипса и лимит на 15. Проблема е че изисква постоянно да се следи пазара.
добрийй ден за днес нивата са в % вероятност 1,2785-90% -то почти го доситгна 1,2827-60% , 1,2879-30%
По нагоре няма смисъл Не нося отговорност и не е препоръка за покупко- продажба !!!!
Коментар