IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.7

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Професия или хоби

Аз смятам ( съвсем скоро) да започна да се занимавам само с това. Както се вижда съм "начинаещ" (1.5г.практика с демо сметки), но отделям огромно количество време да се образовам. Имам разбира се сериозни притеснения и все още не се чувствам достатъчно подготвен и уверен. Тъй като съм нов и за форума, искам да попитам- има ли практика и техн. възможност да се пускат анкети от модератора. МОС -а задава хубава питанка, която е анкета и която не би ощетила или притеснола който и да е от участниците. КОЛКО СА ИКОНОМ. ОБРАЗОВАНИЕ?
    Аз бих питал:
    КОЛКО ОТ УЧАСТНИЦИТЕ СА ЗАНУЛИЛИ ПЪРВИТЕ СИ РЕАЛНИ СМЕТКИ?
    или:
    С КАКВИ СМЕТКИ (като стойност) ОПЕРИРАТЕ?
    и още много други въпроси, които биха били само от помощ на такаива като мен. А и не само.....

Коментар

• Първоначално изпратено от oldy Разгледай мнение
      Да, но това не означава, че тъна в разкош ... Дори бих казал, че живея по-скоро скромно (явно толкова съм и "добър"). Няма да преувелича, ако кажа, че стотици пъти ми се е искало да сменя попрището, но СВОБОДАТА, която ми дава този "занаят", винаги ме завръща (било то за добро или лошо) .
      " Добре е ,че ръководството на отбора не знае колко обичам баскетбола , защото съм готов да играя и без пари ! "

Отговор на Лари Бърд , на пресконференция след подписването на първия милионен контракт , на въпрос : "Как ще коментирате новия си договор с отбора на " Бостън Селтикс "? "
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от anonimen komardjia Разгледай мнение
        "?" = "паживьом увидим" ,
        Предполагам си забелязал и, че валутните пазари са доста динамични: ентусиазма, както се появява, така и изчезва, т.е. са "малко" непредвидими.
        Ако малко разбираш от тези неща (EW)ще забележиш, че има безопасни входове, когато мечките и биковете гледат в една посока, но си мислят за различни неща Не важно какво си мислиш (да ли прогнозата ти ще се сбъдне), важно е правилната посока, т.е. аз понеделник например мога да дебна за дълго ойро, като си мисля, че 2-ра (корекция), и ти също, но ти да го възприемеш като импулс.
        ......а задачата на госпожа Возни не е лека, колкото и да ми е неприятен.
        Аз предлагам да добавим като филтър и вълците. По тях ще разбираме кога имаме пълнолуния и съответно ще използваме пълнолунията да прецезираме входа от към тайминг и посоката според някое ветрило на Ган или число от онзи квадрат с многото числа.
        Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Първоначално изпратено от volatilnia Разгледай мнение
          абе всеки път се чудя какви са тия питанки дето ги слагат зад номера на вълната.че то ако има питанка за какво въобще става въпрос пък и бат вознито там преди месец два пак не позна
          "?" = "паживьом увидим" ,
          Предполагам си забелязал и, че валутните пазари са доста динамични: ентусиазма, както се появява, така и изчезва, т.е. са "малко" непредвидими.
          Ако малко разбираш от тези неща (EW)ще забележиш, че има безопасни входове, когато мечките и биковете гледат в една посока, но си мислят за различни неща Не важно какво си мислиш (да ли прогнозата ти ще се сбъдне), важно е правилната посока, т.е. аз понеделник например мога да дебна за дълго ойро, като си мисля, че 2-ра (корекция), и ти също, но ти да го възприемеш като импулс.
          ......а задачата на госпожа Возни не е лека, колкото и да ми е неприятен.

Коментар

• Първоначално изпратено от volatilnia Разгледай мнение
            абе всеки път се чудя какви са тия питанки дето ги слагат зад номера на вълната.че то ако има питанка за какво въобще става въпрос пък и бат вознито там преди месец два пак не позна
            Нали помниш в училище който е бил слаб ученик и винаги имаше питанки по контролните. Е тука е същото, не знаят и по навик ги слагат
            Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• абе всеки път се чудя какви са тия питанки дето ги слагат зад номера на вълната.че то ако има питанка за какво въобще става въпрос пък и бат вознито там преди месец два пак не позна

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                кой тренд визираш....
                .
                а движението до 1,47 защо го забравяш или за теб не съществува....

и пак за кой тренд говориш който ще обръщаме
                Зададе сумати въпроси. А дали наистина искаш отговор?
                Ще ползвам Возний, нали знаете, че съм му фен. Ето двата му варианта на седмична графика.

При основния вариант очаква цената да пробие долната граница на 1,1875 преди пробив на 1,5137.

При алтернативния вариант - обратното. Пробив на 1,5137 без слизане под 1,1875.
                И в двата варианта 1,47 е само част от по-голямо движение.
                А кой е трендът. Не разбирам много въпроса и ще отговоря пак чрез Возний и Елиът,

Предполагам, че става въпрос за Intermeniate или Primary. Ти какво мислиш?
                Last edited by GoDim; 17.10.2010, 13:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
                  Насимчо има интересни идеи и теории но той не е трейдър и като много други които пишат книжки знае всичко но само на теория
                  Запознат си много добре

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                    Доста се обърках ... имаме тренд , после нямаме тренд ами пулбак или суинг ( каквото и да значи това ) ....
                    Най-добре дай твоя чертеж и твоето виждане на нещата. Нека ние сме обърканите. Ето какво казва Ал Брукс. Цитирах го и преди.

A trend might be made of 10 swings, each
                    containing 1 to 4 pullbacks, and each pullback might have 1 to 4 legs. Also,
                    every up and downswing of any size is commonly referred to a leg, so the
                    distinctions are not very important, but each term carries a subtle distinction
                    with it.

Коментар

• StartUp за $100 000 000

Най-впечатляващата история, която съм чувал. Нищо общо с форекса.

Коментар

• Liquidity Trap' Plagues U.S., More Stimulus Is Required, Fed's Evans Says

http://www.bloomberg.com/news/2010-1...vans-says.html

Коментар

• Първоначално изпратено от benzinoo Разгледай мнение
                          Точно се сетих, че в книгата си Надхитрени от случйността, Насим Талеб, се подиграваше с тези, които седели в метрото и гледали тик графиките непрестанно на джобен комп и хвалеше дериватите... !
                          Насимчо има интересни идеи и теории но той не е трейдър и като много други които пишат книжки знае всичко но само на теория

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
                            На седмична графика затворихме твръдо вътре в облака, не ни пусна да излезем, но сме над горната граница на възходящият канал. Долната граница на облака на седмична е на 1.3873, което съвпада със Tenkan-sen на D1. Абсолютно никакви симптоми, базирайки се на индикаторите, които имам, нямаме за обръщане! Абсолютно никакви! Всички индикатори на Седмична ни бутат нагоре, на Дневна-също!
                            Много е рано мечките да Го вадят...много е рано!
                            Смятам, че преди да чуем какво смята да прави Бени, няма опасност от корекция. До края на месеца съм дълъг, после ще видим.

Коментар

• Аз съм учил икономикс в университета. Но във форекса се иска най-вече интуиция! Останалото е брътвежи и сложни думички за тези, които искат да покажат на други, които хал хабер си нямат от форекс, че уж разбират финансовите процеси !

П.П
                              Точно се сетих, че в книгата си Надхитрени от случйността, Насим Талеб, се подиграваше с тези, които седели в метрото и гледали тик графиките непрестанно на джобен комп и хвалеше дериватите... !
                              shit happens...

Коментар

• Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                                За да видиш тренда погледни малко повечко барове. Аз гледам (задал съм като параметър) 256 бара. И ако до 1,6035 трендът е би нагоре, то в момента има корекция надолу.
                                кой тренд визираш....
                                Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                                След 1,6035 сме направили едно колебание (swing) надолу до 1,2329 после колебание нагоре до 1,5142 и второ надолу до 1,1876. В момента правим второ колебание нагоре. Тази седмица има обръщащ бар, който още не е довел до обръщане, но такава вероятност съществува. Необходимо е цената да слезе под дъното на барчето - 1,3776. Това ще е индикация за най-малко 2-3 бара (седмици) pullback
                                .
                                а движението до 1,47 защо го забравяш или за теб не съществува....
                                Първоначално изпратено от GoDim Разгледай мнение
                                За обръщане на тренда може да гледаме когато цената слезе под 1,1876. А за продължаването му (спомняш си, че до 1,6035 е нагоре) може да гледаме едва след покачване над 1,5142.
                                и пак за кой тренд говориш който ще обръщаме
                                Доста се обърках ... имаме тренд , после нямаме тренд ами пулбак или суинг ( каквото и да значи това ) ....

Коментар

Working...
                                X