IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко сме жалки българите!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от konan12 Разгледай мнение
    Българина да го събудиш от ежедневието трябва да го нагрубиш иначе много мили думи сме чували!!!
    Защо трябва да събуждаш българина от ежедневието?
    Няма смисъл, още повече че докато у нас не приключим с прехода и реформите, няма за къде толкова да бързаме. Време трябва, нищо не става за един ден.
    Но патриотизма следва да си го ценим, а не да се поддаваме на самосъжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от Кака Дечка Разгледай мнение
      Виж сега, и аз съм от село,
      и си живеех там когато на малкия чернобял "София 79" казаха, че ще приемем демокрацията и ще станем демократична страна. Не съм завършил политология, нито разбирам нещо от партии, просто от телевизора казват, че сме демокрация и аз питам - не беше ли това смисъла на демокрацията?
      "Думата „демокрация“ произлиза от древногръцки език: "δημοκρατία" - „δήμος“ - демос означава „народ“, а „κράτος“ — кратос означава сила, власт: буквалното значение на думата „демокрация“ е „народовластие“. Терминът също така понякога се използва като мерило за степента на влияние на народа върху собственото им управление."
      Цитата е от Укипедия.

Въпроса ми е: Къде е влиянието на хората върху собственото им управление ?
      Защото за последните 22 години "демокрация" ни предлагат за управляващи от обесник нагоре. И реално избор няма. Избираме по-малкото зло, а не по-голямото добро.
      Докато избираме по-малкото зло и не можем да участваме пряко в избора на кандидатурите за управляващи, НЯМА демокрация.

Преди време един познат започна да ми говори за демокрация и управление от социалните мрежи и т.н.
      Няма такива филми !
      В държави с утвърдена "демокрация", като Англия например, в момента в който станаха бунтовете се заговори за по-голям контрол върху социалните мрежи от страна на правителството и възможността за ограничаване на достъпа при извънредни положения.
      Лицемерно нали ? Защото само преди няколко месеца търсиха начин да пуснат фейсбук-а на хората в държави като Либия, Египет и т.н., прескачайки официалната власт. За да могат хората да се организират и да рушат управлението. Не искам да коментирам управлението. Добро или лошо то е някаква форма на организиране на нещата.

Но както казват от бТВ - "Истината е въпрос на гледна точка." Хем смешно, хем не е.

Коментар

Българина да го събудиш от ежедневието трябва да го нагрубиш иначе много мили думи сме чували!!!
        Васил Левски: "Българинът обича свободата, но само ако му я поднесат на тепсия".

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
          Патриотизмът е нещо по-важно от това някой да те определи за жалък.
          То за да си помисли човек че българите са жалки, значи не е никакъв патриот.
          Патриотът дори и да види че положението е лошо, пак ще изправи глава и ще каже на света че тук е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
            Патриотизмът е нещо по-важно от това някой да те определи за жалък. То за да си помисли човек че българите са жалки, значи не е никакъв патриот.
            Патриотът дори и да види че положението е лошо, пак ще изправи глава и ще каже на света че тук е добре.
            От кога циганите станахте патриоти Я марш от тук
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

там е измислено !!!
              Обясни ми с повече думи, не съм в главата ти и не разбирам какво ми говориш? "Да така е ,но тогава защо закриха стопанствата които бяха измислени в САЩ" - кои стопанства са закрили?

Коментар

• Патриотизмът е нещо по-важно от това някой да те определи за жалък.
                То за да си помисли човек че българите са жалки, значи не е никакъв патриот.

Коментар

Кои стопанства измислени в САЩ са били закрити?
                  там е измислено !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    Като сме почнали да се самосъжаляваме

Единствените по-комплексирани и прости шофьори по БГ пътищата са румънците с голфове (не всички)... Тия дни покарах напред назад и до морето и съм отчаян от малоумието и глупостта на българския шофьор...
                    И аз покарах малко. Има една инициатива - "100 национални туристически обекта", която е много разпространена при нас (на село, за него говоря в предишния си пост). Маршрута ми беше на североизток, т.нар. Делиорман, известен още и като Лудогорие. В града, кръстен на основателя на нашата държава (в земите отсам Дунав), не работеше нищо и нямаше кой да ми обясни къде са обектите, които търся, добре че работеше ритуалния дом, та там един младеж ме упъти. А за града Разград - специални похвали - беше пълно с табели за римския град Абритус, който си и работеше. И в самия град имаше табели за всички близки по-големи населени места.

Коментар

• Първоначално изпратено от Wizi Разгледай мнение
                      Ммммм ... Како я кажи че съм простичък от село. Къде е тази демокрация. Щото всички за нея говорят, а никой не я е виждал.
                      Виж сега, и аз съм от село,
                      и си живеех там когато на малкия чернобял "София 79" казаха, че ще приемем демокрацията и ще станем демократична страна. Не съм завършил политология, нито разбирам нещо от партии, просто от телевизора казват, че сме демокрация и аз питам - не беше ли това смисъла на демокрацията?

Коментар

Да така е ,но тогава защо закриха стопанствата които бяха измислени в САЩ.
                        Кои стопанства измислени в САЩ са били закрити?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          По-жалкото е, че винаги и главно им връзваме.
                          А, Берти, да знаеш, на хамбургерите не само размерът им куца. Много стерилна атмосферата там бе, пусто - дори да се омажеш, пак ще е само мазнина - къде е родната калчица, да му се не види ?

Пък за футбола, нали знаете - негова родина е Англия. Тук не е нито достатъчно мокро, както там, нито достатъчно топло, както в Бразилия, нито е студено, като в Швеция или сухо, като в Африка...Само климатът е виновен, да знаете
                          Незная кой е виновен за футбола. Ние все падаме ,но футболистите все по забогатяват идвами една мисъл, че са вързани с еврофутбола.

Коментар

• Като сме почнали да се самосъжаляваме

Единствените по-комплексирани и прости шофьори по БГ пътищата са румънците с голфове (не всички)... Тия дни покарах напред назад и до морето и съм отчаян от малоумието и глупостта на българския шофьор...
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не беше ли смисъла на демокрацията хората да си избират какво да ядат?
                              Ммммм ... Како я кажи че съм простичък от село. Къде е тази демокрация. Щото всички за нея говорят, а никой не я е виждал.

Коментар

Не беше ли смисъла на демокрацията хората да си избират какво да ядат?
                                Да така е ,но тогава защо закриха стопанствата които бяха измислени в САЩ.

Коментар

Working...
                                X