Първоначално изпратено от vinsa
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Швейцария върза франка за еврото
Collapse
X
-
Който е купил EURCHF сега се гуши яко, аз купих 3 лота и съм на печалба 3500 евро за 4 дни, вече е късно да се купува, сори, казах ви преди няколко дни купувайте, който ме е чул е спечелил, сега гоня 18 000 евро за няколко дни чакам да удари 1,3 и закривам. Ако стане стане, ако не здраве да е, тъй или иначе сега е момента за големия удър, който е купил да държи поне до 1.3 от малко няма смисъл, такъв шанс повече може и да не видите, досега е нямало в историята на форекса такова изкуствено дъно.Мнението си е мое, но загубите са за Ваша сметка :P
Коментар
-
Ето още една интерпретация по въпроса, която малко се различава от долната: http://sobstvenbiznes.net/da-spechel...soros-a79.html
Според мен Сорос просто се е възползвал от недостатъците на политическата система. В момента се открива подобна възможност и при франка, понеже ойрото е бездънно и въпреки обещанията и позитивните думи на някои европейски лидери, структурните проблеми в Еврозоната не са решени дори и малко!Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение..Провалянето на паунда и обира на Банк оф Ингланд в началото на 90-те не е случайно. Тогава се решаваше дали Великобритания ще стане член на европейския валутен механизъм, който по късно прерастна в обща валута. със срутването на паунда Великобритания остана извън финансовата интеграция в Европа, което бе в интерес на САЩ!..
Джордж Сорос и & срещу Британския паунд http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...2&df=8&dflid=3
Всъщност, разглеждайки чисто фундаментално планирането на тази сделка и състоянието на паунда тогава, не можем да не забележим следното. Чисто технически паунда не е имал възможност за движение към покачване заради (ERM), а ако се провали то печалбата би била голяма за тези заели позиция срещу него. Така и риска за пула инвеститори оглавяван от Сорос е бил със залог 10 към 1. Тоест в най-лошия случай и при положение, че не са оценили правилно ситуацията са можели да загубят около 10-на % от капитала си, а шанса за печалба е бил голям. Кулминацията е на 16 септември 1992 година, когато английската банка вдига основната лихва от 10 на 12%, с цел да изкуши спекулантите да купуват британски лири. Правителството и Bank of England се надявали по този начин да предизвикат търсене на паунди, което да неутрализира натиска на продавачите. Натиска продължава, като банката дори обещават по-късно същия ден да вдигне лихвите до 15%. Ефекта обаче е нулев. Пула спекуланти Сорос, Джо Люис и &, обаче държат на позициите си срещу паунда, които вече им носят печалба и нямат никакво намерение да се отказват от откритите си вече позиции, срещу празни обещания за евентуални бъдещи, може би покачвания, твърде абстрактни основани на надежди без икономически пълнеж, фундаментално и чисто технически празни.
Британското правителство и Bank of England осъзнали, че опита за изкуствено запазване на високия курс на паунда, ще им струва милиарди.
Нещо още по темата - "По мнение на Ламонт (министъра на финансите), милиарди лири стерлинги са били похарчени в безплодни опити да се удържи курса на лирата в необходимите граници. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%...B6%D1%8A%D1%80Last edited by Jay Gould; 16.09.2011, 00:18.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНадявам се от теб някога да науча нещо, но вече съм изгубил надежда. Не че нещо криеш, просто толкова си знаеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеКато не знаеш нещо, по-разумно е да научиш за него, отколкото да плямпаш незнаещ!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе се напъвам, а обяснявам на непосветените. Сорос ВЕЧЕ не управлява и грам чужди пари. По неговите собствени думи ВЕЧЕ управлява само своите и на семейството си пари! И това стана откакто спекулацията му спрямо златото и среброто се провали. Такива са фактите. Въпросът какъв е бил преди този момент % на привлечените акцоинери в Куантум не е изобщо важен. Важното е че вече този % е кръгла нула.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеМи, като не знаеш, що се пънеш ?!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНе говоря наизуст. Чел съм изявление на самия Сорос по този повод. Ето защо пак ще повторя... Сорос върна на акционерите в Куантум ВСИЧКИ техни дялове на 100%. Не зная какъв % е това. Не съм му светил. Този фонд не е борсово търгеум на регулиран пазар и няма обществено достъпна информация за него. Надявам съм отговорил на интересуващите те въпроси по задоволителен начин! Ако имаш достоверна информация за този % може да я споделиш и да посочиш източника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеСтига говори наизуст, кажи колко пари върна Сорос и колко % от фонда са товаСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНяма нужда да се надяваш. Достатъчно е да прочетеш, какво съм ти написал. Ако не можеш да го схванеш, прочети го по-бавно.
Няма никакво противоречие. Продаваха сребро даже и под 35-34 за да го свалят под 30, но не успяха.
Ако са от службите, както твърдиш, някак ще се случи.
Стига говори наизуст, кажи колко пари върна Сорос и колко % от фонда са това
Не че го харесвам!
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеНадявам се не си загубил много от среброто.
Няма никакво противоречие. Продаваха сребро даже и под 35-34 за да го свалят под 30, но не успяха.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеОт 2-3 месеца насам... Допреди това управляваше парите на акционерите във фонда Куантум. По негови собствени думи, както вече обясних, от края на Май когато дирижирано свалиха цената на среброто и след това загубиха огромни пари защото и среброто и златото възстановиха, Сорос управлява САМО свои собствени и на семейството си пари. От отгава, всички знаем, златото дори направи нови върхове! Иначе, публична тайна е, че Сорос винаги е търгувал с пари на фирми свързани със службите и служещи за паравн на техните операции. Разбира се, ползва и съответната вътрешна информация достъпна на тези служби.
Провалянето на паунда и обира на Банк оф Ингланд в началото на 90-те не е случайно. Тогава се решаваше дали Великобритания ще стане член на европейския валутен механизъм, който по късно прерастна в обща валута. със срутването на паунда Великобритания остана извън финансовата интеграция в Европа, което бе в интерес на САЩ!
Не мога да разбера откъде е това убеждение че съм загубил пари от среброто... Няма такова нещо! Среброто е сладко нещо. То тепърва ще наваксва изоставането си от възходящия тренд при златото.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеСорос управлява предимно свои пари
Провалянето на паунда и обира на Банк оф Ингланд в началото на 90-те не е случайно. Тогава се решаваше дали Великобритания ще стане член на европейския валутен механизъм, който по късно прерастна в обща валута. със срутването на паунда Великобритания остана извън финансовата интеграция в Европа, което бе в интерес на САЩ!
Не мога да разбера откъде е това убеждение че съм загубил пари от среброто... Няма такова нещо! Среброто е сладко нещо. То тепърва ще наваксва изоставането си от възходящия тренд при златото.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеА относно колегата който дава съвет да не се затваря губещи позиции...По добре 100 евро загуба днес отколкото 3 К след седмица .Мнението си е мое, но загубите са за Ваша сметка :P
Коментар
Коментар