Първоначално изпратено от valio1900
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БНБ трябва да продаде златото веднага!!!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ef4e Разгледай мнениеДа ...тези количества които вече съществуват ,...но световните залежи не са безкрайна величина ..това имах предвид !То злато ще си има но ще добиват все по малко !
п.п. и не съм Ефчев !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ef4e Разгледай мнениеДа ...тези количества които вече съществуват ,...но световните залежи не са безкрайна величина ..това имах предвид !То злато ще си има но ще добиват все по малко !
п.п. и не съм Ефчев !Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеМоето скромно мнение по въпроса. Скъпо или евтино е златото. Винаги го сравнявате с хартиените кинти. Ами сравнете го с нещо реално. Например курви Така де имало ги е и преди златото. Та нека да видим колко струваха курвите когато златото беше 350 и колко струват сега Та като се замисли малко човек - балон ще да е тва злато
Не мисля, че при злото може да се използва теорията за балона.Last edited by fickata; 31.07.2011, 21:36.Много добре изглеждащо средностатистическо българско прасе, мутирало по време на чернобилската радиа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЕфчев - само една забележка - златцето няма как да свърши, защото то не се губи или унищожава, а само сменя формата и собственикът си.
п.п. и не съм Ефчев !Всичко хубаво започва с "П" -патета,праскови,пари,пиене , палачинки,партита,плажове , Порше,Прада ..
Коментар
-
Аз съм писал за златото и преди. Знам място в България на което може да се промива грамче две на ден... с ръчна промивка без никаква химия... пък нека не се произвежда... за няколко месеца труд ще си имам повече от запаса на Императора, като е толкова ценно.
Ако удари голямата хипер инфлация и ми фалират бизнесите, при 5-6000 долара ще почна да се замислям. При 10 000 ще извадя старите златарски корита на прадядо (от преди комунизма).
При 400 долара ми беше евтино да се захвана, при 1600 още продължава да ми се струва евтино да видим дали наистина ще скочи толкова че да има смисъл и дали много хора няма да се захванат.
Коментар
-
"В последните няколко години централни банки спонсорират не безопасния секс ,обхванал пазара;-))Един от подаръците 2008 беше около 600 милиарда $.За мащaбиране--- те са еквивалент на унции злато,много,много,ама наистина много--400 милиона унции злато!( Според пикселите на мониторите,kitco.com.....;---^-))
За по нагледно в тонове-12 000 тона на кюлчета.В целия свят наличното злато е съизмеримо само с коледните подаръци 2008.Възможно ли е сега цената на реални сделки с физическо злато да е oколо 6000$/унция ......? [url]http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=3346[/url Зад куписите се говори че автора на темата бил арменец с ник "Златaрчето"
http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=3346Last edited by Minavast; 31.07.2011, 21:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение... Та нека да видим колко струваха курвите когато златото беше 350 и колко струват сега ......Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPEKO Разгледай мнениеСпоред мен златото вече започна да прави своя връх, какъвто скоро няма да видим.(Не съм казал, че е направило връх)
Ако БНБ продаде бързо златото от валутните си резерви има шанс да не фалира правителстото поне още 1 г.
Дано някой в БНБ има акъл в главата ,ДАНО!!!!
Коментар
-
Моето скромно мнение по въпроса. Скъпо или евтино е златото. Винаги го сравнявате с хартиените кинти. Ами сравнете го с нещо реално. Например курви Така де имало ги е и преди златото. Та нека да видим колко струваха курвите когато златото беше 350 и колко струват сега Та като се замисли малко човек - балон ще да е тва злато
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеМи.. значи и имотите, акциите и т.н. са много по-ценни от котировките, щом парите в които се котират не струват...
1997-а сите бехме станали милионерини, но се страхувахме, че няма да има какво да пукаме на другият ден !!! Не помня да сме плюскали кинти... а зимбабвийците, дето бяха трилионери, а гладуваха?
Кинтите са само нещо, което временно сме приели като междинно средство за размяна - за да могат собственикът на дялово участие в могъщата компания и собственикът на 5-те декара земица да разменят благата си, ако пожелаят, а също така да се сдобият с прасе, пиене, моба или чепици, за да задоволи нуждите си. Това не означава, че кинтите са реални извън хартията и значението, което ВРЕМЕННО им даваме и че не можем да ги заменим с нещо друго. Някога златцето е вършело успешно работата на кинтите, защото е било стока, ставаща и за междинно средство за размяна на другите стоки, но това не означава, че само по себе си то не е стока.
Ефчев - само една забележка - златцето няма как да свърши, защото то не се губи или унищожава, а само сменя формата и собственикът си.
Трейдъров - пиша с такива думички, щото разнежвам при видът на Платинената Деси или Златният кинт - заради това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Всичко това дето с толкова страст и хъс се опитвате да обясните/предскажете/избегнете ще бъде подредено от евреите за около 1 месец. Какво взаимно надъхване само! Някои дори се опитват да бъдат обективни и по "научному" да се обяснят един друг. Такъв театър ни въртят господата с дебелите пури, хабер си нямаме :-)
А Спеко, аз не бих казал "идва връх", по скоро "е па тва нема накъде повече мааму". Което разбира се се оказва НЕВЯРНО веднага след като го изречеш на глас! :-) Същото важи и за обратното. Масова психология, нямам как.
plamenБоже, опази ми стопа, ако може!
Коментар
-
така за златото
Не разбирам от злато , но има резон да ръсте , но ми се струва , че балона е доста напомпен , не е време за покупки , по - скоро да се чака и при корекция да ес купува , но не по - малко от 50 % корекция ако стане разбира се
Но историята помни няколко политиески хода за събиране по доброзорен начин на златото и среброто от населението и в САЩ и в БГ , още се виждат по сергиите на номизматите , хартийки с номинал 20 златли лева и т.н .
Долара не е във възход определено , но историята не помни друга валута , която да се е запазила след 100 и повече години и да отидеш в банката и да си я смениш за по нова от същият номинал , докато марки , левове гулдени и кви ли не отдавана са в историята , включително и посотяно сменят паундите пример старите 20 паунад ги изтеглиха от обръщение и вече не можеш да си пазаруваш с тях - поправете ме ако се лъжа .
Болната от диабет световна икономика , скоро ще усети , втората вълна на кризата , включително и слънчев Китай ще пукне балона до 2013 г - 2014г. , да не забравяме как пищяха азиатските тигри като умрели котки . Япония повече от 20 години свива икономиката си и акциите и вървят в мечи тренд и още не се вижда краят му
Та моето мнение какво е , според мен сценалият е следнитя , видя се че наливането на ликвидност не проработи , икономиката се възстановява супер бавно , акциите ще падат индексите в щатите ще се сриват , петрола ще се върне на нива около 60-65 долара , защото тези цени от 100 и нагоре долара , вкарват света отново блатото , Златото ще се задържи за дълго време над 1000 долара , но мисля че ще корегира .
Очаквам след около 2-3 години да прочета , какво съм написал в този форум , преди пишех под име Асо и бяф казал , че нива на еврото над 1.45 ще провали европа и съм бил доста прав .
Сега ако не обезценят еврото , няма как да не се разтваря ножицата между севера и юга в еврозоната и бедният юг да не трупа дефицит , Според мен всичките пигс ще изпаднат в дефолт .
Коментар
-
Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнениеДоста си ми под нивото за да ти обяснявам, но ще приложа примерите на Асен.
Ако производството на една ябълка ти струва 1лв и успееш да я продадеш на 2лв, то следващата година ще можеш да произведеш 2 ябълки. И някой ще е купил 2 лв срещу долари например за да ти ги даде. Или търсенето на лв. за годината ще е 2 лв. Следващата година произвеждаш две ябълки и едната я изяждаш ще имаш 1 ябълка за продажба и нахранен производител.
И отново търсенето на лв. ще е 2лв, т.е курса няма да се промени, защото търсенето не се е променило.
За да увеличиш търсенето следващата година имаш два варианта:
1. да останеш гладен и да продадеш 2 ябълки
2. да вземеш от някой 1 лв на заем (ПЧИ) за да произведеш 3 ябълки.
Очевидно едва ли ще сме съгласни на вариянт 1 и тогава вземаме заем или ще имаме ПЧИ= 1лв.
Следващата година произвеждаме 3 ябълки и естественно едната си я хапваме или остават за продажба 2 ябълки. За да ги купи някой ще трябва да закупи 4лв или търсенето на левове ще се повиши, а от там и курса на лв.
Така ще си върнем 1лв ПЧИ които дължим и ще ни останат 3лв или колкото сме имали предната година. Което означава , че търсенето на лв. за следващата година ще се запази.
Първа година : Търговски баланс + ПЧИ =2лв+0лв=2лв
Втора година : Търговски баланс + ПЧИ =2лв+1лв=3лв
Трета година : Търговски баланс + ПЧИ =4лв-1лв=3лв
Надявам се да е достъпно.
Петър може да обясни къде тука намесва безработица,Лошите кредити,Спад на доходите ......
ти верно си слънчасал колегаLast edited by all_trader2; 31.07.2011, 16:24.
Коментар
Коментар