IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да наистина, Xman1 оправи си поста, тъй като си цитирал Бат ти Пешо, а излиза моя милост, като автор!

Пък и не съм съгласен с мнението на всичкото отгоре

Коментар

• голям ташак сте всички обаче ..компетентни по световни финанси , а една грешка си я влачите в сто поста ...не може да разбере човек кой какво мнение защитава..... Баси..
      .
      А иначе златото е пари само и единствено когато от него са сечени пари..т.е. така наречените монети с номинал и вид на валутата в която е сечен...Другото са празни приказки. То е просто един метал , който се води ценен поради определени характеристики и е приет от ЦБ и други за инвестиция ..и то със съответните си особености..освен това има и по специфични приложения ( накити и бижута) за това е толкова ценен и се почита от хората ..също така има и медицинско приложение ( наред с други ценни метали ) ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Не съм казал никъде че инвестицията в земя е най печелившото нещо.Та казваш че който е по силен щял да ми вземе земята и да произвежда той.Е тука не си познал.Щото като мен са много хора и много бързо силния ще иде в земята.Побеждава не по силния а по умния.Освен това по голямата част от земята се обработва от много яки и богати хора и не ми е ясно как така ще им я вземат.А и те нямат интерес да влизат в конфликти с дребните собственици.Опитай например да вземеш на Венци Върбанов земята със сила.А за циганите не се кахъри.Живея вече толкова време сред тях и ги познавам много добре.Има си начини да станат съюзници а не врагове.В днешно време не ти трябват много хора да си опазиш продукцията.В село пазят пет шест човека от частен СОД.Първите години имаше опити да се краде но завършваха с бой ма бой който те прави инвалид запалени каруци и застреляни коне.Днес циганите не барат изобщо не ходят по полето от юни до октомври.Едни момченца са опънали чадъри и са на пост въоръжени с прибори за нощно виждане.Като влезе каруцата с 10 мангала те звънят в офиса и за десет минути пристигат две жипки с 10 юнаци по 150 кила.После циганите тичат към село и викат ченгарлеске милиция.А златото доколкото ми е известно е доста тежък метал и малък обем тежи много.Незнам него къде ще го криете.А и металотърсачи има доста добри.В село колко римски монети извадиха иманярите.Като се опразнят магазините и спре тока градовете стават безполезна купчина бетон.Тогава никой няма да ти даде хляб или вода срещу злато.
        Добре де нали земеделския производител трябва да си продаде продукцията - срещу какво ще я даде, долари и евро?
        Last edited by simo.smo; 17.10.2011, 12:29.

Коментар

• [QUOTE=Xman1;1059160416]
          Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение

Това са пълни глупости, ако се стигне до такова време, инвестицията в земя също няма да има никаква стойност. Този който е по силен, ще ти вземе земята и той ще си произвежда. Всички тия договори в момента, няма да имат никаква стойност. Че то и сега без да е криза в България се заграбва земя........ как ще си я опазите тази земя при една евентуална криза........ с пушка ли.......... с автомат ли ?!

Обаче има два други интересни фактора в България........... бързо намаляване на населението + промяна на етническия модел........... така че много внимавайте къде купувате....... да не се окаже утре, че е невъзможно да си опазите земеделската продукция......... заради културните особености на определена група хора.
          Не съм казал никъде че инвестицията в земя е най печелившото нещо.Та казваш че който е по силен щял да ми вземе земята и да произвежда той.Е тука не си познал.Щото като мен са много хора и много бързо силния ще иде в земята.Побеждава не по силния а по умния.Освен това по голямата част от земята се обработва от много яки и богати хора и не ми е ясно как така ще им я вземат.А и те нямат интерес да влизат в конфликти с дребните собственици.Опитай например да вземеш на Венци Върбанов земята със сила.А за циганите не се кахъри.Живея вече толкова време сред тях и ги познавам много добре.Има си начини да станат съюзници а не врагове.В днешно време не ти трябват много хора да си опазиш продукцията.В село пазят пет шест човека от частен СОД.Първите години имаше опити да се краде но завършваха с бой ма бой който те прави инвалид запалени каруци и застреляни коне.Днес циганите не барат изобщо не ходят по полето от юни до октомври.Едни момченца са опънали чадъри и са на пост въоръжени с прибори за нощно виждане.Като влезе каруцата с 10 мангала те звънят в офиса и за десет минути пристигат две жипки с 10 юнаци по 150 кила.После циганите тичат към село и викат ченгарлеске милиция.А златото доколкото ми е известно е доста тежък метал и малък обем тежи много.Незнам него къде ще го криете.А и металотърсачи има доста добри.В село колко римски монети извадиха иманярите.Като се опразнят магазините и спре тока градовете стават безполезна купчина бетон.Тогава никой няма да ти даде хляб или вода срещу злато.

Коментар

• песимистите купуват злато ,
            оптимистите правят депозити,
            а реалистите изучават (купуват) АК74

майтап де...

майтап - на гол гъз си е .....

[QUOTE=Xman1;1059160416]

Това са пълни глупости, ако се стигне до такова време, инвестицията в земя също няма да има никаква стойност. Този който е по силен, ще ти вземе земята и той ще си произвежда. Всички тия договори в момента, няма да имат никаква стойност. Че то и сега без да е криза в България се заграбва земя........ как ще си я опазите тази земя при една евентуална криза........ с пушка ли.......... с автомат ли ?!

Обаче има два други интересни фактора в България........... бързо намаляване на населението + промяна на етническия модел........... така че много внимавайте къде купувате....... да не се окаже утре, че е невъзможно да си опазите земеделската продукция......... заради културните особености на определена група хора.
            Last edited by SStoilov; 16.10.2011, 23:42.

Коментар

• "покрай истерията с цената на ЗЛАТОТО - че видите ли "СветовнияТ Океан" - "пази" по ЕДНО КИЛО ЗЛАТО ЗА ВСЕКИ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО" Много е интересна технологията за извличане на uran235 и злато от морска вода.В Japan преди 30год са правили опити, като пионери в йонообменни смоли.Но продават интелект,а урана и златото си го купуват
              все още

Коментар

За мен златото не е никаква ценност.Който смята че е ценност негова си работа.В момент на тотална криза никой няма да ти даде дори чаша вода и комат хляб срещу кило злато.Дано не се стига дотам.Това е някаква масова заблуда.Луди хора.
                Бате Пешо,
                Не се бой - ЗЛАТО има за всички
                Наскоро - четох - покрай истерията с цената на ЗЛАТОТО - че видите ли "СветовнияТ Океан" - "пази" по ЕДНО КИЛО ЗЛАТО ЗА ВСЕКИ ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО
                Аре честито на печелившите - та значи всеки може да си заложи този килограм като обезпечение и да ПОЛУЧИ по около 54.000 USD
                Все пак гарантирант му е СветовнияТ Океан
                Па утре ако вземе и един златен метеор да се разбие У Дворо На Шопо У Елин Пелинско
                един УУУУбав Виц От Inokentii - поздрав за младежите дето искат да видят цена на ЗЛАТОТО под себестойност:
                Първоначално изпратено от inokentii Разгледай мнение
                Първата брачна нощ на Асан и Айше.
                Асан:
                - А дано си девствена!
                - А дано, ама надали....
                Last edited by marin1; 16.10.2011, 22:55.
                remember remember the fifth of november

Коментар

За мен златото не е никаква ценност.Който смята че е ценност негова си работа.В момент на тотална криза никой няма да ти даде дори чаша вода и комат хляб срещу кило злато.Дано не се стига дотам.Това е някаква масова заблуда.Луди хора.

Last edited by Xman1; 17.10.2011, 17:29.

Коментар

• [QUOTE=prodigal;1059160334]

Аз не харесвам злато и то не ме харесва, но качествата му са уникални и е ценно.
                    Спора е колко е ценно, за мен 1 кило не струва колкото 1 апартамент или къща в провинцията с голям двор, нищо друго.

Да не говорим инвестиция в 200 декара земя, вместо в кило злато колко сравнителни предимства има. Най-малкото едното носи доход а другото разход, а и земята не я произвеждат и спекулативно ще расте повече дългосрочно.
                    А ако населението намалява,а химията се увеличава,какво става!!!

Коментар

• [QUOTE=prodigal;1059160334]

Аз не харесвам злато и то не ме харесва, но качествата му са уникални и е ценно.
                      Спора е колко е ценно, за мен 1 кило не струва колкото 1 апартамент или къща в провинцията с голям двор, нищо друго.

Да не говорим инвестиция в 200 декара земя, вместо в кило злато колко сравнителни предимства има. Най-малкото едното носи доход а другото разход, а и земята не я произвеждат и спекулативно ще расте повече дългосрочно.

Коментар

• [QUOTE=Бате Пешо;1059160322]
                        Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                        Златото не може да бъде ценност.Ценност са водата и храната защото без тях не може.Аз нямам злато и не ми трябва.Не го смятам за ценност.

Last edited by prodigal; 16.10.2011, 20:23.

Коментар

• [QUOTE=prodigal;1059160320]
                          Първоначално изпратено от stkv Разгледай мнение

Да, напълно съгласен, имаш ли сметнато колко е донесъл един долар за това време.

Иначе Съни е права, златото вече не е пари и няма пак да бъде пари. Винаги ще е ценно, но това е друга работа.
                          Златото не може да бъде ценност.Ценност са водата и храната защото без тях не може.Аз нямам злато и не ми трябва.Не го смятам за ценност.

Коментар

• [QUOTE=stkv;1059160273]
                            Първоначално изпратено от valk Разгледай мнение

Все пак да не се отансяме... Правилната валюация е парите на Хувър + лихвите от държавни ценни книжа ( в днешно време LIBOR)...

Всички валути се обезценяват по-малко. Това е държавна политика за предпазване на дефлация ( защо е така е друг въпрос). Всичко добро.
                            Да, напълно съгласен, имаш ли сметнато колко е донесъл един долар за това време.

Иначе Съни е права, златото вече не е пари и няма пак да бъде пари. Винаги ще е ценно, но това е друга работа.

Коментар

• [QUOTE=valk;1059160271]
                              Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Та, каква е цената на тези пари?!
                              Goldman Sachs би отговорил най-точно на този въпрос царете на книжните метали
                              По сложният въпрос за какво ще се разменят сто долара примерно след пет години При Хувър един долар купувал 1,2 грама злато оттогава до ден днешен златото е запазило стойността на богатството, но никоя валута не може да се похвали с подобно достижение дори в модерните времена. Недвижимите имоти имат подобна функция, но и един голям недостатък по-нисколиквидни са и не можеш да ги скриеш ако на власт дойде режим и реши да ги национализира, природно бедствие, войни и други форсмажорни събития
                              Все пак да не се отансяме... Правилната валюация е парите на Хувър + лихвите от държавни ценни книжа ( в днешно време LIBOR)...

Всички валути се обезценяват по-малко. Това е държавна политика за предпазване на дефлация ( защо е така е друг въпрос). Всичко добро.

Коментар

• [QUOTE=съни(тя);1059160260]
                                Та, каква е цената на тези пари?!
                                Goldman Sachs би отговорил най-точно на този въпрос царете на книжните метали
                                По сложният въпрос за какво ще се разменят сто долара примерно след пет години При Хувър един долар купувал 1,2 грама злато оттогава до ден днешен златото е запазило стойността на богатството, но никоя валута не може да се похвали с подобно достижение дори в модерните времена. Недвижимите имоти имат подобна функция, но и един голям недостатък по-нисколиквидни са и не можеш да ги скриеш ако на власт дойде режим и реши да ги национализира, природно бедствие, войни и други форсмажорни събития

Коментар

Working...
                                X