IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ston3 Разгледай мнение
    Преди да продължавате да бълвате простотии си спомнете защо през последните няколко години цената растеше, защо направи корекцията преди около месец и какво е икономическото положение в момента? С тези спекули около Гърците а и скоро САЩ и те ще излезнат на голямата сцена защото ще им се наложи отново да вдигнат тавана на дълга си... (не искам да се ангажирам с мнение кога точно ще стане но ще е скоро). Тогава пред инвеститорите какво остава???? Да точно така металите, както се случи и през лятото. Не забелязвате ли под 1600$ колко покупки се активират??? А господата мечоци ако ги слушате златото още преди месец трябваше да е под 1300 . Това злато нямам и 2H да е стояло под нивата 1600 но тук се изпълваха 1000 простотии.
    Отново много силно емоционално мнение, подкрепено със съвсем малко факти...

Златото отдавна не се търгува като "метал"... За сравнение (DBB v GLD).

И друг път съм писал тук и пак ще го напиша, цената на златото е тук защото:

GLD ( и другите ETFs) направиха инвеситрането много лесно
    Себестойността се качва - по ред причини и тя средно е около 800 в момента
    ниските лихви и очакванията за бъдещи ниски лихви.

За първи път от 10 години през 2011 имаме растящо производство и проекциите за растеж от 3-5% за 2012. А относно очакванията за ниски лихви, те никога не са били толково ниски или пък очакванията за тях, толкова дългосрочни.

Относно това какво им остава на инвеститорите... Ами остават им много неща. Инвестицията в злато меко казано, вчерашна идея. Едиствената причина инвеститорите да инвестират в злато е че цените се качват. Това не е инвестиция, а спекулация. Повечето от тези "инвеститори" въобще не знаят нищо за металите, просто златото е най-лесното нещо за инвестиране. Рано или късно, такива "инвеститори", губят пари просто е въпрос на време. Всичко хубаво.

Коментар

• Всички...май , сте съгласни, че златото, освен метал е и ...пари
      Но, времето на натурална търговия, поне засега е отминало или пък е много далечно, ...1 торба злато срещу 5 коня не върши работа ))
      Та, каква е цената на тези пари?!
      За вас няма ли значение дали давате за нещо 5, 50 или 500лв?!
      Как си защитавате едните пари, които имате днес с други, които след време може да са два пъти по-малко ....една къща или земя, дори и падайки като стойност има и друго предназначение...

Коментар

• Преди да продължавате да бълвате простотии си спомнете защо през последните няколко години цената растеше, защо направи корекцията преди около месец и какво е икономическото положение в момента? С тези спекули около Гърците а и скоро САЩ и те ще излезнат на голямата сцена защото ще им се наложи отново да вдигнат тавана на дълга си... (не искам да се ангажирам с мнение кога точно ще стане но ще е скоро). Тогава пред инвеститорите какво остава???? Да точно така металите, както се случи и през лятото. Не забелязвате ли под 1600$ колко покупки се активират??? А господата мечоци ако ги слушате златото още преди месец трябваше да е под 1300 . Това злато нямам и 2H да е стояло под нивата 1600 но тук се изпълваха 1000 простотии.

Коментар

• Революции няма да има.. Само след 2-3 години всичко ще се е кротнало, а днешните протестиращи ще станат бизнесмени и политици.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
            ... когато огромни маси от населението в Зап. Европа и САЩ обеднеят дотолкова че се вдигнат на революция! Едва тогава ще дойде времето на купувай всичко до което се докопаш... И все пак, дори и тогава, ациите и НИ ще са най-калпавите инвестиции!
            Че нещата отиват на към интересни промени май всички го споделяме.
            Но каква ще е формата на тази революция и най-вече какво ще е след нея. ... Например, да не национализират земята, изземат златото от населението, деноминират валутите, ... и разни подобни трикове каквито знаеме от миналото, т.е въпросът е в какво да се инвестира за след "революцията".

Коментар

• http://zlato.dir.bg/_wm/pbasic/?df=643615
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                mechobikov,

аз също мисля, че Платината ще пада .

п.с. но не я търгувам, т.к. нямам добър анализ на нея
                Имам платина, която съм купил със злато. Под по скъпа разбирай по скъпа от златото.
                Доста кинти изкарах докато цената се мотаеше около паритета. Сега чакам пак да стане по скъпа за да изляза от последната (или не) сделка
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• mechobikov,

аз също мисля, че Платината ще пада .

п.с. но не я търгувам, т.к. нямам добър анализ на нея

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Ти наистина ли мислиш, че няма пак да стане по скъпа
                  Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Благодаря, на теб също. Може би се повтарям, но имай предвид че златото освен благороден метал е и пари. Истински пари. Докато платината е само благороден метал. Менделеевата таблица няма да ти е от помощ при вземане на инвестиционно решение.
                    Разногласията водят до приятелски отношения и търговия.
                    Единодушието води до балони, войни и революции.
                    Last edited by mechobikov; 14.10.2011, 20:59.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                      Хаха ти на депозити ли разчиташ , или си много богат или много пасивен
                      Не съм чак толкова богат. Става въпрос за категорията на белите пари за черни дни.

Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Що не каза , имам 2-3 грама, щях да ти ги дам да не се потиш за лихвите и постовете
                      Говоря за инвестиционно злато, монети и слитъци със признати сертификати за произход, не за синджирчета, обички и брошки...

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Успех желая
                      Благодаря, на теб също. Може би се повтарям, но имай предвид че златото освен благороден метал е и пари. Истински пари. Докато платината е само благороден метал. Менделеевата таблица няма да ти е от помощ при вземане на инвестиционно решение.
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Казал съм го няколко пъти... Купувам физическо злато с лихвите които ми носят депозитите в левове. Все още смятам че сме във фазата на кризисната дефлация. Инфлацията ще дойде едва когато огромни маси от населението в Зап. Европа и САЩ обеднеят дотолкова че се вдигнат на революция! Едва тогава ще дойде времето на купувай всичко до което се докопаш... И все пак, дори и тогава, ациите и НИ ще са най-калпавите инвестиции!

Хаха ти на депозити ли разчиташ , или си много богат или много пасивен

Коментар

Казал съм го няколко пъти... Купувам физическо злато с лихвите които ми носят депозитите в левове. Все още смятам че сме във фазата на кризисната дефлация. Инфлацията ще дойде едва когато огромни маси от населението в Зап. Европа и САЩ обеднеят дотолкова че се вдигнат на революция! Едва тогава ще дойде времето на купувай всичко до което се дакапаш... И все пак, дори и тогава, ациите и НИ ще са най-калпавите инвестиции!
                          Що не каза , имам 2-3 грама, щях да ти ги дам да не се потиш за лихвите и постовете

Коментар

Казал съм го няколко пъти... Купувам физическо злато с лихвите които ми носят депозитите в левове. Все още смятам че сме във фазата на кризисната дефлация. Инфлацията ще дойде едва когато огромни маси от населението в Зап. Европа и САЩ обеднеят дотолкова че се вдигнат на революция! Едва тогава ще дойде времето на купувай всичко до което се докопаш... И все пак, дори и тогава, ациите и НИ ще са най-калпавите инвестиции!
                            Успех желая
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                              Освен да пожелая успехи и да препоръчам на сънародниците си да не плащат сметката , какво друго да добавя

ПС За "балон на златото" заговорих след 1800, сега е просто надценено, но не и нещо с което има сми да се занимава човек.

Защо мислиш, че е надценено то върви в канал нагоре кат стигне връх има пулбак кат удари съпорта се дига.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Ти купуваш ли
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X