IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Ако ще да стане един милиард.Златото не става нито за ядене нито за пиене.Без него може.Следователно стойността му е кръгла нула.Дано не идват времена да осъзнаеш какво съм ти написал.Не може без храна въздух и вода без всичко друго може.
    Така е Бате Пешо
    на 100% си ПРАВ!!!
    Както винаги - защото позицията ти е чисто материалистическа и правилна
    Нооооооо - винаги ще има хора - които имат излишъци
    от месо - жито - вода - мед - масло - млеко - сирене - метали и т.н.
    та тези хора гледат тези излишъци да ги материализират в "перфектните пари"
    от храните - само меда (пчелния) не се разваля .....
    водата можеш да я запазиш - ако примерно в 10 л. туба пуснеш СРЕБЪРНА монетка от около 5 грама
    ииииии - по-нататък няма да продължавам
    П.С. а между другото - преди около 100 г. една овца (ама не дърта ) е струвала 1 наполеон - сега колко струва
    400 лева ли
    remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
      Води си записки Йосифе и наместо да ръсиш пост след пост - учи. Скоро ще ти ги припомня тук. Всяка монета /дори и златна/ има 2 страни, не гледай само в номинала - моментната стойнотост на злато в прехвалените ти долари. Не стойността на златото се измерва в долари, а доларите се измерват в злато! Друг е въпроса, че за момента евреите налагат твоето погрешно схващане доларите да са силното платежно средство и си печатат доларчета на воля /само защото няма как да си напечатат злато/. Това няма да продължи още дълго......
      Но дори и математикта ти куца човече - щом 1$=2-3 цента, то трябва не да делиш, а да умножаваш моментния курс на златото с делителя! Разбира се тройунцията според простата математика няма как да достигне скоро $70000, но едно 5-6000$ в обозримото бъдеще от 4-5г смятам е съвсем реална перспектива.
      Ако ще да стане един милиард.Златото не става нито за ядене нито за пиене.Без него може.Следователно стойността му е кръгла нула.Дано не идват времена да осъзнаеш какво съм ти написал.Не може без храна въздух и вода без всичко друго може.

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
        не мога да разбера наивитета ти..хората търсели алтернатива на парите.... Това е една голяма заблуда..Парите са разменно средство... и ако ги няма ще ми е много интересно как ще функционира света според тебе..Абстрахирам се от техния носител - хартия, пластмаса , кожа, метал или нещо подобно....
        Хайде идвам при тебе да си купя домати ..ти какъв етикет си сложил - 1 кг = 1 лев , 1/2500 унция злато и 1/60000 от 60 кв.м. апартамент в Ловеч... това ли си сложил на етикета ...
        Йосифе, ти май четеш, но не разбираш какво пише. "На печатарите това не им харесва и пробват да дискредитират всяка друга алтернатива на пари,...". За теб специално пояснявам - връзката е печатари>всяка друга алтернатива на пари, демек на хартиените пари. За 1-ия лев са ти отговорили, а и аз ти казах, че приемам 1/2500 унция злато щом даваш. Приемам го за разменно средство, а и банката го приема защото после ще ми го обмени във всяка друга валута. Само не почвай пак за коя банка и на кое гише. 1000 рупии не ми се търсеше да ти кажа, колко грама злато струват днес, но 1665$ в момента струват 31.1035 гр. злато.

Коментар

Велика мисъл Сел4о...велика , веднага си я записах..... Щом по твои сметки 1 $ = 2-3 цента следва ,че 1 унция злато е равна на 34 - 51 долара и това е оптимистичния вариант...... Е защо да купувам злато по 1700 долара след като утре може да падне на 50....а?

някои хора продължават да не осъзнават смисъла на парите и тяхната употреба....Ами нали ако златото не е оценено в нещо ти няма КАК да знаеш стойноста му бе сел4о....На каква база казваш ,че нещо е по скъпо от друго нещо...Нали единствения ти оценачен механизъм е парите..Какво правим ако ги премахнем ( както доста "специалисти" по форумите си мечтаят) ...
          Води си записки Йосифе и наместо да ръсиш пост след пост - учи. Скоро ще ти ги припомня тук. Всяка монета /дори и златна/ има 2 страни, не гледай само в номинала - моментната стойнотост на злато в прехвалените ти долари. Не стойността на златото се измерва в долари, а доларите се измерват в злато! Друг е въпроса, че за момента евреите налагат твоето погрешно схващане доларите да са силното платежно средство и си печатат доларчета на воля /само защото няма как да си напечатат злато/. Това няма да продължи още дълго......
          Но дори и математикта ти куца човече - щом 1$=2-3 цента, то трябва не да делиш, а да умножаваш моментния курс на златото с делителя! Разбира се тройунцията според простата математика няма как да достигне скоро $70000, но едно 5-6000$ в обозримото бъдеще от 4-5г смятам е съвсем реална перспектива.
          Last edited by sel4o; 13.12.2011, 18:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
            А иначе по въпроса за това, че хората не търсели алтернатива на парите - да в момента не търсят, защото инфлацията е все още сравнително ниска, ако се увеличи, тогава ще започнат да търсят.
            "„Хората купуват, защото се притесняват, купуват от страх“ – коментира Марк О`Бърн, изпълнителен директор на базираната в Дъблин GoldCore – брокер, който продава всевъзможни продукти, свързани с инвестирането в злато."
            Повече - ако искате на:
            http://www.spekulanti.com/pazari-com...i_tazi_sedmica
            Само ако искате - разбира се
            remember remember the fifth of november

Коментар

помня 1997 г при хиперинфлацията хората бяха полудели по златото ..нищо друго не търсиха , спряха да се хранят само и само да си купят злато..Не знам от къде дойде тази мода ,че златото е нещо велико , но какво правим ако има много злато и ако няма сирене и домати..Мислиш ли че ще бъде толкова ценно тогава...или тогава хората ще търсят алтернатива на златните пари в доматените....
              Заблуждаваш се от златния стандарт ,че е правил парите по "истински" .. ..Златния стандарт беше един вид "валутен " борд - колкото злато в трезора - толкова хартийки печаташ ...НО .. света се промени и съответно парите станаха неистински... защо така стана го пише в книгите.
              Ти говориш иронично, но 97 година ако някой си беше купил злато, а не долари примерно дали щеше да е по-зле? (Същото като сега в Беларус, ако някой си е държал спестяванията в злато преди да им обезценят парите, дали сега не е по-добре). Просто тогава хората търсейки алтернатива на лева (алтернатива на парите), виждаха, че долара е такава алтернатива и си обръщаха левовете в долари и цените бяха в долари и т.н. Въпроса е сега, ако долара тръгне да се обезценава много къде ще е алтернативата.

На въпроса: "Не знам от къде дойде тази мода ,че златото е нещо велико ..." ще ти отговоря като Форекс Мастер-а - от преди 5000 години идва

А относно ".. но какво правим ако има много злато и ако няма сирене и домати.." - Ами възможно е да няма сирене и домати, ама защо пък да има много злато не знам. Аз не виждам как ще стане това да има много злато .

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение

А иначе по въпроса за това, че хората не търсели алтернатива на парите - да в момента не търсят, защото инфлацията е все още сравнително ниска, ако се увеличи, тогава ще започнат да търсят.
                помня 1997 г при хиперинфлацията хората бяха полудели по златото ..нищо друго не търсиха , спряха да се хранят само и само да си купят злато..Не знам от къде дойде тази мода ,че златото е нещо велико , но какво правим ако има много злато и ако няма сирене и домати..Мислиш ли че ще бъде толкова ценно тогава...или тогава хората ще търсят алтернатива на златните пари в доматените....
                Заблуждаваш се от златния стандарт ,че е правил парите по "истински" .. ..Златния стандарт беше един вид "валутен " борд - колкото злато в трезора - толкова хартийки печаташ ...НО .. света се промени и съответно парите станаха неистински... защо така стана го пише в книгите.
                Last edited by йосиф; 13.12.2011, 15:33.

Коментар

не мога да разбера наивитета ти..хората търсели алтернатива на парите.... Това е една голяма заблуда..Парите са разменно средство... и ако ги няма ще ми е много интересно как ще функционира света според тебе..Абстрахирам се от техния носител - хартия, пластмаса , кожа, метал или нещо подобно....
                  Хайде идвам при тебе да си купя домати ..ти какъв етикет си сложил - 1 кг = 1 лев , 1/2500 унция злато и 1/60000 от 60 кв.м. апартамент в Ловеч... това ли си сложил на етикета ...
                  Е добре де, нали го обсъждахме това. Тогава нищо не каза, като ти казах, че можеш да си имаш сметка в банката в злато и при всяко плащане да ти се тегли толкова злато от нея, колкото е нужно по курса към момента.
                  Окей, хартиените пари са полезни като прокси за златото, т.е. парите със златно покритие са точно това. Важното обаче е, че в случая наистина ценното, това, което дава стойност на парите е именно златото зад тях (истинските пари).
                  Та не - няма да пише, че 1 кило домати е 1/2500 унция злато, ще пише 1 лев, пък един лев ще е 1/2500 унция

Коментар

• Shemata от доста време е забленувал златото да стане 500$,което в близките години няма как да стане,1500$ ще стане а може и по малко ,но като цяло през 2012г. ще мине 2000$

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                      На печатарите това не им харесва и пробват да дискредитират всяка друга алтернатива на пари, но докато хората усещат, че ги пързалят ще продължават да търсят такава. Ако не е злато ще са земя, имоти, диаманти или каквото друго решат. Така си мисля аз.

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=60WZy...&feature=g-all

Коментар

...Аз казвам само ,че парите имат свойството да остойностяват нещата , а златото НЯМА от много отдавна това свойство...Т.е. ние знаем колко струва 1 гр. злато, но не знаем колко струва 1 кг домати в злато ...
                          И аз писах това някъде по-долу. На определен етап тарикатите заменят златото, като форма на пари с хартията, защото могат да печатат, когато искат. Което значи, че на друг етап това може да се промени и хартията да престане да е пари. Засега виждаме, че с печатането на хартиени пари се увеличава и стойността на златото(и е над производствената му цена), което за мен значи, че то продължава да е алтернативна форма на пари, като оценка на стойност. 1кг. домати винаги може да се оцени в злато по-стойността му(на златото) в хартиени пари и аз нямам нищо против да ми платиш в злато по курса ако искаш.
                          На печатарите това не им харесва и пробват да дискредитират всяка друга алтернатива на пари, но докато хората усещат, че ги пързалят ще продължават да търсят такава. Ако не е злато ще са земя, имоти, диаманти или каквото друго решат. Така си мисля аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                            По принцип съм СХЕМАТА, но както и да е. Вече 1-а година ти повтарям и няма да се научиш .

Относно 500 $ днес... не ми се вярва. Виж ...съвсем скоро може да е 1500 $ .
                            а аз мислих че е Шемета , но просто си допуснал граматическа грешка..е извинявай ...

относно 1500 $ ..ами естествено че като отиде до 500 $ първо ще мине през 1500 $ ...но то ще стане толкова бързо , че даже не го споменавам..

Коментар

• По принцип съм СХЕМАТА, но както и да е. Вече 1-а година ти повтарям и няма да се научиш .

Относно 500 $ днес... не ми се вярва. Виж ...съвсем скоро може да е 1500 $ .

Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              довечера шемет златото ще падне до нормалната си цена около 500 долара...
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                                Ти пак говориш за нещо като стойност в определен момент. Ако утре напечаташ още1000 рупии, за тях няма да получиш още 100% стока(земя, суровини, злато), защото тях ги няма . Поне аз си мисля, че за 1000 новонапечатани рупии на другия ден, би трябвало да получиш двойно по-малко грамове злато(или стоки, суровини...) и това би била правилната икономическа логика за равностойна размяна.
                                не бе гражданин ..нищо не говоря .Ти каза ,че някои хора изчисляват парите със златото и аз те питам колко грама злато струват 1000 рупии... Аз самия осъзнавам ,че един такъв въпрос е нелеп , но ми е интересно ти как би "сметнал" това.

А това за което говориш е нещо съвършено различно от това за което аз говоря....
                                Аз казвам само ,че парите имат свойството да остойностяват нещата , а златото НЯМА от много отдавна това свойство...Т.е. ние знаем колко струва 1 гр. злато, но не знаем колко струва 1 кг домати в злато ...

Коментар

Working...
                                X