IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
    добре.... я ми кажи колко грама злато са 1000 рупии
    Ти пак говориш за нещо като стойност в определен момент. Ако утре напечаташ още1000 рупии, за тях няма да получиш още 100% стока(земя, суровини, злато), защото тях ги няма . Поне аз си мисля, че за 1000 новонапечатани рупии на другия ден, би трябвало да получиш двойно по-малко грамове злато(или стоки, суровини...) и това би била правилната икономическа логика за равностойна размяна.
    Last edited by citizen_bg; 13.12.2011, 11:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      Довечера след срещата на ФЕД ми е много интересно как ще изгърми балона .
      довечера шемет златото ще падне до нормалната си цена около 500 долара...

Коментар

• Довечера след срещата на ФЕД ми е много интересно как ще изгърми балона .
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
          Йосиф, ти да нямаш печатница? Аз не съм видял някой да иска да премахва Парите. Става дума само за това, може ли нещо с променливи(по волята на някого) параметри да се ползва за оценка на стойност. Ти мериш златото в напечатани хартийки, други мерят напечатаните хартийки в злато. По света още има места,където ако им дадеш хартийки или злато ще ги изхвърлят, защото там мерят стойността в мидички, добитък и т.н.(Златото може и да си го оставят, защото става за нещо.) Въпрос на гледна точка и икономически интереси.
          добре.... я ми кажи колко грама злато са 1000 рупии

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
            ...На каква база казваш ,че нещо е по скъпо от друго нещо...Нали единствения ти оценачен механизъм е парите..Какво правим ако ги премахнем ( както доста "специалисти" по форумите си мечтаят) ...
            Йосиф, ти да нямаш печатница? Аз не съм видял някой да иска да премахва Парите. Става дума само за това, може ли нещо с променливи(по волята на някого) параметри да се ползва за оценка на стойност. Ти мериш златото в напечатани хартийки, други мерят напечатаните хартийки в злато. По света още има места,където ако им дадеш хартийки или злато ще ги изхвърлят, защото там мерят стойността в мидички, добитък и т.н.(Златото може и да си го оставят, защото става за нещо.) Въпрос на гледна точка и икономически интереси.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
              Инвестиционното злато е истината, а не застаналото на ръба на срива евро, или долара който реално струва по-малко от скъпата хартия на която се отпечатва (1$ = 2-3 цента със златно покритие).
              Велика мисъл Сел4о...велика , веднага си я записах..... Щом по твои сметки 1 $ = 2-3 цента следва ,че 1 унция злато е равна на 34 - 51 долара и това е оптимистичния вариант...... Е защо да купувам злато по 1700 долара след като утре може да падне на 50....а?

някои хора продължават да не осъзнават смисъла на парите и тяхната употреба....Ами нали ако златото не е оценено в нещо ти няма КАК да знаеш стойноста му бе сел4о....На каква база казваш ,че нещо е по скъпо от друго нещо...Нали единствения ти оценачен механизъм е парите..Какво правим ако ги премахнем ( както доста "специалисти" по форумите си мечтаят) ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                Зад цената на Златото в момента не стои нищо освен един подготвен от преди 6 години балон, който се спука в края на Август и който беше подготвен от Американските банки и манипулиран най-вече чрез тяхната рожба Black Rock .

Просто това е начина по който винаги е живял паразита САЩ, а именно...силна медийна пропаганда да промива мозъците на хората по света, за да им се радват, а те си създават балони през 4-5 години и събират парите на обикновените хора с тях, поради което хората непрекъснато се потят от сутрин до вечер и после Американските банкови консорциуми им вземат парите . А за да могат Американците да осъществяват този законен механизъм на грабеж поддържат силна армия (Номер 1 в света), за да могат да налагат $ като платежно средство по света и да си правят всички манипулации .

Т.ч. с 2-е думи:
                "Зад Златото в момента стои едни издишащ балон "
                И във филмите и в живота, американската армия налага ДОБРОТО
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Merlin Разгледай мнение
                  Много ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време. Добре, в миналото е използвано като обезпечение на валути заради ограничената си наличност и определени физико-химични качества. Днес обаче 99% от сделките се извършват с деривати и увеличавайки отворения интерес, фючърсните играчи един вид печатат злато. Цената на злото не стигна до тук благодарение на реално търсене на физически актив, а чрез спекула на деривати. В този случай какво гарантира, че това не е една мега заблуда и поредният хипербалон - просто една куха инвестиционна стойност
                  Ами според мен винаги трябва да съществува някаква мерна единица, която няма как да се фалшифицира и множи по изкуствен път, иначе бихме изгубили реалността.

Коментар

• Зад цената на Златото в момента не стои нищо освен един подготвен от преди 6 години балон, който се спука в края на Август и който беше подготвен от Американските банки и манипулиран най-вече чрез тяхната рожба Black Rock .

Просто това е начина по който винаги е живял паразита САЩ, а именно...силна медийна пропаганда да промива мозъците на хората по света, за да им се радват, а те си създават балони през 4-5 години и събират парите на обикновените хора с тях, поради което хората непрекъснато се потят от сутрин до вечер и после Американските банкови консорциуми им вземат парите . А за да могат Американците да осъществяват този законен механизъм на грабеж поддържат силна армия (Номер 1 в света), за да могат да налагат $ като платежно средство по света и да си правят всички манипулации .

Т.ч. с 2-е думи:
                    "Зад Златото в момента стои едни издишащ балон "

Първоначално изпратено от Merlin Разгледай мнение
                    Много ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време.
                    ...
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Merlin Разгледай мнение
                      Много ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време. Добре, в миналото е използвано като обезпечение на валути заради ограничената си наличност и определени физико-химични качества. Днес обаче 99% от сделките се извършват с деривати и увеличавайки отворения интерес, фючърсните играчи един вид печатат злато. Цената на злото не стигна до тук благодарение на реално търсене на физически актив, а чрез спекула на деривати. В този случай какво гарантира, че това не е една мега заблуда и поредният хипербалон - просто една куха инвестиционна стойност
                      Някой искат физическа доставка, на други им е достатъчно да са инвестирали в злато на хартия (защото е по-ликвидно, защото спестяват от съхранение и т.н.). В тоя ред на мисли деривативите само тушират част от търсенето - ако ги нямаше тях втората група инвеститори също щат не щат ще инвестират във физическо злато, а деривативите практически са хартиено злато - нищо не гарантира на инвеститора, че зад тях има физическо такова. Та по този начин деривативите изкривяват реалната цена на златото предлагайки по-голямо количество, отколкото реално има. Когато балонът на хартиеното злато изгърми, тогава цената на физическото ще е съвсем друга. Точно днес четох една новина, че HSBC съдят MF Global, че им дължат някакво физическо злато, към което очевидно има и други претенции, т.е. типичен пример за увеличаване на предлагането на злато, чрез продаването на несъществуващо хартиено такова

Коментар

• Много ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време. Добре, в миналото е използвано като обезпечение на валути заради ограничената си наличност и определени физико-химични качества. Днес обаче 99% от сделките се извършват с деривати и увеличавайки отворения интерес, фючърсните играчи един вид печатат злато. Цената на злото не стигна до тук благодарение на реално търсене на физически актив, а чрез спекула на деривати. В този случай какво гарантира, че това не е една мега заблуда и поредният хипербалон - просто една куха инвестиционна стойност

Коментар

• Открай време императори и царе, които харчат повече отколкото могат, търсят философския камък за да си направят повече злато(пари). По време на предишната световна империя - Рим, императорите тарикати си решавали временно проблемите с шмекерлъци, като да слагат по-малко злато и сребро в монетите, но знаем докъде я докараха. Най-накрая едно хитро еврейче го измислило - като не може да правим злато, ще го сменим с хартиени пари и ще си печатаме, колкото и когато си поискаме. Затова ще се борят със зъби и нокти, за да си я карат все така. Вярно, че еврейчетата си направиха Империя отвъд океана и чичкото с мустачките не можа да им види сметката, но еврейчетата продължават да се е...ават с останалия свят и този път освен чичкото с мустачките, сметка може да им търсят и жълтия чичко с дръпнатите очички, и дугия с ушанката, и още други дето произвеждат стоки и добиват суровини, а насреща получават хартийки(=нищо). И един хубав ден на хитрото еврейче може да му отрежат дългия нос и да го окачат на въженцето да се суши на слънчице. ... Верно, че после и други ще решат да я карат така, защото е по-лесно...

Те това за мен е фундамента. Ще има и нагоре, ще има и надолу, но като цяло посоката ще е все на север. Не търгувам злато, ако бях на хартиено сега можеше временно и да скъся, но физическо не.

Коментар

• !

Колеги,

защо толкова омраза срещу Shemata?! Човека си има позиция и като гледам до момента е печеливша. Вместо да го плюете, вземете го скъсете това злато белким спечелите......аз го правя. Успех

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                              Абе вземи погледни малко графиките преди да пишеш глупости
                              кое е глупости?
                              кои графики да гледа:месечна,седмична....минута
                              и аз имам графики, ориентирай ме
                              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Пак злато (Gold) http://borsi.blog.bg/biznes/2011/12/...to-gold.865801
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X