Първоначално изпратено от йосиф
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Last edited by citizen_bg; 13.12.2011, 11:30.
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеДовечера след срещата на ФЕД ми е много интересно как ще изгърми балона.
Коментар
-
Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнениеЙосиф, ти да нямаш печатница?Аз не съм видял някой да иска да премахва Парите. Става дума само за това, може ли нещо с променливи(по волята на някого) параметри да се ползва за оценка на стойност. Ти мериш златото в напечатани хартийки, други мерят напечатаните хартийки в злато. По света още има места,където ако им дадеш хартийки или злато ще ги изхвърлят, защото там мерят стойността в мидички, добитък и т.н.(Златото може и да си го оставят, защото става за нещо.) Въпрос на гледна точка и икономически интереси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение...На каква база казваш ,че нещо е по скъпо от друго нещо...Нали единствения ти оценачен механизъм е парите..Какво правим ако ги премахнем ( както доста "специалисти" по форумите си мечтаят) ...Аз не съм видял някой да иска да премахва Парите. Става дума само за това, може ли нещо с променливи(по волята на някого) параметри да се ползва за оценка на стойност. Ти мериш златото в напечатани хартийки, други мерят напечатаните хартийки в злато. По света още има места,където ако им дадеш хартийки или злато ще ги изхвърлят, защото там мерят стойността в мидички, добитък и т.н.(Златото може и да си го оставят, защото става за нещо.) Въпрос на гледна точка и икономически интереси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнениеИнвестиционното злато е истината, а не застаналото на ръба на срива евро, или долара който реално струва по-малко от скъпата хартия на която се отпечатва (1$ = 2-3 цента със златно покритие).
някои хора продължават да не осъзнават смисъла на парите и тяхната употреба....Ами нали ако златото не е оценено в нещо ти няма КАК да знаеш стойноста му бе сел4о....На каква база казваш ,че нещо е по скъпо от друго нещо...Нали единствения ти оценачен механизъм е парите..Какво правим ако ги премахнем ( както доста "специалисти" по форумите си мечтаят) ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеЗад цената на Златото в момента не стои нищо освен един подготвен от преди 6 години балон, който се спука в края на Август и който беше подготвен от Американските банки и манипулиран най-вече чрез тяхната рожба Black Rock.
Просто това е начина по който винаги е живял паразита САЩ, а именно...силна медийна пропаганда да промива мозъците на хората по света, за да им се радват, а те си създават балони през 4-5 години и събират парите на обикновените хора с тях, поради което хората непрекъснато се потят от сутрин до вечер и после Американските банкови консорциуми им вземат парите. А за да могат Американците да осъществяват този законен механизъм на грабеж поддържат силна армия (Номер 1 в света), за да могат да налагат $ като платежно средство по света и да си правят всички манипулации
.
Т.ч. с 2-е думи:
"Зад Златото в момента стои едни издишащ балон"
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Merlin Разгледай мнениеМного ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време. Добре, в миналото е използвано като обезпечение на валути заради ограничената си наличност и определени физико-химични качества. Днес обаче 99% от сделките се извършват с деривати и увеличавайки отворения интерес, фючърсните играчи един вид печатат злато. Цената на злото не стигна до тук благодарение на реално търсене на физически актив, а чрез спекула на деривати. В този случай какво гарантира, че това не е една мега заблуда и поредният хипербалон - просто една куха инвестиционна стойност
Коментар
-
Зад цената на Златото в момента не стои нищо освен един подготвен от преди 6 години балон, който се спука в края на Август и който беше подготвен от Американските банки и манипулиран най-вече чрез тяхната рожба Black Rock.
Просто това е начина по който винаги е живял паразита САЩ, а именно...силна медийна пропаганда да промива мозъците на хората по света, за да им се радват, а те си създават балони през 4-5 години и събират парите на обикновените хора с тях, поради което хората непрекъснато се потят от сутрин до вечер и после Американските банкови консорциуми им вземат парите. А за да могат Американците да осъществяват този законен механизъм на грабеж поддържат силна армия (Номер 1 в света), за да могат да налагат $ като платежно средство по света и да си правят всички манипулации
.
Т.ч. с 2-е думи:
"Зад Златото в момента стои едни издишащ балон"
Първоначално изпратено от Merlin Разгледай мнениеМного ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време.
...Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Merlin Разгледай мнениеМного ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време. Добре, в миналото е използвано като обезпечение на валути заради ограничената си наличност и определени физико-химични качества. Днес обаче 99% от сделките се извършват с деривати и увеличавайки отворения интерес, фючърсните играчи един вид печатат злато. Цената на злото не стигна до тук благодарение на реално търсене на физически актив, а чрез спекула на деривати. В този случай какво гарантира, че това не е една мега заблуда и поредният хипербалон - просто една куха инвестиционна стойност
Коментар
-
Много ми е любопитно, някой може ли да даде адекватно обяснение какво стои зад стойността на златото в днешно време. Добре, в миналото е използвано като обезпечение на валути заради ограничената си наличност и определени физико-химични качества. Днес обаче 99% от сделките се извършват с деривати и увеличавайки отворения интерес, фючърсните играчи един вид печатат злато. Цената на злото не стигна до тук благодарение на реално търсене на физически актив, а чрез спекула на деривати. В този случай какво гарантира, че това не е една мега заблуда и поредният хипербалон - просто една куха инвестиционна стойност
Коментар
-
Открай време императори и царе, които харчат повече отколкото могат, търсят философския камък за да си направят повече злато(пари). По време на предишната световна империя - Рим, императорите тарикати си решавали временно проблемите с шмекерлъци, като да слагат по-малко злато и сребро в монетите, но знаем докъде я докараха. Най-накрая едно хитро еврейче го измислило - като не може да правим злато, ще го сменим с хартиени пари и ще си печатаме, колкото и когато си поискаме. Затова ще се борят със зъби и нокти, за да си я карат все така. Вярно, че еврейчетата си направиха Империя отвъд океана и чичкото с мустачките не можа да им види сметката, но еврейчетата продължават да се е...ават с останалия свят и този път освен чичкото с мустачките, сметка може да им търсят и жълтия чичко с дръпнатите очички, и дугия с ушанката, и още други дето произвеждат стоки и добиват суровини, а насреща получават хартийки(=нищо). И един хубав ден на хитрото еврейче може да му отрежат дългия нос и да го окачат на въженцето да се суши на слънчице.... Верно, че после и други ще решат да я карат така, защото е по-лесно...
Те това за мен е фундамента. Ще има и нагоре, ще има и надолу, но като цяло посоката ще е все на север. Не търгувам злато, ако бях на хартиено сега можеше временно и да скъся, но физическо не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеАбе вземи погледни малко графиките преди да пишеш глупости
кои графики да гледа:месечна,седмична....минута
и аз имам графики, ориентирай меИма стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Коментар