IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    Колега,

много груби обръщения . Много се чудя що за хора сте така да пишете по форумите. За начало бих ти препоръчал малко по-грамотно да пишеш .

А относно това как търгувам аз, то аз не съм day-trader, аз съм фундаменталист . Т.ч. отдавна говорих и пак ще повторя :

тук май има доста желаещи, които смятат да си държат дългите при Златото... и май ще има да го гонят до 1200 $ . Т.ч. УМНАТА!
    Да ти кажа, за фундаменталист, много малко фундаментални аргументи те виждам да прилагаш

От както следя темата това, което чета, че пишеш прилича по-скоро на cheerleading.

Дай някой фундаментален аргумент. Ако щеш повтори аргумента за производствената цена. Някакъв, какъвто и да е

Коментар

• Нова година все-още не е дошла Не се заблуждавай шеми от временния тренд надолу - няколко обединени банки и фондове хвърлят златен прах в очите на пазара за да смъкнат цената и увлекат лабилни трейдъри като тебе да продават, а след това да си напазаруват доволно предколедно на коледни цени! Ако имате малко скътани парици под дюшека, сега е момента да се включите в голямото пазаруване. Инвестиционното злато е истината, а не застаналото на ръба на срива евро, или долара който реално струва по-малко от скъпата хартия на която се отпечатва (1$ = 2-3 цента със златно покритие). След Нова година вече ще е късно. И умната!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение

Зависимостта е от ясна по-ясна. Ако всичко поевтинява, златото ще поевтинее най-малко. Ако всичко поскъпва, златото ще поскъпне най-много. Причината че единствените истински пари е златото. Няма как да се каже по-ясно...
        Абе вземи погледни малко графиките преди да пишеш глупости

Коментар

• Колега,

много груби обръщения . Много се чудя що за хора сте така да пишете по форумите. За начало бих ти препоръчал малко по-грамотно да пишеш .

А относно това как търгувам аз, то аз не съм day-trader, аз съм фундаменталист . Т.ч. отдавна говорих и пак ще повторя :

тук май има доста желаещи, които смятат да си държат дългите при Златото... и май ще има да го гонят до 1200 $ . Т.ч. УМНАТА!

Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
          Зависи как гледаш на пазара мойто момче ако го гледаш кат дей трейдер да надоло е ако го гледаш като инвеститор и те е страх от колапс на системата ще го купиш за няколко години така , че ти си тъп и млъкваи ти ЩЕ СИ ИЗХУБИШ ПАРИТЕ НА ПАЗАРА НА ЗЛАТО ЩОТ СИ ПРОС .Не виждаш ли че волума е много нисък сега трябва да си прост за да го търгуваш в рейнж. СРЕБРОТО И ЗЛАТОТО НЕ СЕ ДЕЙ ТРЕЙДВАТ ОСВЕН АКО НЕ РАЙДВАШ ТРЕНДА
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• И аз ще го обясня просто за да може идиоти като шемета да разберат. На правителствата ги интересува единствено да запазят системата в която живеем защото те са най печеливши от нея. Ако СНП 500 СПАДНЕ 50% ФЕД ЩЕ ИЗЛЕЗЕ С 1.5 Трилиона стимул разбираш ли го .... БАЛАНСИРАТ ЛИПСАТА НА ДОВЕРИЕ КЪМ ПАЗАРИТЕ С ТАРП ФОНДОВЕ КЮИТА И ТАКА НАТАТЪК.. ДОЛАРА СЕ Е ОБЕЗЦЕНИЛ 99 % ОТ КАКТО Е СЪЗДАДЕН!!!!! БАЛОНА Е В ИНДЕКСИТЕ !!!!
            Last edited by kostas19; 12.12.2011, 17:25.

Коментар

Forex "master",

бива да си нагъл, но ти си много нагъл!!!
              Шемата, обяснавам още веднъж ...

В настоящият момент на кризата играта се казва вабанк. Цената на златото в евро е на върха си... Какво поевтиняване ти се привижда? Дори да я сравняваш спрямо долара то на всички трябва да е ясно че Фед ше печата долари докато не предизвика хиперинфлация. Няма как златото съществено да поевтинее. Напротив. Възможността за взривно поскъпване става все по-голяма! Фед не може да позволи фондовият пазар да се срути. Това става само чрез печатането на пари. Много пари!

Зависимостта е от ясна по-ясна. Ако всичко поевтинява, златото ще поевтинее най-малко. Ако всичко поскъпва, златото ще поскъпне най-много. Причината че единствените истински пари е златото. Няма как да се каже по-ясно...
              Last edited by X_Y; 12.12.2011, 17:21.
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Forex "master",

Защо ти е толкова приятно да лъжеш новаците? Защо искаш те да си загубят парите в балона на Златото???

Ти загуби всичко, което имаше при балона на акциите от 2007-а. Последните пари загуби при Среброто пролетта, когато купуваше на 47-48 $ и чакаше да стане 70-100 $. Не бива да бъдеш толкова завистлив и да се движиш от мотото - "щом аз съм загубил всичко, нека и другите да загубят всичко". Завистта няма да ти донесе нищо хубаво! можеш да бъдеш сигурен

Зависи как гледаш на пазара мойто момче ако го гледаш кат дей трейдер да надоло е ако го гледаш като инвеститор и те е страх от колапс на системата ще го купиш за няколко години така , че ти си тъп и млъкваи ти ЩЕ СИ ИЗХУБИШ ПАРИТЕ НА ПАЗАРА НА ЗЛАТО ЩОТ СИ ПРОС .Не виждаш ли че волума е много нисък сега трябва да си прост за да го търгуваш в рейнж. СРЕБРОТО И ЗЛАТОТО НЕ СЕ ДЕЙ ТРЕЙДВАТ ОСВЕН АКО НЕ РАЙДВАШ ТРЕНДА

Коментар

• Колега какви 2500-3000 $???

вие тотално се объркахте май. Надявам си да не си човек като колегата Forex "master", който с цел лъжи другите. Дано да си някой, който е начинаещ и все още нямаш много опит при търговията на Злато/метали и рано или късно и ти да се научиш.

Първоначално изпратено от kostas19 Разгледай мнение
                  Колеги не зимайте книжно злато , не работете на маржин много е опасно и насилствено.. Ако имате милярди да качвайте се на влака ама ако имате 10 к зимайте физическо. Златото ще лагва между 1500 - 1800 докато Европа е нестабилна и след това (средата на др година) златото ще стане 2500 3000 долара. ФЕД ще обяви нов фонд който подозирам, че ще е над 1 трилион за да стабилизира пазарите..

Коментар

• Forex "master",

Защо ти е толкова приятно да лъжеш новаците? Защо искаш те да си загубят парите в балона на Златото???

Ти загуби всичко, което имаше при балона на акциите от 2007-а. Последните пари загуби при Среброто пролетта, когато купуваше на 47-48 $ и чакаше да стане 70-100 $. Не бива да бъдеш толкова завистлив и да се движиш от мотото - "щом аз съм загубил всичко, нека и другите да загубят всичко". Завистта няма да ти донесе нищо хубаво! можеш да бъдеш сигурен

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Идват чудни временца за покупка на злато... Идват нива които са си направо подарък. Както се казва, каквото и да правиш накрая все идва времето когато трябва да се плаща в злато!

Коментар

• Колеги не зимайте книжно злато , не работете на маржин много е опасно и насилствено.. Ако имате милярди да качвайте се на влака ама ако имате 10 к зимайте физическо. Златото ще лагва между 1500 - 1800 докато Европа е нестабилна и след това (средата на др година) златото ще стане 2500 3000 долара. ФЕД ще обяви нов фонд който подозирам, че ще е над 1 трилион за да стабилизира пазарите..

Коментар

• Идват чудни временца за покупка на злато... Идват нива които са си направо подарък. Както се казва, каквото и да правиш накрая все идва времето когато трябва да се плаща в злато!
                        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Охааааааа...спад до 1663$ .

Големият СПАД на Златото тепърва започва .

Колеги умната с дългите при Златото!!!

Успех на колегите с късите!!!

п.с. както казваше колегата mechobikov : "В крайна сметката Доброто ще надделее над Злото"

Коментар

Колега citizen_bg,

аз съм фундаменталист, т.ч. не гледам такива показатели като MA20, MA50...MA200 и т.н. И можеш да бъдеш сигурен, че от фундамента по-точен анализ няма! В крайна сметка всяка една цена стига до фундаментното си равновесие .
                            Писал съм го преди, и продължавам да мисля, че златото не се търгува на фундамент... Това не е пшеница, където тазгодишната реколта трябва да намери търсенето си и равновесната цена е "вярната". Над 70% процента от световната продукция на злато отива в "финансови" транзакции. Това търсене е непредвидимо, днес е тук, утре може да е по-голямо или по-малко. Аз си мисля, че златото е доста скъпо, но не мога да се съглася, че тук цените се определят от фундамента.

Коментар

А ако не виждаш при Златото тренда е вече 3 месеца и повече надолу...и ще е много надолу в следващите 2-3 до 5 години .
                              верно бе ..аз съм обърнал графиката на обратно и за това не съм го видял.....

Коментар

Колега citizen_bg,

аз съм фундаменталист, т.ч. не гледам такива показатели като MA20, MA50...MA200 и т.н. И можеш да бъдеш сигурен, че от фундамента по-точен анализ няма! В крайна сметка всяка една цена стига до фундаментното си равновесие .
                                Заяждам се, ей тъй - добронамерено, но и фундаментално да гледаш:
                                - увеличение на цената 1970/1980 - 1430%,
                                - увеличение на цената 2000/2011 - 523% при напечатани и предстоящо печатане на Х пари.
                                В задачата се пита, каква може да стане цената на златото.

Коментар

Working...
                                X