IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 12.07.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Само това изнамерих. Явно е играла голямата "гума" из нета.

Долу ти пускам линк. На страница 9 има следното:

The Risks
     A Full Monty approach would require all concerned to jettison any
    illusions about sponsoring a wholly voluntary transaction.
     This will lead to the usual discussion about how -- in the odious patois
    of investment bankers -- to “incentivize” the bondholders to participate.
    Change local law to compel participation (more than 90% of the debt
    stock is governed by Greek law)?
    Threaten a payment default on any
    untendered bonds (the “abandon all hope ye who do not enter here”
    tactic)? Declare any non-tendered bonds ineligible at the ECB
    discount window?

http://faculty.london.edu/mjacobides..._Scenarios.pdf

Нямам време да изчета всичко, но ми изглежда надежден източника.
    Така като гледам при подобно съотношение по гръцки закони към чужд закон Гърция ще бъде спасена. А голяма част от този шум който се вдига е наистина само за публиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
      Все си мисля , че не си наясно с кого си имаш работа, но няма да правя истерия от това.
      Може и да си старо момче, но по никакъв начин не те квалифицирам като "брокерска мутра", какъв брокер имаш и подобни.
      Пък и не виждам къде точно съм споменал име на брокер.

Може да си много велик, може и да не си, може сега да си велик, а утре да си в калта.
      Мен тая работа не ме интересува. Виждал съм ги всякакви, но се старая да се държа нормално с тях, освен когато са ме предизвикали.

Днес го отдавах на твоята младост, щом си дърт - значи нещо ти е криво.

Точно сега не съм настроен агресивно.
      Last edited by anon6706; 15.02.2012, 00:03.

Коментар

Младо момче си - купи един букет цветя или бутилка вино - вземи едно гадже под ръка, повеселете се, после се онодете и утре ще си като нов.

Къде си тръгнал точно днес да се заяждаш със старчок като мен?!
        Нито съм те предизвикал, нито каквото и да било....
        Все си мисля , че не си наясно с кого си имаш работа, но няма да правя истерия от това.

Коментар

Аман от платени брокерски мутри.Ти за кой брокер играеш? Не ни викаш сутрин на физзарядка , явно брокера ти по-късно отваря
          Младо момче си - купи един букет цветя или бутилка вино - вземи едно гадже под ръка, повеселете се, после се онодете и утре ще си като нов.

Къде си тръгнал точно днес да се заяждаш със старчок като мен?!
          Нито съм те предизвикал, нито каквото и да било....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Мерси много, да и тук не са ги разбили на това кой е по местно законодателство и кое по чуждо.
            Само това изнамерих. Явно е играла голямата "гума" из нета.

Долу ти пускам линк. На страница 9 има следното:

The Risks
             A Full Monty approach would require all concerned to jettison any
            illusions about sponsoring a wholly voluntary transaction.
             This will lead to the usual discussion about how -- in the odious patois
            of investment bankers -- to “incentivize” the bondholders to participate.
            Change local law to compel participation (more than 90% of the debt
            stock is governed by Greek law)?
            Threaten a payment default on any
            untendered bonds (the “abandon all hope ye who do not enter here”
            tactic)? Declare any non-tendered bonds ineligible at the ECB
            discount window?

http://faculty.london.edu/mjacobides..._Scenarios.pdf

Нямам време да изчета всичко, но ми изглежда надежден източника.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
              Няма проблем !

Постът ми беше повече за темата на Форекс Мастъра , но там не намерих повод да се включа - засега .....

Идеята ми беше,че златния стандарт не е бил магическа пръчка при решаване на дългови проблеми , а и не е "пречка" за възникването им ...

И признавам,че въпреки да съм фен на Стандарта , не виждам как реално би могъл да бъде "върнат" с оглед намаляването на огромната необезпечена парична маса която стои насреща Му .
              Златният стандарт не позволява държавен дефицит по начина по който го виждаме да съществува в момента. Може да се върне като се приравни като се остави пазара да намери вярната стойност ако ще и в пъти повече от сегашната.
              Друг е въпроса, че никога няма да стане..
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Хайде и ти да си седнеш на задника.
                Нали "фана гората"?!

Тръгнал и той ниво да определя.....

Аман от платени брокерски мутри.Ти за кой брокер играеш? Не ни викаш сутрин на физзарядка , явно брокера ти по-късно отваря
                Last edited by valio1900; 14.02.2012, 23:27.

Коментар

Няма проблем !

Постът ми беше повече за темата на Форекс Мастъра , но там не намерих повод да се включа - засега .....

Идеята ми беше,че златния стандарт не е бил магическа пръчка при решаване на дългови проблеми , а и не е "пречка" за възникването им ...

И признавам,че въпреки да съм фен на Стандарта , не виждам как реално би могъл да бъде "върнат" с оглед намаляването на огромната необезпечена парична маса която стои насреща Му .
                  Фалират си без пролем държавите все едно какъв стандарт се прилага. Всъщност най-дългия период без фалити на основни държави ако не се лъжа е точно след махането на златния стандарт.

Коментар

... сори.
                    Няма проблем !

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

А не ти ли прилича на септември 1944г, изумен съм от нивото на учасниците сори.
                      Що да не би да не разбираш за какво се говори

Коментар

Ето ти тези данни към днешна дата:
                        http://www.eubusiness.com/news-eu/fi...ublic-debt.f6w

Учудвам се, че в нета няма нищо останало за това с плащането в местна валута.
                        Мерси много, да и тук не са ги разбили на това кой е по местно законодателство и кое по чуждо.

Коментар

Хайде и ти да си седнеш на задника.
                          Нали "фана гората"?!

Тръгнал и той ниво да определя.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

За съжаление към момента поне аз не съм намирал статистика за това кой какъв гръцки дълг държи.
                            Ето ти тези данни към днешна дата:
                            http://www.eubusiness.com/news-eu/fi...ublic-debt.f6w

Учудвам се, че в нета няма нищо останало за това с плащането в местна валута.

Коментар

Зависи какво разбираш под дългосрочен - и средносрочен - период .

Лично на мен, ситуацията с Гърция донякъде ми прилича с тази на Османската империя от 1875 г. ,когато й се налага да "предоговаря" поради риск от фалит, външен дълг от около 1 млрд долара по тогавашен курс ( дългът е натрупан набързо за периода 1854-1870 г., дотогава империята няма никакви външни задължения) ....След дълги и мъчителни преговори чак след 1880 г. има някакво раздвижане по редукция на задълженията . Междувременно се губят територии, въвеждат се тютюневи вътрешно-монополни цени и пр,. ....следва някакво кратко оживление докъм 1895-1900г. ,след което следва световна война и страната изчезва от историята през 1923 г.

И всичко това е в епохата на златния стандарт - и нищо чудно сега гърците да отлагат и протакат до безкрайност..... докато им фалират кредиторите

Коментар

Съжалявам , че днес се заядах с доста хора. Е аз напускам. Отдавна подозирам , че това е форум на новобранци и техните "отзивчиви" брокери, но сега съм сигурен. От животни тук освен да хванеш гората друго не може да направиш. Може да срешнеш наперени едномесечни трейдъри, както и зрели необрулени круши спечелили по някой брокерси конкурс.Скалпери неодоценени от живота и много други неудачници. Е пожелавам ви успехи ( много силно ще ви трябва това пожелание).
                                Добре.

Коментар

Working...
                                X